מה קורה ליהודים?

משתפרת1

Well-known member
זה עניין של אהבליות שמאלנית. אותה דרך שמאמינה שאם רק ניכנע לטרור הערבים יישבו בשקט וייצא לנו טוב מזה. זאת הדרך שהובילה אותנו לאוסלו לפני כמה עשורים וסיבכה אותנו לעשרות שנות דם וסבל, זאת הדרך שמובילה פעמים רבות את ההנהגה הצבאית והמשטרתית ומתוך כך משפיעה גם על הדרך המדיני, וזאת הדרך שמובילה את ההחלטות המצערות של היום.

טוב עושה חה"כ בן גביר וצועדי המצעד שהם מסרבים להיכנע לכך. טוב יהיה אם יגיעו לפשרה, אבל אם לא, טוב יעשו אלה שיצעדו עם ובלי אישור. כמובן שזה גם טוב לאנשי השמאל והתשקורת, שיהיה להם את מי להאשים אם בסוף המחבלים יחליטו לתקוף :).
איכשהו מזמזם לי במוח איזה זכרון משנה שעברה...

Harrington

Well-known member
מנהל
איכשהו מזמזם לי במוח איזה זכרון משנה שעברה...
תהיתי מי יכתוב זאת :).
מבלי לפגוע, מי שכותבת זאת יודעת מעט מאוד על דעתי הפוליטית כנראה. את אותם דברים בדיוק (בניסוח דומה או מעט אחר) כתבתי בשנה שעברה. אין הבדל מבחינתי. טיפ קטן לפעם הבאה: לא הכל ולא כולם בוחנים את אירועי האקטואליה על-פי זהות האישיות שיושבת על כס ראשות הממשלה.

משתפרת1

Well-known member
תהיתי מי יכתוב זאת :).
מבלי לפגוע, מי שכותבת זאת יודעת מעט מאוד על דעתי הפוליטית כנראה. את אותם דברים בדיוק (בניסוח דומה או מעט אחר) כתבתי בשנה שעברה. אין הבדל מבחינתי. טיפ קטן לפעם הבאה: לא הכל ולא כולם בוחנים את אירועי האקטואליה על-פי זהות האישיות שיושבת על כס ראשות הממשלה.
נכון שכתבת דברים דומים בשנה שעברה, על פי דעתך הפוליטית המוכרת היטב.

Harrington

Well-known member
מנהל
אוקיי... אם את הבנת את זה, שיהיה לך לבריאות. אני לא השכלתי להבין את הקשר בין תגובותייך ברצף לדברי, אבל אני לגמרי מקבל שזה כנראה אני :).

Harrington

Well-known member
מנהל
היא מוכרת רק בראש שלך, את לא מכירה את דעותיו ורק מה שהוא כותב בזה הרגע, הוא הנכון עם סייג אחד, שלא תעוותי אות ממה שהוא כתב.
דעתי הפוליטית ממש לא בגדר סוד ויתכן בהחלט שמשתפרת מכירה אותו מצוין. אלא שהיכרותה זו לא תאמה את תגובתה הראשונה לדברי, לכן כתבתי את אשר כתבתי. תכל'ס בשביל לדעת מה היא חושבת שדעתי הפוליטית, היא תצטרך לכתוב מה דעתה :). אני לא יכול לנחש זאת. רק מה שלמדתי מאותה אמירה בהקשר זה, אכן מה לעשות, לא תאם את המציאות.

לגבי אי-שינוי ממה שאדם כותב, זה תמיד רצוי ונכון. כל המשנה, לא רק שידו על התחתונה, אלא אף הסיכוי שידייק או יצדק, יורד בהתאמה מן הסתם. זה נכון לגבי כמו שזה נכון לגבי כל אדם אחר (זולת אלה שנותנים למשהו גורף וגלובלי לקבוע את דעתם בכל דבר ועניין). זה לא משהו שנכון למשתפרת ו/או אלי דווקא.

משתפרת1

Well-known member
דעתי הפוליטית ממש לא בגדר סוד ויתכן בהחלט שמשתפרת מכירה אותו מצוין. אלא שהיכרותה זו לא תאמה את תגובתה הראשונה לדברי, לכן כתבתי את אשר כתבתי. תכל'ס בשביל לדעת מה היא חושבת שדעתי הפוליטית, היא תצטרך לכתוב מה דעתה :). אני לא יכול לנחש זאת. רק מה שלמדתי מאותה אמירה בהקשר זה, אכן מה לעשות, לא תאם את המציאות.

לגבי אי-שינוי ממה שאדם כותב, זה תמיד רצוי ונכון. כל המשנה, לא רק שידו על התחתונה, אלא אף הסיכוי שידייק או יצדק, יורד בהתאמה מן הסתם. זה נכון לגבי כמו שזה נכון לגבי כל אדם אחר (זולת אלה שנותנים למשהו גורף וגלובלי לקבוע את דעתם בכל דבר ועניין). זה לא משהו שנכון למשתפרת ו/או אלי דווקא.
מאחר ואני קוראת את דבריך עוד מימי הקומונה (הצטרפתי אחריך, אבל בכל זאת אני קוראת כבר זמן מה) אכן אני מכירה את דעותיך הפוליטיות ואת עמדותיך בעניני דת (והתווכחנו כהוגן לא מעט פעמים). אני גם מכירה את הנטיה שלך להתיחס לתגובות להודעותיך כאל מחלוקת איתך, לפעמים גם כשברור שמפרגנים למה שכתבת. הפעם לא ניסיתי להכנס לויכוח, פשוט הזכרתי עובדה, שאין חדש תחת השמש

Harrington

Well-known member
מנהל
מאחר ואני קוראת את דבריך עוד מימי הקומונה (הצטרפתי אחריך, אבל בכל זאת אני קוראת כבר זמן מה) אכן אני מכירה את דעותיך הפוליטיות ואת עמדותיך בעניני דת (והתווכחנו כהוגן לא מעט פעמים). אני גם מכירה את הנטיה שלך להתיחס לתגובות להודעותיך כאל מחלוקת איתך, לפעמים גם כשברור שמפרגנים למה שכתבת. הפעם לא ניסיתי להכנס לויכוח, פשוט הזכרתי עובדה.
אולי לא קראתי את דברייך נכון. ראיתי בהם אמירה בסגנון 'אבל גם אצל ביבי', בזמן שכנראה התכוונת למשהו אחר לחלוטין (לדברי הזהים משנה שעברה). מקבל את דברייך כאן.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
שהיא :פאשיסט באיצטלת הליברל הנאור.
עבור אנשים דוגמת הרינג ועוד כמה כאן [כולל ממין נקבה]
הפטריוטיות היא מפלטו האחרון של הפשיסט.

[פארפרזה על דברי סמואל ג'ונסון מ 1775.]

סמואל ג'ונסון אמר :הפטריוטיות היא מפלטו האחרון של הנבל

זה עניין של אהבליות שמאלנית. אותה דרך שמאמינה שאם רק ניכנע לטרור הערבים יישבו בשקט וייצא לנו טוב מזה. זאת הדרך שהובילה אותנו לאוסלו לפני כמה עשורים וסיבכה אותנו לעשרות שנות דם וסבל, זאת הדרך שמובילה פעמים רבות את ההנהגה הצבאית והמשטרתית ומתוך כך משפיעה גם על הדרך המדיני, וזאת הדרך שמובילה את ההחלטות המצערות של היום.

טוב עושה חה"כ בן גביר וצועדי המצעד שהם מסרבים להיכנע לכך. טוב יהיה אם יגיעו לפשרה, אבל אם לא, טוב יעשו אלה שיצעדו עם ובלי אישור. כמובן שזה גם טוב לאנשי השמאל והתשקורת, שיהיה להם את מי להאשים אם בסוף המחבלים יחליטו לתקוף :).
אנחנו לא נכנעים לטרור. המחבלים נענשים על מעשיהם, ויחד עם זה מנסים חלקנו בחוכמה להגיע לפשרה צודקת עם העם הערבי כדי לפתור את המצב לטובה לכל הצדדים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אנחנו לא נכנעים לטרור.
עובדתית אנחנו כן. טרור זה לא רק פיצוץ וירי. טרור זה הפחדה, השפעה על החיים במדינה. ברגע ש(לפי סדר כרונולוגי):
1. ארגון טרור מודיע לישראל שאם תעשהא-ב-ג או לא תעשה ד-ה-ו היא תשגר טילים (לדוגמא).
ועקב איום זה:
2. ישראל אכן נמנעת מלעשות א-ב-ג או לחלופין דווקא כן עושה ד-ה-ו, הרי שמה לעשות, איך שלא תסתכל על זה: באותו רגע מדינת ישראל נכנעה לטרור.

וזאת כמובן רק דוגמא אחת מיני רבות.

המחבלים נענשים על מעשיהם
תלוי על איזה מעשים. הנה למשל יו"ר הרש"פ, כן, ההוא שמכונה פרטנר ויושב עם שר הבטחון בביתו בראש העין על קפה מעת לעת, גם מדרבן לטרור וגם מממן טרור. ראית אותו נענש באיזשהו שלב? ראית את דוברי ארגוני המחבלים שהסיתו רק השבוע לטרור נענשים? ראית את המואזין שעל הר הבית שהסית השבוע לטרור נענש? צר לי לאכזבך, אך לא רק שאף אחד מהם לא נענש (וכולם הרי מחבלים), ישראל אפילו לא חשבה לגהק לכיוונם.

אז נכון, יש גם מחבלים שנענשים. אבל הבכירים שלהם מהלכים חופשי בינינו וישראל עוד נותנת לחלקם תעודות אח"מ.

ויחד עם זה מנסים חלקנו בחוכמה להגיע לפשרה צודקת עם העם הערבי כדי לפתור את המצב לטובה לכל הצדדים.
יש בעיה קלה בתזה שלך:
א. אנחנו מנסים כבר עשרות שנים להגיע לפשרה.
ב. קצת קשה להגיע לפשרה עם מי שרואה בהשמדתך המלאה.

stavanit

Well-known member
1. המשטרה מסרבת לתת ליהודים להסתובב עם דגלים מסביב לירושלים העתיקה?
2. יהודי קורא להרוס את כותל המערבי עד עפר.
למה אנחנו שונאים את עצמנו?
מדוע אנחנו נותנים נשק לאוייבנו?!
התסריטאי והשחקן הישראלי רשף לוי העלה פוסט לעמוד הפייסבוק שלו, שם התבטא בצורה חריגה ולא פופולארית כאשר קרא באופן מקומם לריסוק הכותל המערבי עד עפר, ואת הבור שנפער – להשכיר לנטפליקס.
אנשים ששונאים את עצמם,

אני לא מבין בפוליטיקה אבל נשמע לי מוזר. לא ברור לי למה שיהרסו את הכותל ומקווה שלא יקרה לו כלום.

למעלה