עוגת ריבה נימוחה
מתכון: עוגת ריבה נימוחה רכיבים: 2 ביצים טרופות מעט 100 גרם חמאה 1/3 כוס מים חמים 1/4 כפית סודה לשתייה 1/3 כוס סוכר 1/4 קמח רגיל 1/4 כוס קמח תופח קצפת להגשה 1/4 כוס קקאו 1/3 כוס ריבה (אפשר בכל טעם) 1 כף ריבה, בנוסף אופן הכנה: מחממים מראש תנור ל-170 מעלות. מברישים תבנית עגולה עמוקה, בקוטר 23 ס"מ, בחמאה מומסת או בשמן. מרפדים את הבסיס והדפנות בנייר אפייה, ומשמנים את הנייר. 2.מנפים את שני סוגי הקמח, הסודה לשתייה והקקאו בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז. 3.מערבבים חמאה, סוכר, ריבה ומים בסיר קטן. מבשלים על אש נמוכה עד שהחמאה נמסה והסוכר נספג. מסירים מהאש. 4.מוסיפים לרכיבים היבשים את תערובת החמאה ואת הביצים. בוחשים בכף עץ רק עד שהחומרים מעורבבים: אין לבחוש יותר מדי. 5.מעבירים את התערובת לתבנית: מחליקים את פני השטח. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא יבש. 6.משאירים את העוגה בתבנית למשך 15 דקות, ולאחר מכן הופכים על רשת ומניחים להצטנן. 7.מחממים את הריבה הנוספת בסיר קטן. מברישים את הריבה החמה על העוגה עם קצפת. הערות: מקור המתכון: טעמ ים - תכנית הטלויזיה - עם צחי בוקששטר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2