מה צופן העתיד ל C# ?

BravoMan

Active member
אתה עובד די קשה כדי להצדיק את הניסיון של MS

לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה...
&nbsp
למיטב הבנתי, WPF היא המקבילה של #C ל-Swing.
כפי שאני וודאי לא צריך להסביר לך, Swing רלוונטית וגם עובדת על כל הפלטפורמות השולחניות.
&nbsp
לפני שבוע היה לי מקרה פשוט: ביקשנו מחברה קטנה שאנו עובדים איתה לארגן לנו איזה web service קטן וניסיוני.
הם בנו אותו ב-PHP. למה? כי להקים מכונת בדיקה עם LAMP לא עולה כסף וקל לעשות בכל מיני קונפיגורציות.
להרים Windows Server? אתה בטח יודע טוב ממני.
&nbsp
בכל אופן, מחלקת ה-IT שלנו לא יכלה לספק לנו שרת Linux להריץ את זה עליו, אז הם שאלו מה הם יכולים לדחוף על WS 2012 כדי שזה יעבוד. אז אמרתי להם שיורידו ויתקינו WAMP. מסתבר (לא ידעתי) שיש חבילה די פשוטה להתקנה, אז מספיק לזרוק את הקבצים AS IS וזה פשוט עובד.
&nbsp
למה אני מספר לך את כל זה?
כי לא ממש הצלחתי להבין מהקישורים שסיפקת אם אפשר עכשיו לעשות אותו דבר עם ASP? להחליף מערכת הפעלה של שרת וזה עדיין יעבוד?
&nbsp
ניסיתי למצוא טבלה השוואתית בין NET Framework. ל-NET Core. בניסיון להבין מה באמת חסר ואם זה באמת משמעותי, אבל גם זה לא עלה (אני מניח שיש איפשהו רק צריך להתעמק).
&nbsp
בקיצור - אני כרגע רואה הבדל משמעותי בינם לבין שפות שהן באמת Cross Platform:
הם דואגים להשאיר יתרון ל-Windows.
אני בהחלט מבין את המניעים שלהם לעשות זאת, אבל בדיוק המניעים האלה עתידים לחנוק את הטכנולוגיה שלהם...
&nbsp
ובאשר ל-Dell, שים לב לעמוד הזה:
http://www.dell.com/learn/us/en/04/help-me-choose/operating-system
הוא מופיע כשאתה לוחץ על help me choose בסעיף מערכות הפעלה.
שמת לב מה חסר בו?
&nbsp
אתה טוען שאין ביקוש, אבל בפועל אין פרסום (וזה מה ש-MS לחצה שלא יהיה).
מי שיודע מה הוא יחפש יגיע לדגמים האלה, אבל איך מי שלא מכיר אותם אמור לגלות שהם קיימים?
http://techrights.org/2009/01/28/derail-dell-gnu-linux/
כן, אני יודע, זה מ-2009 אבל כאן השאלה הגדולה: האם המצב באמת השתנה מאז?

SWING ממש לא רלוונטית

היא מערכת מתה לחלוטין. https://www.google.com/trends/explore?date=all&q=java swing
UBUNTU לא שימושית כמערכת הפעלה ביתית כי היא פשוט זבל של דבר. אני קניתי את המחשב של דל עם אובונטו והשתמשתי בו חצי שנה. הבטחתי לעצמי שאני לא חוזר לזה.
מעבר חלק בין פלטפורמות לא קורה ביום אחד. זה קורה אחרי שמתשמשים די הרבה בבמערכת ומעבירים שוב ושוב. צריך לראות האם MS תגיע לזה.

BravoMan

Active member
מפתה מאוד לספר לך מה הניסיון שלי עם Ubuntu

וכמה אנשים אני מכיר שצחקו על לינוקס עד ש-Windows שבר אותם (אין כמו מצב בו נציג תמיכה של MS מודיע לך שהסט האלחוטי שלהם לא נתמך, ולא צפוי להיתמך ב-Win 10), אבל בוא נודה באמת:
&nbsp
מלחמות מערכות הפעלה זה פסה.
&nbsp
אתה צודק - מעבר חלק בין פלטפורמות לא קורה ביום אחד.
אבל זו בדיוק הבעיה!
זה מה ש-#C הבטיחה במקור, ולא קיימה. למה שמישהו יעבור אליה עכשיו, כשעדיין בכלל לא ברור אם היא תקיים סוף סוף הבטחה זו או לא, כשיש היום כ"כ הרבה שפות שמקיימות אותה מראשית דרכן?

marvin2

New member
על מה אתה מדבר ?

1. להשוות WPF לסווינג זה קצת מביך. וכמו שאנשים צינו סווינג מתה, (ולא שהמצב יותר טוב ב WPF, אבל פחות באשמתה ויותר בעובדה שפיתוחים לדסקטופ נהיו יותר ויותר נדירים)
2. מתי C# הבטיחה קרוס פלטפורם ? במקור ? למה לא הודיעו לזה לאף אחד. בשנתיים האחרונות מייקרוסופט נכנסה חזק לעניין ואת התוצאות נראה בעתיד (שלא לדבר על פרוייקט המונו, שאכן היה צולע ונעשה ע"י הקהילה ולא ע"י MS)
3. היום להקים שרת MS (בענן לפחות) עולה סביב ה 10$ למעבד. לא משהוא שלא ניתן לעמוד בו)
4. אתה מתלונן על זה שחלונות עשר לא תומך בסט מקלדות מסויים ? ניסית פע ם להתקין דריבר על אובנטו ?

BravoMan

Active member
אתה צוחק עלי נכון?

אני רוצה עכשיו להרים מכונה ווירטואלית מ-image, על המחשב שלי, לזרוק כמה קבצים, לבדוק משהו, למחוק.
כמה זה יעלה לי עם MS? זה אפשרי בכלל עם MS? כמה זמן זה ייקח לי?
&nbsp
לא, אני לא רוצה עכשיו לפתוח מנוי בספקית ענן ולהתחיל לעבוד מולם, בלי קשר לאם זה 10$ או 5$.
אני רוצה עכשיו להשמיש פחון מלפני 5 שנים שזרוק לי במחסן כדי שתהיה לי חומרה בשליטה מוחלטת שלי להתעלל בה, מה הפתרון של MS לזה וכמה הוא יעלה לי?
&nbsp
לגבי סט מקלדת:
אתה יודע מה מצחיק בסיפור? זה לא "איזה סט מקלדת" זה סט של Microsoft עצמה!!!
זה שבכל Ubuntu עובד ישר מהקופסה כולל כל הכפתורים המיוחדים.
&nbsp
אם אתה לא רואה בזה ביזיון, כנראה שאתה מסוגל לספוג תקלות חמורות הרבה יותר מאיזה דרייבר לאיזה זבל איזוטרי ב-Ubuntu...
&nbsp
בכל אופן, זה רק הסיפור הכי בזיוני שיש לי על דרייברים ב-Windows.
יש לי עוד כמה טובים, על מדפסת, על טלפונים חכמים, על כרטיס מסך של nVidia (אלה שלינוס הראה להם אצבע), על פאקינג מודם אנאלוגי!
&nbsp
דרייברים ב-Windows היו מחלה מאז ומעולם, בלינוקס, כבר כמה שנים טובות הבעיה הזו לא קיימת!

marvin2

New member
צוחק ? לא.

1. חינם. אפשר להריץ היום כמעט את כל המוצרים של MS בגירסאות דמו של 90-120 יום. כמה זמן זה יקח לך ? כמו שיקח לך לפצח את האטום. תלוי בידע שלך ובהכרות עם המערכת הפעלה הזו.
&nbsp
2. אני באמת לא אתחיל איתך כאן מלמחמת מערכות הפעלה ואופרצית ה IT שלהן, לכל מערכת יש את היתרונות והחסרונות שלה, אבל החוויה שלי בלינוקס (אובנטו) היתה שלילית ביותר, ודרשה הרבה יותר זמן וקריאה בכל מה שקשור להתקנים חיצוניים ודריברים.

BravoMan

Active member
נו, לפחות אתה מודה שזו היית "חוויה שלך".

שזו בדיוק הנקודה - היית לך חוויה רעה נקודתית.
&nbsp
נתקלת בבעיה מסוימת, החלטת שכל המערכת לא בשלה ועזבת בברוגז.
אם היה לי שקל על כל צרה כזו עם משתמש Windows הייתי כנראה יכול לקנות את MS ולשחרר את קוד המקור שלה

רק מה - מרוב שאנשים רגילים ל-Windows על דסקטופ, הם לא מתייאשים ממנה לא משנה מה!
&nbsp
ותודה באמת על ההצעה להסתבך עם רישיונות ניסוי.
בחיאת שחברת פיתוח קטנה או סטרטאפ צריכים להיות מזוכיסטים במיוחד כדי לעבוד עם מוצרי MS

nocgod

New member
לדעתי האישית - לא קיימת היום הוצאת לינוקס שטובה לבית

יש לי מבחן שאני קורא לו מבחן "אח שלי"
אם אני נותן לאח שלי מחשב עם ה distro והוא לא ירצה לשרוף את המחשב תוך שבוע - הdistro מוצלח בשביל המשתמש הביתי.
בינתיים אף flavor של ubuntu לא עבר את המבחן (Ubuntu, Xubuntu, Kubuntu)
מה הוא עושה במחשב?
סרטים, פייסוש, אינסטוש, שמינסטוש, גולש... אה...itunes (אין ללינוקס)

אני משתמש ב ubuntu כבר שנים בשביל פיתוח, רוב הזמן הוא יושב על VM אבל הייתה תקופה לא קצרה שהוא ישב על מכונה dedicated משלו (יחד עם מכונה נפרדת לוינדוס וmac כדי להוסיף טעם חיים)

BravoMan

Active member
במקומך הייתי אומר תודה ש-QA במקום שאתה מפתח בו

לא משתמש במבחנים כאלה כדי לבדוק את הקוד שאתה מייצר

&nbsp
ברצינות - השימושים של האח שלך די מזכירים לי את השימושים של המשפחה של הבוס שלי, והוא סיפר לי איך הילדים שלו היו מבסוטים כי כל הסרטים ומשחקי פלאש \ HTML5 שהם משחקים בפייסוש וכל מיני אתרים עובדים להם אותו דבר והם אפילו לא יודעים שהם על Ubuntu ולא על Windows.
&nbsp
itunes אכן בעיה, מסכים איתך...
מצד שני, השאלה היא האם האח שלך רוצה ספציפית iTunes, או שהוא צריך פונקציונליות שלה, ואיזו?
לא מזמן עזרנו לבחור בפורום לינוקס בתפוז שהתעקש לעבוד עם דגש.
כמובן שאפילו על Windows חדש זה לא ממש רץ, וצריך מכונה ווירטואלית עם Win98.
&nbsp
בסוף הוא גם הצליח להריץ 98 על WMVare על Xubuntu 14.04 (כי זו הגרסה שהוא הכי אהב).
&nbsp
עכשיו, אפשר היה פשוט להמליץ לו לזרוק לפח את המחשב החדש שלו ולמצוא גרוטאה שתריץ Windows 98 נייטיב ושימשיך לעבוד עם מה שהוא רגיל אליו, אבל האם לדעתך זה פתרון טוב באמת?

marvin2

New member
כן, באמת בזיון

שמערכת הפעלה לא תומכת בתוכנה שנכתבה לפני 20 שנה (ובין לביו היו 3 שינויי תקנים לכתיבה בעברית ואי אילו שינויים במערכת ההפעלה)
&nbsp
ולגבי מבחן האח, או בשמו המוכר, מבחן החברה (לדוגמא: http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/linux-the-girlfriend-test-465968) זה מבחן ידוע, שאני חושב שרוב ההפצות של לינוקס לבית עדיין לא עוברות. וכאשר הן עוברות זה בשימוש וובי לחלוטין, ואז גם כרום בוק יהיה פיתרון (או איפד, או כל מכשיר עם דפדפן)

BravoMan

Active member
ראשית, הסיפור על תוכנת דגש היה כדי להראות

שמי שרוצה תוכנה ספציפית ולא פונקציונליות ספציפית:
א) דמו בראשו לא משנה באיזו מערכת הוא משתמש
ב) ישקיע כל מאמץ שצריך כדי לארגן משהו שעובד
&nbsp
אין לי כל טענה כלפי זה ש-Windows 10 לא מריץ תוכנה שנבנת ל-Windows 98.
אני כן חושב שזה ביזיון שהיא אינה תומכת בחומרה הנושאת חותמת של Microsoft ויוצרה לפני שנתיים בערך.
&nbsp
לגבי המבחן שלך, הוא קצת לא מעודכן.
אפילו MS, שהעתיקה מ-Apple שהעתיקה מ... הפתעה! לינוקס, כבר כמה שנים מחנכת את המשתמשים שלה להתקין תוכנות דרך חנות מובנית, ולא מחיפוש והורדה של קבצי EXE בלכ מיני אתרים.
&nbsp
ואגב, כמה אנשים פגשת לאחרונה שמשתמשים ב-Windows Live Messanger?
השירות הזה עוד קיים בכלל?

bismark1

New member
סיפור מלפני שבוע

רציתי להתקין CLion ו-GitKraken על Ubuntu, הייתי צריך לעשות את זה דרך האתרים - מי שצריך חינוך זה מי שכותב את התוכנה, לא המשתמשים. החנות בלינוקס לא פוטרת אותך אוטומטית משיטוט ברשת.
חוץ מזה - לגבי "תכונה ספציפית מול פונקציונליות ספציפית", על מי אנחנו עובדים? לך תציע למישהו להחליף Vim ב-emacs כי "יש לזה אותה פונקציונליות", נראה אם תחזור בחיים

vinney

Well-known member
אני חייב לציין פה משהו

אני לא בטוח שגם החלונות היו עוברים את ״מבחן האח״ שלך אם האח היה מראש רגיל לעבוד בלינוקס. סתם הערה.
&nbsp
הבעיה עם משתמשי החלונות ה״טיפשים״ היא שהם מחפשים בדיוק אותו דבר כמו שהם מכירים, ואם הדברים עובדים טיפה אחרת - הם רוצים לזרוק את המחשב. הבעיה היא לא במערכת ההפעלה האחרת או במחשב, הבעיה היא בתפיסה שיש רק דרך אחת נכונה. אפילו כשמייקרוסופט פתאום שינו קונספציה של איך הUX שלהם עובד, הם לא עברו את ״מבחן האח״ (זוכר את חלונות 8?).
&nbsp
האייטיונס זה דוגמא מצויינת להתניית שירות בשירות, מייקרוסופט כבר התחילו לרדת מזה, אבל אפל עדיין מחזיקים בתפיסה הזאת כבסיס למודל העיסקי שלהם. אבל אייטיונז אין לא רק על לינוקס - גם לא על אנדרואיד. האם אנדרואיד לא תעבור את מבחן האח? אולי עבור משתמש אפל מושבע היא לא.
&nbsp
אני לא חושב שזה מבחן טוב.

user32

Well-known member
מנהל
אני אכתוב לך מה שכתבתי פעם קודמת בדיון דומה

כל 3 המחשבים שלנו בבית מריצים אובונטו בגרסאות כאלה ואחרות (אישית אני עם קובונטו שזה עם KDE). לכולנו יותר נוח ואינטואיטיבי לעבוד על ממשק שמזכיר את WIN XP המוכר. חוץ ממני אין הייטקיסטים בבית.

לעובדים שלי יש רק לינוקס על התחנות וכמפתח כמעט הכל יותר פשוט אלא אם כן אתה כותב בדוט נט.

שני הדברים היחידים שחסרו לי:
1. אקסל
2. לקוחות שמספקים VPN שרץ רק על windows ועכשיו לך חפש דרך להתחבר אליהם.

אני מניח שגיימרים יתלוננו על מחסור מסויים וכן משתמשי אדובי. אישית עם הידע הגרפי המועט שיש לי אני מסתפק בGIMP ואני לא מספיק מתקדם כדי לדעת את ההבדלים (אבל מודע לזה שהוא פחות טוב). מכיר גם מהנדסים שלא יכולים בלי תוכנות כמו סולידוורקס, אוטוקאד וכו'.

כל האמור ממש לא באשמת לינוקס או קשור ל"בשלות" שלה. זה לא משנה כמה היא תהיה בשלה, אין דרך לחייב יצרנים להפיץ תוכנות ללינוקס.

user32

Well-known member
מנהל
תהיתי לגבי זה

אם זה לא עובד נורמלי אז זו אכן נקודה לרעת אובונטו. ברספברי פיי המסך מגע עובד מצויין.

user32

Well-known member
מנהל
לי אישית טוב. הבעיה זה הלקוחות שלי

שתי בעיות:
1. לקוחות שולחים לי אקסלים גדולים וסבוכים שכוללים מאקרואים שמן הסתם לא יעבדו מחוץ לMS. אי אפשר להגיד ללקוח שאין לך ווינדוס, זה לא תירוץ קביל.

2. אין תחליף לVBA וליכולות שלו. זה לא סתם פיצ'ר איזוטרי למשתמשים מתקדמים. כל רו"ח, אנליסט, מנתחי שווקים ובורסות למיניהם עובדים על גליונות שכוללים פונקציות מסובכות שכתבו בעצמם. אולי לליבר אופיס יש איזו שפה לפיתוח פלאגאינס אבל צריך להיות מתכנת בשביל לכתוב לזה ובMS אקסל כל כלכלן יכול לתכנת בשקל והתוצאה יוצאת די מוצלחת.

למעלה