מה צריך להיות כאן?

מדוע זו דוגמא מצוינת ?

את רואה שהתעקשתי לבדוק את הנושא איתך. אני לא מסיק דברים סתם על סמך איזה משהו שיכול להתפרש כאי הבנה, תחילה אני בודק האם אכן היתה אי הבנה, ובנוסף לזה אני ממתין לעוד דוגמאות שיוכיחו את אותו העניין, רק לבסוף אני מרשה לעצמי להסיק מסקנה.

תתפלאי

כמו שאנשים לא מבינים כאן לעיתים מתי אני מתלוצץ ומתי לא, כך גם במציאות.

ושוב, כמו שאמרתי, אני מודע וזהיר לנושא של קפיצה למסקנות, זה יכול להיות כאן וגם במציאות. גם במציאות אפשר לקפוץ למסקנות מדברים שכאן אי אפשר - למשל אדם שיודעים שעוסק במקצוע מסוים, או שנראה בצורה מסוימת, מתלבש בצורה מסוימת, בעל מבטא מסוים, כל הדברים הללו עלולים לגרום לנו להפעיל דיעות קדומות ולא לשפוט אותו נכון, ואלו דברים שלא קיימים כאן.

לכל אמצעי מפגש יש יתרונות וחסרונות.

טוב אז כנראה שאתה

ממש גרוע בהתלוצצויות.

לגבי השאר, אני מסכימה. (אך ורק מה שכתבת בהודעה הנ"ל)

LdsPdV

New member

צודק !!!

BW37

New member
אין דבר כזה מציאות אחת...

כשהיית מפקד מחלקה של טירונים (אם היית כזה)
דיברת בצורה אחת לחיילים שלך
ושניה אחר כך דיברת אחרת לגמרי עם הפקידה הכוסית של מפקד הבסיס
ורבע אחר כך דיברת אחרת עם אמא שלך
ואחר כך דיברת אחרת עם החבר שלך

לאנשים אין רק דמות אחת
והתנהגות אחת בכל מצב
יש כאלו שהדמות הוירטואלית שלהם היא חלק מהאישיות שלא יוצאת החוצה בשאר הזמן....

LdsPdV

New member
ובהמשך לשורה האחרונה שלך

יש גם כאלה שבמציאות עוצרים את עצמם ועוטים מסכות, אבל ברשת הם מתנהגים בדיוק כמו שהם רוצים להתנהג (ללא מסכות ומעצורים).

דוגמאות לא טובות

מפקד טירונים לא מתנהג איך שהוא רוצה להתנהג, אלא לפי קוד התנהגות מוכתב. גם כאשר אתה מדבר עם אמא שלך, יש איזשהו קוד התנהגות מינימלי של כבוד (בתקווה).

כשאתה מדבר עם הפקידה הכוסית של הבסיס או עם החבר שלך, שם אתה עצמך עד הסוף, אתה מתנהג לגמרי איך שאתה רוצה. אותו הדבר כאן בפורום, מתנהגים לגמרי איך שרוצים.

ebi83

New member
הרשה לי לחלוק עלייך...

מעבר לעובדה שלא בכדי נוצרו די תיאוריות הטוענות כי אין מצב בו רואים את העצמי באמת אלא שהאדם הוא כמעין קולב הלובש עליו דמויות בהתאם להקשר בו הוא נמצא.

דווקא הדוגמאות שהובאו הן מדויקות יותר, אולי ליד החבר אני משחק אותה אבו עלי וגבר גבר דבר שאני לא עושה בלב שלם?
אולי אני מנסה להרשים את הפקידה ברגישות שלי שהיא גם לא אמיתית?

כמעט בכל אינטראקציה אנושית ישנו ניהול רושם, נרצה או לא כולנו עושים את זה. העצמי האמיתי הוא השילוב של כל הנ"ל, הוא הערכים, התפיסות והגישה לחיים- לא ההתנהגות בנקודת זמן ספציפית.

הפורום אינו "נקודת זמן ספציפית"

כותבים קבועים נמצאים בפורום הזה חודשים, מגיבים על מאות נושאים שונים לגמרי, במאות הקשרים שונים, באינטראקציה עם עשרות אנשים שונים. הפורום הזה מוציא מהאדם את כל מה שיש בו, לטובה ולרעה. לאורך זמן אתה מקבל פה את כל מנעד ההתנהגויות של הבנאדם ומקבל חלון צלול לדרך המחשבה של אותו אדם. אתה מבין בדיוק למה הבנאדם הזה מסוגל, מהם הערכים שלו ומהם גבולותיו. לאורך זמן, הכל נחשף.

ebi83

New member
אם זו דעתך, אתה די חי"בס..

בפורום יש לך אפשרות לשמר אחידות בנראות שלך.

יכולה להיות אי הלימה גדולה מאוד בין מה שנכתב פה לבין האדם בעולם הלא וירטואלי וכבר נתקלתי בדברים כאלה.

בפורום כל כותב בוחר
על מה להגיב, יש לך רק מלל שהוא גם לרוב ערוך ונשלח לאחר חשיבה כזו או אחרת על המלל. דווקא במקום וירטואלי-אנונימי הכי קל לזייף... אין את כל השפה הלא ורבלית ואין לך אינטונציה כדי לשים לב לפרטים באמירות עצמם.

אגב, הפורום הוא מאוד הקשרי.. אמנם לא נקודת זמן ספציפית אבל הקשרי ברמה של התנהלות מול אמא, פקיד בביטוח לאומי, סוכן מכירות טלפוני ועוד..

לא הייתי מצמצם את מהות האדם לכתיבה בפורום אפילו אם היא נמשכת שנים.. והרשה לי ללבוש את הכובע האקדמי שלי ולהגיד את זה בתחושת מומחיות כלשהי.

אני אומר שוב

איתי פה דמויות וירטואליות פיקטיביות שקמו. ואם זה אדם שהוא כותב קבוע שמגיב מאות ואלפי הודעות, באופן די מהיר יש קריסה לדמות האמיתית.

כמה שלא תהיה אומן בלהיכנס לדמות, עדיין בין השורות אתה מסגיר כל כך הרבה פרטים על איך אתה תופס כבוד של בני אדם ואיזה נימוס יש לך.

זה עדיין לא אומר שאתה יודע חצי דבר

על הגולשים פה.
ואני מוכנה להתערב שגם אותך מלא לא באמת מכירים.. לא על סמך תגובות בפורום בלבד.
ולתחזק פרסונה באינטרנט ...אפילו שיש טיפה הבלחות של האני האמיתי שלך..
זה הכי קל . לא לי אבל ראיתי אנשים עושים את זה.

לא קשה לראות

אילו מגיבים קבועים מתחזקים פה פרסונה באינטרנט. ותאמיני לי שרובם רק חושבים שהם מתחזקים פה פרסונה.

למעלה