מוזר..

yotamde

New member
מוזר..

קבלתי 100 בבגרות במתימטיקה 5 י"ל ולשון ואני ממש לא מחונן, וגם לא חרשתי על שני המקצועות, אפשר לומר שלשון אפילו לא למדתי.. זה כל כך מחזק את העובדה שהצלחה בבית הספר היא לא מדד לאינטליגנציה של הבן אדם! ישונה מערך לימודי בתי הספר לאלתר! :) מה אתם אומרים? איך זה הגיוני שיש לי ציונים כאלה טובים בלי הרבה השקעה ואני לא מחונן או איזה אינטליגנט? ואני לא מחשיב את עצמי כחכם לא בגלל שיש לי דימוי עצמי נמוך, אלא כי אני יודע שהמבחנים הפסיכוטכניים שעשיתי בלשכת הגיוס בצו הראשון שלי לא היו בשמיים בכלל.

meitush123

New member
אתה פשוט גאון במתמטיקה

וטוב בלשון (לשון הרבה יותר קל) זה לא אומר בכלל שאתה מחונן

black_magic

New member
אולי

בשבילך לשון זה קל ומתמטיקה פחות.. יש אנשים שחזקים יותר במקצועות הריאלים ויש אנשים שחזקים בהומנים כנראה שהוא חזק בריאלי, יש לו ראש למספרים לנוסחאות וכל מיני ולא ל"נושא, נשוא" :)

black_magic

New member
שיט, עניתי תשובה לא נכונה ../images/Emo9.gif

זה מה שקורה כשלא קוראים קודם את ההודעה הראשית
אז בקיצור המבחנים הפסיכוטנרים הם סתם זיוני שכל!! אני קיבלתי בזה ציון דיי טוב, אבל בלימודים אני לא הוצאתי מאיות, ברוך השם ציונים טובים :)

yotamde

New member
זה בדיוק מה שאני אומר!

לימודים בבית ספר לא משקפים את האינטליגנציה!

meitush123

New member
גם אני טובה במתמטיקה

אבל בכל זאת לקבל 100 במתמטיקה (ב5 יחידות) הרבה יותר קשה מלקבל 100 בלשון

modiin18

New member
לא לכולם...

אני הייתי צריך מורה פרטית פעם בשבוע כול השנה ופעמיים בשבוע חודש לפני הבגרות כדי לקבל ציון סביר בלשון(סביר=> 80+) וגם ככה היו לי כמה נכשלים במבחנים(בבגרות קיבלתי בסוף 90 :) ) ובמתמטיקה ופיזיקה כמעט בלי ללמוד הוצעתי ציונים טובים בכול המבחנים וגם בבגרויות (טוב=>95+)

neko

New member
גם אני לא הצלחתי משהו בפסיכוטכניים

של הצבא. זה באמת לא מדד למשהו יותר מדי רציני.

yotamde

New member
מה זאת אומרת?

מה זאת אומרת לא הצלחת משהו? כלומר התוצאות היו פחות מהמצופה ממך או פחות מהממוצע? לא מדד? אתה מוכן לפרט קצת יותר?

neko

New member
כל מבחני הIQ שעשיית מיקמו אותי

לפחות בעשירון העליון. המבחן הפסיכוטכני מיקם אותי בעשירון השני. מכאן שלפחות לIQ, המבחן אינו מהווה מדד. מצד שני, הוא מעולם לא נועד להוות מבחן IQ (אני לא חושב שאפילו היוצרים שלו יודעים מה הוא בעצם אמור למדוד...)

רעותתתת

New member
איך אתה יודע מהו העשירון העליון?

(המבחנים של הצבא..) שהייתי בצבא חברה בררה לי קב"א, לפני קצונה, וזה הולך 44- 56 ולא לפי עשירונים.. אני חושבת.

neko

New member
המבחנים הפסיכוטכניים לא נותנים

את הקב"א, אלא את הדפ"ר. הקב"א מורכב מדפ"ר המשולב עם מבחני העברית והראיון.

הכי נמוך שראיתי היה 42

אבל בשביל חיילים כאלה, יש תוכניות מיוחדות של הצבא,או לפחות ניסיון לתוכניות שתומכות בחיילים מבחינת קשיי ההסתגלות בבסיס והבעיות בבית. הדפ"ר מחולק לעשיריות כאשר 60 הוא הממוצע ו90 הוא הכי גבוה.

למעלה