מה שיחקתם השבוע?

מישהו 2

New member
אני אשמח לקבל את העותק אחרי שתתאכזב ממנו

Uncharted 1 אולי מיושן, אבל בבסיסו הוא נשאר אותו הדבר. המשחקיות היא אותה משחקיות. זאת האמת.
אפשר להוסיף קצת אלמנטים של התגנבות או עולם רחב יותר... אבל לסדרת Uncharted יש נוסחה מאוד ברורה שנשמרה לאורך כל המשחקים.

על פי דעתי, הפשטות של מערכת הירי, העלילה, הגרפיקה.. הכול כולל הכול הם מה שהפכו את סדרת המשחקים הזאת לכל כך מוצלחת.
צריך לזכור שהעלילה והסינמטיות שהמשחקים האלה מביאים הם יוצאי דופן באיכותם על הרמה ההוליוודית (גם במשחק הראשון). ועם זאת, טעות לשפוט את העלילה של המשחקים כמו סרט רגיל בקולנוע, כי זה עדיין משחק שבו האקשן והמשחקיות צריכים לדבר הכי הרבה, וככה זה יהיה תמיד... אלא אם כן מדובר במשחק שהוא בערך סרט אינטראקטיבי כמו Heavy Rain או JRPG או TWD , משחקים שיש בהם מקום לדבר אחרת.

אם אתה באמת אומר שאתה סבלת ברמה קיצונית מהמשחק הראשון שאתה לא מסוגל לגעת בו, כל מה שנותר לי להגיד זה שאני משתתף בצערך שלא תוכל להנות מסדרת המשחקים הזאת כמוני וכמו עוד מיליוני האנשים שרכשו אותו.

יש לך טעות, בJRPG הגיימפלי קודם לעלילה.

אני לא אשחק בשום JRPG אם הגיימפלי שלו לא כייף לי רק בשביל הסיפור שלו, לא משעמם לי לכל ספר או סרט או סדרה יהיה כמעט סיפור יותר טוב. זה הסינכרון של גיימפלי ועלילה שעושה את המשחק שווה משהו.
בנוגע לuncharted 4 מה הקטע? אני בא בשביל האקשן והפיצוצים, יהיה נחמד, אני בטוח, סה'כ משחק עם עלילה חמודה לא מדהימה אפילו לא בסטנדרטים של משחקים.

אנשים מתבלבלים בין ערכי הפקה גבוהים לעלילה טובה, כבר אמרתי את זה, הם חושבים שאם יש גרפיקה מדהימה והפקה מדהימה
אז הסיפור טוב, עלי זה לא עושה רושם, מצטער.

מישהו 2

New member
גרפיקה והפקה מדהימים זה שם המשחק

אם יצא לך לראות את הסרט MAD-MAX, הוא נחשב לאחד הסרטים הטובים ביותר שיצאו בתקופה האחרונה.
אבל אם הייתי רוצה, הייתי יכול ליצור סרטון שמראה את כל הסרט ב- 5 שניות.
&nbsp
אפשר לסכם את כל הסרט ככה: מרדף מ- A ל - B ואחר כך חוזרים חזרה מ- B ל- A. מבחינת מורכבות ותחכום העלילה הסרט הזה מקבל 2 מתוך 10.
אבל עדיין אתה יוצא ממנו כאילו עברת את אחת החוויות הכי כיפיות בעולם.
כשאנחנו מדברים על משחק, שהוא אמור להיות משחק אקשן-הרפתקה, שהמסר הכי גדול שהוא צריך להעביר לך זה שאתה מרגיש כאילו אתה משחק בסרט שכולו אקשן, גם אם מדובר בעלילה בנאלית יחסית של מציאת אוצר סטייל קלאסיקה אינדיאנה ג'ונס. Uncharted עושה את זה על הצד הטוב ביותר. לא סתם הוא זכה לכל כך הרבה ביקורות טובות ופרסים.

evilplate

New member
אני לא חושב שמישהו אמר שלאנצ'רטד יש עלילה מדהימה

כמו שלא אמרו על סרטי אינדיאנה ג'ונס שיש להם עלילה מדהימה.
&nbsp
העלילה מבדרת כמו של סרט פופקורן והכי חשוב, כמו ב TLOU במובן מסויים, הן הדמויות עצמן, הן מאוד likable והאינטרקציה ביניהן כיפית (להבדיל מ TLOU שהולך על טון אחר), אתה סכ"ה אוהב את כולן ונקשר אליהן ברמה מסויימת, זה הכל, לא איזו מהפכה או האזרח קיין בגרסת משחקי הוידאו ואף אחד לא אמר את זה אבל מספיק טוב בשביל הסגנון הזה.
&nbsp
TR להבדיל די נכשל מכל בחינה עלילתית שתרצה לדעתי, קשה היה לקחת אותו ברצינות והוא גם לא היה מבדר וחמוד ולא ממש היה אכפת לך שמחר יפציצו את כל חברי הקאסט (אולי מלבד לארה), עדיין משחק מעולה כמובן.

evilplate

New member
חחח זו לא היתה הכוונה

ניסיתי לדחוף אותך לשחק בהם לפני 4 אבל אחלה הסקת מסקנות :)
&nbsp
אנצ'רטד 2 בזמנו היה אחת החוויות הכי חזקות מדור הפס3 והוא ללא ספק בין משחקי הדור שלי.

evilplate

New member
אני חושב שגם היום השני יהיה מהנה בסכ"ה.

גם אם לא מדהים כמו ביום כשיצא.
שווה לך לנסות, אולי תחכה לירידה במחיר של הרימאסטר.

מישהו 2

New member
אני כבר לא הייתי ממליץ

עם כל הכבוד שיש לי לסדרת המשחקים הזאת. אין כאן ניסים ונפלאות. מסכים, שגם מבחינתי המשחק השני היה הטוב מבין המשחקים בסדרה. אבל הבן אדם פשוט לא התחבר למשחק הראשון, כמו שהוא תיאר את זה למען האמת זה נשמע כאילו הוא התענה.
&nbsp
הסתכלתי קצת על סרטונים ביוטיוב כדי להיזכר במשחק, הגרפיקה אכן נראית מיושנת מאוד בהתחלה כשהם על הסירה, אבל אם מריצים טיפה לשלב יותר מתקדם במשחק כשהוא ביער, רואים שזה אותו המשחק המוכר והטוב עם הסינמטיות המרשימה והחיבור לדמויות. הרף שהציב המשחק השני בסדרה לא עד כדי כך גבוה מהמשחק הראשון לדעתי. אם הוא לא אהב את המשחק הראשון. זה Take it or leave it
לא צריך לדחוף בכוח.
&nbsp
אני שיחקתי ב- GOW קולקשן פעם ראשונה שלי על ה- PS3. ולמרות שמבחינה גרפית המשחקים הראשונים נראו זוועה, אני זוכר אותם לטובה עד היום. משחקים טובים שורדים את מבחן הזמן, ואנצ'רטד הוא אחד מהם. הייתי רוצה לשחק ברימאסטר של כולם מההתחלה שוב בכיף.
&nbsp
&nbsp

evilplate

New member
אני חושב שיש מצב

שמישהו שלא יכול לשחק היום בראשון עדיין יחשוב שהשני אחלה משחק.
כן יש שם שיפור ענק, לא סתם הראשון היה נחשב בזמנו למשחק נחמד שלא ממש השאיר חותם גדול בעוד השני לקח מליון GOTY וממוצע 96 ב MC ונחשב עד היום לבין הטובים של אותו הדור, הוא היה קפיצה ענקית עליו, היו בו את הסצינות והקטעים הבומבסטיים שבזכותם הסדרה מפורסמת והם עדיין טובים יותר מכמעט כל המשחקים שיוצאים עד היום שמנסים לחקות אותם (אפילו הדמו האחרון שראינו מ TR החדש ב E3 בטיפוס ההר מחוויר לעומת הדברים שהולכים ב U2), יש לו קצב הרבה יותר טוב וזזים מהר מקטע לקטע ולא נתקעים חצי מהמשחק באותה סביבה די מכוערת מול גלי אויבים מתישים כמו ב U1

גם כמעט תמיד יש דמויות שמסתובבות איתך ונלחמות לצדך ויש דיאלוגים איתן לאורך כל המשחק כמו שהוא מכיר מ TLOU, הרבה יותר נחמד וזורם.
גם הגראפיקה הציגה קפיצה גדולה מאוד, לא רק האיכויות של המשחק עצמו ככה שכל החוויה גם צריכה להיות לו יותר נעימה לעין.

אנצ'רטד הראשון היום הוא האמא של השוטר הגנרי רק עם סקין של אנדיאנה ג'ונס ועלילה נחמדה, אני חושב שהוא מאוד התיישן ואני מדבר בתור מישהו שסיים אותו פעמיים, זה לא שאני חושב שהוא יפול מ U2 כמו שנפלנו בזמנו, אבל כן יש סיכוי שהוא יהנה ממנו הרבה יותר ואני חושב שאנצ'רטד הראשון הוא לא הכלי שבו אתה צריך לבחון אם מישהו יאהב או לא את הסדרה, למרות שהתגובה שלו אכן חריפה מדי.

voguemaster

New member
דווקא GOW שמר על עצמו יפה

אומנם אין מה להשוות בין ה-COLLECTION לבין הגרפיקה של 3 אבל הם יחסית נראים ממש טוב וממש משכנעים. גם 1 אבל בעיקר 2.

CallMeCavanaugh

New member
מה איתי?

בינתיים שיחקתי רק באסיילום וממש נהניתי. לשחק בסיטי או שכבר לדלג לנייט וזהו? (לא שזה ממש משנה, רק עכשיו התחלתי את וויצ'ר 3, ייקח זמן עד שאשחק במשהו אחר).

evilplate

New member
שחק בסיטי

הוא משנה את הנוסחה באופן מהותי מאסיילום, ככה תוכל לראות אם אתה בכלל אוהב את הכיוון החדש ומתחבר אליו במחיר הרבה יותר נמוך וזה משחק מצויין בפני עצמו ששווה לחוות ונייט גם המשך ישיר שלו ושל המאורעות שמתרחשים בו וזה עוזר להבנת העלילה.
&nbsp
WIN WIN לטעמי.
אם תאהב את סיטי המעבר לנייט יהיה טבעי עבורך, הסקאלה קצת גודלת (העיר גדולה פי איזה 5) אבל זה פחות קיצוני מהשינוי של אסיילום כמשחק לניארי לסיטי כעולם פתוח שכל עיצוב המשחק והמשימות משתנה בגלל זה.
&nbsp
לעשות את הדרך ההפוכה זה גם אפשרי אבל מן הסתם פחות כיפי עם השנמוך הגדול בגראפיקה וכבר כשאתה יודע את העלילה והטוויסטים של סיטי שמפורטים ומסופרים בנייט.

CallMeCavanaugh

New member
אני כבר לא זוכר איך U1 מבחינת גיימפליי

הכוונה שלי בזה שפחות אהבתי את 3 היא שלא אהבתי את העלילה, לא אהבתי את הטוויסט העל טבעי בסוף וגם מבחינת עיצוב שלבים היו לא מעט מקומות שהרגישו לי שהם נמרחים יותר מדי, אבל אני מניח שמבחינת גיימפליי הוא בהחלט עדיף על הראשון.
&nbsp
אגב, אני לא יודע כמה זוכרים את זה אבל בפאב בתחילת U3 זרוק עיתון ובו כותרת על התפרצות מגיפה מבוססת פטריות...

evilplate

New member
בזמן אמת לא זכרתי את זה מן הסתם

ובטח גם לא ראיתי את זה אבל אחרי שנזרקו רמזים לקראת היציאה של TLOU אנשים העלו את העיתון הזה מהארכיון וכולם הבינו את המשמעות שלו בדיעבד. :)
&nbsp
וכן אני מסכים עם מה שאמרת על U3, הוא אכזבה גדולה ביחס לשני אבל תחשוב שעם כמה שיש מקומות שנמרחים בו, אנצ'רטד 1 מרגיש בערך ככה לכל אורכו, הוא לא מציע את הקטעים המגניבים והספקטקל של 2 ו 3, אין הרבה פאזלים אחרי ההתחלה (בניגוד ל 3 שדווקא היו לו כמה לא רעים) ובעיקרון הוא די גריינדינג של Kill Rooms לאורך רוב הזמן עם ירי גם פחות מהנה מהמשכיו.
&nbsp
הסיפור שלו כן יותר טוב ומהנה מהשלישי, הוא חסר יומרות והוא בידור נחמד, 3 בא כולו רציני והתיימר להציג לנו רעים עם עומק כביכול ותהליכים נפשיים שאמורים להראות לנו צדדים אחרים בדרייק (כל הקטע שמרלה זורקת לו שהוא מזוייף וכו') ועד כמה הוא מזיק לקרוביו וכו' והוא פשוט התרסק על הפרצוף, הראשון והשני לא כיוונו גבוה ובגלל זה העלילה היתה מהנה יותר.
&nbsp
השני גם היום לטעמי יהיה משחק טוב יותר ממנו, אני עכשיו בכיף אשמח לשחק בגרסת הרימאסטר של השני על פני השלישי ובלי קשר לנוסטלגיה, כי אני חושב שזה משחק טוב מכל בחינה כולל עיצוב השלבים כמו שאמרת.
&nbsp
הרביעי אגב גם נראה שמכוון קצת יותר גבוה ורוצה להכניס פן רגשי חזק לסיפור ולחפור יותר עמוק בדמותו של דרייק אבל אני סומך על הצוות של TLOU שיעשו עבודה יותר טובה מהבחינה הזו מהצוות של 3.

למעלה