מה תעודה כזו שווה?

Zeliran

New member
מה תעודה כזו שווה?

אם אני אלך ואעשה קורס של סיון\ג'ון ברייס לשפה מסויימת.. אני באמת אוכל להשתמש בזה בעתיד? זה באמת יהיה שווה משהו, או סתם בזבוז של כסף?

בזבוז כסף? טעות בידכם

ובכן.. לאחר שאתה עושה את המבחנים של גון ברריס הם שולחים אותך אם אתה רוצה למבחני מיקרוסופט או matrix ואם אתה מצליח אתה מקבל תעודת הכשרה עיי מיקרוסופט וmatrix וכמו כן יש הרבה חברות שמחפשים אנשים (תכנתים) ולא מהנדסי תתוכנה או הנדסאים שעולים הרבה כסף להם. זה דבר אחד דבר שני גון ברייס מעודכן לגבי שפות חדשות ומלמד אותם אני מהנדס תוכנה תואר ראשון מהטכניון ולומד אצלם שפה חדשה C# האם גם אני מבזבז כסף סתם? לא נראה לי לפחות תהיה לי עוד תואר ממיקרוסופט או מטריקס

voguemaster

New member
אתה תסלח לי אם אני לא מתרשם, אוקיי?

"כן יש הרבה חברות שמחפשים אנשים (תכנתים) ולא מהנדסי תתוכנה או הנדסאים שעולים הרבה כסף להם" זה לא לגמרי מדויק. תשמע, מהנדסי/הנדסאי תוכנה לאו דווקא חייבים לעלות לך הרבה כסף. במצב שבו השוק נמצא היום, אתה יכול לתת משכורות נמוכות בהרבה ממה שיכלת לתת קודם ועדיין לצאת מזה יופי. אתה בתור מגייס לחברה לא מציע משכורות בשמיים למהנדסי תוכנה. זה הכל. "אני מהנדס תוכנה תואר ראשון מהטכניון ולומד אצלם שפה חדשה C# האם גם אני מבזבז כסף סתם?" תשמע, #C היא לא שפה חדשה במיוחד. היא גם למעשה שפה פשוטה מאוד (היא הרי יורשת מג'אווה
). לדעתי אתה מבזבז כסף, כן. את השפה אתה יכול ללמוד מספר בשבוע שבועיים. להיות תוכניתן, זה כבר סיפור אחר... תבין, זה לאו דווקא הטכנולוגיה מה שחשוב. מה שחשוב זו היכולת שלך בתור מתכנת, עם כל כלי/טכנולוגיה. לגבי התואר שתקבל, שיהיה בהצלחה ומזל טוב. אני לא רואה איך זה ישפר את הסיכויים שלך לעבוד בתור תוכניתן...

מסכים אתך אבל מה שהתכוונתי

הוא שאם תלמד כמה שיותר קורסים כמו למשל ב גון ברייס אולי יהיה יותר סיכוי לקבל עבודה. כי אז אני אדע כל כך הרבה שפות. למשל אני קורא בעיתונים שמחפשים ORCAL,C,C++C,VC,VB,ועוד.. מהנדס\הנדסאי\תכנת אז יש לי סיכוי גבוה למצוא עבודה מאשר אדם שלמד רק שפה אחת כגון(VC++) הוא לא ידע מזה ORCAL או C# ולכן מס מקומות עבודה שלו מוגבלים ביותר ולזה אני התכוונתי. ללמוד כמה שיותר קורסים

barakbl

New member
בלי לזלזל, אם בוגר תואר ראשון

בטכניון מכנה את ++VC אז כנראה שהטכניון הוא לא מה שחשבתי
חביבי, לומדים באונ'/מוסד רציני כמו טכניון כדי לקבל יסודות מתמטיים בעיקר, וכדי ללמוד בעיקר את התיאוריה של עולם הנדסת התוכנה. כדי להיות מתכנת, צריך לצבור נסיון... כדי לצבור נסיון צריך פשוט או לעבוד בזה (קשה לעיתים לבוגר צעיר של אונ' למצוא עבודה) בחברה מסודרת (שוב, אם מוצאים מקום כזה) או להתנסות בזה בפרויקט כלשהו בהתנדבות (יש אינספור פרויקטים ב sf.net אני מציע לנסות את מזלך שם...). בכל מקרה, מי שיש לו את היסודות הנכונים לא צריך ללכת לקורסים שמלמדים בעיקר תיאוריה של שפות.. בשביל ללמוד אותה יש ספרים, ובשביל להתנסות צריך פשוט לעבוד.... ובכל מקרה, לא נראה לי שבוגר טכניון שירשום ברזומה "קורס x/y/z" בסיוון או ג'ון ברייס יקדם את עצמו, להיפך. אם אתה בוגר טכניון, מצפים ממך שתוכיח את עצמך... כדי שזה יקרה, אני מציע כמו שכבר אמרתי לעסוק בתחום בצורה מעשית. זה יוסיף לרזומה הרבה יותר מאיזה תעודה שיחסית למה שנלמד בטכניון היא שולית...

ובכן תעודה ממיקרסופט לא שווה?

אני יכול לכנות את הלימודים כ: מדעי המחשב אבל אני מדבר בשפת רחוב מבלי להעליב או משהו כזה לא שמעתי על sf.net מזה? כמובן שאני בעל ניסיון ואני מוכיח לעצמי אבל מה שחשוב כאן זה התארים כמו למשל מיקרוסופט אני יכול ללמוד C# לבד בלי שום בעיה זה קל מאוד זה אני יודע . אבל מי ירצה אדם ללא תואר לעבודה במחשבים? ואני מנסה לקבל תואר ממיקרוסופט

barakbl

New member
אתה באמת בוגר טכניון?

בכל מקרה, אף אחד לא מחפש תארים, למעשה התעודה פחות חשובה כשאתה מחפש עבודה... מחפשים ידע בתכלס. תעודות לא ממש עוזרות, בטח שלא איזה תעודה מקומטת של מייקרוסזפט וכו'.. תעודה שבאמת שווה היא התואר מהטכניון/אונ' מכובדת, אבל גם זה בערבון מוגבל. ללא נסיון, זה ככל הנראה לא יספיק, לפחות לא במצב של היום. ב sf.net יש המון פרויקטי קוד פתוח, שעובדים עליהם מתנדבים בכל רחבי העולם. כדי לתפוס נסיון טוב, שווה להצטרף לאחד מהפרויקטי הקוד הפתוח הרציניים (רובם נמצאים תחת האתר הזה) ולהצטרף לצוות הפיתוח. זה יכול לעזור מאוד ברזומה ובידע המעשי.

DNile

New member
תעודות ואיך עוזרות,

בעיקר כשמדובר בהסמכת MCSE או משהו בסגנון. רק מה? גם לתעודות האלה אפשר ללמוד לבד.. בכל מקרה, גם לתעודות האלה אפשר ללמוד לבד מספרים, ולא דרך קורסים סופר יקרים. מתי כן יוצאים לקורסים? כשאתה לא משלם עליהם.

אפאחד לא מחפש?

ומה שווה התעודה לניגוב תחת? אם יש לך תעודה זה מוכיח שיש לך ניסיון בתחום שבו למדת!! ( למשל C#) ולא איזה סתם אדם שמשקר שכן הוא יודע(אמינות). אם אין לך תעודה מי בכלל יסתכל עליך. ברוב הראיונות הם מחפשים אנשים בעלי ניסיון רב + תעודות אונבסיטה טכניון ואולי מכללה. ולא איזה אדם ללא שום תואר כלשהו התואר מקנה לך יתרון מאשר אדם עם ניסיון ואין לו תואר

DNile

New member
לא צריך תעודה...

צריך נסיון. וידע. זה באמת משנה אם למדת C# באיזה קורס במשך 4 ימים, או שסתם קראת ספר בנושא? ממש לא. מה שמשנה זה מה שעשית עם זה בתכלס, ואיזה ידע נשאר לך על השפה גם חצי שנה אחרי הקורס.

אלדד28

New member
אוהו, טעות בידך, צר לי.

"אם יש לך תעודה זה מוכיח שיש לך ניסיון בתחום שבו למדת!!" לא, חביבי. אם יש לך תעודה מג'ון ברייס, אני יכול להסיק שאתה: 1. בעל הממון לשלם על התעודה; 2. בעל רצון לעבוד בתחום הספציפי אותו למדת. אני לא יכול לדעת אם אתה טוב, אם עבדת דקה על התעודה, או אם בכלל היית בשיעורים. במקומות כאלו מקבלים תעודה בלי שום תנאי. מה שבטוח, נסיון זה לא מקנה לך. אולי ידע בסיסי בתחום, אבל לא יותר מזה.

נצל"ש

כל הזמן אני רואה שאתם אומרים שניסיון זה שונה בתכלית מידע. עכשיו ברור שאני מבין מה ההבדל ושמי שיודע cpp לא אומר שהוא ידע לתכנן נכון את הפרויקט ולעשות הכל יעיל וטוב (זה מה שמתכוונים כשאומרים ניסיון נכון?). ובכל זאת מה בדיוק הדברים שמגדירים אדם בעל ניסיון. האם זה: - אדם שאפשר להציג בפניו בעיה והוא בדקות יוכל לתאר את הבעיה בכלים תכנותיים כלומר לראות בראש איך הוא יבנה את הדברים? - אדם שבחיים לא יטעה בסינטקס כי הוא כבר עובד עם השפה 10 שנים ומכיר כל פיפס קטנצ'יק ויודע בעל פה איך לעשות אוברלודינג לאופרטור *-> (חח בטח כולם יודעים את זה חוץ ממני אני צריך לחזור שוב על הקטע הזה בספר
)? - אדם שיוכל לקרוא ולהבין בקלות קוד שמראים לו ואת הלוגיקה מאחוריו? - או אולי אדם שבגדול יודע מה זה לתכנת כלומר מה זה לבנות פרויקט מא' ועד ת' ומה זה אומר לעמוד בזמנים ושפיתח לעצמו כבר שיטת שלבים משלו שבה הוא בונה את הפרויקטים (כלומר יותר בקטע הניהולי ופחות בכישורים תכנותיים)? או שאולי מדובר במשהו אחר. זאת שאלה בטח קצת טפשית אבל אשמח אם תענו לי

DNile

New member
שים לב להגדרות שלך...

בכל אחת מהן השתמשת במילה "יודע". וכאן בדיוק הטעות. נסיון זה נסיון. זה לעבוד עם השפה מעבר לתאוריה, וממש לתכנת בזה.. אפשר להשוות את זה לקיום יחסי מין...(אפשר להשוות הכל, אז אני משתדל לעשות את זה כשאפשר). יכולים להסביר לך בדיוק מה לעשות, לתת לך מקרים ותגובות, אם היא משמיעה קול X, אז זה אומר שכדאי שתנסה Y, תדע את כל הטכניקות בעל פה, אפילו תשנן איזה ספר בבית על טנטרה, ובתאוריה תוכל להאריך כל משגל ל9 שעות.. בסופו של דבר, אם אין לך את הנסיון המעשי, כל הידע הזה לא שווה כלום. כך גם בתכנות. אתה אולי יודע כל מה שצריך לדעת כדי לעשות את זה נכון, אבל נסיון זה בדיוק מה שצריך כדי לדעת להסתדר במקרים שהם לא תואמים את הספר, כשהמעשי נוגד את התאוריה, או שהתאוריה לא פרקטית.

אלדד28

New member
אז ככה,

נסיון בתחום שלנו הוא דבר מורכב, ואני יכול לציין רק כמה דברים כלליים שיש בד"כ לאנשים מנוסים בתחום: 1. ראייה רחבה שנובעת מלימוד מעמיק של שפות שונות, טכנולוגיות שונות, וכן הלאה. 2. יכולת עבודה בצוות - זה ספציפית אחד הדברים שאי אפשר להשיג בהיעדר נסיון אמיתי. מדובר על איך כותבים מודולים, איך פועלת האינטראקציה עם אחרים וכו'. 3. "בגרות" תכנותית. זהירות בתכנות (כל הזכויות שמורות לזהיר), יכולת לדעת מה צריך לדעת ומה צריך לבדוק, וכן הלאה. 4. יכולת התמודדות יעילה עם בעיות, ובייחוד עם בעיות של אחרים. הרבה פעמים תוכניתן בצוות צריך לפתור באגים של אחרים, או באגים שלו שנובעים ממשהו חדש שמישהו אחר הכניס לתוכנה. צריך לדעת איך לעבוד ביעילות - הרי לא תלמד על בוריו מודול של 30,000 שורות קוד בשביל לתקן באג אחד שצריך לתקן עכשיו. 5. נסיון שנובע מידע של אחרים ומהתמודדות עם בעיות. היכולת לומר "לא, בעצם כדאי לעשות X ולא Y כי...." נובעת מהנסיון הזה. כמו שאתה בטח יודע יש 100 דרכים שונות לעשות כל דבר בתכנות - החוכמה היא לדעת מה לעשות איפה. 6. היכולת להעריך זמנים - גם היא נרכשת עם הזמן, לא לומדים אותה בשום מקום, והיא גם תלויה באדם עצמו. זו יכולת קריטית למנהלים שמעליך, והיא נובעת מהנסיון שלך עם עצמך. זהו בערך, בטח יש עוד כמה דברים ששכחתי אבל לא נורא

DNile

New member
ששכת את ההשוואה

לקיום יחסי מין... מה שכן, שים לב שכל מי שמתכנת קצת זמן מתחיל לדבר בX וY :)

תודה רבה לשניכים ../images/Emo13.gif

אני חושב שאני מבין במה מדובר. ועכשיו אם תרשו לי אני הולך לבנות משו

למעלה