עוד תגובה אחת ודי
כמה הערות: 1) מה באמת חשוב בכל העיסק הזה? מה שיהיה טוב לנועם (נועם, נכון?) ולשאר הילדים שהולכים לגן. 2) איך יודעים מה טוב במקרה הזה? אפשר שהגן הוא מקום מזיק ורע לנועם, אבל למה? אפשר ששירה של נועם אינה בטוחה בכלל אם היא רוצה להפרד מנועם, מה שהופך את הפרידה לקשה יותר מהרגיל. נכון? 3) אינטואיציה פרושה ראיה ברורה. מי שיש לו ראיה ברורה לגבי המציאות לא שואל שאלות ומבקש עזרה בפורום. אינטואיציה היא לא "תחושת בטן" עמומה שמושכת אותנו לכוון מסוים, אלא ידיעה בהירה של מה נכון. לשירה יש התלבטות (לגיטימית יש לומר) ולא אינטואיציה. 4) מי יודע מה טוב, ההורה או הגננת? באופן גורף אי אפשר להגיד. הורים טועים טעויות איומות (לא, לא אתם, אלא הורים אחרים שעושים דברים איומים לילדים שלהם) גננות טועות על ימין ועל שמאל. אבל במקרה הנוכחי, נדמה שלגננות יש נסיון רב יותר עם מקרים דומים (הרי זה מאוד שכיח) ואפשר ללמוד מהנסיון שלהן. אחרי הכל בשביל שירה ונועם זו פעם ראשונה. 5) לגבי ההודעה האחרונה של רוני-יובל :כל מני טיעונים על הקרירה של רופאים שרוצים להניח את הילד שלהם איפה שהו כדי שלא יפריע להם לעבוד לא נראים לי בכלל. ברור שהגננת שחושבת שיום שלם זה יותר מדי צודקת וההורה טועה, רק בגלל שהשיקול שלו לא נוגע לילד שלו אלא לעצמו. הורה אינו צודק רק בגלל שהוא הורה. וגם, "כיף" אינו טיעון. לא באנו לעולם כדי לעשות "כיף" וילדים לא צריכים "כיף" שמסדרים להם ההורים או הגננת. ילדים ואנשים נהנים ממגוון פעילויות גדול שרבות מהן לא נמצאות תחת הכותרת "כיף". אף אדם שחושב ברצינות על חינוך ילדים לא ישים בראש מעיניו את "הכיף". כיף הוא עינוג האינדיוידואל, ויכול להיות אפילו מסוכן וניהיליסטי כשהוא בעדיפות עליונה. אני יודע שקשה לעכל את הרעיון הזה כיוון שאנחנו חיים בתרבות שכיף נחשב בה לערך בלתי מעורער. אני הייתי מחליף זאת באושר, אבל רוב האנשים לא יודעים בכלל מה ההבדל. תחשבו על זה, בסדר? בהצלחה, כן?