מה תעדיפו??

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
מזון בריא אך לא כשר, או מזון כשר ולא בריא|תוהה|
ישנן במקרה הזה רק שתי אפשרויות!!
תסלח לי אבל זאת שאלה מכשילה .
מה שאתה עושה בעצם, זה לנסות בכוח להרעיב את הציבור, בעיקר את אותו ציבור אשר שומר כשרות.
כי מי שמכבד את דת אבותיו לא יאכל מזון שאינו כשר.
אבל מאידך הוא גם לא ירצה לאכול לא בריא.
למה שיאכל מזון לא בריא?
בגלל שאתה החלטת?
אז הוא יישאר רעב.
למה?
כי אתה לא אוהב יהודים חרדים?
למה שלא תיקח מריצה ותצטרף לליברמן?

קבצים מצורפים

• hqdefault.jpg
    hqdefault.jpg
    KB 35 · צפיות: 2

palmony1951

Well-known member
זאת שאלה מנוסחת בצורה בעייתית.
אם המזון "הכשר" לא בריא בצרה קיצונית-אז הוא גם לא כשר.
בתקופה הזאת שאנו חיים בה-אין בעיה להשיג מזון בריא וכשר.
ולא שאני עצמי מקפיד לאכול כשר, לפי ה''שולחן ערוך''-אבל מקפיד לדוגמא לא לאכול חזיר/צ'יזבורגר

SupermanZW

Well-known member
ולא שאני עצמי מקפיד לאכול כשר, לפי ה''שולחן ערוך''-אבל מקפיד לדוגמא לא לאכול חזיר/צ'יזבורגר
מרגרינה היא תמיד כשרה ולא בריאה. למה אתה מקפיד לא לאכול חזיר או צ'יזבורגר, במה זה שונה ממאכלים לא כשרים אחרים?

palmony1951

Well-known member
מרגרינה היא תמיד כשרה ולא בריאה. למה אתה מקפיד לא לאכול חזיר או צ'יזבורגר, במה זה שונה ממאכלים לא כשרים אחרים?
כי אני יהודי שחי במדינה יהודית.
וצריך לתת סמליות מסוימת לנ"ל-אחרת כאילו ההצדקה לקיומנו פה נחלשת.

SupermanZW

Well-known member
אתה לא צריך להצדיק שום דבר ולא חייב דין וחשבון לאף אחד. מה יעשו לך אם לא תצדיק, תסמל או תתרץ?

אבי בן 1231

Well-known member
לפי התיזה המעוותת שלך אם אני אוכל חזיר אני מאבד את ההצדקה לקיומי פה!!!
נחמדה התיזה המטופשת!!!
האם זה רק בזמן האכילה|תוהה|

אבי בן 1231

Well-known member
סתם לידע כללי.
בשר בקר אינו בריא הוא מלא בכולסטרול, עולה עליו הכבש בכמות הכולסטרול, לעומת בשר חזיר שהא דל בכולסטרול או ארנבת שהיא נטולת כולסטרול.

יודע מזה מזון בריא? ולא בריא?

מזון לא בריא לא נכנס לביתנו.
לא, מאיפה אני אדע, תסביר לי ואולי אחכים.
אתה חושב שאתה יודע?
קרוב לוודאי תסביר לי שמזון שיש עליו חותמת הכשר הוא מזון בריא ואם יש הכשר בד"צ אז אולי זו אפילו תרופה!!
אז כך, רוב סוגי הבשר הכשר הם לא בריאים!!!
ואילו החזיר, הארנבת והשפן שלא מפריסים פרסה לא משסעים שסע ולא מעלים גירה הם הבריאים.
משונה?? אולי, אך זו עובדה!!!

מקסים 45

Well-known member
סתם לידע כללי.
בשר בקר אינו בריא הוא מלא בכולסטרול, עולה עליו הכבש בכמות הכולסטרול, לעומת בשר חזיר שהא דל בכולסטרול או ארנבת שהיא נטולת כולסטרול.

לא, מאיפה אני אדע, תסביר לי ואולי אחכים.
אתה חושב שאתה יודע?
קרוב לוודאי תסביר לי שמזון שיש עליו חותמת הכשר הוא מזון בריא ואם יש הכשר בד"צ אז אולי זו אפילו תרופה!!
אז כך, רוב סוגי הבשר הכשר הם לא בריאים!!!
ואילו החזיר, הארנבת והשפן שלא מפריסים פרסה לא משסעים שסע ולא מעלים גירה הם הבריאים.
מזון בריא, זה מזון שיש בו פחות מרכבים.

תסתכל על המרכיבים שברשימת הקולה, ותראה רשימה של מרכיבים, שאני בטוח שחצי מהמרכיבים לא אתה ולא אני מכירים. זה נחשב אצלי למזון לא בריא:)

מה אצלך נחשב למזון לא בריא

אבי בן 1231

Well-known member
מזון בריא, זה מזון שיש בו פחות מרכבים.

תסתכל על המרכיבים שברשימת הקולה, ותראה רשימה של מרכיבים, שאני בטוח שחצי מהמרכיבים לא אתה ולא אני מכירים. זה נחשב אצלי למזון לא בריא:)

מה אצלך נחשב למזון לא בריא
בקוקה קולה אני דווקא משתמש בבית, אך ................... כחומר ניקוי!!!!!
מזון שמכיל כולסטרול במידה גבוהה נחשב אצלי כמזון לא בריא.
בשר כבש, ובקר מכילים כולסטרול בכמות גבוהה, אך .................. הם כשרים.

פנינה10כחולה

Well-known member
בקוקה קולה אני דווקא משתמש בבית, אך ................... כחומר ניקוי!!!!!
מזון שמכיל כולסטרול במידה גבוהה נחשב אצלי כמזון לא בריא.
בשר כבש, ובקר מכילים כולסטרול בכמות גבוהה, אך .................. הם כשרים.
אז אל תאכל, תאכל מה שבריא לך.

palmony1951

Well-known member
סתם לידע כללי.

בחזיר יש יותר כולסטרול-בניגוד לדעתך.
בארנבת יש חומרים מסוכנים:

גם בארנבת יש כולסטרול

בכל מוצר מן החי יש כולסטרול.

נערך לאחרונה ב:

אבי בן 1231

Well-known member

בחזיר יש יותר כולסטרול-בניגוד לדעתך.
בארנבת יש חומרים מסוכנים:

גם בארנבת יש כולסטרול

בכל מוצר מן החי יש כולסטרול.
תתעמק יותר במה שהעלית, ידידי!!

Harrington

Well-known member
מנהל
האמת שלא משונה כלל. מבלי להיכנס לשאלה אם זה נכון אם לאו, הטרנד לקשור בין כשרות לבריאות לא קיים ביהדות. זה מנהגם של אנשים שבדרך כלל אינם שומרי מצוות, שמבקשים לתרץ כל מיני דברים, לעתים לעצמם לפעמים לאחרים. הלכה למעשה אין כאמור שום קשר בין הדברים. הלכות הכשרות מבטאים ברית בין ה' לעמו. האם יתכן שחלק מהמצרכים שאינם כשרים גם אינם בריאים? יתכן. האם יש חובה שזה יהיה המצב, כלומר שיש קשר לכתחילה בין שני הדברים? אין.

כוכי💫

New member
עדיף מזון בריא.
אבל לידיעה כללית ביהדות ישנם הרבה מצוות והלכות שנועדו לשמור על הבריאות שלנו. הלכות שהחלו לפני שנים רבות שתקופה שהיה פחות מודעות למשל לניקיון ושטיפת ידיים ולכן יש לנטול ידיים ביהדות בטרם האוכל.
למשל הנושא של עירבוב בשר וחלב, זה לפי מחקרים לא בריא לגוף האנושי, שלא יודע איך לעכל זאת (באופן כללי מוצרי חלב לא בריאים לגוף האנושי)

ורק לשם ההגינות אני לא אוכלת כשר. אבל כן מעריכה ומחשיבה הערכה וכבוד להלכות ביהדות ומבינה את החשיבות ומה שעומד מאחוריהן.
יכולה לא לשמור ולא להסכים עם הכל אבל עדיין מבינה את חשיבות הדברים.

SupermanZW

Well-known member
עדיף מזון בריא.
אבל לידיעה כללית ביהדות ישנם הרבה מצוות והלכות שנועדו לשמור על הבריאות שלנו. הלכות שהחלו לפני שנים רבות שתקופה שהיה פחות מודעות למשל לניקיון ושטיפת ידיים ולכן יש לנטול ידיים ביהדות בטרם האוכל.
למשל הנושא של עירבוב בשר וחלב, זה לפי מחקרים לא בריא לגוף האנושי, שלא יודע איך לעכל זאת (באופן כללי מוצרי חלב לא בריאים לגוף האנושי)

ורק לשם ההגינות אני לא אוכלת כשר. אבל כן מעריכה ומחשיבה הערכה וכבוד להלכות ביהדות ומבינה את החשיבות ומה שעומד מאחוריהן.
ע"פ מחקרים ל70% מאוכלוסיית העולם יש רגישות ברמה מסויימת (על פי רוב לא כזו שתגרום לבעיות עיכול, אך עדיין כזו שעלולה לגרום לתחושת אי נוחות קלה או לשינויים ביציאות) ללקטוז. למרות זאת, רק לאלה שיש רגישות גבוהה מאוד ללקטוז רצוי להימנע ממנו. אין לכך שום קשר לערבוב בין בשר וחלב.

שמלת תחרה1

Well-known member
עדיף מזון בריא.

איך הגעת לנושא כה ישן?

Harrington

Well-known member
מנהל
עדיף מזון בריא.

אין קשר ידוע או מחייב בין הלכות הכשרות לבריאות האדם. כל הטענות בנושא הזה הומצאו בשנים האחרונות, בדרך כלל על-ידי אנשים שאינם בהכרח שומרי כשרות אך מסורתיים, שחיפשו הצדקות למה שנראה על-פניו כלא תמיד הגיוני. בתכל'ס מבחינת שומר המצוות/כשרות, הוא מקפיד מסיבה אחת מאוד קלה ופשוטה: כי כך ציווה אותו הקב"ה (לדידו לפחות). לא משום סיבה בריאותית.

מדוע זה חשוב? מכמה סיבות:
א. כי ברגע שפלוני טוען שכלל כשרות מסוים נעוץ במקור בסיבות בריאותיות, מיד יקום אלמוני וייטען שדווקא המדע מלמד שזה סותר את הבריאות.
ב. כי עבור המסורתי זה יכול לגרום לו לכך שאם בכלל כשרותי מסוים לא יימצא קשר מדעי לבריאות, הוא לא יקיים אותה.
ג. כי זה יוצר קשר שאינו קיים בפועל בין כשרות לבריאות באופן כזה, שאנשים יסמכו על תעודת כשרות כערובה למקום נקי (למשל) ותקין מבחינה בריאותית, בעוד שהלכה למעשה אין כל קשר בין הדברים.

למעלה