מודה לכל שולחי התמיכה במסרים על חשיבות טיפול

אריה127

New member
לא אמרתי שהוא חולה

אלא שיש לו קשיים מאוד משמעותיים.
אם אתה לא מסכים לכך נתקשה להמשיך ביחד.

אבל אם אתה מסכים אז על מנת לעזור לו יש לפעול בצורה אינטנסיבית בדרך שתענה על הקשיים שלו, בצורה המתאימה לו באופן אישי.
עד כאן, האם יש ביננו הסכמה?

abashel13

New member
אני לא מוכרח להמשיך יחד

אם כי לא איכפת לי. למה לא. אני מסכים שיש ילד ואני מסכים שככל ילד הוא מקבל ויקבל תמיכה בגידולו...

הדגש שלי הוא על הדדיות בתמיכה ולא על שיטתיות התמיכה... לא איכפת לי בכלל שזה לא יהיה אינטנסביבי.

העיקר מבחינתי זה שהילד ישתתף ולא יהיה פרוייקט... כי ילד הוא לא פרוייקט של הוריו או מוריו או מטפליו...

ילד על פי תפיסתי הוא אדם בגדילה, בהתפתחות, והדרייברים להתפתחות נמצאים בו ולא בסביבה... הסביבה מספקת את התמיכה

ולפעמים שוכחת זאת ורוצה להיות הדרייבר להתפתחות על פי שיטה כזאת או אחרת אבל כל ילד הוא שיטה משל עצמו.

כך אני יכול לסכם 35 שנות אבהות ו-4 ילדים שונים ואת 60 שנות התפתחותי וגדילתי.

ענתנוי

New member
הסברים

כי אני מאמינה שיש מקום להבנה - אם יש מי שמוכן להקשיב גם לאחרים.

אני מתייחסת למחקרים במונחים של "אמונה" כי כל מחקר כולל בתוכו גם את נקודת מבטו של החוקר, שמגדיר מראש איזה היבטים כלולים במחקר ואיזה היבטים לא רלבנטיים. כל המחקרים מבוססים על נקודת מבט "נורמלית" - ולכן כולם בוחנים "התקדמות" רק מנקודת המבט הזו ולכן הם יכולים לבחון "התקדמות" רק כפונקציה של "נירמול".

אני מאמינה שטיפול בגיל הרך הוא הכרחי - לכל ילד - אבל לפעמים ה"טיפול" הוא הזנחה או התעללות לשמה. הטיפול צריך לכבד את השונות של הילד ולעזור לו להיות אוטיסט עצמאי ולא "נורמלי" - כי אוטיזם זה מאפיין של זהות ולא מחלה או לקות.

והבעיה הקשה ביותר היא שהמבוגרים שאמורים ללמד את הילד את מה שהוא צריך לדעת כדי להתפתח לבוגר עצמאי לא מסוגלים להבין בעצמם לאיזה עולם הם מכינים אותו - כי כולנו נמצאים עכשיו בעיצומו של משבר תרבותי.....

arana1

New member
מפחיד שאנשים לא מבינים דבר כל כך בסיסי

אבל זה הסיוט שאוטיסטים נאלצים לחיות בתוכו
בדיוק בגלל שאנשים לא מבינים שהמדד שלהם לחברתיות או לרגש או לאמפטיה או לצורה הנכונה לחיות או לא הרבה יותר מאוסף דעות קדומות

מילא שאנשים מהשורה טועים בכך אבל מה שנעשה בתחום המחקר פשוט מבזה את כל המדע ואין לי ספק שיבוא יום והיחס לאוטיסטים יוכר כאחד הכתמים הכי שחורים בתולדות המדע,לא שחסרים כתמים שחורים בתולדות הפסיכולוגיה,שמצבה כל כך עגום עד שאפשר לסמן את עצם קיומה כתחום אקדמי כבושה למין האנושי

homealone

New member
את טוענת שמר מושלם לא קיים?

את טוענת שהניסיון של הפסיכיאטריה להפוך את כולם ל'מר מושלם' עלום שמעולם לא נחקר באופן אישי; הוא סתם מתיחה של אנשים משועממים?

את באמת טוענת שכל אחד עם האופי שלו ולא עם האופי שרוצים להביא אותו אליו?

מה זה צריך להיות שבמקום שתחי איך שהמקובלים מכתיבים לך; את תעזי להביע מוזרות שנאמר לרוב לא לאהוב אותה?

arana1

New member
יתכן שמר מושלם קיים

דבר אחד בטוח,אם הוא קיים או יהיה קיים הוא בדיוק ההפך מהמודל שהפסיכולוגיה והפסיכיאטריה והנורמה מנסה לכפות על כל מי שמנסה להיות לשם שינוי קצת בן אדם

dina199

New member
מה בדיוק ביקורתי ?

ולמה אסור להיות ביקורתי ?
תקווה למשל תמיד ממליצה על מנתחי התנהגות (ז"א ABA ). יש כאלה שמסכימים , וש כאלה שלא . מה רע בכך.
אנשים חופשיים להישאר וחופשיים לעזוב. אף אחד לא מכריח להישאר ואף אחד לא מגרש.
זה פורום פתוח, ולא קומונה סגורה - אז כולם חכולים לכתוב.
בקומונה סגורה המנהל יכול לא להכניס את מי שהוא לא רוצה

ה"ביקורתיות" לא מעידה על דיון ביקורתי

וזה לא סתם שהרבה הורים עם ילדים בתפקוד בינוני-נמוך או עם קשיים פסיכיאטרים עזבו את הפורום.
אפילו פה הם לא מצאו תמיכה.
מעניין למהף

dina199

New member
כי הם אנשים שהחליטו שזה לא מתאים להם.

אי אפשר להחזיק אף אחד בכח, ועוד בפורום פתוח.

אי אפשר לקיים פה דיון של ממש על זה

כי אז זה יחשב כמתיחת ביקורת על הנהלת הפורום, ואת דעתי עליה כבר הבעתי.

dina199

New member
קורה גם להיפך.

יש מספיק שטוענים שמי שלא רוצה לטפל 'לפי הספר' (ה'ספר' של הטוען ) הוא הפושע

ענתנוי

New member
באמת מעניין

עד כמה שזכור לי - אתה דווקא דוגל בהכנסת אוטיסטים בתפקוד בינוני-נמוך למוסדות סגורים בפיקוח פסיכיאטרי......
אז או שלא לא הבנתי אותך עד עכשיו, או ששינית את עמדתך או שזו לדעתך התמיכה שלה הם זקוקים - להאמין שהגרוע ביותר זו האפשרות היחידה?....

אני מציע לך להביא קישור שתומך בטענתך

שאי פעם אמרתי דבר מעין זה לפני שאתבע אותך על הוצאת דיבה...
זאת בדיוק דוגמא לחופש השיסוי מהם נהנים אנשים מסוימים בפורום.

ענתנוי

New member
שאלתי שאלה

וכרגיל - במקום תשובה אני מקבלת איומים....

זה מה שהבנתי מקריאה בתגובות שלך - לא הבנתי אותך? הבנתי אבל פירשתי את הדברים בצורה שגויה? או שאני לא מבינה את המושג "תמיכה"?

אני לא מצליחה לפענח את ההודעות שלך כי יש בהן (מבחינתי) סתירה קבועה, כאילו אתה משמיע שתי דעות מנוגדות וסותרות בו-זמנית....

למעלה