מה עם קצת טריידים?

Cade Foster

New member
לא קונה את זה שהוא רק שיחק לא טוב

אם זה היה המצב לא היו מחפשים להיפטר ממנו אחרי ארבעה חודשים. קורה ששחקן נותן עונה לא טובה, אפשר להוריד לספסל ולנסות לפתור בעיות ע"י אימונים ולא ישר לחתוך. אותו הדבר ג׳וש סמית׳ בדטרויט, לא היו חותכים אותו אם הוא לא היה ממש מזיק אלא שמים אותו בהקפאה כמו כל חוזה בלתי סחיר אחר (ג׳ראלד וואלאס למשל).

ובעצם מוזר שאני מחפש לדחוף את סטיבנסון כשיש דוגמה הרבה יותר טובה - רונדו בדאלאס. יכול להיות שלאוסון ויוסטון יצליח, אבל התסריט היותר הגיוני הוא שלא תהיה שם הרמוניה יוצאת דופן וזה עלול לדחוק אותם למקום שהם לא רוצים להיות בו.

rapgamer4ever

New member
אף אחד לא חתך את סטיבנסון

נתיל מזה שלאנס גם שיחק לא טוב וגם היה לא מתאים. זאת אומרת מעבר לכך שהוא עשה עונה רעה, סט היכולות שלו לא תואם את מה ששארלוט צריכה.
&nbsp
דטרויט חתכה את ג'וש סמית' והפסידו עליו המון כסף. סטיבנסון הועבר בטרייד כך שאין שום קשר בין המקרים. שארלוט לא חתכה אותו בכל מחיר כפי שעשתה דטרויט.
אפרופו ג'וש סמית'- הוא היה רע לדטרויט והיה טוב ליוסטון. יכול להיות שסטיבנסון יהיה טוב לקליפרס. אני לא רואה סיבה לחשוב שלואסון לא יהיה טוב ליוסטון: או שהוא ישחק ויתרום או שהוא פשוט לא יהיה.
&nbsp
רונדו עשה רע לדאלאס, זה נכון. אבל בוא לא נתכחש לעובדה שהוא:
1. ידוע בתור אגואיסט ושחקן בעייתי.
2. לא התאים לקבוצה מבחינה מקצועית. דיברתי על זה הרבה מאוד בערב הטרייד.
3. דאלאס העבירה נכסים של ממש בתמורה לרונדו. יוסטון לא העבירה בתמורה ללואסון כמעט כלום.
&nbsp
בחיים אף פעם לא מובטחת לך הרמוניה יוצאת דופן. אז כמו שיש לך מקרה רונדו יש גם מקרים של ג'ייאר סמית' ושמפארט שהוסיפו לקליבלנד המון. יש לך מקרה של ראשיד וואלאס שהגיע לדטרויט ועשה את ההבדל. ומי אמר שחייבת להיות הרמוניה מושלמת בשביל להשתפר? פאו גאסול לא משתלב בצורה מושלמת בבולס אבל עדיין ברור שהם יותר טובים איתו מאשר בלעדיו.
&nbsp
קטע הוא שיוסטון לא קבוצה מספיק טובה כדי לקחת אליפות. אז הוא שהיא תשאיר את הסגל על כנו ותמשיך להיות לא מספיק טובה, או שהיא תנסה לעשות שינויים שאולי ישפרו אותה ואולי יפגעו בה. אני חושב שלואסון תמורת פירורים זה הימור משתלם, פשוט כי ה-downside שלו נמוך מאוד.

Cade Foster

New member
כתבתי שהם חיפשו להיפטר ממנו

בסוף גם הצליחו, אבל להציע אותו בטרייד הם התחילו הרבה לפני כן.
&nbsp
טיי לאוסון הוא:
1. שחקן בעייתי (אחרת למה סקרמנטו מנסה להיפטר ממנו?)
2. לדעתי, לא מתאים ליוסטון (וגם אני מדבר על זה הרבה בערב הטרייד וגם ביום למחרת)
3. אמנם לא העבירו כמעט כלום תמורתו אבל קשה לי להאמין שזה יעשה את ההבדל בין מה שעשתה דאלאס למה שעשתה יוסטון. חוץ מזה רונדו היה חוזה נגמר, אז העונה נגמרה והוא פשוט הלך. אם לאוסון לא יתאושש, יהיה קשה להיפטר ממנו בעונה שאחרי, סביר להניח שיעשו דטרויט במקרה ג׳וש.
&nbsp
לא נראה לי שJR זו דוגמה טובה... זה טבעם של סרטנים וזה למה הם מסוכנים, אתה יכול לא לחוש בהם וכשתגלה שיש לך אחד זה עלול להיות מאוחר מידי. הוא הוסיף המון גם לניו יורק ואפילו זכה בsixth man, וכשזה קרה הוא התחיל להריץ שורות קוקאין בדיוק כשהקבוצה שלו בעיצומה של ריצת פלייאוף. אני לא עקבתי כל כך בתקופה של לפני ההצטרפות של ראשיד, הבנתי שהוא היה ידוע במן התנהגות ערסית כזאת על המגרש (כמו קאזינס בשתי העונות הראשונות שלו) אבל לא היה עושה בעיות מחוצה לו.

rapgamer4ever

New member
גם כתבת שהם היו יכולים "לא ישר לחתוך"

לא חשוב. לגבי לואסון:
1. הוא שחקן בעייתי כי הוא מתמודד עם מאבקים אישיים עכשיו. אני לא חושב שהוא דמות בעלת השפעה שלילית, או מישהו שקשה להסתדר איתו, או אגומניאק שבטוח שהוא השחקן הכי טוב בקבוצה
לואסון משחק בליגה כבר איזה 7 שנים ועד עכשיו לא שמענו עליו פיפס.
2. לדעתי לואסון לא "מאוד מתאים" ולא "לא מתאים". ההתאמה שלו ביוסטון לא מושלמת אבל הוא יכול לתרום להם.
ההבדל המהותי בין לואסון לרונדו הוא שדאלאס נחלשה בגלל שמסרה שחקנים משמעותיים. אפילו אם לואסון לא יתאים זה לא יחליש את יוסטון כמו שזה החליש את דאלאס.
3. לואסון חתום לשנתיים אבל זה לא אומר שהטרייד הזה פחות טוב. זה אומר שאם הטרייד הזה מוצלח אז הוא עוד יותר מוצלח ואם הטרייד הזה כושל אז הוא עוד יותר כושל.
&nbsp
לסיכום:
- לואסון הוא לא סרטן. ראשיד וואלאס בזמנו (ג'יילבלייזרס) וקאזינס הרבה יותר בעיתיים ממנו.
- אפילו סרטן מהסוג של ג'ייאר או ג'וש סמית' בדטרויט הוכיחו שהם יכולים לתרום לקבוצה מנצחת בסיטואציה הנכונה.
&nbsp
&nbsp

לדעתי, הארדן יכול לשחק גם בצורה נפלאה כסקאנד גארד, אבל..

ביוסטון אין אף אחד שמצדיק את זה שהארדן יוותר על הכדור..
הכל עניין של Role embracing אם לאוסון יאמץ את התפקיד שהוא אמור לעשות ברוקטס ואת ההיררכיה, ובהנחה שמורי ומקהייל יצליחו לחבר לו את הראש למקום, זה בהחלט טרייד גאוני, כי לאוסון שחקן מאוד מוכשר בסופו של יום. (אותו הנחה תקפה גם לגבי הקליפרס ולאנס)
&nbsp
אבל כמו שזה יכול להיות גאוני כך גם זה יכול להיכשל(למרות שגם אם נכשל לא קרה כלום, לא ויתרו על אף שחקן משמעותי ברוטציה והמניות של לאוסון סביר להניח שעדיין יהיו סבירות, או לכל היותר יקנו לרוקטס שחקן רוטציה אחר), אבל אני לא חושב שזה בגלל ששניהם אוהבים את הכדור, זה יהיה בגלל שלאוסון יאמץ את הגישה שלאב שיחק איתה כל העונה עד הפלייאוף בערך, של Dont Fit in, try to fit out .. ולמעשה לא יאמץ את המקום שלו בהיררכיה. (אגב לגבי לאב נראה כאילו כל הגישה שלו השתנה מאז השיחה הזו על שפת הבריכה עם לברון).
&nbsp
המערב הולך להיות משוגע..
יוסטון עשו כל מה שעשו בפלייאוף בלי הפרימיטר דיפנדר הכי טוב שלהם, בברלי ובלי אחד השחקנים שהפכו להיות הכי חשובים ברוטציה במהלך העונה הרגילה, דימו.
&nbsp
יש להם כל כך הרבה כלים, שזה משוגע.. הם לא צריכים את ג'וש סמית' כל עוד דימו מתפקד.

Cade Foster

New member
למה לתקן דברים שעובדים?

הארדן נתן זה הרגע עונת סף MVP. הוא הכי פרנצ׳ייז פלייר שיש. למה לשנות את סגנון המשחק שלו ולא להתאים את הקבוצה אליו? אני חושב שבברלי דווקא מאוד מתאים לשחק ליד הארדן. עושה הרבה הגנה ועוזר בהובלת כדור, לא צריך יותר מזה. מה שיוסטון צריכה זה לסבול ממינימום פציעות ולעבות את הסגל. אנשים שוכחים שהם נתנו עונה ממש טובה למרות שהם במערב.

אז אני לא חושב שיוסטון זה "דברים שעובדים".. במיוחד לא

בהתחשב בכיוון שהולך עליו המערב.
&nbsp
אז הארדן בסנריו הנוכחי באמת על סף MVP עם עונה מעולה במערב, ופלייאוף סביר לדעתי, לפחות בשלב המכריע, זה יפה, באמת הם עשו דברים יפים.
&nbsp
אבל זה לא הספיק העונה.. וזה בטח לא יספיק עונה הבאה, כשרוב היריבות האמיתיות התחזקו. ואוקלהומה היא תעלומה אבל לא הייתי מספיד צמד דינמי כמו דוראנט וראסל ווסטברוק.
&nbsp
אז אם הארדן רוצה להיות על סף כל הקריירה, זה בהחלט לא שינוי מתקבל על הדעת, אבל אם הוא רוצה אליפות או לפחות את האפשרות לשאוף לאחת, הוא יודע גם שחייבים שיפור.
&nbsp
עכשיו לאוסון אולי לא אולסטאר, אבל הוא שחקן איכותי שיכול לשפר את יוסטון במידה וזה יעבוד.
אז הארדן גם יצטרך לעשות את ההתאמות בדיוק כמו לאוסון, אבל שחקן טוב, והארדן הוא שחקן טוב, צריך ואמור עדיין לדעת איך להתבלט בתוך רוטציה כזו.
&nbsp
אני מסכים שהם צריכים להמנע מפציעות כמה שאפשר ולעבות את הסגל בשחקנים איכותיים וזה אכן מה שהם עושים.
&nbsp
אנשים לא שוכחים לדעתי, אנשים מודעים לעובדה שאוקלהומה נתנו עונה חלשה, שגולדן סטייט לא צפויה להיות פחות חלשה עונה הבאה אלה להפך, ושהיריבות התחזקו חלקן באופן דרמטי.
&nbsp
זה היה מהלך טוב ומתבקש הביאו כלום על שחקן שכבר נתן מעל 20 - 8 בפלייאוף.

Cade Foster

New member
בטח שזה לא הספיק העונה

איך אתה חושב שגולדן סטייט הייתה מתפקדת אם היו נפצעים לה שני שחקני חמישייה?

ליוסטון יש סגל פחות טוב מהסגלים של אוקלהומה, סן אנטוניו, גולדן סטייט, קליבלנד, ממפיס וכנראה גם קליפרס. לאוסון כנראה לא יהיה האיש שישנה את זה. מה הוא כן עלול לשנות? להפוך אותם מהקבוצה השישית לקבוצה התשיעית בטיבה, כמו שרונדו עשה.

לפעמים עדיף לחכות בסבלנות שדברים יבשילו ושחקנים יתפתחו כדי שדבריםמטובים יקרו. איזה שינוי עשתה גולדן סטייט בסגל? איך אתה חושב שההיסטוריה הייתה נכתבת אם הם היו נכנסים לפאניקה מהכישלון היחסי בעונת 2013/14 ומחתימים איזה לאנס סטיבנסון משל עצמם? היית אומר שהם שיחקו אותה, השיגו שחקן עם אפסייד מבלי לוותר על כלום. בסופו של דבר הטרייד הזה הוא הימור - והימורים זה משהו שבדרך כלל מכניס אותך לחובות, אלא אם יש לך מזל.

rapgamer4ever

New member
השוואה לא טובה

כי לגולדן סטייט היה סגל מאוד מוכשר כבר בעונת 13/14. היה ברור שהם לא מאומנים בהתקפה ושהם יכולים להשתפר הרבה מאוד.
יותר מזה- לגולדן יש בסיס צעיר. הריסון בארנס ודריימונד גרין היו שחקנים מוכשרים ולא מנוצלים. קליי תומפסון משתפר מהרגע שהגיע לליגה. אתה יכול להצביע על שחקנים ביוסטון שצפויים לעלות מדרגה בשנה הבאה?
&nbsp
ביוסטון הבעיה היא לא במאמן אלא בסגל. הוא לא מספיק מוכשר והוא לא יהפוך פתאום למוכשר יותר בשנה הבאה.
&nbsp
אם אתה מתנגד למילה "הימור" אני מניח שבמקום יוסטון לא היית עושה טרייד על הארדן, לא היית מביא את דוויט ובעיות הגב שלו, לא היית מחתים את אריזה ולא היית מרים את ג'וש סמית' בחינם.
הסגל של יוסטון רק לפני 3 שנים כלל את קווין מרטין ולואיס סקולה בתור שני הסקוררים המובילים בקבוצה. כנראה שצריך גם להמר כדי להתקדם.
&nbsp

Cade Foster

New member
אני אענה לך יותר מאוחר, חייב לזוז

Cade Foster

New member
קודם כל

צריך לדעת מתי להמר. כשיש לך קבוצה טובה שחסר לה גרוש ללירה לא בטוח שכדאי. כשאתה בלוטרי כמו שיוסטון הייתה טרם הטרייד על הארדן זה כבר משהו אחר.
&nbsp
מי עוד יכול להשתפר... אתה חשבת שהארדן לפני שנה יכול היה להפוך מסקורר מצוין ובור בהגנה לשחקן שיכול לשמור ולמועמד MVP? חשבת עד לפני שלושה חודשים שהווארד מסוגל עדיין לתת פלייאוף כמו שהוא נתן? מידי פעם קורים דברים שאתה לא מצפה להם, גם הדינמיקה בתוך הקבוצה משתנה (שחקנים מכירים אחד את השני יותר טוב, עוד קצת ניסיון וכו׳). טריידים ופרי אייג׳נסי זו לא הדרך היחידה להשתפר.
&nbsp
וגם אם לא, לפעמים אם אתה מצליח לשרוד בצמרת לאורך זמן התחלופה בין השחקנים אצל הקבוצות האחרות עושה את שלה. דאלאס של 2011 לא הייתה הקבוצה הכי טובה בליגה כנראה, אבל הם ניצלו את נפילת המתח אצל הלייקרס ואת החיבור הלא מושלם במיאמי כדי לקחת אליפות. בעונה הקרובה לא צפויה להיות תחלופה כזאת אבל לך תדע מה יהיה אחר כך.

rapgamer4ever

New member
השאלה היא האם ליוסטון חסר גרוש

אני חושב שחסר לה יותר מגרוש. בעיני- היא בבירור לא מספיק טובה כדי לקחת אליפות. לכן היא צריכה לבצע מהלכים שיכולים לקרב אותה לשם. במקרה של לואסון- אני חושב שהתועלת עולה על הסיכון.
&nbsp
כתבת לי שיש הפתעות וזה נכון אבל שים לב שלא ציינת שחקן יוסטון שצפוי להשתפר

&nbsp
אני לא מאמין בטקטיקת ה"חכה שיריביך יחלשו". ממפיס נמצאת במקום די טוב כבר 4-5 שנים אבל היא לא התקרבה לאליפות אפילו פעם אחת. היא לא מספיק טובה וגם יוסטון לא, לפי דעתי.

גולדן סטייט פיטרו את המאמן שהביא אותם לפלייאוף לראשונה

מזה חמש+ שנים והביאו מאמן רוקי. איך זה לא הימור?

Cade Foster

New member
הוא לא פוטר על רקע מקצועי אלא יותר על יחסי אנוש גרועים

כמו ת׳יבודו אם זו הדוגמה הבאה

rapgamer4ever

New member
הוא פוטר בגלל מכלול של סיבות

אבל מבלי לגלוש לנושא הזה- ההחלטה של גולדן לקחת את קר הייתה וואחד הימור.
תשמע- לנהל עסק זה אומר לקחת הימורים. אי אפשר אחרת.

Executioner

New member
טרייד אמיתי מהערב

טיי לאוסון עושה את דרכו ליוסטון ביחד עם בחירת סיבוב שני (2016 נדמה לי) ובתמורה יוסטון שולחים את פאפאניקולאו, פריג'יוני, ג'ואי דורסי ניק ג'ונסון ובחירה סיבוב ראשון (מוגנת, 2016) לדנבר.
דנבר צפוייה להפרד מפריג'יוני בטרייד או בווייבר.

picki23

New member
רובי רובי רובי רובייייי (ו)

[URL]http://espn.go.com/nba/tradeMachine?tradeId=nxmpp5a[/URL]

מינסוטה יודעת שיש לה עוד הרבה זמן עד שהפירות יבשילו ובינתיים יש לה רכז שיושב על חוזה שמן. בעבורו היא תחסוך כסף ותקבל פוטנציאל .

סיקסרס עמוסים בסנטרים ואין בעיה כיום להשיג סנטר מחליף שיעשה את העבודה שאמביד פצוע מדי לעשות. לסיקסרס יש אמצעים כעת להפוך את המנטליות הלוזרית שלהם לאופטימית יותר. לא סוד שחסר להם רכז.

אני הייתי הולך על זה ונותן למינסוטה בחירת דראפט סיבוב שני

המניות של ריקי רוביו צריכות להיות הרבה יותר גבוהות

מהמניות המתות של ג'ואל אמביד, אף קבוצה לא תיגע בו ובצדק, הסיכוי שיצא ממנו שחקן NBA לגיטימי נמוך, וגם אם כן, זה יקח הרבה מאוד זמן, הרבה מאוד מאמצים של שיקום, וזה עוד לפני ששיחק משחק אחד בNBA.
&nbsp
אני לא רואה סיבה שקבוצה תיקח על עצמה נטל והימור כזה, במיוחד לא מינסוטה, שהחוזה של רוביו כרגע ממש לא מפריע לה.

אולי, אבל עדיין

הוא כולה בן 24 עם ותק של 4 עונות בליגה, עם עונה אחרונה של כמעט דאבל דאבל וממוצע קריירה של מעל 2חט' למשחק.
&nbsp
זה הרבה יותר סחיר בליגה כרגע מכפי שאתה הערכת לטעמי.
בתמורתו אתה מציע שחקן שהוא לא יותר מנטל והימור מאסיבי והשקעה עצומה מצד הצוות המקצועי ושהסחירות שלו שווה לאפס. (ואולי בחירת סיבוב שני..שוב)
&nbsp
&nbsp

למעלה