מודה לכל שולחי התמיכה במסרים על חשיבות טיפול

אריה127

New member
מודה לכל שולחי התמיכה במסרים על חשיבות טיפול

משום מה איני מצליח לשלוח תודה במסר חזרה (אולי בגלל שאני גולש בכרום?)
אז תודה לכל התומכים!!

שאלה למחשבה: מדוע הודעות התמיכה נשלחו במסר אישי ולא נכתבו בשרשור??

TikvaBonneh

New member
תשובה אחרי מחשבה

כי אין להם חשק וסבלנות וזמן להתווכח עם אנשים שהם לא מכירים, ואין להם נימוקים להוסיף על מה שאמרת.

schlomitsmile

Member
מנהל

כי בפורום הזה שולטת הגישה של "ביקורתיות"

ולאנשים נמאס מלשמוע כמה הם מתעללים בילדיהם... ומזיקים להם..... במיוחד מאנשים שהקשר להם לספקטרום הוא מקרי לגמרי....
וזה לא סתם שהרבה הורים של ילדים עזבו את הפורום או שבקושי פעילים בו....
וזה לא סתם שמרשים גם לקלל ולבזות אוטיסטים שהחליטו לטפל בעצמם ולשנות את איכות חייהם,

abashel13

New member
למען הסימטריה צריך לזכור

שהודעתך היא פחות או יותר נזיפה במי שלא משתמש בשיטה ביתית אינטנסיבית מבית היוצר של ABA

כמסכן את ילדו... ונו טוב יש לך תומכים לשיטה הזאת אבל הם מעדיפים לעשות זאת בהסתר שמא יתגלו

כמוך כקנאים לשיטה הנוזפת בכל מי שאינו משתמש בה...

לא די שאני מרשה לעצמי לבחור בדרך שונה משלך ולא לקחת ברצינות את אוסף ההוכחות השיווקיות ליעילות השיטה שבה

אתה משתמש... אני מרשה להגיד גם שאסמכתא הלכאורה מדעית שלך ושל יוצרי ומקיימי השיטה אינה אלא מאמצי שיווק.

לשיטתי שאינה "שיטה" ואינה מוכרת דבר ואינה משווקת דבר אני מגדל את ילדי כפי מומחיותי שהיא התנסות מצטברת בגידול

ילדי ואין קשר בין האוטיזם בו הוא מאובחן לשום שיטה... אלא להדדיות מכבדת בין הורה לילד ואפשור סביבה כזאת לבני

וזאת אני ממליץ לכל הורה לכל ילד בכל זמן...

אינני מודד את יעילותה של השיטה בשום פרמטר מדעי כי לא חלה עליי חובת ההוכחה... אלא חובת ההיווכחות היומיומית

לחיים המשותפים שלי ושל בני ולהדדיות שמכבדת את מקומו העצמאי ואת מקומי העצמאי יחד עם ה"יחד" שלנו כמשפחה...

יש לזה פרמטרים רגשיים שאי אפשר למדוד אותם ואין שום צורך למכור אותם לאיש...

ילד או הורה אינם מכונית שיש לשווק וגידול ילדים אינו פס יצור שיש לייעל אותו...

כי אם חיים שמתקיימים בלי תנאי כל עוד הם מתקיימים.

איני רואה שום טעם לנזוף בך או ביוצרי השיטה או במקיימיה למיניהם ש"קונים" את המומחיות המדעית שמסתתרת מאחורי השיטה

כי זוהי אמונה וככל האמונות היוקדות היא מבטיחה תוצאות בעתיד ומתעלמת מזוועות ההווה....

אריה127

New member
לא הזכרתי שיטה התנהגותית

אשמח אם תתייחס לדברי, ולא תייחס להם דברים שאינם.

בהתיחסות לדבריך:
1. איני מבין מדוע ההתייחסות שלך למחקרים היא כאל "אמונה". מדובר במחקר איכותי וכמותי, שבדק עשרות ומאות ילדים ומשפחות. את ההתקדמות שלהם עם ובלי טיפול. התקדמות בודקת בין השאר גם פרמטרים רגשיים, כמו גם קוגניטיביים, חברתיים, וכו'.
2. איני מבין מדוע לדעתך טיפול סותר התנהגות מכבדת כלפי הילד. אנחנו עבדנו תמיד עם התייחסות מכבדת וכך גם התרפיסטיות שהעסקנו. יתר על כן אני משוכנע שזו הדרך היחידה להתייחס לילדים וזו הדרך היחידה שבה ניתן לקדם ילדים.

אם אתה מעוניין להקשיב, לשמוע ואולי לשנות את דעתך אשמח לשוחח איתך באופן אישי.

abashel13

New member
בוא ואבהיר את עמדתי

העמדה שהילד זקוק לטרפיסטים וכל המדידות סביב העמדה הזאת

נשענות על ההנחה המדעית שהוא חולה...ומהיכן תמצא ההוכחה המדעית שהוא חולה?

TikvaBonneh

New member
ההנחה המדעית בבסיס הABA

איננה שזו שיטה לטיפול במחלות.
המילה תראפיסטים איננה מילה מקצועית, ואינה מופיעה במאמרים.
וABA זו שיטת חינוך כללית, לא רק לאוטיסטים.

abashel13

New member
וממתי חינוך הוא מדע

איזה חינוך מדעי צריכה אמא או אבא בכדי לחנך את ילדיהם?

TikvaBonneh

New member
לא כל ההורים יודעים לחנך

יש למשל ילדים בגיל ההתבגרות שהולכים למועדונים ושותים ומסתבכים בקטטות ונוהגים שיכורים, וההורים עומדים חסרי אונים.
הורים כאלו וילדיהם ירויחו הרבה מכלים חינוכיים שנבדקו בצורה מדעית.
זה טוב שאתה מתחיל לשאול, זה אוצר שאתה פתוח לברר מה זה בעצם ABA.

abashel13

New member
תמיד ידעתי מה זה אבא

וגם ABA וכמו שעולה מההסבר שלך זה לגרום למישהו לעשות משהו שרצוי

למחנך.... למשל לא לשתות לשכרה, למשל לא להתקוטט.... מתוך הנחה שזה טוב גם למחונך.

בשפה יומיומית קוראים לזה אימון, תרגול , אילוף, התניה וכו'

מה מדעי בזה עוד לא הבנתי? המדידה מי הצליח לעשות את מה שהמחנך/מטפל/לא תירפיסט מצפה?

איזה מניפולציות עובדות הכי מהר? כמה פעמים צריך לחזור על אימון?

TikvaBonneh

New member
תשובות.

תמיד ידעתי מה זה אבא
לארמזתי שאתה לא יודע, רק שאתה שואל שאלות הבהרה כי אתה מעונין במידע נוסף. תמיד אפשר ללמוד עוד. יש גם אנשים שעשו דוקטורט בABA. לא הביישן למד.
ABA וכמו שעולה מההסבר שלך זה לגרום למישהו לעשות משהו שרצוי למחנך
אז לא הסברתי את עצמי נכון. יש בABA כללי אתיקה מאוד ברורים, וצריך לעשות את מה שטוב למטופל. לגבי הורים לילדים, יש הנחה בחברה המערבית בת ימינו שרובם רוצים את טובת ילדיהם, ולכן הם מטפלים בהם מאז לידתם ואחראים על שלומם ורווחתם. הם מחליטים כמה אוכל לקנות עבורם, היכן יגורו, ובמסגרת הנחה זו הם גם שותפים בקביעת המטרות הלימודיות שלהם. עם זאת, מחובתו של מנתח ההתנהגות לעמוד על המשמר ולראות שהם לא מכוונים לאינטרס שלהם אלא של הילד.
מה מדעי בזה
השיטות בהם משתמשים מסתמכות על מאמרים מדעיים. כלומר מאמרים שהתפרסמו בעקבות מחקר מדעי, והתקבלו לפירסום לאחר שעברו ביקורת של שלושה מדענים בתחום שנבחרו ע"י העורך.
אתה יכול למצוא את המאמרים המדעיים האלו בכמה מקורות, שהותיק ביניהם הינו JABA.
יש גם מחקרים שמוצגים בכנסים.
אני מצרפת לך דוגמא שהכנתי במהלך לימודי של בנית חבילת טיפול בהתבססות על מאמר מדעי.
מקווה שזה יבהיר את הנקודה, ואם לא, תרגיש חופשי לשאול עוד.

abashel13

New member
יפה שאת משתדלת להציג את הנקיון

הרציונלי של גישתך ולהעמיד את המעשה החינוכי שלך

באור "אובייקטיבי" בהתאם לכל מיני הסכמות אקדמיות

אך ברם אולם כבר בתחילת הקריאה של העבודה שלך עולה

שאלה קשה בדבר משוחדותו של הצופה לשיטה...

הצופה בתחילת הכתוב, כלומר את, לא כותב את הדבר החשוב ביותר

והוא שברצונך לשנות את התנהגותו "הלא נורמטיבית" של בנך... כי התנהגות זאת

כפי שאת מבינה אינה טובה לו.... ואת מסבירה שם שאת מנהלת איתו משא ומתן למרות התנגדותו

והוא מסכים לעמדתך אחרי משא ומתן ונוח יותר להיכנס לטווח השפעתך ולשתף פעולה...

ובכן זהו שורש המחלוקת בינך וביני ... בעיני את משכנעת את בנך שבחירתך טובה לו ולי ברור שהתנגדותו לא טובה לך

אבל הוא מתרצה...

האם זהו התהליך החינוכי האפשרי היחיד המקדם ילד? ממש לא...

האם זהו תהליך חינוכי נפוץ? ממש כן... זו אחת הדרכים לאכוף נורמות מאז ומעולם ונשארת שאל המחקרית מהמעלה הראשונה

מה יעילותה הרגשית של הדרך הזאת ולכך יש תשובה הברורה לי לחלוטין.... הטוב הרציונלי מועדף על הטוב הרגשי...

הילד "מבין" שטוב זה לא מה שהוא מרגיש כי אם מה שמחנך שלו רוצה... ולאט לאט סוגר את עולמו הרגשי לתקשורת...

זהו תהליך מוכר אצל רוב בני האדם המערביים שמקדשים את הטוב הרציונלי ומדחיקים את הטוב הרגשי וכך יישארו שבויים

בתוך מטרות רציונליות הנשמעות נפלא לסביבה הרציונלית ומתקשרות איתה אחד לאחד אך אינן נוגעות לעולם הרגשי האמיתי

ועל כן אצל אוטיסטים במיוחד נשמעים לפעמים דקלומים רציונליים של מצבים רגשיים עמומים והיכולת להביא לידי ביטוי רגשות

נראית מסורסת...

רוב הנ"ט שהתחנכו מאוד דומה רק הרבה יותר מהר הם במצב הרבה יותר גרוע עם עולמם הרגשי ובכדי לעורר אותו הם זקוקים

להעלות נשכחות בתהליכים פאראהיפונטיים המחזירים אותם לעבר נשכח בו הופנטו להצהיר על "הטוב" הרציונלי ולוותר על הטוב הרגשי...

וזה בדרך כלל מה שעושים בטיפול רגשי כזה או אחר.... אם הוא מצליח...

למה שאת קוראת תצפית מדעית אני קורא עמדה חינוכית שיפוטית ועל כן איני רואה שום קשר בין מדע המבוסס על תצפית חופשית בתופעות

ובין ניתוח התנהגות שאינו אלא הכנסת תופעה אל מיטת סדום שיפוטית....

מה שבטוח הוא שאת מושקעת בהתבוננות באוטיזם מכמה וכמה צדדים ואני מציע לך דווקא להניח בצד את העמדה החינוכית השיפוטית

כי ברגעים מסויימים הרבה יותר מוצלח להשתמש באינטואציה הבאה מהעולם הרגשי מאשר ברציונליות המכריזה על עצמה כאובייקטיבית

בשעה שאינה אלא היפנוזה עצמית.

arana1

New member
בדיוק,גם קפיטליזם מצלצל נהדר על הנייר

אבל משום מה בקטע של הישום העניין מתברר כמפלצתי למדי,ואפילו לחלוטין,בדיוק כמו קומוניזם שעובד נהדר בתיאורה אבל במעשה נכשל לגמרי בדיוק בגלל שהוא מתעלם מהמורכבות העמוקה והחיונית שנוצרת במפגש החד פעמי בין הרציונלי ולרגשי וליצרי...
מפגש הוא תמיד חדשני ומקורי ומשבש את הכללים שמצלצלים כל כך יפה על הנייר אלא שבדיוק כמו עם השיטות והגישות המוצעות כאן כל עדות או אפילו נסיון לדון בחריגות מהכלל נתקלות באלימות צדקנית ודמגוגית,
וזה מגוחך ונורא בדיוק בגלל שכאן עצם הנושא הוא חריגות מלכתחילה

אם תנסה פעם לדון עם קפיטליסט על כשלי השיטה הוא יגיש שקפיטליזם זה נפלא אלא שפשוט לא מיישמים אותו כהלכה
שזה בדיוק התגובה שמקבלים כאן כל פעם שמבקרים את ה'שיטה' הכל כך מבריקה ויעילה
ההבנה שמשהו פגום בהנחות היסוד עצמן נתפשת כאן ובמקומות אחרים כפגיעה,כחילול קודש,מה שרק ממחיש עד כמה התפישה הזאת מנוונת

TikvaBonneh

New member
מדובר על ילד בן שבע

אתה מתכוון שילד בן שבע תמיד יודע יותר טוב מאמא ומהמורה ואף פעם לא כדאי להכנס איתו למשא ומתן, כי לנו אין מושג?
אני צריכה תמיד לסמוך על השיפוט שלו?
אתה לא מכיר את הבן שלי.
כנראה שהילדים שאתה מכיר הם מאוד שקולים בגיל הזה.
הבן שלי - רוצה לרכב על האופניים שלו לבית ספרו שבקצה השני של העיר.
הבן שלי - רוצה ללכת כל יום לישון באחת בלילה.
הבן שלי - רוצה לאכול המון ממתקים.
הבן שלי - לא רוצה לחפוף ראש. לא רוצה שאסרק אותו עם מסרק כינים.
הבן שלי - רוצה כל היום לשחק בWII ולא לעשות שום דבר אחר.

אני שמחה שהילדים שלך בגיל שבע הם כל כך בוגרים ויכולים להחליט על הכל בעצמם.

arana1

New member
לא תמיד אבל לפעמים

אם את מדברת על "ילד בן שבע" ולא על ילד מסויים אז כדאי שתדעי שרוב הילדים בני שבע הם מספיק רגישים ומתחשבים ועמוקים ומתוחכמים בשביל להגיב בצורה מאוד יפה ומקסימה על גישה שיוויונית והדדית

עצם ההנחה שילד בן שבע הוא מטומטם ואטום היא שתגרום לו להיות כזה
ילד בן שבע שמקבל התייחסות שמאירה לו את נפשו הוא ילד שבהחלט אפשר לחיות איתו ולהסתדר איתו ואפילו להנות איתו
וגם עובדה זאת מגובה בתיאוריות חינוכיות ומדעיות ובנסיון של הרבה מאוד אנשים

עם ילד תמיד צריך לקיים משא ומתן,השאלה היא איזה סוג של משא ומתן,כזה שמבוסס על התניה,על פרס ועונש,על איומים והטבות,או כזה שפונה לרגישותו וחוכמתו
הבעייה שמשא ומתן מהסוג השני לא יעבוד אלא אם הוא מגובה בדוגמה אישית
ודוגמה אישית זה לא להיות ממושמע ולמלא את החובות אלא להיות כנה

abashel13

New member
לא אמרתי לרגע שלך אין מושג

עדיין אני יכול להפריד בינך ובין תפישתך ולהציע לא לקרוא לתפישה שיפוטית מדע.

שיפוט הוא הכרעה ערכית וההכרעה שלך כ]י שבאה לידי ביטוי היא שילד בן שבע

אינו יודע מה הוא רוצה... את לא במיעוט אבל מנסיוני ילד בן שבע יודע משהו על מה שהוא רוצה

ושווה לנסות משא ומתן הדדי איתו. יש הרבה יותר מה לגלות בילד בן שבע לבד מאשר יודע

פחות טוב מאמא או ממורה מה טוב לו.

אני גיליתי וזה חסך לי הרבה זמן ומאמץ בגידול.

dina199

New member
ילד בן 7 לא תמיד יודע להסביר את עצמו.

ילד א"ס בן 7 בד"כ לא מסוגל להסביר את עצמו בצורה תקשורתית שמובנת לנ"טים מבוגרים.
אבל לכל הילדים יש תגובות גופניות.
ואם יש משהו שלא מתאים להם (ובמיוחד אם הם סובלים ממשהו שלא מתאים להם) זה מתבטא בכל מני תגובות גופניות.

למעלה