מה צופן העתיד ל C# ?

אז גם לך זה לא היה טוב

אי אפשר להגיד שמשהו טוב לך אם הקבצים שאתה מקבל לא נפתחים שם בצורה טובה.
בסוף אני לא הולך להחזיק שני מחשבים, אחד לקריאת קורות חיים, מצגות ואקסלים מלקוחות והשני לשימוש האישי. כי השימוש האישי זה מה שתיארתי.

user32

Well-known member
מנהל
התכוונתי שאני אישית משתמש בליבר אופיס לאקסל

על כל פנים, כל הנ"ל אכן מאלץ במקרים מסויימים להחזיק ווינדוס. אישית אני משאיר את הווינדוס שמגיע מותקן עם המחשב החדש מתקין לצידו לינוקס בדואל בוט וכמעט שלא נכנס לווינדוס.
כמתכנת, מה ששבר אותי היה המאמץ המיותר שנאלצתי להשקיע בכל פעם שרציתי להשתמש באיזה כלי, פרימוורק, שרת, שפה, סקריפט, מודול או מה שזה לא יהיה וכיוון שמרבית השימוש שלי על מחשב הוא לצרכי פיתוח הווינדוס היה מגבלה ובזבוז זמן מיותר.
כשנתקלתי לראשונה בווינדוס 8 הבנתי כמה הבחירה שלי היתה נכונה...

פרודוקטיביות - בזה אנחנו חושבים אותו דבר

המטרה העיקרית היא להגיע למקסימום פרודוקטיביות. אני הרגשתי שאני פרודוקטיבי יותר בווינדוס כמחשב אישי, ולינקוס בענן היכן שאני מסתבך בפיתוח.
יש אומרים שMAC מספק את החוויה המושלמת. עד לפני כחצי שנה האופיס ל-MAC תמך חלקית בעברית אבל עכשיו הוסיפו תמיכה צליאה כך שזו אופוציה ממש מעניינת ויקרה. אבל זו כבר מלחמה חדשה.

Nuke1985

Active member
יש היום לאופיס גרסה וובית, ויש גם גוגל דוקס

לאופיס יש גירסה בתשלום שאמורה להיות עם יותר פיצרים (office 365) , וגם גירסה חינמית בסיסית (office online) . מודה שלא ניסיתי ממש את ה use case שתיארת אבל זה ייכול ללהיות פתרון טוב.

יש לליברי אופיס גם איזה ווריאנט של basic שבמבט מהיר נראה די סביר.

user32

Well-known member
מנהל
זה כנראה לא יעבוד

אני כותב למשל לחברה למסחר פיננסי מערכת שתאפשר להם מתוך הגליונות המאוד סבוכים שלהם להתממשק למערכת שלי, לבצע פעולות ולמשוך מידע חזרה לגליון. בשביל זה אני צריך לכתוב מאקרו שירוץ בתוך האקסל שלהם וגם שיהיה בתוך הרשת הארגונית של החברה שם המערכת שלי מותקנת על שרת לוקלי.
מסופק מאוד אם אפשר לעשות את זה דרך הענן (אולי אם המאקרו רץ בתוך הדפדפן) וליבר אופיס בכלל לא רלוונטית פה.

לי היה חסר המון דברים

כלי כמו snipping tool יש אבל הרבה פחות נוח. כלי כמו git extensetions יש (gedit ועוד) אבל עם הרבה פחות פונקציונליות. תוכנות לשמיעת מוזיקה יש אבל הרבה פחות. notepad++ אין (אפשר דרך מונו). שימוש בשני מסכים עובד פחות טוב. אין תוכנה טובה לסינון גלישה ברשת. וורד, אקסל ופווארפוינט עובדים חרא. הייתי פותח קורות חיים של אנשים ומגלה משהו לא סביר. מצגות היו משתבשות.
ברור שאי אפשר להכריח אף אחד לכתוב גירסה ללינוקס אבל אי אפשר להכריח אותי להשתמש בזה כמחשב אישי כי מערכת ההפעלה יותר יציבה ויותר ניתנת לקינפוג והרבה יותר קל לפתח עליה.
זה לא שלא ניסיתי, באתי באמת בראש פתוח וממש התאכזבתי. כמו כן ואין ספק שהיא הרבה יותר נוחה לפיתוח. בתוצאה הסופית הרגיש לי שאני פחות פרודקטיבי.

BravoMan

Active member
למה לכל הרוחות שמישהו יצטרך Notepad++ על לינוקס???

כשכל עורך טקסט בסיסי נותן את אותם פיצ'רים ויותר, אני יכול להבין מצוין את מפתח התוכנה הזו שכתב באתר שלו שהוא לא רואה שום טעם להמיר אותה ללינוקס.
&nbsp
לא מכיר את snipping tools ו-got extentions (אני עובד עם git או דרך שורת פקודה לדברים מורכבים, או דרך תוסף ל-Eclipse \ IntelliJ לדברים הפשוטים), אבל יש לי הרגשה שפשוט לא באמת ניסית למצוא את הפונקציונליות הרצויה לך, אלא הנחת שאם אין תוכנה בשם זהה בדיוק, אין את מה שאתה מחפש ואפשר להתקפל וללכת הבית.
&nbsp
אני לא מבין משהו:
מצד אחד אתה מתלונן שלא מצאת כמה כלי פיתוח, מצד שני אתה טעון שהמערכת הרבה יותר טובה לפיתוח?
זה לא מסתדר לי!
&nbsp
אולי תסביר לי מה לא מצאת ב-gedit ש-Notepad++ נותן לך?
ומה זה "יש פחות תוכנות מוזיקה" - כמה תוכנות מוזיקה אתה צריך? אתה משתמש בנגן שונה בכל יום בשבוע?
&nbsp
ומה זה "שימוש בשני מסכים עובד פחות טוב"?
תפרט, כי אני מכיר כמה אנשים שעושים שימוש כזה ללא בעיה. אולי לא קנפגת נכון?

התשובות שלי

מחשב נוח לפיתוח התכוונתי מבחינת התקנות. באותה תקופה כתבתי גם ברובי ועברתי הרבה צרות עם המחשב ווינדוס שהיה לי עד שעברתי לאובנטו וכל ה-GEM הותקנו הרבה יותר חלק. אותו דבר כשמתפתחים לפייתון על ווינדוס, יש הרבה packages שההתקנה שלהם יותר מסובכת או לא אפשרית. אותו דבר extentions ל-POSTGRES שחלקם הגדול לא עובד על ווינדוס. אמרתי שבסוף הרגשתי שהפרודוקטיביות שלי נמוכה יותר על אף המעלות וחזרתי לווינדוס.
&nbsp
לרובי לא השתמשתי בכלים (המעולים והיקרים) של JetBrains כך שהשתמשתי באיזה אדיטור חצי מתוחכם (לא זוכר את שמו) ולא היה לו כלי מספיק נוח ל-GIT. אני יודע להשתמש ומשתמש בגיט בשורת פקודה אבל עדיין כשאני רוצה לראות מה השתנה בקובץ מהקומט האחרן יותר נוח לי לראות זה בצורה ויזואלית נוחה ולא דרך שורת הפקודה. אגב, גם כיום שאני משתמש בכלים של JetBrains עדיין יש דברים שיותר נוח לי לעשות מ-GitExtentions.
&nbsp
אותו דבר לגבי notepad++, אני משתמש ב-vim לעריכת קבצים אבל אני אדם שמעדיף כלים ויזואלים מאשר קיצורי מקלדת. לעריכת מסמכים פשוטים בכלי ויזואלי איכותי אין תחליף ל-notepad. לגבי gedit אני לא זוכר דברים מסויימים שהפריעו לי אבל אני זוכר שאחרי שהשתמשתי בו הרבה החוויה היתה הרבה פחות טובה.
&nbsp
תוכנת מוזיקה אני משתמש באחת והיא אינה קיימת ללינוקס. התכוונתי לומר שאל אף שיש את VLC עדיין יש תוכנות לווינדוס שלא קיימות ללינוקס. אם יש להם משתמשים כנראה מה מוכרות משהו שלא קיים ב-VLC.
&nbsp
לגבי פיצול בין מסכים, הבעיות שחוויתי זה מעבר לא חלק של תוכנה מעמוד אחד לשני. כמו כן השתמשתי אז בתחנת עגינה וכשהמחשב ננעל הייתי צריך לפתוח פיזית את המסך של הלפטופ ורק כך יכולתי לשחרר את הנעילה.
&nbsp
השתמשתי באובונטו כחצי שנה והשקעתי הרבה זמן למצוא תחליפים לתוכנות ובאמת נתתי לזה צ'אנס.

BravoMan

Active member
טוב, חשבתי שאולי יהיו לי כמה המלצות בשבילך אם שוב תמצא

את עצמך בלינוקס, אבל מעולם לא נגעתי ב-Ruby אז אני אל יודע אלו כלים טובים בשבילה.
&nbsp
רוב הפיתוח שלי הוא ל-Android, וה-Studio שלו שמבוסס על הגרסה הקהילתית של IntelliJ עובד מצוין על לינוקס (עד כמה שהוא עובד מצוין, יש לו עדיין "כאבי גדילה"), ולינוקס חוסך המון סבטוחה בחיבור מכשירים אמתיים לצורך debug, אז זו די הבחירה היחידה למי שרוצה לעבוד בקלות וביעילות על הפלטפורמה הזו.
&nbsp
לפרויקטים אחרים, בעיקר ב-C \ CPP \ Python אני אוהב את Geany.
יש להם גרסה גם ל-Windows אבל אני לא בטוח כמה טוב לעבוד איתה שם בגלל צורת העבודה הדפוקה של ה-PATH והתקנת כלים.
https://plugins.geany.org/downloads.html
&nbsp
לדברים ממש קטנים, Gedit משרת אותי נאמנה, עם כמה פלאגינים כולל כזה שמציג היררכיית קוד על בסיס ctags.
&nbsp
מה שכן - כמוך מעולם לא התחברתי באמת ל-VIM.
ניסית כמה פעמים ללמוד אותו לעומק, אבל אני אף פעם לא מצליח לזכור יותר ממקשים בסיסיים, ולכן לא מצליח להגיע ליעילות המופלאה שאנשים מסוימים מייחסים לו.
אם צריך בקטנה לערוך קובץ קונפיגורציה או סקריפט בלי לעזוב את המסוף, אשתמש בו בשמחה, אבל לא כעורך ראשי אפילו לפרויקט קטן.

ipv6

Member
אני מפתח ב-C\C++ (על לינוקס) ומעולם לא פגשתי

IDE לינוקסי שמתקרב ל-VS.
לפחות האובנטו שיש לי, מאד לא נח לי לעבודה עם הGUI, אני עושה הכל דרך הcommand line. מה אם יש משתמשים אחרים בבית שקשה להם לעבוד ב-command line?

loffice פחות טוב מ-ms office.
לא יודע כמה נח לראות על לינוקס סרטים ולשמוע מוזקיה.

BravoMan

Active member
ספציפית לגבי סרטים, יש לי מילה אחת בשבילך:

KODI. כל המוסיף גורע.
&nbsp
במה LO פחות טוב MSO לשימוש ביתי אין לי מושג. אמי המבוגרת מעולם לא התלוננה.
מצד שני, היא לא עושה Excel עם מקרואים סטטיסטיים ו-VBA שמדבר עם DB דרך הרשת, כמו לקוחות של user32, אז אולי באמת יש משהו בדבריך

&nbsp
ואתה צודק: מעולם עוד לא ראיתי לא רק ב-Linux, אלא בשום מקום IDE זוועתי כמו VS.
אחרי יותר מחצי עשור עם מגוון הגרסאות שלו, מ-4 עד 2012, אפילו הבאגים של Eclipse נראים לי סבירים...
&nbsp
האמת גם היום כל פעם שאני חוזר ל-Windows לצורך תחזוקת איזה פרויקט Legacy ב-VS, אני מצטער שאין לי מסוף עם כל הכוח שלו.
כן - יש דברים שמסוף יפה להם, יותר מכל GUI שתוכל לחשוב עליו.
&nbsp
אלה לא דברים שמשתמש ביתי ממוצע אי פעם יעשה, אבל לא אתה ולא אני משתמשים ביתיים ממוצעים - אנחנו מפתחים!
וכל כלי שימכן לנו גישושים בין תפריטים וחלונות לפקודה קצרה או כמה שורות קוד בודדות, הרי הוא משובח!

אם כך מעניין

ש-JetBrains הוציאה סביבות לשפות: c++, java, js, python, ruby ורק לשפה הנידחה c# היא להוציאה סביבה אלא רק כלי עזר מסויימים.
מעניין למה.

BravoMan

Active member
הייתכן שזה משום שכל השפות ברשימה שלך היו

מראש מבוססות על סטנדרטים פתוחים ובעלי full reference implementations תחת רישיונות חופשיים ללא חשש מתביעות פטנטים מה שאפשר לחברה הזו גם להתאים את הכלים כמו שצריך, וגם להמשיך לשחרר גרסאות קהילתיות?
&nbsp
(זאת בניגוד לאחרונה שרק עכשיו שוחררה, וגם זה לא במלואה)
&nbsp
אה, כן, יש גם את הקטע הקטן שאף אחת מהשפות הללו אינה קשורה קשר הדוק לפלטפורמה אחת ספציפית...

ipv6

Member
אני חושב שאתה מדבר מתוך שנאה דתית

יש תמימות דעים שVS הוא לכל הפחות IDE סביר.
הרבה יותר טוב מאקליפס.
עבדתי עם 6 , 2005, 2013

S h a r k 1 8

New member
אפרופו IDEs

מישהו ניסה את MonoDevelop על לינוקס?
זה IDE שמריץ C# על לינוקס באמצעות NET CORE.
איך היה לעבוד עם זה?
&nbsp

Nuke1985

Active member
אכן הממשק הברירת מחדל של אובונטו לא טוב לטעמי

הוא לא דומה לממשק שרוב האנשים מכירים, ונראה שהוא בנויי בעיקר למסכים יחסית קטנים כמו טבלטים לכן הוא מנסה לחסוך מקום במסך ועושה פעולות מסויימות לייחסית מסורבלות (לעבוד עם תוכנה אחת עם כמה חלונות).

יצא לי לשחק עם כמה desktop environments והרושם שלי הוא שכמעט כל אופציה אחרת שתבחר תהיה טובה יותר. המועדפת עלי היא kde. השתמשתי גם ב mate והוא נראה כמו אופציה טובה מאוד למחשבים יחסית חלשים.

אחת התכונות של לינוקס הוא שיש הרבה ווריאציות לבחור אז אם אתה לא מקדיש קצת זמן למצוא את מה שהכי יתאים לך אתה לא תקבל את החוייה הטובה ביותר . גם אובונטו ייכולה להיות בעייתית במיוחד עם בוחרים בגירסה שלה שהיא לא עם תמיכה לטווח ארוך (LTS) ואז יש יותר באגים מהרגיל.

BlackAdder1

New member
עוד 50 שנה אף אחד לא יזכור אותה

בנתיים היא מספיק נפוצה כדי שלימוד והתמקצעות בה לא יהיו בזבוז זמן
והיא מספיק דומה ל Java (ושפות נוספות) כדי שתוכל יחסית בקלות לעבור לשפה אחרת אם תרצה או תצטרך

כמובן שצריך להישאר עם היד על הדופק, אבל זה נכון לכל תחום בתוכנה

S h a r k 1 8

New member
קישור מעניין

אפשר לראות ש c# ופייתון היום בערך אותו דבר.
אם כבר מדברים על ירידה רצינית אז יש את זה בג'אווה
&nbsp

למעלה