מה שהיה אתמול:

y oh why

New member
מה שהיה אתמול:

(באתי להגיב להודעה קיימת, וקיבלתי שגיאה: "ההודעה לה הגבת נמחקה כרגע. מסיבה זו לא ניתן להכניס את הודעתך לפורום.", ולכן אני פותח הודעה חדשה עם אותו התוכן...) לדעתי מה שהיה אתמול היה די מגעיל, סבאנה היו ביתרון מספרי (6 מול 5), אז מה כל הקטע של אתגר הכוח הכפול? הם היו ביתרון, השיגו את היתרון הזה בצורה הוגנת, והגיע להם לשמור על היתרון הזה גם אחרי האיחוד, אז למה צריכים להכניס את אתגר הכוח הכפול? אתגר הכוח הכפול לדעתי היה דבר מאוד לא הוגן להוסיף לתוכנית, אין בזה שום הגיון, זה לא מוסיף יותר מתח לסדרה, וזה לא הופך אותה ליותר מענינת. ההפקה היתה צריכה לדעתי לשמור על הפורמט האמריקאי, ולא לחרוג ממנו ולנסות לעשות פורמט מוצלח יותר, כי לא הולך להם. כל היתרון המספרי של סבאנה הלך לטמיון ברגע שהציגו את אתגר הכוח הכפול וזה לדעתי הרס את הסדרה. מי שהיתה צריכה לעוף אתמול זאת נעמה ולא מושיק, למושיק הגיע להשאר, וכל אתגר הכוח הכפול הפך את הסדרה הזאת מסדרת ריאלטי לסדרה מכורה מראש בה שמות המנצחים כבר כתובים מראש על מצח ההפקה.

TheCandyGirl

New member
כאשר מצרפים שני שבטים ביחד... יש לתת להם כוח

שווה .... אחרת זה ממש לא פייר....

y oh why

New member
מה שלא מפריע, זה פחות השאלה אם יש צריך

לתת להם כוח שווה או לא. אלא זה שמשנים את כללי המשחק תוך כדי המשחק, וכללי המשחק לא ידועים מראש. השרדות לא אמורה להיות סדרה בסגנון "נמלטים" "גיבורים" או "אבודים", השרדות אמורה להיות סדרת ריאלטי, סדרת מציאות, סדרה כזו בה זורקים אנשים לאי בודד עם אוסף של כללים ידועים מראש, ומי שיותר מוכשר ומוצלח הוא זה שמנצח. ומה שקרה כאן עם אתגר הכוח הכפול, לדעתי פוגע בכל הרעיון של הריאלטי, זה כבר לא סדרת ריאלטי ברגע שמכתיבים משנים את חוקי המשחק בכל רגע נתון.

אבו זקן

New member
כללים

אחד הכללים הידועים מראש הוא שהכללים משתנים תוך כדי משחק. הבעיה היא רק עם ההרגשה שהכללים משתנים לא בהתאם לתוכנית שהוכנה מראש אלא כדי לעזור לאלה שההפקה חפצה ביקרם. זה פוגע בעקרון היסודי של ה"ריאליטי", והצורה בה זה נעשה היא עלבון לאינטליגנציה של הצופים.

LiRs Lullaby

New member
למה לא פייר?

ככה עובד המשחק - צריך לעבוד קשה במשימות בשביל להגיע לשלב האיחוד עם יתרון מספרי. מה שבאמת לא היה פיירי היה הכח הכפול - מילא הוא היה מנטרל כח של מישהו אחד, ככה זה היה נותן שוויון בין-שבטי (אם ג'יבאריסט היה זוכה), או סתם כח מנוטרל (אם סבאני היה זוכה) אבל לתת שניים בבת אחת? לחלוטין לא פיירי לקבוצה שהגיעה עם יתרון מספרי. ככה לפחות השניים שהיו מגיעים בתיקו היו צריכים לעשות משימת שובר שווין או משהו. ועוד ג'יבארו החבורת צבועים האלה באים בטענות לעידן ושואלים אותו אם הם תכננו להדיח מישהו מסבאנה.... כן, כי אם אתם הייתם מגיעים ביתרון אתם לא הייתם בכלל מתחילים להעיף את סבאנה אחד-אחד.

TheCandyGirl

New member
שכחתם איך ההפקה גם עזרה בהתחלה לשבט סבאנה...

בתחילה שבט גיבארו זכו משימה אחר משימה... בעוד ששבט סבאנה שבוע שלם אחרי שני הדחות... רעבים, עייפים, ללא אש, ללא מים [כביכול...] גם כאשר זכו שבט גיבארו בפרס על ארוחת השבת... הם התחלקו ביחד עם השבט השני... ואז ההפקה גם התערבה כדי שלא ימשיכו להדיח את כל שבט סבאנה... והחלו לתת להם לזכות.. ובבת אחת שבט גיבארו החלו להפסיד בלי הפסקה... [ גם בעיני זה נראה כאילו מכור... אבל זה סך הכל משחק...]

LiRs Lullaby

New member
קישקוש.

ג'יבארו ב"התחלה" לא זכו פרס אחרי פרס. שבט סבאנה זכו ברוב משימות הפרס וגי'בארו זכו ברוב משימות ההדחה. להזכירך - במיטה, בברזנטים ובציוד הדיג הם זכו לבד. אחר כך, אחרי ערבוב השבטים לבנים-בנות לג'יבארו כבר לא היה את נעם שייתן את הטון הפיזי והם התחילו להפסיד.

y oh why

New member
לדעתי, לא צריכים לעשות טוויסטים בכלל.

וההפקה לא צריכה להתערב יותר מדיי במה שקורה בסדרה, הכללים צריכים להיות קבועים וידועים מראש, המשימות צריכות להיות קבועות וידועות מראש, והחלטות וטוויסטים לא צריכים להתקבל שרירותית במהלך המשחק. היום בבוקר ראיתי את הפרק, ועוד לפני שנכנסתי לפורום, וברגע שראיתי את אתגר הכוח הכפול, זה לגמרי לא מצא חן בעיני, זה שמבטלים את היתרון המספרי של שבט סבאנה ורק בשביל לנסות להוסיף מתח, לדעתי רק מוריד מתח מהסדרה. כי כשאני רואה את הסדרה, אני מצפה שאם משתתפים יהיו טובים, ויגיע להם להגיע לגמר בזכות זה שהם באמת טובים, אז הם באמת יגיעו לגמר. (אגב, דן לא כזה תחמן מוצלח לדעתי, ג'וני פייר פליי מהשרדות 7 היה הרבה יותר..) ומה שקורה בהשרדות הישראלית, זה שנותנים את התחושה כאילו לא משנה כמה משתתף יהיה טוב, ובסוף תבוא ההפקה ותעשה איזה שהוא טוויסט שיטרוף את כל הקלפים וידפוק את אותו משתתף. אתגר הכוח הכפול המקורי היה מיותר, ההעברה של נועם מג'בארו לסבאנה היתה מיותרת, ואם כבר העבירו אותו אז שישאירו אותו שם, וזה שהחזירו אותו היה עוד יותר מיותר, שבט לבנים ושבט לבנות זה מיותר. וזה שהעבירו את דן משבט הבנים לשבט הבנות (ובדיוק כשדן עמד לעוף) היה עוד יותר מיותר, ואם כל זה לא הספיק, אז בא אתגר הכוח הכפול המחודש שהיה בכלל מיותר והרס את היתרון המספרי של שבט סבאנה. ואם יש דמות אחת בסדרה שאני ממש מחבב, אז זאת ליה, וזה שעכשיו אני מקבל את התחושה שליה עלולה לעוף בגלל כל מיני קומבינות שעשו בהפקה בכדי לשמור על דן ונעמה זה מאוד מאכזב. חפרתי כאן קצת, אבל לא נורא....

LiRs Lullaby

New member
טוויסטים יכולים להיות יופי של דבר,

ובלבד שיהיו הוגנים ובטיימינג נכון. לתת כח כפול שמונע משניים להצביע כשלשבט השני יש יתרון... זה לא הוגן. כנ"ל גם לגבי כל שאר הדברים שציינת; להעביר לשבט אחר, להחזיר, לערבב שבטים, להעביר מישהו לשבט אחר בשביל לאזן מספרית אבל משום מה לא לעשות זאת מבעוד מועד. אני חושבת שבהפקה ניסו לכסת"ח על הדמויות היפות וה"יבשות" שלהם עם התערבות להצלת אנשים יותר "מעניינים" כי זה מביא יותר רייטינג. לא סתם דן הנחש ונעמה המכשפה נמצאים שם. בפעם הבאה שלפחות יביאו אנשים מעניינים יותר ונקיים פחות אם הם רוצים לשמור על רייטינג גבוה ומבלי להתערב יותר מדי בתכנית. כי מה לעשות - כשהדמויות מעניינות ועושות את כל הרעש והבלאגן בעצמן לא צריך להתערב ולהציל אותן.

y oh why

New member
לדעתי, גם מושיק, ליה, ווארה, ושאר חברי שבט

סבנה הם אנשים מעניינים. שחר האמת שלא כל כך, בגלל שהיא סוג של "מים שקטים חודרים עמוק", אבל באמת, אנשים מעניינים הם לא כאלה שתוקעים סכין אחד בגב של השני, אנשים מעניינים הם גם אנשים חזקים שמנסים לא לעשות תככים ולהיות בשקט כל המשחק ובסוף לנצח. אני הייתי מאוד מעריך את דן (כמו שאני מעריך את ג'וני פייר פליי) אם הוא היה מגיע לשלבים הסופיים בזכות עצמו, אבל אני בכלל לא מעריך אותו כשאני יודע שהוא יגיע לשלבים הסופיים (טוב לא יודע, אבל מנחש) בזכות התערבות של ההפקה שהצילה אותו ברגעים האחרונים. לדעתי שחקן שהגיע לשלבים הסופיים ולא בזכות עצמו , אלא בזכות זה שיש מישהוא בהפקה שאוהב אותו הוא לא שחקן מוצלח.

nushidavid

New member
לדעתי הפעם..

לדעתי הפעם ליה הייתה מזה מגעילה כלפי נעמה.. נעמה לא עשתה לה כלום.. היא סתם הייתה מגעילה כלפיה ואמרה שהיא לא מדברת איתה. ליה הייתה מזה חמודה ומאז שהיא עשתה את זה לדעתי היא נהייתה נחשושיתתת..... :p

TheCandyGirl

New member
יש להם קטע מגעיל לשבט סבאנה- כאשר הם מחליטים

להדיח מישהו הם מנתקים קשר עין עם אותו בנאדם... ולא מדברים איתו... זו הרגשה איומה להרגיש חרם... במשך כל הזמן עד ההדחה... וכך עשתה לייה לנעמה... וזה היה מגעיל מאד מצידה.... למרות שאני מחבבת את לייה מאד... והייתי רוצה לראות אותה בגמר... את הקטעים המכוערים האלה אני לא אוהבת אצלה...

y oh why

New member
אני מסכים שמה שהיא עשתה היה מגעיל,

בכל מקרה, אני חושב שליה היא אחת הדמויות היותר מיוחדות שיש בסדרה, היא אישה דעתנית, אחת שלא פוחדת לומר את דעתה, היא מנג'רית, וגם מאוד נבונה....

TheCandyGirl

New member
לייה היא אישה חזקה ובהחלט מנהיגה גדולה...

ואני אוהבת אותה בגלל זה... היא יודעת לתמרן את האנשים לפי רצונה... ועל זה כל הכבוד לה... [אני זוכרת היטב את ההדחה של יואב... כאשר כולם בסבאנה רצו להדיח דווקא את טינה.. והיא הצליחה לשכנע אותם להעיף את יואב קודם... וזה היה שיקול מצויין ובונה לקבוצה..] אהבתי אותה מאד איך קיבלה את שבט הבנות.. ובפירוש קיבלה... היא הייתה המנהיגה הבלתי מוכתבת... אך זה היה ברור לכולם.. אהבתי את חביבות שלה כלפי כולן... אפילו כלפי דן] וזה מראה על ביטחון עצמי חזק ... ושהיא באמת שולטת במצב... ואני אשמח מאד לראות אותה ממשיכה עד לגמר... ואולי אפילו לזכות [אם זה לא נועם יזכה...]

y oh why

New member
../images/Emo45.gif

לדעתי, בגלל קומבינות של ההפקה היא לא תזכה וחבל.

TheCandyGirl

New member
לא יודעת... הכל עוד פתוח....

צריך לחשוב שהכל עוד פתוח.... אני לא מאמינה לכל "הסקופים" שרצים פה..... אלה סתם קישקושים... אני דווקא חושבת שלייה יש לה סיכוי גדול מאד להגיע לגמר...

למעלה