מה תעודה כזו שווה?

gilad_no

New member
תחזור לקרקע

התיאוריה שגורסת כי "מי שלומד באוניברסיטה שווה יותר" כבר מזמן נזנחה. אתה מוזמן לבדוק (בעיקר בימים אלו) כיצד מחפשי עבודה משמיטים תארים מתקדמים מקורות החיים שלהם (כתבה על זה בידיעות לפני כמה ימים). מעסיק לא מחפש את המועמד הכי מוכשר אלא את המועמד הכי מתאים שיתאים לאורך זמן. "המזכירה" שלי לא תסנן אף אחד מכיוון שהיא לא מבינה בגרוש בדברים האלה ולכן אף אחד לא ייתן לה לסנן מועמדים. אני זה שיחליט מי יגיע ומי לא, ולא היא. ואחרונה לסיום - אין לי שום תואר וחצי תואר (ואני גם לא מתכנן לעשות). וכל החברים שלי שצחקו עליי שאני לא אוכל להצליח בלי ללמוד באוניברסיטה, מטפסים היום על קירות מרוב שאין להם עבודה בעוד לי יש מקום קבוע (ורווחי למדי) כבר 3.5 שנים. לסיכום, אני אביא משל קצר: אשה אחת נופלת לבור של מע"צ. צועקת לעזרה עד שמגיעה לסביבה מרצדס. הנהג מסכים לחלץ אותה רק אם היא תשכב איתו. האשה מסכימה והנהג מתמרן לבור. האישה תופסת את הפגוש, הוא נותן גז ושולף אותה. במקום אחר, נופלת עוד אישה לעוד בור של מע"צ(שביתה, אתם יודעים ...). צועקת לעזרה עד שמגיע בחור לסביבה. מסכים לחלץ רק אם היא תשכב איתו. היא מסכימה. הבחור מוריד מכנסיים, שולף זין ענק ומשלשל אותו לבור כדי שהיא תוכל לטפס החוצה. מוסר ההשכל: אם יש לך זין ארוך, אתה לא צריך מרצדס כדי להשכיב בחורות. את הקשר לנושא המקורי תעשו לבד ...

חחח משל יפה אבל לא טוב כי

רק מה בטח יכאב לבחור אחרי שהאישה נעצה בו את הציפורנים שלה וטיפסה יהיה לו קשה לזיין . וחוץ מיזה אם האישה אמרה שהיא מוכנה לשכב איתו אז בטוח הזין כבר זקוף ונוטה כלפי מעלה ולא למטה. אז איך הוא ימשוך אותה? עם הביצים? :) הבחור עם המרצדס הרוויח גם מכונית יפה וגם זיון ללא כאבים :) והנהג הזה ממש חכם :) בכל אופן התמזל מזלך בקשר לעבודה. המועמד הכי מתאים זה אדם בעל כשרונות אשר יכול להכיח למעסיק מה הוא בעצם. וכיצד המעסיק יכול לדעת? לפי מבחנים ושאלות הוא קורא בקורות החיים יש אנשים שמשקרים לגבי קורסים אלו ואלו וכותבים בקורות החיים למרות שהם לא למדו בשום מוסד גבוה הוא לא רוצה לבזבז את זמנו על אנשים שמשקרים הוא רוצה עכשיו ומיד והדבר היחיד שמאפשר לו למצוא מועמד טוב זה לפי התארים "שלא מזויפים" והם ידועים בארץ כגון הטכניון.

gilad_no

New member
ממש לא

כמו שכבר אמרתי קודם, זה עניין של חוש. אתה מדבר עם המרואיין, שואל אותו שאלות ורואה איך הוא מתמודד עם דברים. אם יש לו יכולת טכנית או שהוא למד שאלות ספציפיות, אם יש לו ידע תכנותי בעולם האמיתי או שהוא כותב במבנה של "קורס" וכו'. בסופו של דבר, זה הכל עניין של תחושה אישית. "להרגיש" את המרואיין.

gilad_no

New member
אני יכול גם בלי מזמוז

כשתתחיל לראיין אנשים, תבין בדיוק איך זה נעשה. היום מספיקה לי שיחה של חצי שעה (ואפילו פחות) עם מרואיין כדי לדעת בדיוק איזה סוג תוכניתן הוא.

gilad_no

New member
אז תקשיב לאנשים שכן מראיינים,

ואל תניח הנחות משל עצמך

אלדד28

New member
נו, באמת....

"מי שלמד 4 שנים בזה חיב להיות לו בטחון לתיכנות" הו, כמה שאתה טועה. יש לך מושג כמה אנשים אני מכיר שעשו תואר ראשון במדעי המחשב ולא יכולים לתכנת בגרוש? חוץ מזה, רוב התוכניתנים בעולם לא חיים בגובה 10,000 רגל ופותרים בעיות NPC כל בוקר, אלא עושים עבודה שגרתית כזו או אחרת וצריכים להתמודד עם המציאות. אתה באמת חושב שאני זוכר את החומר של חדו"א?! ועכשיו תחזיק חזק, בלי שום זכרון מזה כתבתי גם אלגוריתמים של FFT לעיבוד תמונה וגם עבדתי בתחום של MPEG2. לגבי הדוגמה שלך, אם הבחור שלמד בעצמו היה מוכיח לי שיש לו את הידע, הייתי לוקח אותו בלי לחשוב פעמיים.

אתה בטוח שלמדת בטכניון???../images/Emo26.gif

כי מרגע רגע אני תוהה לגבי זה... לבוא עם תואר B.Sc. מהטכניון, ואז להגיד "יש לי גם תעודת סיום קורס C# מג'ון-ברייס" - זה בערך כמו רופא-כירורג עם 10 שנות לימודים והתמחויות שבסוף הראיון יגיד: "אה כן, ויש לי גם בגרות 5 יחידות בביולוגיה"...
הרי תעודת הגמר שלך מהטכניון אומרת שעברת כמה עשרות קורסים יותר קשים מזה של ג'ון-ברייס, זה אומר שעמדת בעומד לימודים, ומעל הכל - זה אומר שאתה מסוגל ללמוד בעצמך כמויות גדולות של חומר - ולשלוט בו ברמה מספקת. בקיצור: 1) תעודת MCP/MCD ממיקרוסופט זה באמת נחמד - אבל זה די נבלע בתעודת ה-B.Sc בהנדסת תוכנה מהטכניון. 2) עם כל הכבוד למבחנים של מייקרוסופט, אחרי 4 שנים בין כותלי טאוב/אולמן/פישבך - אתה באמת לא מסוגל לקחת ספר וללמוד לבד למבחן הסמכה של מייקרוסופט??? למה אתה צריך לשלם 4000 ש"ח לג'ון ברייס??

אני לא משלם 4000 אני משלם 16

אלף ...(יש עוד קורסים שנרשמתי אליהם)... כן כן אני יוצא פראייר מכל החורים. דבר שני הם שולחים אותי למבחנים של מיקרו גיליתי שבכדי שאני אגש למבחנים של מיקרו,זין, אני צריך לעבור את גון ברייס (חבריי אמרו לי את זה..אם אני טועה אז איך אפשר לגשת למבחני ההסמכה של מיקרוסופט? בדקתי ונאמר לי בעת שנגשתי למזכירות של גון ברייס : בכל מקרה גון ברייס מוכר עיי מיקרסופט ויכול לעשות מבחני הסמכה של מקרוסופט.

gilad_no

New member
לא קשור

למבחנים של מייקרוסופט אתה יכול לגשת מתי שאתה רוצה ומאיפה שאתה רוצה. אתה לא צריך שום קורס מקדים (רק אם בא לך לשרוף כסף). אתה פשוט ניגש למרכז בחינות כלשהוא, משלם (כמובן, אלא מה ...) כדי לעשות את המבחן ועושה. אני עשיתי מבחן של MS ללא שום מסגרת של קורס. התעודה עד היום זרוקה אצלי במגירה ללא שום שימוש. וטיפ: רוב המראיינים לא מחזיקים ממבחני הסמכה של MS (אולי של REDHAT, אבל בטוח לא MS).

אלדד28

New member
בעולם ה-SYSTEM ADMINS המצב

שונה לגמרי. אנחנו מדברים פה על תוכניתנים. SYSADMINS בנויים הרבה יותר על ידע טהור מאשר על נסיון, למרות שגם אצלם נדרשים המון נסיון ויצירתיות. למרות זאת, תוכניתן טוב לא חייב לדעת כל פינה אפלולית בכל שפת תכנות קיימת (למרות שזה לא מזיק), אבל SYSADMIN מעולה חייב לדעת המון - ולכן המבחנים של RH נחשבים הרבה יותר מהמבחנים של MS. אם עברת את המבחנים של RH, אתה תדע לתחזק שרת RH. אם עברת את המבחנים של MS, אתה יודע MFC. זה לא אומר שאתה תוכניתן טוב.

אלדד28

New member
אתה יכול לעשות מבחני הסמכה של

MS בלי לעבור שום קורס. הם עולים כסף (והרבה יותר מדי כסף) אבל הם לא דורשים שום קורס. יש ספרים ויש מדריכים באינטרנט שלא ישאבו ממך את טיפות הכסף האחרונות שלך.

voguemaster

New member
תשמע

אם אתה רוצה לאכול טוב, אין ספק שהקורסים של ג'ון ברייס הם ההההדבר! רק מוזר לי שאתה משלם 16K בשביל ארוחות טובות, לא חבל על הכסף ? תן לי אותו במקום!

למעלה