מה תעודה כזו שווה?

עידו123456

New member
אז

אתה הולך לנסות את ההצעה של DNile עם ה"בנות של משו"?

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

או שפשוט עושים מה שאחד האנשים הכי סתומים שאני מכירה עשה, רושם בקו"ח שיש לו נסיון רב באורקל (מבלי שהוא יודע בכלל מה זה) ואז אחרי שקובעים איתך ראיון פשוט ללמוד מה זה, רק שהבן אדם שכח שהוא סתום... סליחה, פשוט זה הזכיר לי חחחח LOL

אלדד28

New member
הזכרת לי איזה ראיון שהייתי בו,

הבנאדם כתב "10 שנות נסיון ב-++C", ואחרי 10 דקות ראיון הוא נשבר ואמר שהוא יודע קצת ++C והוא תכנת HTML ו-PERL במשך כל השנים הללו.

אלדד28

New member
אתה צודק חלקית

כל קורס נותן לך נקודות, אבל בתור מראיין אני יכול לומר לך שגם אם תבוא עם 10 קורסים רלוונטיים אבל תענה על איזושהי שאלה בצורה פחות טובה ממישהו שבא "רק עם תואר", כל הקורסים שלך ייעלמו כלעומת שבאו. באופן עקרוני, מדובר בבזבוז כסף. אתה יכול ללמוד כל דבר כזה בעצמך דרך הרשת ובהתנסות אישית. שום דבר לא מחליף נסיון, ואם אין לך את זה - אז תואר בהצטיינות.

כמראיין אפשר לשאול אותך

מה זה נקרא "תואר בהצטיינות"? האם התעודה הנחמדה בטכס הבוגרים תעשה את זה, או שצריך ממוצע מסויים?

../images/Emo4.gif לובנתי... ../images/Emo26.gif

זה לא שקול? הרי את ה"תעודה הנחמדה בטכס הבוגרים" מקבלים רק אם יש לך מעל "ממוצע מסויים", לא?

אלדד28

New member
תואר בהצטיינות נתון לשיקול המוסד

שבו את לומדת. אם המוסד נתן לך תעודת הצטיינות, התואר שלך הוא בהצטיינות. כמובן שיש הבדל קטן בין תואר בהצטיינות בטכניון לבין תואר בהצטיינות בדרבי.

"שיקול המוסד"?? ../images/Emo4.gif../images/Emo26.gif

עד כמה שאני יודע זה ממש לא לשיקול המוסד שבו לומדים. לפחות לגבי הטכניון - אני יכול להגיד לך שזה ממש לא לשיקול דעתם - יש קריטריונים ברורים לקבלת תואר "בהצטיינות" או "בהצטיינות יתרה" (מה שנקרא בטכניון "בהצטיינות ראוייה לשבח"): * אם הממוצע שלך בסיום התואר הוא 84 ומעלה, ואם הממוצע שלך הוא ב-15% העליונים במסלול בו אתה אתה לומד - תקבל את התואר ב"הצטיינות". * אם הממוצע שלך בסיום התואר הוא 91 ומעלה, ואם הממוצע שלך הוא ב-3% העליונים במסלול בו אתה אתה לומד - תקבל את התואר ב"הצטיינות ראוייה לשבח".

אלדד28

New member
../images/Emo13.gif נו, יקירי,

ומי קבע את הקריטריונים האלו אם לא הטכניון? לא התכוונתי - אם זה מה שהבנת ממני - שאחד אחד הם מחליטים אם אתה מצטיין או לא. התכוונתי לזה שהקריטריונים שונים ממוסד למוסד. גם "הצטיינות ראויה לשבח", בטכניון, הוא מינוח אחר מ"הצטיינות יתרה" במקום אחר.

זה ועוד איך לשיקול דעתם

כי הטכניון הוא המקום היחידי שבו הצטיינות נשיא היא 91, בכל מקום אחר זו רק הצטיינות דיקאן...

כמו שכתבתי...../images/Emo26.gif

ממוצע 91 הוא תנאי הכרחי - אבל ממש-ממש לא מספיק... צריך להיות ב-3% הממוצעים הגבוהים במסלול... לא טריוויאלי בכלל...

מה מה מה???../images/Emo5.gif../images/Emo26.gif

נשמע לי קצת תלוש... אתה רוצה להגיד לי שאחרי 4 שנים בטכניון... אחרי קורסים כמו מת"מ, את"מ ושיטות... אחרי פרויקטים שעשית... אחרי שלמדת C, CPP, Java, ML, Prolog ,SmallTalk, Pascal, Assembler, Eiffel וכו וכו וכו... וכל אלה לא במסגרת קורס ייעודי ללמידת שפה - אלא כדרך אגב... "קחו ספר ותלמדו - נפגש כבר במבחן..." (או במקרה הטוב איזה חצי תרגול בשביל הכסת"ח) אתה רוצה להגיד לי שאחרי כל ה-4 שנים האלה - אתה באמת לא מסוגל לקחת איזה ספר ל-C# וללמוד לבד??? אתה באמת צריך מרצה עם 2% מהידע שלך כדי שיקריא לך מה שכתוב בספר??? נשמע לי צולע למדי...

אני לא צריך שיגידו לי מה לעשות

אני לא טיפש אני יודע לשבת וללמוד אבל המעסיק יסמוך עליי מכיוון שיש לי תואר" של קורס נוסף. ולא ילך לאיזה ילד זב חוטם ויסמוך עליו בעיניים עצומות. תואר מראה למעסיק שלך שניתן לסמוך עליך חוץ מיזה המבחנים הדפוקים של גון בריס בטח שווים לתחת עוד לא נבחנתי. וזה גם לא מענין אותי מה שמעניין אותי זה המבחנים של מיקרוסופט זה חברה ידועה וגדולה אז אם המעסיק יראה שיש לי תואר ממיקרוסופט למרות שהם מניקים ועושים באגים... ועושים סקס על המחשב ובין שורות קוד.. הוא סומך על החברה מיקרסופט. אני לא יכול פשוט לבוא לראין לנסות לשכנע איזה מנהל\ראש צוות שיש לי בזה ניסיון .פשוט צריך הוכחה אפשר להוכיח לפי מבחנים אבל רובם מסתכלים בדף קורות החיים ורואים שאין לך "ניסיון בשפת תוכנה מיסוימת אז בשביל מה לעזעזל שהוא יבזבז עלי את כל האנרגיה בעוד שהוא מדףדף לדף הבא ורואה אדם שיש לו נסיון והוא למד את זה ויש לו תעודה בזה."

gilad_no

New member
דעתי על הנושא

יש הרבה עניין של "להרגיש את המתכנת". אני מעולם לא פסלתי מועמדים כי לא היה להם תואר כזה או אחר. אני גם מעדיף לקחת מישהו שמתעסק עם מחשבים (ותכנות) מאז שהוא היה ילד מאשר מישהו שלמד 4 שנים בטכניון אבל לא היה לו רקע קודם בזה. זה המון תלוי במה המרואיין משדר: מקצועיות וביטחון עצמי (בעצמו) או לא. אם מישהו יבוא עם תואר שני אבל ללא ביטחון ביכולתו לתכנת, הוא יעוף אחרי 5 דקות. החוכמה זה ל"הדליק" את המראיין ולגרום לו לזכור אתכם על פני האחרים. אם זה בגלל פרוייקט יוצא דופן שעשיתם ואם זה בגלל תחום עניין שלכם שלא נפוץ אצל האחרים.

חביבי

מי שלמד 4 שנים בזה חיב להיות לו בטחון לתיכנות וכפי שאמרת בקשר למישהו שמתעסק במחשבים אבל אין לו תואר המזכירה שלך בטח תסנן אותו כי אין לו תואר כי הוא לא מסוגל לפתור בעיות מסובכות. אז אם אתה תראה אדם שלמד 4 שנים ויש תואר.ויש לוגם תואר מ מיקרסופט על שפה חדשה אתה בטוח תיקח אותו (אמינות). דוגמא : מי ירצה בחור שלמד 4 שנים בממכלה באורנבסיטה בטכניון ויש לו עוד תואר ממיקרסופט שאומרת שיש לו ניסיון בתחום שפה חדשה לבין אדם שלא למד 4 שנים ולא עשה כלום פשוט רק קרא ספרים על מי ניתן לסמוך מי יצליח לפתור בעיות? למשל דברים מתמטים כמו חדווא משוואות דיפרנצאליות וכדומה האדם שלא למד מסוגל לעשות דבר כזה? התשובה היא לא כי לא למד ואין לו תואר

למעלה