מה קרה ל

גרי רשף

New member
יצאת להגנת השכבות החלשות?../images/Emo8.gif

אני מבין שאתה חושב שערבי ישראלי שרואה את דגל ישראל- רגשותיו נפגעים. אולי כי לדעתך כל חייו חלם שתקום כאן מדינה פלסטינאית ולאסונו אין זה כך ולכן עלי לכבד את רגישותו. גם ברגישות העולים ממדינות חבר העמים עלי להתחשב, ומפני מה? אני יכול לנחש שלדעתך קיומה של המדינה אליה הם עלו מרצונם החופשי לצנינים בעיניהם והם היו רוצים לראות כאן מדינה רוסית או אולי מדינה פלסטינאית כנ"ל. בכל מקרה זו אינה המדינה "שלהם" ודגל ישראל פוגע ברגשותיהם. זאת ועוד- לא על "סתם" כניסה לישוב "לא ישראלי" או "לא יהודי" אתה מדבר אלא על טקס זכרון ממלכתי לחללי צה"ל. מי לדעתך מגיע לטקסים האלו אם לא אנשים שמרגישים שייכות? לצפות "לרגישות" כאן זה בערך כמו לצפות מהדתיים שיגיעו בראש השנה לבית הכנסת בלי כיפה, מכיוון שבאים אז המון חילוניים שבדרך כלל אינם פוקדים את בתי הכנסת, והסמלים הדתיים עלולים לפגוע ברגשותיהם..

ייחסת לי דעות שאינן דעותיי ../images/Emo141.gif

אינני סבור שכל הערבים הישראלים חולמים לחיות במדינה פלסטינית. אינני סבור שהעולים ממדינות חבר העמים חולמים לחיות במדינה רוסית. ולמקרה שהובן אחרת, אני חושב שמדינת ישראל צריכה להיות מדינת היהודים ולא מדינת כל אזרחיה. יחד עם זאת, אני מכיר בפגיעה שאנחנו פוגעים בתושביה הלא-יהודיים של מדינת ישראל בכך שאנחנו מגדירים אותה כמדינת היהודים, ואני חושב שראוי לצמצם ככל האפשר את הפגיעה ברגשותיהם. הדגל שלי הוא כחול ולבן, אבל אני לא חייב להניף אותו בכל מקום ובכל שעה. עוד נקודת מחלוקת בינינו: איני חושב שכל מי שהתגייס אי פעם לכוחות הביטחון עשה זאת מתוך רגשי שייכות למדינה, ואפילו במקרים שכן, איני חושב שרגשות המתגייס הם בהכרח רגשותיהם של האבלים עליו.

גרי רשף

New member
ניסיתי להבין למה התכוונת

אין לי עניין לכפות את הדגל על איש ולכן כל הההצעות הפרובוקטיביות שעולות פה ושם לחייב את בתי הספר הערבים או את הישיבות החרדיות להניף את דגל ישראל- הן מיותרות. יש לשכל הישר מרחב תמרון שיכול לאפשר לכולם לחיות כאזרחים חופשיים ושומרי חוק במדינה מבלי להזדהות עם האידאולוגיה שלה. יחד עם זאת לא ברור לי מדוע עלי או עליך לוותר על מה ש"שלי": אינני מצפה מערבי נוצרי שתלוי לו צלב על מראת המכונית שיוריד אותו בהיכנסו לשכונה יהודית (יש רבים כאלו בחיפה), וגם לא אם מדובר באנגלי נוצרי שהיה נכנס לשכונה יהודית בלונדון. בה במידה אינני מצפה מאדם דתי שיוריד את הכיפה לכבוד הוד חילוניותי, כשם שאני לא אהיה מוכן לשים כיפה על הראש לכבודו (ע"ע פוליטיקאים מתאבקים בעפר רגליו של עובדיה יוסף). אם לגבי הערבים אני מבין את הרקע והנסיבות לטענתך (אם כי חולק על המסקנות), הרי לגבי העולים ממדינות חבר העמים הרגישות שלך ממש לא ברורה. ברור לי שרבים מהמיעוטים מתגייסים מסיבות כלכליות ולא מתוך אידאולוגיה, אם כי להערכתי זה מוביל אותם להזדהות עם המערכת ולהרגיש שייך. גם אם אינך שותף להערכתי- לבטח תסכים איתי שאם יש משפחה שכולה שמרגישה שבנה נפל לחינם או באשמת המדינה- היא לא תשתתף בטקס הזכרון. טקס הזכרון הוא טקס ממלכתי רווי סמלים לאומיים של המדינה ולא טקס אלטרנטיבי של ארגון פרטי.

גרי רשף

New member
בפועל כן: זה המצב

אבל אין זה אומר שזה לרוחי.. הייתי מעדיף שהטקסים הממלכתיים יהיו ממלכתיים, ונטולי דת ולאום: ישראלים שנפלו על הגנת מדינתם.

גרי רשף

New member
הנפת הדגל,עמידת דום,ההמנון,נאומים..

טקס זה טקס, ואין לי כרגע רעיונות אלטרנטיביים. ההסתייגות שלי אינה מהסמלים אלא מתוכנם, ומי שליבו גס בסמלים- ממילא אינו זקוק לטקסי זכרון. יחד עם זאת- נראה לי כרגע מיותר להתעסק בשינוי ההמנון או הדגל או שם המדינה, אם כי הייתי מוותר על היזכור והקדיש והאל מלא רחמים.

ושוב עולה שאלת ההקשר ../images/Emo141.gif

אני לא מכיר את לונדון די הצורך כדי להגיד משהו על השכונות היהודיות שם, אבל אם מעמדם שם דומה למעמדם של הלא-יהודיים בישראל, אז כן, הייתי מעריך אנגלי נוצרי שהיה מצניע את הצלב שלו כשהוא נכנס לשם. לו הייתי שומע קולות שקוראים לממשלת בריטניה להכריח את תושבי אותה שכונה לשמוע טכסטים נוצריים באירוע כזה או אחר, הייתי חושב שיש בכך משום חוסר רגישות וערלות לב. ביחס לפסקה האחרונה - זו שמתחילה ב"לבטח תסכים אתי" - מקרה המבחן שמעניין אותי אינו זה של משפחה שחושבת שבנה נפל לריק ובאשמת המדינה, אלא זה של משפחה לא יהודית, כזו שהמדינה מתייחסת אליה אחרת מפני שאינה יהודית. אני מקווה שההבדל ברור.

הדגל כסמל לאומי של מדינה

להניח שנסיעה במכונית שעליה מתנוסס דגל ישראל בתוך יישוב ערבי במדינת ישראל זו פגיעה ברגשותיהם של תושבי העיר - אני חושבת שזו הנחה מרחיקת לכת. בכל משרד ממשלתי, ועל כל טופס רשמי של המדינה מופיע סמל המדינה. אני לא חושבת שאזרח המדינה הערבי שנדרש למלא טופס כזה רואה בזה פגיעה, לא כי הסמל של מנורה וענפי זית אומר לו משהו, אלא דווקא משום שמשמעות הסמל הזה לגביו, במקום שבו הוא מופיע, דומה למשמעותו עבור אזרח יהודי שממלא את אותו טופס - סמל רשמי. מילות השיר התקוה הן עניין אחר - יש כאן מילים, ויש אמירה, ואני מניחה שלאזרח ערבי קצת קשה לשיר "נפש יהודי הומייה" וכו', אבל כאן מדובר בסמל ויזואלי, ובשימוש רגיל בו (תלייתו במכוניתך ונסיעה שלא למטרות פרובוקציה). דגל המדינה - גם אם יש לו מקורות שהם יהודיים - זהו סמל רשמי של המדינה ומוסדותיה, וככזה הוא חלק מהנוף גם שלהם.

מוּסקט

New member
ביום שגילינו

שאת הדגל שקנית אתמול בצומת הורידו בלילה וניסו למכור לך למחרת באותה צומת... ביום שגילינו שהדבר הזה נשאר מתנפנף רק עד 60 קמ"ש ואחרי זה עף לכל הרוחות... זה היום שהפסקנו לקנות דגלים בצומת.

or99

New member
לא יודע אם זה נכון...

אבל מישהו אמר לי שאנשי ימין תולים פחות דגלים בגלל גוש קטיף, ורוב אנשי השמאל ממילא לא שמו דגל.

בסביבתי הקרובה - אין שינוי

במספר הדגלים. באשר למכירת דגלים בצמתים - מכיוון שדגלים חולקו השנה חינם בתוך העיתונים, אולי העסק פחות משתלם?

Sea Urchin

New member
פעם הנפתי דגל על האוטו

אבל יומ'חד הסעתי את אחותי, שפתחה את החלון, והדגל עם לכביש. השנה קיבלתי דגלים יחד עם עיתון הערב, מתנת בנק הפועלים, ותליתי על המרפסת. תודה לבנק הפועלים.

למעלה