מה צריך להיות כאן?

האמת

שהיה אפשר לפרש את זה בתור רצח אופי, אבל אני חשבתי שהרוב היה הלצות...

תיראי, אני אנסה לתמצת את זה....

הוא פתח את דבריו בצורה מאוד מחושבת, לא השתמש בהרבה תיאורים יבשים, שהיו יכולים להפחית את העניין מדבריו במידה מסוימת, כלומר היה ברור שמדובר במישהו שיודע מה הוא עושה, יודע את המלאכה, אפשר לסמוך עליו ששיקול דעתו וחדות אבחנתו יספקו ניתוח אופי ממצה ומעמיק. לאחר מכן, הוא הדגיש בצורה מאוד חדה שאת "מאמי", אך עם זאת, הוא סייג את דבריו, אך לא בצורה שתתנגד ל-"מאמי" בצורה שקולה, אלא את דבריו השליליים הוא הוסיף בתור סוגריים, ודיבר שם על היותך חמת מזג, אך לא התפרשו הדברים כי מדובר בחום מזג קבוע, אלא הוא דיבר על סף מסוים, סף שכל עוד לא עוברים אותו, תיאור ה-"מאמי" עומד בעינו, אך ברגע שעוברים סף מסוים זה, חום המזג נכנס, בצורה שלא משתמעת לשתי פנים.

אני יכול עוד להאריך ולהאריך, אבל נראה לי שעדיף להסתפק בסיכום ממצה זה.

אנלא

קריזיונרית.
זו הוצאת דיבה ושקר גמור ועוד בציבור

תיראי

אם לנסות ולשכתב מילה במילה בדיוק מה הוא אמר, זה הלך כך:

היא ממש מאמי.

(כל עוד לא מעצבנים אותה)

מה פתאום

אני אנושית וכמו כולם יש ימים שאני קמה על הצד העקום שלי,
אבל אנלא איזה מפלצת שצריך לדרוך לידה על הבהונות.. לא יפה ככה

tatiana6

New member
אף אחד לא כתב עליך, אני אנסה אז

אתה מהנדס, יודע את העבודה שלך ויש לך ראש טכני טוב. לא גאון, אבל עדיין צעיר (שנות ה-30) וטוב.
בחדר אוכל אתה אוכל ארוחת צוהוריים עם אנשים שונים כל פעם, אנשים מובילים טכניים אחרים או מנהלי צוות, אין לך צוות קבוע שאתה אוכל איתו.
אתה אל יוצר קשרים חברתיים בעבודה, אבל יש לך נטוורקינג מעולה.
אתה גם לא יוצר קשרים רומנטיים בעבודה, למרות שאתה אוהב לפלרטט בקטנה עם נשים יפות ומושכות, גם עם הנשואות.
אחרי העבודה אתה הולך לחדר כושר, עודה קניות בסופר פעם בשבוע, אוכל בעיקר בריא, אבל אוכל של רווק, קצת מבשל מדי פעם.
אין לך חבר שאתה יכול להתקשר אליו ב-2 בלילה, אבל יש כמה חבריה שאתם נפגשים בימי חמישי פעם בחודשיים.

אוקיי, זה היה פרופיל בערך. רק ניסיתי להשליך את תכונות שלך על סביבת עבודה שאני מכירה. אני יודעת שאתה לא בונה שבבים במקצוע.

Anna begins cc

New member
אני אחדד את מה שאמרתי-

אנשים מרשים לעצמם דברים בוירטואליה, שהם לא היו מרשים לעצמם במציאות,
בגלל הנוחות שבאנונימיות.
לא מדובר על מי שאתה אלא על מה שאתה מרשה לעצמך.
אני בנאדם מכבד במציאות שלי,
גם אם בא לי לקלל, גם אם בא לי להתפרץ,
אני יודעת לשמור על עצמי ולתת כבוד לעצמי ולצד השני,
אז מן הראוי שאעשה את אותו דבר בוירטואליה.
כל מה שאמרתי הוא שהחוקים לא אמורים להשתנות רק כי אנחנו תחת מעטה של כינויים ואפלה.

אגב,
תבוא למפגש פורום פעם אחת,
גם אתה תופתע מההבדל בין איך שחלק מהאנשים מציגים את עצמם כאן לבין הרושם שאתה מקבל מהם במציאות.

LdsPdV

New member
ובדיוק מהסיבה הזאת

אפשר ללמוד על אנשים ברשת לא פחות ממה שניתן ללמוד עליהם במציאות.
אם במציאות אנשים עוד עוצרים את עצמם ועוטים מסכות, פה אין מעצורים ומסכות - מה שאומר שאפשר ללמוד המון על אנשים.

זאת לפחות דעתי.

shayCn

New member
הפוך גוטה

במציאות אתה רואה את הבן אדם האמיתי.את מי שהוא.
בפורום יש אפשרות להציג משהו אחר..לא להציג את כל המידע,כל הפרטים,
לשחק איזה משחק,ליצור תדמית מסויימת.
במציאות זה לא אפשרי,אתה קולט את הטיפוס תוך 10 שניות.השפת גוף שלו
כבר אומרת לך את כל מה שהוא לא יכול להגיד מאחורי המקלדת.

LdsPdV

New member
אני ממש לא מסכים איתך בנקודה הזאת

במציאות אנשים (לפחות במפגשים ראשונים, עד שמכירים טוב את הסביבה והאנשים שעומדים מולך) נוטים לחשוב פעמים על כל משפט שהם מוצאים מהפה (לא כולם כמובן, אבל הרוב).
הם מנסים להתאים את עצמם לתוך המציאות שאליה הם נקלעו.

ברשת לעומת זאת, אנשים מתנהגים כמו שהם באמת רוצים להתנהג, ללא מסכות ומעצורים.
מי שמסתתר מאחורי האנונימיות ברשת מתנהג בדיוק כמו שהוא היה רוצה להתנהג במציאות (גם אם במציאות הוא מונע מעצמו להתנהג כך).

וברור שזה לא נכון כלפי כל בן אדם ותמיד יש יוצאים מן הכלל.

shayCn

New member
במציאות,זה לא משנה מה בן אדם יגיד לך

אם הוא מול הפנים שלך ואתה מסתכל לו בעיניים ורואה איך הוא
מתנהג,איזה טיפוס הוא,איך הוא זז ובעצם..רואה מי הוא..אז
זו לא תהיה לך בעיה לפרש מי עומד מולך,גם אם לא שמעת אותו
וזה סוג של שיפוטיות,עדיין,אתה תבין את הבן אדם טוב יותר
ובצורה אמיתית יותר מאשר בוירטו.
בוירטו,אתה צודק,אפשר להתנהג ללא מסכות וללא מעצורים,אבל אפשר
גם ליצור מסכות ומעצורים שאין דרך לראות את האדם שמאחורי המסכה.
אז נכון,כי אותו בן אדם דופק את עצמו כשהוא משחק משחקים ועוד בוירטואל,כשהוא יכול להיות אמיתי,אבל האפשרות הזאת קיימת..ותתפלא,
יש הרבה אנשים ששמים מסכות כאן בפורום.

LdsPdV

New member
תראה

כל מי שמסתתר מאחורי מעטפת אנונימיות, ברור שגם הוא עוטה מסכה.
אבל לפעמים, בגלל אותה מסכה, אתה יכול ללמוד על הבן אדם דברים שבחיים לא היית לומד עליו מעשרות מפגשים במציאות.

אתה יכול ללמוד על כל בן אדם רק מלהסתכל לו בעיניים ?
תיזהר עם הקטע הזה, מראה עיניים (וגם חוש השמיעה) יכולים מאוד להטעות...

ברור שבמציאות יש אספקטים שלא יכולים לבוא לידי ביטוי ברשת (טונים, תנועות גוף, הבעות וכו').
אבל דווקא ברשת, הרבה מאוד אנשים משום מה מרשים לעצמם להתנהג בצורה "הכי טבעית" שלהם (כלומר ללא מעצורים ומסיכות).

מסכים איתך שיש ויש.
לדעתי אין פה מקום להכללות, יש מקום לקצת יותר זהירות ומחשבה לפני ש"יורים"...

shayCn

New member
אמרתי כל בן אדם?

אני לא יכול ללמוד הכל על כל בן אדם רק ממראה עיניים.ממש לא.
אבל אני יכול לדעת באמת מי הבן אדם שמאחורי המקלדת,
אם מעבר למה שהוא כותב, אני רואה את הפנים שלו,את תנועות הגוף שלו,קולט מי ה'טיפוס' וזה נותן לי קצת מידע לגבי איך הוא בחיים באמת
ולא איך הוא בונה את עצמו בפורום.כנ"ל בדייטים,לא?

אל תשכח שבפורום אתה יכול להגיב לשאלה גם אחרי יומיים שלושה,אחרי שחשבת,ניתחת ומצאת שמה שתכתוב יעמוד באופן מושלם אחרי התדמית שבנית..ואפשר גם להתעלם ולא לענות ולא הרבה ישימו לב לזה..
במציאות זה בלתי אפשרי..אתה מי שאתה.אם ישאלו אותך שאלה שקשה לך איתה,יראו על הפנים שלך אם אתה מזיע,אם העינייים מתפלבלות להן,
אם אתה מתבייש להגיד,אם אתה בכלל מדבר רהוט! ולא רק כותב רהוט וברור..אני לא אכנס לזה יותר,כי אני מסוגל להעמיק הרבה יותר ואני מנסה להימנע מחפירות..אבל נראה לי שזה טריויאלי שהכרות בפורום לא שווה
להכרות במציאות.ממש לא.

אני ממש לא יודע בכמה מפגשי פורומים היית,אבל באלו שהייתי,ראיתי אנשים ששונים מאיך שהם בפורום.אפילו אני..שבטח נראה דיי כוחני כאן בפורום ונתפס ככזה,ממש לא ככה במציאות..
אנשים נתפסים על צורת ההתנסחות וההתבטאות כאן בפורום ומאמינים
שככה באמת הבן אדם שם בחוץ, והם ממש טועים.

puma141

New member
בקיצ-אם יש לך גם מציאות, יש לך יותר כלים

לבחון את האדם, להכיר אותו ........

למעלה