מודעות א-מינית

מודעות א-מינית

היי, אם כבר העליתם את עיניין המודעות....או ליתר דיוק חוסר המודעות... אז סתם רציתי לספר לכם.. שהחלטתי לדבר על זה קצת עם חברים שלי...וכמובן שנתקלתי באטימות גבוהה ביותר! לא מפתיע...... מלווה בהרבה מאוד משפטים ידועים ונפוצים כמו - עוד לא הכרת את הגבר....בלה בלה....וכאלה כמו זה יישתנה , ובלה בלה בלה..... בכל אופן...הציעו לי להתחתן עם רב, כי הם לא מקיימים הרבה יחסי מין כי אסור להם...אגב, זה נכון?

לא. זה לא נכון. מי אמר לך את הקושקוש הזה?

אנשים דתיים מקפידים על נידה, שזה שבועיים איסור נגיעה בגין שבוע המחזור של האישה (האישה, יענו, טמאה) ואח"כ שבוע הטהרה (עוד מס' ימים להיות בטוח שנגמר המחזור) עד שתלך למקווה ותיטהר. אז סה"כ שבועיים ללא קיום יחסי מין. ללא קשר אם הבן אדם הוא רב או לא. מספיק הכיפה על הראש
את דתייה?

inbardaf

New member
לא. זה שבועיים

שבוע מחזור, שבוע המתנה לוודא שהיא 'נקיה'. או כמו שהחבר'ה אומרים: שבועיים פסק זמן, שבועיים כיף כף. ואין שום קשר לרב או 'סתם' בחור דתי. זה תקף לכל מי שרואה עצמו דתי (ולא חייבים כיפה על הראש
) יש כאלה ששומרים דיני נידה (טהרת המשפחה) והם חילוניים לגמרי בכל שאר התחומים. הבית היהודי נשען על 3 דברים מרכזיים: שבת, כשרות וטהרת המשפחה. אלו הם דיני טהרה.

ואת בקטע של חזרה בתשובה?

כי להתחתן עם רב זה להכנס לעולם הדתי שהוא לא שיוויוני ודי מבטל את מעמד האישה וזכויותיה. את מוכנה להקרבה כזו בשביל זוגיות?

inbardaf

New member
לא נראה לי שהיא מודעת בכלל למשמעות הדבר..

ולא נראה לי שהיא תקבל על עצמה דבר כזה

אני לא בקטע של חזרה בתשובה..........

אבל זה גם לחלוטין לא רלוונטי כבר.......כי כמו שהבנתי .....אין אצלהם דבר כזה שאין סקס........... ולא הייתי מקריבה את זה למען זוגיות........... אבל , אני כן מעריכה הרבה מאוד מהדת היהודית....ולכן , חשבתי על זה , שבמצב מסויים , אולי הייתי מצליחה להתחבר לזה .

inbardaf

New member
פחחחחחח....

זו בדיחה טובה!
כנראה שבגלל זה מספרים על רב וכומר שנפגשים ומדברים: הכומר אמר לרב: תראה אצלנו, הכמרים, לא מתחתנים ויולדים ילדים וככה יכולים להשקיע יותר בלימוד / התפתחות. עונה הרב: אצלנו, עובדים על השבחת הגזע. לכן, אם מישהוא הוא 'עילוי' בתורה, ישדכו אותו והוא יביא ילדים 'עילויים' כמוהו.. לא עושים סקס.. כן, בטח... זו מצווה ביהדות לעשות סקס במיוחד ביום שישי בערב, וביום שבו האישה טובל במקווה, והגבר בכלל מחוייב בעונתה של האישה (כלומר, לקיים איתה יחסים בזמן שהיא מותרת) ומספיק שאישה רק רומזת שהיא רוצה סקס, הגבר צריך להענות לה. שאני אמשיך? קצת דיני אישות לא יזיקו לאנשים שאמרו לך את זה..

queen helen

New member
דין מורדת... ../images/Emo5.gif

יש הרבה סיבות שבעטיין אני לא אחזור לעולם בתשובה (נאמר... כמו חוסר אמונה), אבל דין מורדת משאירה את כולן מאחור!

inbardaf

New member
מורדת היא אישה שלא מוכנה לקיים

יחסי אישות (כלומר: סקס) עם בעלה. ואז, מותר לו לגרש אותה *ללא* כתובה! יענו, היא הפרה חוזה...
עצם העובדה שמכנים אישה כזו בכינוי 'מורדת' מקומם. ולגרש אישה בלי כתובה, זה אחד הדברים הכי גרועים שאפשר לעשות. זה ממש סוג של עונש. (לפחות במושגים של פעם) בכלל, כל הקטע הזה של 'הקניה' בנישואים היהודיים צריך כבר להיות פסה מהעולם. וחבל שאנשים דתיים לא מבינים את זה.. אישה היא לא רכוש וחתונה זה לא חוזה שבו נכתב מה התנאים שבהם היא זכאים 'לפיצוי' במקרה שהחבילה מתפרקת ובאילו תנאים היא מגורשת ללא דבר. וכל הכוח בידיים של הגבר. שזה הכי מקומם. המעניין הוא, שחלק מרכזי מההסכם הזה אומר שהבעל צריך לפרנס את אישתו. זו אחת החובות המרכזיות שלו. את *זה* היה קל מאוד לחרדים לשנות וליצור מצב שהנשים גם מחזיקות בית וגם מפרנסות, בזמן שהגברים יושבים ולומדים כל היום. ובעולם הכיפות הסרוגות, מערכות היחסים דומות לעולם החילוני ושני בני הזוג לרוב עובדים. אבל כל השאר - נשאר כמו שהוא..

ובגלל שהיהדות עדיין מאפשרת

ונותנת את הכח לגבר, ומעודדת חוסר שיוויוניות, חזרתי בשאלה. כל אלו שמנהלים את הדת כיום הם גברים (אותם דיינים צדיקים, שחלקם אינם בוחלים לדרוס נשים ממוצא אתיופי כדי להתחמק מתשלום חניה
), אז ברור שזה ישרת אותם והם לא יעדכנו את הדת הפרימיטיבית הזו. למרות שאם הם רצו - לא היתה בעיה. זו דת שאמורה להתעדכן ולא להשאר בימי התנ"ך. מצחיק שדין מורדת מוכיח מעל לכל ספק שתפקיד האישה בנישואין זה רק לענג ולספק את הגבר וכמובן לקיום מצוות "פרו ורבו". אבל, שום דבר שמשרת את האינטרסים שלה. ז"א, לאישה אין בכלל מעמד, אין זכויות, אין מקום להביע דעה ורצונות משלה - היא באמת "רכוש" חחחח!

inbardaf

New member
../images/Emo45.gif רק שזה לא מצחיק..

אישה היא אכן סוג של רכוש ע"פ ההלכה. ורבנים בהחלט יכלו לשנות את זה ולא רוצים. ברור שזה נוח להם.. התחתנתי עם גבר חילוני ובכל זאת נשארתי דתיה. יודעת עד מתי? עד הגירושים.. היו דברים כבר קודם, אבל זה 'שבר' אותי סופית. חלק מזה - אני כבר לא מוכנה להיות. וזה גם מה שאני אומרת לאחים/אחיות שלי. אני מעריכה ואוהבת הרבה חלקים בדת, אבל ברגע שזה מגיע לדיני אישות - אין מצב! אני בחיים לא אתחתן יותר בחתונה יהודית.

זה לא משנה, הגירושין תמיד יהודיים

כל עוד את יהודייה התחתנת עם יהודי ואת רשומה בישראל כנשואה (כלומר, גם אם התחתנת בקפריסין בנישואין אזרחיים) את יכולה להתגרש רק ברבנות, אין אפשרות אחרת.
כל ההסכמים המשפטיים / ידועים בציבור וכו' לא נחשבים לנישואין במדינת ישראל, ואמנם בהרבה מקומות מקבלים זכויות זהות, אבל נדמה לי שלא בכול. מאחר שנישואין הם כיום סטטוס משפטי לכל דבר, כלומר, לא רק הצהרה בין בני זוג או איזשהו חוזה בינם לביל האל (אם הם דתיים ומאמינים בכך) אלא מעמד עם משמעויות אזרחיות, זה מזעזע בעיניי שהמדינה שוללת את האפשרות הבסיסית הזו מאזרחיה שאינם מעוניינים בנישואין דתיים. טיעונים כמו "התבוללות" לא יכולים לבוא על חשבון זכויות האזרח הבסיסיות ביותר. אני מקווה שזה ישתנה, יש כבר התחלה של משהו, אבל זה כנראה ייקח זמן.

inbardaf

New member
וכן ולא

כל מה שכתבת נכון ועצוב
מאוד! אבל, יש שם נקודה קטנה והיא העובדה של הרישום. כדי להרשם הנשואה חייבים לעבור ברבנות (
) ולגשת עם הטופס למשרד הפנים (כנ"ל לגבי גירושים) השאלה היא: למה להרשם כנשואה? כאן נכנסים הזכויות. מי שלא ירשמו כנשואים, לא יזכו להרבה זכויות. אני מעדיפה לוותר על אותם זכויות (ובהחלט יכולים לעשות חיים קשים במקרה שיש ילדים משותפים) ולא להרשם כנשואה ורק לא להיות בשום קשר עם הרבנות יותר לעולם. יש היום אירגון שנקרא 'משפחה חדשה' שדוחף את כל הנושא הזה. ויש כמובן אירגונים נוספים. אני מקווה שהדברים אכן ישתנו. קשה לי להאמים שזה יקרה בחיי, כי דברים כאלה מטבעם מתרחשים לאט, אבל אני מקווה שילדי יזכו להתחתן ולהתגרש בכל דרך שירצו.

למעלה