מודה לכל שולחי התמיכה במסרים על חשיבות טיפול

schlomitsmile

Member
מנהל

OraS20

New member
כי ...... ככה זה!!!

זה לא ממש פורום תמיכה. התחושה כאן מבלבלת ומתעתעת בערך כמו האוטיזם עצמו ואולי חוסר התקשורת כאן משקף את הקשיים האוטיסטיים. אני כותבת בכאב די גדול. אני לא משתתפת מאוד פעילה, כי התחושה כאן לא מאוד מכילה ומקבלת. הרבה פעמים אנשים כותבים מעמדה מאוד שיפוטית, ביקורתית וחסרה כאן הכלה, גמישות מחשבתית, קצת הבנה של תיאוריית המיינד, שהאחר יכול לחשוב אחרת ממני וזה בסדר, והאחר לא יכול לדעת מה בדיוק אני מרגיש, מאחורי הניק ומקלדת ובכלל... זה פורום לא קל וחבל. יש לי הרבה פעמים התלבטויות, שאלות ובעיקר מחשבות שאני חושבת הרבה אם לשתף פה ולהתייעץ. לכל אחד פה יש הרבה מאוד ידע,ביחד אפשר ממש לעזור זה לזה. חבל שלפעמים הולכים פה לכיוונים אחרים. קצת נכנסים לפינות, קצת מסתכלים על הפרטים במקום התמונה הכוללת, מתעסקים בטפל ולא בעיקר. אוטיזם בקיצור....
למען הסר ספק- הכותבת היא אמא גאה לילד עם אוטיזם, שהרבה מהתכונות שציינתי מאפיינות גם אותו

גם אני מצאתי את עצמי פעילה יותר במסרים

dina199

New member
אין לי בכלל הבנת תיאוריית המיינד.

לכן אין לי סיכוי לכתוב איך שאת רוצה.
אבל מאחר וזה פורום פתוח , מותר לי לכתוב איך שאני רוצה (אפילו בלי הבנת תיאורית מייינד שזה עדיין 'תיאוריה' )
ומי שלא אוהב את הכתיבה שלי, חופשי לא לקרוא מה שאני כותבת וחופשי לא להגיב למה שאני כותבת. ומי לא יגיבלהודעה שלי, לא יקפיץ את השרשור.

OraS20

New member
זו לא התקפה אישית עליך

וחבל שאת לוקחת את זה לכזה מקום
אני בסך הכל מתארת את התחושות שלי
את לא חייבת להסכים
דווקא יש לי זיכרונות די טובים מדברים שלך שכתבת, על אף שדעתך לא מתקבלת פה תמיד בפורום

dina199

New member
אני יודעת שזו לא התקפה אישית עלי.

אבל זו כן התקפה כללית.
אני כתבתי על עצמי כי אני יכולה לעשות רק את זה. אני לא יכולה לכתוב על אחרים , גם אם הם מרגישים כמוני.
אני מקווה שמי שקרא מה שכתבתי ומסכים עם זה, יכתוב כאן גם.

abashel13

New member
ואותי לא מעניינת תיאוריית המיינד

בכלל כי ההנחה שאנשים אחרים הם אחרים ממני עבורי היא ידיעה אבל לא לי

לנחש מה עמדתם או דעתם או התנסותם...

יתכבדו נא ויבטאו אותה וכך יוכלו להשתתף בשיח...

להתנות השתתפות בשיח בניהול הפורום על פי כללי תיאוריה אלף או תיאוריה ב' או תיאוריה ג'

כמוה כלדבר על ציפיותיהם מסולידריות אפריורית מבלי להיכנס לסולידריות מעשית...

בפורום הזה מתבטאים אנשים באופן קיצוני ומנוגד לגמרי לתפיסתי את בני ואת האוטיזם שהוא חי

ואני מקשיב לדבריהם ובהחלט פוסל חלק ניכר מהדברים שאינם מתיישבים עם הבנתי והתנסותי

כתמיכה לעמדתם... הכלה לטעמי אינה הסכמה כי אם כבוד הדדי ואין שום כבוד לומר לבן אדם

שעמדתו שונה משלך שאתה מקבל את עמדתו...

הכלה היא הדדית ומותר ורצוי לומר במה אתה שונה מהאחר במה אתה חלוק איתו...

הכלה משמעותה לחלוק עניין משותף על כל היבטיו ולהודות על האמת שכל הצדדים גם יחד

נמצאים בחלל אחד ולא בהכרח אחיד...

arana1

New member

אם מדברים על הפורום במונחים של תמיכה אז מבחינתי זה רק אתה ואנשים כמוך
שמראים שרציונליות אמיתית זה גם האומץ להרגיש ולהיות מקורי ולחשוב בעצמך
בכל מובן אחר אני מוצא כאן שחזור מחריד של הסיוט שאני נאלץ לחוות גם מחוץ לפורום
שגם שם כל תנועה שלא מבטאת הזדהות דביקה עם קבוצתיות אחידה נחשבת לפשע האולטימטיבי
ואחרי זה מתפלאים שאוטיסטים הם שותקים ומשותקים והדרך היחידה להוציא אותם מזה זה בשיטות שיותר מחרידות אפילו מהמצב המאוד לא פשוט שלהם

מי שלא הורס גם לא צריך לטפל
זה אקולוגי וחסכני כלכלית ומוסרית ויעיל ונעים מכל בחינה אפשרית
אלא מה
זה דורש התעמקות קצת בסודות קיומנו כאן
יש כאלה שנהנים מזה יותר ויש כאלה שתופשים את זה כהפרעה בלתי נסבלת בדרך לשום המקום הנורא חשוב שאליו הם הולכים ומוליכים אחרים

בחיים לא נתקלתי בפורום שבו עצם הבקשה להרהר מעט בדברים נתפשת ככל כך בלתי נסבלת
וזה מזעזע כי דווקא בפורום הזה הבקשה הזאת רלוונטית יותר מאשר בכל מקום אחר

OraS20

New member
וואהו

זה היה כל כך מורכב בשבילי ואפילו פילוסופי שאני לא יודעת אם אני בעד או נגד, אבל תודה על ההתייחסות

מצטערת, לא הספקתי לקרא ...

את השרשור המקורי.

אבל אני לגמרי חסידת הטיפולים.

אני מאמינה שבני הגדול (א"ס) שהתחיל טיפולים רק בגיל 9, מתקדם מאוד לאט ויתכן אף שלא יוכל להיות עצמאי לגמרי כשיגדל.
אני מאמינה שבני הקטן (א"ס) שהתחיל את הטיפולים בגיל 2.5 והתחיל הרבה יותר נמוך מהגדול, נמצא במצב הרבה יותר טוב היום. אני לא יודעת עדיין, עד איפה הוא יוכל להתקדם, אבל אני מאמינה שהטיפולים בגיל צעיר עוזרים המון. וככל שמתחילים לטפל בגיל מוקדם יותר זה יותר טוב. אני גם מאמינה שבעזרת טיפולים נכונים נוכל להגיע כמה שיותר לפוטנציאל של כל אחד מהם.

dina199

New member
הבן שלי התחיל טיפולים רשמיים בגיל 12.

האיבחון היה בגיל 14 (בעקבות הטיפולים) . ובעקבות האיבחון קיבלו טיפולים הרבה יותר מתאימים
ייתכן שמצבו היה יותר טוב אם היה מתחיל קודם, אי אפשר לדעת.
אז ברור שחוסר הטיפולים לא היה מבחירה
.
בכל מקרה היום הוא אחרי צבא ולומד באוניברסיטה. לדעתי זב מגדיר את הבן אדם כמספיק עצמאי.
ואפילו בגיל 17 לא היה מוכן לצבא. אז גם בדסרים גל 'עצמאות' אין לוחות זמנים

לא חושבת שמישהו נגד טיפולים רק ביקורתיים איך

הבן שלי בן 4. אובחן מוקדם יחסית (2.7). מאוד מטופל, מאוד עטוף, מאוד התקדם.... אין לי ספק שבלי טיפולים ובלי הידיעה שהוא אוטיסט חייו היו נראים אחרת (הידיעה=אמא ואבא שמבינים שהם לא מבינים את הילד שלהם כמו שהם חושבים ועושים מאמץ לקבל, לחשוב, להסתכל, להבין).
אף אחד פה לא יגיד לא לטפל (אני מקווה...) אף אחד לא רוצה לעודד חוסר תקשורת. השאלה רק איך מעודדים תקשורת- ומה שבפורום הזה מנסים הרבה פעמים לקדם זה להקשיב לאוטיסטים בוגרים. ומה לעשות, רובם נגד שיטות שמנסות לשנות ומקדמים שיטות שמנסות לתת מצע נכון ומכבד לצמוח. כמו שמגיע לכל בן אדם.
בגלל שאוטיסטים הם אוטיסטים (מה לעשות) אינטרנט זה מקום מעולה ללמוד מהם. הפורום הזה הוא לא פורום רגיל כי כל קבוצה אחרת שיש לה פורום יכולה גם להפגש במקביל בקבוצות תמיכה או למידה. כמו שלמדתי הבוקר מענת- השפה הכתובה קלה יותר לאוטיסטים ובלי האינטרנט היה לנו קשה להגיע למידע שיש לנו פה. זה מכרה זהב.

כמו שכתבו למעלה הרבה- מי שלא יכול לעמוד בזה, לשמוע דברים פחות נעימים, שלא ישמע.

למעלה