מה עם פולסא דנורא

imdark

New member
אהם

אבולציה נוצרת בלחימה נגד הטבע ונגד החידקים אחרי מספר דורות שמתים בגלל אותה מחלה המערכת החיסונית מתרגלת לזה ונאשית חזקה יותר זו הדרך להיתפתח תראה את הגוף שלנו אכשיו בני אדם מעמינים שכל יצור המצליח לעמוד על שתי רגליים הוא חכם אבל אותה נקודה של עמידה אל שתי רגליים שאנחנו כל כך גאים בה יצרה מחלות גב אצל 80% מבני האדם בזה שאנחנו מפתחים את המחשבה אנו הגוף נאשה שברירי בכך שאנו בורחים מהקרב אנו נאשים חלשים יותר ומחשבון תאמין או לא גם מחשבון לא ניתן למצות עד סופו אמרתי את המשפט הזה בגלל שאני אישית נחשב גאון עם רמה אי קיו גבוהה אבל אפילו אני מבין שאין לזה משמעות כל החוכמה שלי היא כלום בגלל שאפילו עם אני יהיה געון מוחלט עם גוף שלם שכולו רק מוח לא יהיה ניתן למצות את כל היכולת שלו בגלל שהיא אצמה נוצרה דרך מסך עשן בני האדם בוחרים להפיל את המסך הזה הרעיון הוא שכל הפסיכולוגיה שלנו וההיתפתחות המנטלית שלנו נוצר דרך מסיכות של ניתוק אנו מתנתקים מהרגשות שלנו והמחשבות שלנו אושים מה שאומרים לנו לאשות כדי לקבל פרס בארך כמו הרעיון של תגובה פבלונית אצל חיות תגובות ופעולות מתוכנתות אבל בו בזמן אולי שמתה לב אנשים גם נימשכים אל הטבע אבל עוצרים את אצמם אנשי עסקים גדולים שהגיעו לכמויות גדולות של כסף מבינים שלכל מה שהם אשות כל ההיתפתחות הזו והכסף שמסמל אוה חסרי משמעות הם רק סמלים

אורי רז

New member
אתה מסוגל לענות על השאלות שלי ?

"אבולציה נוצרת בלחימה נגד הטבע ונגד החידקים אחרי מספר דורות שמתים בגלל אותה מחלה המערכת החיסונית מתרגלת לזה ונאשית חזקה יותר זו הדרך להיתפתח" זה ניסוח קלוקל ומעוות לנושא - המערכת החיסונית של מי שמת לא מתרגלת ונעשית חזקה יותר, מכיוון שהבעלים שלה מת. מה שקורה בפועל הוא שללא תרופות מי שהמערכת החיסונית שלו לא מסוגלת להתמודד עם המחלה מת, ומי שהמערכת שלו מספיק חזקה שורד. אחרי מספר דורות של חשיפה למחלה, שורדים אילו שמערכת החיסון שלהם מסוגלת להתמודד. עם זאת, זה לא גורם להתפתחות \ ניוון שאתה מדבר עליו - כשהאירופאים הגיעו לראשונה לאמריקה כשהם נושאים מגוון חיידקי מחלה שהתפתחו באירופה, האינדיאנים באמריקה מתו בהמוניהם כי מערכת החיסון שלהם לא נחשפה לחיידקים הללו מעולם. לפלא הוא בעיני שאתה מודד את ערכם של חיי אדם לפי חוזקה של המערכת החיסונית שיש לאותו אדם, בחינת מי שהמערכת החיסונית שלו לא מסוגלת דרך מקרה להתמודד עם איזה חיידק מוטב שיתפגר וישאיר את השטח למי שיש לו דרך מקרה מערכת חיסונית טובה יותר, גם אם אפשר להציל אותו בעזרת אנטיביוטיקה. איכשהוא, השילוב של שגיאות הכתיב שלך עם חוסר היכולת להסביר חומר בסיסי של ביולוגיה לחטיבת ביניים גורם לי לתהות למה אתה נחשב לגאון עם IQ גבוה. "תראה את הגוף שלנו אכשיו בני אדם מעמינים שכל יצור המצליח לעמוד על שתי רגליים הוא חכם" א. אני מכיר אנשים שלא מאמינים בזה. ב. ומה בכך שיש אנשים שמאמינים שכל יצור המצליח לעמוד על שתי רגליים הוא חכם ? ג. האם חוסר במחלות גב עדיף על הליכה על שתיים ? אולי לכל אופציה יש את היתרונות והחסרונות שלה ? "ומחשבון תאמין או לא גם מחשבון לא ניתן למצות עד סופו אמרתי את המשפט הזה בגלל שאני אישית נחשב גאון עם רמה אי קיו גבוהה אבל אפילו אני מבין שאין לזה משמעות ..." אתה מתחמק מלענות למה משהו שאינו ממוצה עד תום הוא חסר משמעות וערך.

imdark

New member
אני אנסה

הרעיון הוא שכדי שגוף ישרוד חייבת להיות לו מטרה צריך סיבה לחיות אבל לפי כמה חוקי טבע עתיקים מאוד הסיבה לחיות היא החיים ולפי כך לחיים אין משמעות מאחורי הם אבל על פניו ניראה שכל היצורים החיים הם באצם אלו אשר רוצים לשפר את אצמם פעם נוספת דבר שעל פניו הוא חסר משמעות (כלומר עם אנחנו אושים דבר רק בגלל שצריך לאשות אותו בלי להבין למה או לשאול למה מבחינתינו הוא חסר משמעות) ולפי כך בגלל שבאצם אין מטרה כלומר אין קצה להיתפתחות ויצור לא יכול למצות את החיים שלו עד סופם אבל חי רק כדי למצות ומת חייו חסרי משמעות מבחינתו

imdark

New member
וכנקודה אחרונה

לי באמת לא היכפת אני לא אוהב את ההגדרה הזו של גאון וטיפש אבל רק כדי לא להשאיר אותך באפלה כמה מהאנשים החכמים ביותר בהיסטוריה היו אנשים עם בעיות נפשיות מוגים שונים ובעיות שיכליות כגון פיגור מוחי ויותר מזה ישנו מצב של מה שניקרה גאון מפגר: אלו הם אנשים עם בעיות מסוגים שונים עם יכולת מנטלית מדהימה מוזכרים בהיסטוריה כמה גאונים מוזיקליים שכאלו וכן גם כמה מתמטיקיים ברמות מדהימות שאם הוריהם ובני משפחת היו מתיחסים אליהם נכון היו יכולים בקלות להחליף את אלברט איינשטיין וכמה אחרים ויותר מזה אני מאמין שמבחינה פיסית עם בשנים הקרובות יצוץ אחד מהגאונים הללו עוד פעם הטכנולגיה שלנו תהיה מסוגלת לקפוץ קפיצה של 20 שנה קדימה (אבל איך שהכל היום קורה אני מנחש שעם אכן קיים אחד כזה הוא בטח יהפוך לנשק של הצבא)

אורי רז

New member
נקודה אחרונה ?

"הרעיון הוא שכדי שגוף ישרוד חייבת להיות לו מטרה צריך סיבה לחיות אבל לפי כמה חוקי טבע עתיקים מאוד הסיבה לחיות היא החיים ולפי כך לחיים אין משמעות מאחורי הם" זה ניסוח ביולוגי \ אבולוציוני קלוקל ומעוות ל survival of the fittest, כאילו הפרט קיים כדי להמשיך את הגזע, בחינת אם הפרטים בדור X לא ישאירו אחריהם צאצאים שכמותם לא יהיה דור X+1. אתה, כנראה, מסתכל על זה ברמה קצת יותר גבוהה בה הגזע הוא כל הגופים החיים, אבל זאת עדיין אותה תפיסה. כאן יש לך, כמו לרבים וטובים שהדוגמיות הטובות ביותר שלהם הם החוזרים בתשובה, כשל די בסיסי שמחפש את טעם החיים (התשובה לשאלה לשם מה אנו קיימים, ובניסוחים פחות מוצלחים למה אנחנו קיימים, מה הסיבה לקיום, או מה המטרה לקיום) באיזה גורם חיצוני. "לי באמת לא היכפת אני לא אוהב את ההגדרה הזו של גאון וטיפש אבל רק כדי לא להשאיר אותך באפלה כמה מהאנשים החכמים ביותר בהיסטוריה היו אנשים עם בעיות נפשיות מוגים שונים ובעיות שיכליות כגון פיגור מוחי" ההנחה הלא כל כך סמויה כאילו אינני ער לעובדה אין בא אלא התנשאות, ומכיוון שאינה עונה על אף אחת מהשאלות שהצגתי לך היא כנראה נסיון לטפוח לעצמך על הגב על-ידי הקטנתי. אני מציע לך לא לבזבז את זמנך להקטין את האנשים שאתה עומד מולם, אלא להשקיע בעצמך - לדוגמא ע"י רכישת כישורי שפה. בפרט לא מצאתי בהודעות שלך תשובות למרבית השאלות שהעלתי, ובעיקר לשאלה למה משהו שאינו ממוצה עד תום הוא חסר משמעות וערך ?

imdark

New member
בן אדם

תסלח לי כן אבל אתה ציתתה ביודיוק את המשפט שלי שמסביר את זה ולא קראתה אותו כפי שהוא אלא לקחת את מה שאתה רוצה לשמוע להסביר לך במילים פשוטות יותר בסדר "משמעות החיים היא החיפוש אחר משמעות" מש]ט עתיק שאני בטוח שאתה שמעתה אכשיו עם המשפט הזה נכון בכל דור ודור כלומר העיגול הוא אין סופי ולא ניתן להגיע למטרה כי המטרה היא החיפוש אתה מבין? כלומר כאשר המטרה היא החיפוש אין לחיפוש כלומר לחיים משמעות וזה בגלל שמקורם הסיבה שבגללם הם חיים נעלמת מעיניהם ולכן הם חיים בשביל סמל הם הולכים אחרי מנהיג כאשר הסיבה לדרך אינה ידועה להם ולפי כך הם אושים דבר בלי לדעת למה ולפי כך הם הולכים אחרי סמל חסר משמעות מבחינתם ולפי כך מבחינתם גם הדרך אצמה היא חסרת משמעות בגלל שהיא נגמרת כמו שהיא התחילה אין שום פרס בסוף בגלל שאין סוף בפשטות הם הולכים כדי ללכת

אורי רז

New member
אהמממ...

"תסלח לי כן אבל אתה ציתתה ביודיוק את המשפט שלי שמסביר את זה ולא קראתה אותו כפי שהוא אלא לקחת את מה שאתה רוצה לשמוע" אני חושב שיש לך בעיית התבטאות - אף אחת משתי הציטטות שהבאתי לא אומרת כי "משמעות החיים היא החיפוש אחר משמעות". האם אתה מבין שהשורה הרביעית שציטטתי - "ולפי כך לחיים אין משמעות מאחורי הם" - לא ממש מסתדרת עם מה שכתבת ? [באופן כללי אני חושב שהניסוח שלך מעורפל ובעייתי, לדוגמא "על פניו ניראה שכל היצורים החיים הם באצם אלו אשר רוצים לשפר את אצמם" - האם אתה באמת מייחס לוירוסים, חיידקים, וג'וקים רצון כלשהוא בכלל ורצון לשפר את עצמם בפרט ?] בתור הערה - אני מסכים שבמקרה של בני אדם טעם ומשמעות החיים יכולים לבוא רק מתוכם, או האדם הוא שנותן טעם ומשמעות לחייו. מה שאני טוען הוא שזה לא מה שכתבת. ____________________________________________________________________ ואני אחזור לשאלה המקורית שלי ביחס למשפטים הבאים - "אני לא יכול לחיות לנצח ולא יכול למלות את מלוא היכולת של המוח שלי ולכן אין לו משמעות" "ולפי כך בגלל שבאצם אין מטרה כלומר אין קצה להיתפתחות ויצור לא יכול למצות את החיים שלו עד סופם אבל חי רק כדי למצות ומת חייו חסרי משמעות מבחינתו" האם אתה טוען שמה שלא ניתן למצות אותו (מוח או חיים) הוא חסר משמעות, או לדבר יש משמעות רק אם אפשר למצות אותו ?

imdark

New member
לא

אני טוען שיצור חי לא יכול למצות את מלוא היכולת שלו ולפי כך לכל דבר שהוא אושה וכן גם לדרך שבה הוא הולך אין משמעות בגלל שכל דבר שהוא אושה מטרתו למצות את היכולת שלו ולהישתפר ברגע שנוצר מעגל הקסם הזה שבו כל הזמן חוזרים למקור ומתחילים ממנו עוד פעם אין משמעות לפעולה נכון שהמסע הוא חלק מהפרס אבל פה אנחנו מדברים על מסע שבו אין פרס ויש רק מסע אל האין סוף שלעולם לא יגמר אלא עם כן כל החיים יעלמו ועז פעם נוספת יתחיל המסע מנקודה אחרת אבל זה אכן יהיה אותו מסע

אורי רז

New member
אני חושב אחרת

"אני טוען שיצור חי לא יכול למצות את מלוא היכולת שלו ולפי כך לכל דבר שהוא אושה וכן גם לדרך שבה הוא הולך אין משמעות" אני חושב שהניסוח שלך כאן קלוקל - מצד אחד אתה טוען שמשמעות החיים היא החיפוש אחר משמעות, ומצד שני אתה טוען שאין בחיפוש אחר משמעות (דבר שהוא עושה, ובפרט הדרך שבה הוא הולך) כדי לתת משמעות. "בגלל שכל דבר שהוא אושה מטרתו למצות את היכולת שלו ולהישתפר" כאן אני חולק על דעתך. להבנתי חיידקים וג'וקים (אני מקצין לסוג פשוט של בעלי חיים, אבל תקף באופן דומה גם לבעלי חיים אחרים יותר מסובכים או מפותחים) לא מנסים להשתפר או למצות את היכולות שלהם, אלא לשרוד ותו לא. ברמת המיקרו אני בספק אם אפשר להראות שלחיידק בודד יש איזה רצון להשתפר או למצות את עצמו. ברמת המאקרו אני חושב שאי-אפשר לקרוא לאבולוציה תהליך של שיפור - זה תהליך שמסנן על סמך היכולת לשרוד ולהתרבות, משהו שאינו חופף בהכרח לאיזה שיפור בגזע. [תחשוב על האמירה שאם תהיה מלחמה גרעינית רק הג'וקים ישרדו - האם ג'וקים, מכוח השרדותם את הקרינה הרדיו-אקטיבית, זכאים בהכרח להקרא צורת חיים משופרת על פני יונקים ?] "נכון שהמסע הוא חלק מהפרס אבל פה אנחנו מדברים על מסע שבו אין פרס" שוב, לא ירדתי לסוף דעתך, משתי סיבות. האחת היא שאם המסע הוא חלק מהפרס, לא יתכן מסע שאין בו פרס - מי שהיה במסע קיבל פרס (לפחות חלקי) מעצם העובדה שהיה במסע. השנייה היא שאלה שנמנעת מלענות עליה עד כה - למה אתה חושב שאין משמעות ללא מיצוי יכולות ?

imdark

New member
אני מקווה שלאדמינים לי היכפת

הג'וקים? זה בידיוק הסיבה שבגללה הם חיים האבולוציה היא הדוחפת הרצון להישתפר והרצון לחיות דוגלים זה בזה הרצון לחיות הוא כדי להישתפר והרצון להישתפר הוא כדי לחיות זהו רצון שקיים בתת תא:הדי אן איי אחת התאוריות היא שהדי אן איי הוא יצור חי בשל אצמו אשר חי דו חיים עם התאים והמטרה של הדי אן איי היא באצם להמשיך להיתפתח כלומר הוא קיים בידיוק כמונו כדי להמשיך לחיות (אני ימשיך את זה מאוחר יותר אני צריך ללכת)

אורי רז

New member
אני אעזוב את הדיון כאן

כי אני שונא את התחושה שהייתי יכול לדבר באותה מידה עם קיר. "הג'וקים? זה בידיוק הסיבה שבגללה הם חיים האבולוציה היא הדוחפת הרצון להישתפר והרצון לחיות דוגלים זה בזה הרצון לחיות הוא כדי להישתפר והרצון להישתפר הוא כדי לחיות" כבר התייחסתי בהודעה הקודמת שלי לשתי נקודות רלוונטיות כאן - א. באיזה מובן להשתפר ? מבחינה אבולוציונית הג'וקים הרבה יותר מוצלחים מבני האדם, ולראיה שיש הרבה יותר ג'וקים מאנשים, והג'וקים יכולים לשרוד בתנאים הרבה יותר קשים מבני אדם, לדוגמא אחרי מלחמה אטומית. אני גם בספק אם יש הרבה ביולוגים שיגידו ש"המטרה של הדי אן איי היא באצם להמשיך להיתפתח". ודאי יגידו לשרוד או להתאים את עצמו לסביבה, אבל בספק אם להתפתח. ב. רצון ? שקיים בתת תא:הדי אן איי ? הייתי מבקש ממך להסביר מה זה רצון, אבל אני מוותר מראש על התקווה לקבל הסבר. ולמותר לציין שטרם התייחסת לנקודה של הקישור שאתה עושה בין משמעות ובין מיצוי יכולות.

imdark

New member
מה רע בלדבר אל קיר?

אתה זה שלא קורה את ההודעות שלי עד הסוף חותך דברים באמצה וכותב אליהם ביקורת זה כמו לקחת מחזה של שייקספיר ולהתחיל לשאול "רגע רגע האם האדם המתאבל הוא אוויל?" הסברתי את זה מספר פעמים ואתה לא הקשבתה ועוד פעם פרשתה רק חלק שציטטה

RainBird

New member
ההסברים שלך תלושי מציאות במקרה הטוב, ופשוט ילדותיים במקרה הרע. אז הוא מרגיש כאילו הוא מדבר אל הקיר. אני מבין אותו.

RainBird

New member
הייתי אנרגיה של משהו אחר. וגם אתה. היו דברים לפני שהיה אדם והחומרים והאנרגיות מהם אתה עשוי היו שייכים לדבר אחר. אני לא מומחה לשום דבר. הידע הפסיכולוגי שלי נובע מקריאה ולא לימוד אקדמאי, ולא התיימרתי להלל את הקידמה. זה הכל. ארדן.

imdark

New member
אתה זוכר מזה?

בטח שלא בגלל שאז לא היו לך תאים לזכור איתם ואתה לא הרגשתה כמו שבן אדם מרגיש ולא היו לך סלקטורים ורסיברים כלומר לא יכולתה לקלוט כלום אבל מאיפה לך להיות בטוח שזה הכל? מאיפה תידע שאין משהו יותר גדול מזה יותר גדול מהאנרגיה ויותר גדול מהמציאות כפי שאנו מכירים גם את זה אתה לא יכול לדעת ואכשיו רק שתידעו גילו שגם אנרגיה ומסא הם לא כל מה שהם ניראים מדענים גילו שבמציאות התת אטומית כל העולם שלנו הוא בסך הכל גלי אנרגיה שזזים בתדר מסוים ברגע שהתדר מספיק גבוהה גופים יכולים להישען אחד על השני זה חלק מתורת הקוונטום וזה מוכיח את הרעיון שמסה זה לא הכל ויותר מזה מסה זה כלום מבחינה תאורטית קיימות משוואות שלא ניתן לפתור וזה בגלל שהכאוס הוא אחד מהגורמים האיקרים במשוואה יש דברים שקיימים בגלל שכאוס גרם לכך

RainBird

New member
יפה. לפיכך לא ישעמם לי בתור סלע. כרגע אישרת את כל מה שאמרתי וסתרת את עצמך כליל.

imdark

New member
לא בהכרח

רק הצגתי את הנקודה שבאצם אין לנו כגוף ויצור חי הכוח או התודעה לגמרי להבין את הנושא הזה הוא מאבר להבנה של המוח האנושי

RainBird

New member
ולפיכך אי אפשר להשוות את ההתפתחות האנרגטית והאבולוגיה על פיו. סלע או אדם, מעבר לראייה היום יומית, במסה ובאנרגיה שלהם. בקיצור סתרת את עצמך, שנית.

imdark

New member
לא

אתה סתרטה אותי מבחינה טכנית אנו לא יכולים לפתור את הדיון הזה בגלל שהמוח שלנו אינו מסוגל להבין את זה אני מציג את שני הצדדים במשוואה אבל הנקודה היא ששניהם לא שווים או לפחות לא למראה עין איננו יכולים ליצור שום חיבור בדיון הזה ל"חיים" של סלע בגלל ששנינו פשוט לא מסוגלים להיתקרב להבנה הזו הנקודה העיקרית היא שיכול להיות שהסלע כן מרגיש ויכול להיות שלא במצב הזה לא ניתן לחשב כלום המשוואות לא שוות כלום בגלל שיש גורם שהוא אפילו לא ניתן לחישוב ואותו גורם הוא הגורם המרכזי הציר של המשוואה ולפי כך לא לי ולא לך יש את היכולת להבין או לדון בנושא הזה

neophile

New member
לכל דבר יש משמעות , גם לחסרי משמעות

לא בטוח שהפנית את זה אלי אני יאמר את דעתי "כלומר בזה שאנחנו נלחמים נגד החידקים בעזרת תרופות אנחנו עוצרים את המערכות הפיזיות שלנו מלהיתפתח אנחנו "מצילים" חיים כדי בסך הכל למות מאוחר יותר" הגוף האנושי מלא בחידקים, חידקים הם הכרחיים לקיום שלנו הם חיים בסימביוזה איתנו, הבעיה שלנו היא עם חידקים שלא חיים בסימביוזה איתנו חידקים אלימים. והבעיה הכי גדולה שלנו היא עם וירוסים, זה למה אומרים לאנשים לא לקחת אנטיביוטיקה בזמן שפעת, זה עוזר בכלל , זה אפילו מזיק. לגבי חיים בפלנטות וכוכבים אחרים כבר גילו בסלעים ממאדים מיקרו אורגניזמים יצורים שיותר קטנים מחידקים דמויי תולעים , ובירח של צדק אירופה גם גילו סימנים. כל הטרנד של החיזרים האפורים של האקס פיילס היו בעיקר דיס-אינפורמציה למה שהולך באמת חוצנים קיימים , מחוץ למציאות התלת מימדית למעשה אפשר להגדיר את היישויות שתמצאו במישור האסטרלי בתור חוצנים סביר להניח שקיימים עוד יישויות תלת מימדיות אבל עד שלא נשיג את היכולת לקפוץ מימדים לא נצליח לצאת מהגבולות העכשויים שלנו. היכולת הזאת היא קודם כל מולדת, זה ידוע שכל הטכנולוגיה שלנו, כל הדברים שאנחנו מפתחים שהם "חיצוניים" לנו הם למעשה פנימיים כמו חשמל לדוגמא, מערכת העצבים שלנו היא מערכת חשמלית אני אומר שלכל דבר יש משמעות , בייחוד לדברים החסרי משמעות

למעלה