מה שלומכם?

מה שלומכם?

אפרופו השאלה של עדיפו למטה נזכרתי שרציתי לשאול אתכם אם גם אתם שמתם לב שבשנים האחרונות התשובה הישראלית המקובלת ל"מה שלומך" היא "תודה", כלומר לא "בסדר, תורה", לא "טוב, תודה", אלא פשוט: - מה שלומך? - תודה. גם לכם זה נשמע צורם כשאתם שומעים את זה? "ומה שלומכם, ומה שלומכם, ומה שלומכם היום (בץ, נגמר כבר השיר..)"

גרי רשף

New member
זה נכון../images/Emo22.gif

אני חושב שדי מוסכם שמי ששואל "מה שלומך" אינו מתעניין באמת אלא יוצא ידי חובת נימוס, והנשאל יוצא ידי חובת תשובה ב-"בסדר תודה", אא"כ הוא מהעדה המאוזכרת ביותר בפורום ואז הוא טורח לעדכן ולפרט בפני בן שיחו את כל התיק הרפואי שלו. במשך הזמן השאלה "מה שלומך" הפכה לברכת שלום מנומסת, וכבר לפני שנים רבות קרה לי שמישהו שפגשתי במקרה ושרמת ההכרות איתו לא חייבה יותר מלומר "שלום" בנימוס אמר לי "מה שלומך", ובעודי מתכוון לענות לו כמקובל בנימוס "טוב, תודה" הוא כבר חלף הלך לו ונותרת בלי עתיד בלי תקווה בלי חלום. להלן מספר משפטים שימושיים נוספים לשיחות בטלות שמשולות לבלון נפוח- מעטה חיצוני נאה, אך מבפנים יש רק אוויר (כולל תשובות מקובלות בסוגריים): מה שלומך? (טוב, תודה) מה אתה מספר? (אתה יודע, חרגיל..) מה קורה? (אה.. יותר גרוע כבר לא יכול להיות..) אז מה ככה? (שרק לא יהיה יותר גרוע) מה חדש? (נו ניוז איז גוד ניוז) מה המצב? (ומה אצלך? (יהודי עונה בשאלה)) איך הבריאות? (מה אניגיד לך? שרק נהיה בריאים!) מה'ניינים? (אחלה) איך הולך? (כמו שאתה רואה.. (בעיקר אם מי ששואל עיוור ומי שנשאל קיטע)) מה נשמע? (יופי טופי)

גנגי

New member
שיט, ידעתי

שרק אני עונה "מצוין" על השאלה הזאת... אני כנראה ההוכחה לכך שאפשר לשרוד שנים רבות גם עם ביקורת-מציאות דפוקה.

nutmeg

New member
עכשיו נזכרתי

שיש ללימור של אורנה בנאי בו היא מדברת בטלפון עם חברתה: "אז.. מה נשמע? אחלה אז מה העניינים? יופי מה ככה? כן אז מה את אומרת? מצוין מה שלומך? בסדר מה-הה?..." וכו' וכו' וכו'

גנגי

New member
למה להיתלות באילנות גבוהים

כשאפשר לתלות את גיסתי, שעושה לי את אותו תרגיל בדיוק...?

המוזרה

New member
פעם מזמן

כשעבדתי בחנות ספרים מסוימת ומפורסמת בעיה"ק תובב"א, היה לנו נוהג (מה ז'תומרת למי זה לנו? לעדי ולי!!) לנהל שיחה כזו ולראות מי נשבר ראשון .. נשבר = הפסיק ו'או התחיל לצחוק.

shellyland

New member
"יש ללימור"?!

זה המערכון שהוליד את לימור! בתכנית של דודו טופז, נדמה לי. ופעם, בפגישה היסטורית והיסטרית בין לימור לשרה אנג'ל (האבטיפוס של כל הלימוריות) ב"רק בישראל" אמרה לה אנג'ל שיש מלא נשים שלא מבינות בכלל מה מצחיק בה, כי בשבילן כך צריך לדבר.

גרי רשף

New member
זה רק מראה מיהי שרה אנג'ל../images/Emo22.gif

אינני יודע איזה חלק מהשיבושים של לימור מאולתרים ואיזה חלק מבויימים, אבל מה שגאוני בהם זה שמאחורי החזות הפרחית שלהם (של השיבושים) יש כישרון מדהים; וכך הצופים הפרחים מבסוטים מלראות פרחה כצלמם וכדמותם (שרה אנג'ל) והאינטליגנטים (חברי פורום תרבות עברית) מהמקוריות הכמעט גאונית. גם לגשש החיוור היתה נטיה להציג דמויות עממיות, לכאורה אנשים פשוטים ומטופשים, בפועל- וירטואוזיות לשונית נפלאה. אני מציין את כל זה כי בשנים האחרונות צצו על בימות ארצנו סטנדאפיסטים לרוב (סטנדאפ קומדי = מיצחק?) שלכולם סגנון דומה: בליל חיקויים ובדיחות עדתיות, מתוך תפיסה האומרת שככל שזה יהיה יותר גס רוח זה יהיה טוב יותר כי זה מראה שהסטנדאפיסט (מיצחקן?) הוא אחד ש"לא דופק חשבון".

המוזרה

New member
צודק, צודק ..

חוצמזה שמזמן לא היה פה חידון גשש.. לא ככה? איפה דניסטאר ???

danistar

New member
חחח קראו לי ??

אני כאן .. חידגשש.... מבטיח בקרוב מאוד לחשוב על משהו . חוץ מזה שהם יוצאים עכשיו על DVD . די יקר לטעמי ( 100 שח לכותר כשיש לפי הטענה 10 כאלו ) ואני אחכה למבצעים ..

מילא "מיצחָקָקים" צצו

אבל אנשים הולכים, "שורפים" זמן ואפילו משלמים על התענוג.

shellyland

New member
אבי קושניר אמר פעם

שפתרון תשבצים זו דרך מצויינת להרוג את הזמן, למי שאוהב את הזמן שלו מת.

ס ק א ל י

New member
רק רציתי לציין

שהרבה פעמים האגביות והסתמיות שבה אנשים מגיבים לשאלה "מה שלומך" עומדת בקורלציה לאגביות ולסתמיות שבה השאלה נשאלת. יש שיר נחמד (של עמוס אטינגר נדמה לי) שמספר איך הוא איבד ידיד כשפעם ענה לו ברצינות ובפירוט על שאלה לשלומו...

לאנשים לא נעים לשקר, כנראה ../images/Emo141.gif

בייחוד אם הם חוששים, שרואים עליהם מה שלומם באמת. אני, אגב, פיתחתי נוהל ייחודי בעניין. כשמישהו שאינו קרוב אלי שואל מה שלומי, אני אומר "ברוך השם". לפעמים אני מקבל את ההלצה החבוטה על ברוך, שלמה תמיד מאשימים אותו, ואז אני מתנאה בכך שגרמתי למישהו להרגיש שנון ובעל הומור מושחז. לגבי הדיאלוגים הסתמיים שתוארו פה (מה נשמע, איך ככה, מה חדש וכולי וכולי), אני חושב שהם בדרך כלל מסמנים ניסיון מגושם ליצור קרבה. מה לעשות, שלנו היהודים אין תרבות של סמולטוק ?

למעלה