אל תתקן למען התיקון
אני יודע שהמטה הכללי זה General Staff, אבל קיים המושג GHQ שיותר רלבנטי כאן. המטה הכללי הוא גוף מטה ומתפקד כגוף המטה הבכיר ביותר של צה"ל. למטכ"ל יש גוף (פעם קראו לזה אג"מ/מבצעים) שעוסק בפועל בפיקוד על מבצעים מיוחדים ברמת הפיקוד העליון. על מבצעים ברמות נמוכות יותר מפקדים הפיקודים המרחביים. סיירת מטכ"ל מבצעת מבצעים ברמת הפיקוד העליון. בדרך כלל היא אינה כפופה לפיקודים המרחביים. כשכותבים GHQ הכוונה למפקדה מבצעית שתפקידה לפקד - אפילו אם בצה"ל ההבדל בין השניים אינו ברור די צרכו. לגבי תואר הרמטכ"ל, יש לפחות שתי אופציות: Chief of the General Staff Commander in Chief (ובקיצור C in C). אז אל תהיה כל כך פסקני. צריך לשאול אם התרגום הוא לאנגלית אמריקנית או בריטית, או לפי מונחי נאט"ו, ולהתאים את המושג המקובל שם. סיירת מטכ"ל היא גדוד בצה"ל. שמה המקורי היה גדוד 269. עכשיו, מה זאת אומרת אין דבר כזה מדכ"ל? ייתכן שהיום בצה"ל אין דבר כזה, או שאתה אישית לא מכיר מושג כזה, אבל כשנוסדה הסיירת בהחלט היה דבר כזה ובתוך חיל המודיעין המושג היה מקובל (מודיעין כללי, מודיעין שדה, מודיעין שטח, מודיעין מטרות, מודיעין אלקטרוני ועוד ועוד). מכיוון שקיימת הוראה מפורשת שלא להרחיב יתר על המידה בנושאים בטחוניים במסגרת האינטרנט, אני לא רוצה להיכנס כאן לדיון בנושאים שגם אם זכו לחשיפה כלל-עולמית (ע"ע ספרו של משה זונדר) הם עדיין בתחום העמימות המכוונת (מי שקרא את הכתבה שהתפרסמה לפני שבוע בעיתון "העיר" יודע על מה אני מדבר), אבל אם קיימת התייחסות מפורשת לסיירת מטכ"ל וצריך לתרגם את המושג לאנגלית, הייתי הולך על Special GHQ Reconnaissance Battalion או וריאציה כלשהי. אם נכתוב General Staff Reconnaissance Unit, מי שיקרא את זה בצד השני יפרוץ בצחוק רועם, כי למטה אין שום יחידות סיור - זה פשוט לא הגיוני מבחינת המבנה והפונקציות שלו. אגב, בעברי אני רס"ן בחיל המודיעין.