מומנט התמד

shirishaul

New member
מומנט התמד

חברה, תראו את זה. לקחתי את ציר הסיבוב בנקודה O. רשמתי את המומנט שעובד עליו אבל אין לי מושג איך לחשב את מומנט ההתמד. מישהו יכול לעזור לי בבקשה? תודה.

אני לא זוכר את שם החוק,

אבל I(r)=I(0)+mr^2 כאשר 0 ממוקם במרכז המאסה. את מומנט ההתמד במרכז המאסה קל לחשב... לכן פשוט מוסיפים לזה mr^2... זה חוק שטיינר או משהו כזה?

shirishaul

New member
כן

זה חוק שטיינר. אבל מה שלא הבנתי בו, זה מה זה הm הזאת. נגיד שאני באמת רוצה לבחור את הנקודה התחתונה, אני לא צריך לקחת את המסה בנקודה הזאת? למה לוקחים את כל המסה של הגליל ומכפילים אותו במרחק ממרכז המסה לפי הנוסחה? זה מה שלא ברור לי, המסה. תודה.

צריך לעיין בפיתוח החוק,

אין בו משום ההנחה שהמאסה מתפלגת אחידות, או דבר לגבי צורת הגוף. m הוא פשוט כל המאסה של הגוף הקשיח... זה נובע, בעקיפין, מכך שהתנע הזוויתי מתפרק לתנע של הסיבוב סביב מרכז המאסה, והתנע הזוויתי של מרכז המאסה סביב הציר החדש. נסה להראות זאת.

johngalt2

New member
אבל הגוף לא מסתובב סביב הנקודה התחתונה

אלא סביב מרכז המסה. לכן החישוב סביב הנק' התחתונה לא יהיה נכון. מה שצריך לעשות כאן זה פשוט לכתוב שתי משוואות כוחות, אחת קווית והשנייה זוויתית (מומנטים) אני אישית חושב שהרבה יותר נוח לעשות את זה סביב מרכז המסה. מה שקושר בין הנוסחאות זה העובדה שהתנועה היא ללא גלגול ולכן v=Rw. כדי לחשב את מומנט ההתמד של הגליל החלול אפשר להשתמש בנוסחא לחישוב מומנט התמד: I = ∫r^2dm, או פשוט את זה בטבלה של מומנטי התמד.

asi123456789

New member
אבל איך אתה

יכול לדעת את כוח החיכוך? אם מחשבים מהנקודה התחתונה, אפשר להתעלם ממנו, לא?

johngalt2

New member
אתה לא צריך למצוא את החיכוך כדי

לפתור את הבעיה. אתה יכול להשתמש בו כדי לקשור בין משוואת המומנטים למשוואת הכוחות, למשל.

Rus Almighty

New member
החישוב של סיבוב יהיה

נכון לגבי כל נקודה הזזה בקו ישר, במקרה של גליל מתגלגל על משטח ללא החלקה אתה תמיד יכול לקחת את הנקודה התחתונה בתור ציר סיבוב "עומד"( כי הנקודה לא מחליקה)

johngalt2

New member
כן, אתה צודק...

טוב, כדי לחשב את מומנט האינרציה צריך פשוט את משפט שטיינר.

למעלה