מה עלי לעשות עם חיי

שמחה שהצלחתי להרגיע קצת,

בעסה, בטעות מחקתי את כל מה שכתבתי. אכתוב בקיצור אין לי זמן -
המשימה החשובה ביותר בשבילך היא להבין מה מושך ומעניין אותך. מה התחומים שאתה נהנה לקרוא עליהם או לשמוע/לשוחח עליהם, מה בא לך להרחיב עליו את הידע. יכולים להיות כמה תחומים ויכולים להיות תחומים שאתה לא יודע עליהם, לא שמעת עליהם אבל הכיוון הוא מה שחשוב.
דבר שני חשוב - להבין מה ההתכונות אופי שלך, במה אתה חזק ובמה אתה חלש. יש מקצועות שלא כדאי להכנס אלים ג אם הם מעניינים אותך כי האופי שלך לא יאפשר הצלחה בהם, למשל אדם ביישן לא יהיה ממש מוצלח ביחצנות ודוברות.
זה נראה לי יעזור לך - חלק מתיאוריית אישיות של פסיכולוג בשם אולפורט:
מבחן זה נמצא כיום בשימוש בגרסתו השלישית. הוא הדגיש 6 סוגי ערכים בסיסיים. הערכים נמצאים בכל האנשים, ומתקיים שילוב של ערכים במינונים שונים. הערכים הם:
1. התיאורטי – אדם שערך זה בולט אצלו שם דגש על מציאת האמת. הוא מאופיין בגישה רציונלית, ביקורתית ואמפירית. הוא אינטלקטואל ונוטה לקריירה במדעים או בפילוסופיה.
2. הכלכלי – אדם זה מקנה חשיבות למה שהוא יעיל ופרגמטי. אלו אנשים פרקטיים, וקרובים סטריאוטיפית לדמות איש העסקים האמריקאי. שאיפתו היא לעשות כסף.
3. האסתטי – אדם זה מעמיד בראש הסולם את הצורה וההרמוניה. שופט כל אירוע מנקודת מבט של חן, סימטרייה והתאמה.
4. החברתי – הערך העליון שלו: אהבת אנשים. סביר שיראה בטיפוסים הקודמים קרים ולא אנושיים, בהחשיבו אהבה כדרך יחידה מתאימה לקשרים בין אנשים. גישה זו היא אלטרואיסטית וקרובה ביותר לערך הדתי.
5. הפוליטי – עניינו העיקרי הוא כוח. פעילותו המקצועית לאו דווקא מוגבלת לפוליטיקה. קיימים הבדלים ברורים בין אנשים ע"פ ערך הכוח שלהם. הוא מסוגל לרמוס לבטל את כל האחרים שמשתוקקים אף הם לכוח אישי, השפעה ופרסום.
6. הדתי – אד זה מתעניין בהבנת העולם כאחדות אחת. חלק מהאנשים האלו הם המפנימים, אשר מוצאים משמעות בפעילות אקטיבית ומוצהרת בחיים. אחרים הם "עליונים/ על-טבעיים", אשר שואפים להתאחד עם מציאות נעלה יותר (נזירים, למשל)

לפי בסיסי האישיות אפשר לבדוק גם מקצועות שיכולים להתאים למשכה האישית ולאישיות.
 

goodies23

New member
לדעתי אני שילוב

כמעט של ששת "הערכים הבסיסיים". לדעתי זה לא רק עניין של כישרון או "במה אתה טוב" , ברור שזה שילוב של המון דברים יחד.
אם היית שואלת אותי שהייתי בתיכון, הייתי אומר לך ששום דבר לא מעניין אותי אבל הכי
מושך" בעיניי זה שיווק, התחום האפור הלא ברור הזה.
לפני שאני אצליח להגיע לשם , יש לי את העניין של לשפר/להשלים בגרויות ,פסיכומטרי וכ"ו כי אני רוצה להתקבל לטובים ביותר אבל שוב מכה בי העניין של החוסר נחישות ועניין בלימודים הסתמיים האלה -עד שאני אגיע לדברים המעניינים באמת. בלעדי הלימודים המשעממים והסתמיים האלה , לא ניתן להגיע למקום שאליו אני רוצה להגיע (לטוב ביותר). וכן זאת טענה ילדותית למדתי , כי בשביל משהו טוב צריך לעבוד קשה ולהשקיע .. ולא יודע איך "להחזיר" את הרצון והנחישות הזו.
עד שאני אמצא את זה , אני יכול להגיד: או קיי אני אטייל בעולם אמצא את מה שבאמת מעניין וכ"ו אבל אני אמצא את עצמי אבוד חוסר יכולת אפילו לספק לעצמי כלכלית.
 
מה, זה נראה לך קורס משעמם?

באו"פ נשמע דווקא ממש מענין, ואני בכלל לא מהתחום.
http://www.openu.ac.il/tafnit/business-2.html
ואתה לא צריך פסיכומטרי אבל להשלים בגרויות כן.

נראה לי שמה שמקשה עליך זה שאתה נשמע טיפוס דינמי ורוצה הכל מהר כאן ועכשיו, זה דווקא מתאים לתחום הזה אבל אתה גם צריך להיות ריאלי, מצד אחד אתה רוצה את הכי טוב אבל לא רוצה להשקיע בזה זמן והשקעה. האו"פ דווקא מעולים, אבל תצטרך לשאול בתחום איך מתיחסים לבוגרים שלהם, הם יכולים להיות מעולים אבל זה תלוי בהשקפה של מי שמקבל ממך את הקו"ח אם האו"פ נחשבים בעיניו או לא.
דבר שני אתה יוצא מנקודת הנחה שהלימודים מיותרים ובזבוז זמן. לא יודעת מי הכניס לך את הרעיון המטופש הזה לראש אבל אם תמשיך לחשוב ככה אז טוב לא יצא מזה ותרגיש מועקה תמיד לגבי המשך לימודים אקדמאים.
 

goodies23

New member
כן יש לי חוסר בדחיית סיפוקים

ולא הבנתי על איזה "קורס" דיברת.. בכל מקרה, שאמרתי לימודים מיותרים כביכול, אני מדבר על בגרויות והתוכן שבהם שלא מעניינים אותי, ואני מעוניין להתעסק בתכלס.
ובוודאי שאני חייב להיות ריאלי ולהתמודד עם הדברים האלה. אבל משהו חוסם אותי שאני מגיע לשם.

בכל אופן העצות שלך דיי מכוונות ועוזרות להראות את הדברים בפרספקטיבה:)
 
בלינק שצירפתי, תדלג על הפרסומת,

ומצרפת אותו שוב:
http://www.openu.ac.il/tafnit/business-2.html
זה פרסום של האוניברסיטה הפתוחה לקורס בתחום שמעניין אותך. הם מציינים מה יהיו התכנים בקורס אבל לא כותבים כמה זמן יארך ובאיזה ימים ושעות יהיה. אם זה מעניין אותך אלה דברים שתצטרך לברר מולם. וכמובן גם לגבי העלות הכספית.
לגבי הבגרויות, אולי יעזור לך להתייחס אליהן כ"מבחן בגרות", המעבר מילדות לבגרות, אלה מבחנים שחייבים לעשות אותם אם רוצים להתקדם ללימודים וקורסים שהם התכל'ס של מה שמעניין אותך לעסוק בו בהמשך.
בחיים צריך לעבור גם מכשולים וגם אתגרים כדי להגיע למה שרוצים, והמכשולים האלה -מחשלים-. מבגרים אותך וגם פותחים לך אפשרויות לעתיד.
ני חושבת שבעיקר מה שעוצר אותך זה הדעה שהבגרויות מיותרות ומשעממות ובזבוז זמן. אז הסברתי למה הן לא - זה סוג של מבחן בגרות מילדות לבגרות.
אם אתה חושב שמעבר לזה יש עוד דברים שעוצרים אותך אז תגיד, נוכל להמשיך לחפש. חשוב לדעת מה המקור לקושי כי רק אז אפשר להתמודד מולו ולהצליח להתגבר עליו.
 
למעלה