אני אוהבת את הפורום הזה
כי הוא לימד אותי המון. גם אם היו לי פה ושם ויכוחים מרים עם מי ממשתתפיו, עדיין יצאתי מכל ויכוח כזה עם עוד ועוד תובנות שמשרתות את ילדי. אני למדתי בזכות הפורום הזה לא לפחד לדרוש מבני להתנהג כלפי סביבתו באופן לא פוגעני, ביתר שאת מכפי שהודרכתי ע"י פסיכולוגים ותאפיסטים במהלך השנים, ולהאמין ביכולותיו הרגשיות להתמודד עם דרישות של איפוק ושליטה עצמית, ומאידך למדתי לגונן עליו אל מול המערכת, כשמנסה לכפות טיפולים שאיני מסכימה להם, טיפולים שאני כאמו יודעת שיזיקו לו. למדתי להבהיר למוריו ולאנשי המקצוע בביה"ס, שאני היא אימו, ויחד עם אביו אנחנו הסמכות היחידה שיש לה זכות לקחת החלטות הנוגעות לחייו באופן כ"כ עמוק. למדתי לסנגר על בני, ולתבוע מהמערכת "לראות " אותו ואת צרכיו, ולא לדרוש ממנו להפוך את עורו, ו"להתנרמל"(מילה שנואה עלי, כי הבן שלי הכי נורמלי בשבילי). למדתי שצריך ללמדו לעמוד על זכותו להיות מי שהוא, ולכבד את זכותם של האחרים להיות מי שהם.הדרך ארוכה, אבל אני כן רואה תוצאות, וכל זה לא היה קורה בלי תקווה, ושלומות, ודינה ואראנה, וענתנוי , ואמא חמסה המקסימה, וכל יתר החברים בפורום הנפלא הזה.
אני חושב שמי שבורח מכאן, בורח מהתמודדות עם סוגיות מכאיבות ומאוד קריטיות עבור ילדו וחבל...
מצאתי שבטיפול בבני החלק הקשה ביותר הוא ההתמודדות עם השדים שלי, הפחדים, האמונות השגויות והסטריאוטיפים שלי על סוגיות כגון:"מי הוא אדם נורמטיבי?", מי הוא אדם מצליח/מוצלח?", מיהו האדם המאושר?", "עבור מי אני פועלת- עבורי, עבור מטרותי, עבור צרכי האישיים האגואיסטים או עבור בני?", "האם ניתן לשלב את אושרו של בני באושרי?" ועוד... וכל סוגיה כזו היא פצע מדמם עבורי, אבל לשמחתי גיליתי שאם מתמודדים איתן, הכאב נעלם, והדבר מאפשר לי להנות מבני ולחגוג את מי שהוא, מתוך מקום שלם הרבה יותר.