מה קרה ל

מה קרה ל../images/Emo104.gif../images/Emo35.gif

בשנים קודמות עם צאת חג הפסח התמקמו בצמתים מוכרי הדגלים, ומכוניות נסעו עטורות דגל. השנה אני רואה מעט דגלים מתנפנפים בחלונות גם של המכונית וגם במרפסות הבתים.

נץ666

New member
תברכי על זה

סוף סוף אנחנו מצליחים לחזור לאיזו שפיות סבירה, אז ישר "מופתעים".

חזרנו לשפיות?

נראה לי שהיום פשוט קונים את הדגל בסופר (במבצע, כחול לבן Made in China). בכל מקרה, חסרים לי דגלי ארה"ב.

גנגי

New member
דווקא אתמול ראינו בדרך

סובארו חבוטה עם דגל ישראל ודגל ארה"ב משני צידי מכסה המנוע - וואללה לרגע הייתי בטוחה שזאת לימוזינה.

נץ666

New member
איזו שפיות סבירה

משפט מסוייג מאוד, הייתי אומר.

אלי ו.

New member
הזכרת לי עמית שלי

מניו יורק שאחד המשפטים הראשונים שלו לעובד שחור חדש היה "אני אמנם צהוב (הוא טייוואני) אבל הצוואר שלי אדום". למדתי ממנו הרבה על דעות קדומות כלפי מגזרים שונים. מכל מלמדי השכלתי.

ומה למדת ממנו?

מהמשפט הזה אפשר ללמוד, אולי, שגם קורבן לגזענות יכול להיות גזען, ולהיות מודע לזה.

אלי ו.

New member
אני לא חושב שהוא היה קרבן לגזענות

לפחות לא באופן מודע אבל גם זו תובנה יפה ונכונה. קודם כל למדתי על סטריאוטיפים שלא הכרתי קודם לכן: הסינים מלוכלכים הלבנים טפשים היהודים גסי רוח קמצנים ואגרסיביים הכושים עצלנים וגנבים (נדמה לי שגם ההיספנים אבל נדמה לי שהוא היה נותן בהם סמנים אחרים) היו לא עוד הרבה סטראוטיפים על קוראנים, פיליפינים ועוד אבל שכחתי את רובם. יותר מכך, ראיתי אדם אינטילגנטי ומשכיל שבוחר במודע לקבל דעות קדומות כעובדות מתוך הגיון מוזר של "אין עשן בלי אש" או כפי שהוא ניסח את זה "אין לי זמן לבדוק כל אחד ולכן אני מסתמך על סטראוטיפים, זה הרבה יותר יעיל". במיוחד למדתי עד כמה דעות קדומות מושרשות עמוק אצל אנשים מסוימים ולמרות שהיית יכול לחשוב שחינוך השכלה והכרות עם אחרים יכולים לשרש אותן, ההצלחה מאוד מוגבלת. מדובר בבחור טייוואני שמנמן ונעים הליכות שנראה כמו בודהה חביב, דבר שלימד אותי שגזענות ודעות קדומות לא תמיד מגיעים בברדס לבן. ועוד משהו קצת מוזר, באופן אישי אני דוקא מחבב אותו ואנחנו ידידים טובים.

לגבי המשפט האחרון שלך

ש"י עגנון- "כמה מכוער אותו האיש וכמה מכוער אותו המעשה, אבל אני חביב עלי אותו האיש ולפיכך חביב עלי אותו מעשה". ציטוט מהזכרון.

Sea Urchin

New member
להקת רוק של לבנים מפלורידה

שבצעה את השיר Sweet Home Alabama בתגובה לשיר Southern Man של זמר קנדי בשם ניל יאנג. בתחנות הרדיו הישראליות מושמע רק שיר אחד שלהם. אני לא בטוח שהמוזיקה שלהם כ"כ התאימו לאדומי הצואר בארה"ב, למרות שדגלי קונפדרציה היו הסימן המסחרי שלהם ממש. שמה הוא עיוות של שמו של מורה להתעמלות בשם Leonard Skinner.

על חלון מכוניתי יש אחד ../images/Emo141.gif

אני עדיין שמח שליהודים יש מדינה משלהם.

למעלה