מה עושים עם ריבה????????? קיבלתי

צופיה**

New member
מה עושים עם ריבה????????? קיבלתי

שלוש צנצנות של ריבה ( והשכן מחר יביא עוד..... כך אמר) ואני לא יודעת מה לעשות עם כל כך הרבה ריבה..... יש למישהו מרשם לעוגיות/עוגות שמשתמשים עם ריבה???? לא נעים לי שהוא כמעט כל יום שואל אם עשיתי משהו עם זה.... אני רוצה להכין משהו ולתת לו חלק...
 

נופר30

New member
יש כמה דברים

1 יש עוגה כזאת שאת אופה תחתית ואח"כ שמה ריבה ואח"כ אופה למעלה קצף כזה אני אחפש לך בערב את המתכון יש גם מתכון של עוגיות פריכות את יודעת אלו שבאמצע יש עיגול של ריבה ויש כל מיני מתכונים שמחברים שתי עוגיות עם ריבה
 

צופיה**

New member
אשמח לקבל מתכונים ספציפיים...

ובקשר לסוג הריבה - ריבת דובדבנים.....
 

נופר30

New member
אחפש לך את המתכונים בערב

וצירפתילך אחד שמצאתי בעובדה מכל הלאישות שאני מקלידה למחשב פב
 

נופר30

New member
ומתכון שמצאתי

מרכיבים ל 30 עוגיות לבצק 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 3/4 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 1 ביצה 2 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה מילוי 1 כוס קונפיטורה ( מכל סוג ) 1 כוס פתיתי קוקוס 1/2 כוס אגוזים קצוצים 1. הבצק שמים את החמאה , הסוכר , הוניל והביצה בקערת המערבל ( אובמעבד מזון ) ומעבדים עד שנוצר קרם חלק. מוספים את הקמח ואבקת האפיה ומעבדים עד שנוצר בצק רך . מחלקים לשני כדורים , עוטיפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות. 2. מוצאים את הבצק מהמקרר, ממתינים כ 3 דקות עד שהבצק מתרכך במקצת ומרדדים את שני הכדוים לעליםמלבנייםבועבי 1/2 ס"מ 3. המילית מערבבים היטב את כל מרכיבי המילית , מורחים בנדיבות על עלי הבצק ומגלגלים על אחד מהם לגלילה מהודת עוטפים בניילון נצמד ומחזרים למקרר לשעתיים לפחות. 4. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה פורסים את הלילות לפרוסות ברוחב 1 ס"מ ומסדרים את הפרוסות בשיכבה בתבנית , ברווחים של 5 ס"מ זו מזו אופים כ 10 דקות רק עד שהעוגיות מזהיבות במקצת משהים קצת בתבנית ומעברים לרשת צינון , עד שהעוגיות מצטננות לגמרי העוגיות נשמרות בכלי אטום כשבוע אפשר גם להקפיאן ולהפשיר דקות אחדות לפני ההגשה
 

נופר30

New member
לא יודעת נראה טוב

והמתכון נראה כזה מתכון מנצח לא יודעת מה להגיד לך
 

שושkה

New member
יש לי מתכון מעולה של אהרוני

בספר הצרפתי. אני אנסה להקליד לך בערב את המתכון. העוגה מורכבת מבסיס בצק פריך מעליה ריבה ומעליה עוד בצק. נשמע פושט אבל זה מה זה שווה !!!
 

שלגונית

New member
עוגיות ממולאות בריבה

של רות סירקיס החומרים ל-60 עוגיות: 200 גר´ מרגרינה ללא מלח 1 כוס סוכר לבן 1 כוס דחוסה סוכר חום 2 ביצים 1/4 כוס לבן 1 כפית תמצית וניל 1/2 3 כוסות קמח רגיל 1 כפית אבקת אפיה 1 כפית אבקת סודה לשתיה 1/2 כפית מלח 1 כפית אגוז מוסקט טחון ריבת תות-שדה (קונפיטורה) אופן ההכנה: מקציפים את המרגרינה ושני מיני הסוכר בקערה גדולה. מוסיפים ביצים, לבן ותמצית וניל ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הסודה והמלח, מוסיפים אל התערובת המוקצפת ובוחשים. מכסים ומקררים. על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק עד לעובי של כ-3 מ"מ. בעזרת חותכן עוגיות חותכים את הבצק לעיגולים בעלי קוטר של כ-4 ס"מ. על גבי מחצית העיגולים שמים במרכז כפית ריבת תות-שדה. מכסים בעיגולים הנותרים. בעזרת מזלג מהדקים את העיגול העליון אל התחתון. חותכים בסכין צלב בראש כל עוגיה. אופים בחום בינוני 180 מעלות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב, במשך 10-15 דקות. בתיאבון
 
מתכון: עוגת קוקוס

מתכון: עוגת קוקוס רכיבים: חומרים לבצק: 4 חלמונים 3 כפות סוכר 3/4 חבילת מרגרינה 1 חבילה קמח תופח חומרים למילוי: ריבת מישמש או שזיפים 4 חלבונים 100 גרם קוקוס 50 גרם אגוזים קצוצים אופן הכנה: להכין בצק מחומרי הבצק לרפד בבצק תבנית משומנת ולאפות בחום בינוני עד חצי אפוי. להוציא מהתנור,למרוח ריבה על הבצק, להקציף את החלבונים,להוסיף את הקוקוס והאגוזים, למרוח. למרוח על הריבה את תערובת הקצף ולהחזיר לתנור להמשף האפיה בחום בינוני עד שהקצף שחום הערות: מקור המתכון: עוגות ועוגיות - חנה שאולוב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

חנהפ

Member
אכלתי ב"ברונו"

שאגב היא מסעדה מעולה קינוח שעשוי מבצק פריך ממולא בריבה טובה קצףופירורים מעל וגם פרוסות דקיקות מתפוח שקצת יבשו בתנור ומסביב פרורי חלבה ואיזה רוטב מתקתק משו משו
 
כנפיים ברוטב ברביקיו

מתכון: כנפיים ברוטב ברביקיו רכיבים: 5 כפות קונפיטורה (ריבה עם חתיכות פרי) 1/2 1 כוסות קטשופ 1/2 כפית אבקת מרק בשר 3/4 כוס רוטב סויה 3/4 רוטב וורצ´סטר 3 שיני שום כתושות אופן הכנה: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים על להבה נמוכה עד לנקודת הרתיחה. מסננים את הרוטב, כך שמתקבל נוזל חלק, ומאחסנים במקרר. מושחים את הרוטב במברשת על העוף או חלקי העוף וצולים בתנור בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) עד שהעוף משחים. הערות: מקור המתכון: מתוך ביקשתם קיבלתם עיתון לאישה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
מלית אגוזים לחביתיות

מתכון: מלית אגוזים לחביתיות רכיבים: 3 כפות שטוחות ריבה 250 גרם אגוזים, קצוצים דק 1/2 כוס סוכר 50 גרם צימוקים קליפת לימון מגוררת דק אופן הכנה: מורחים על כל חביתית שכבה דקה של ריבה. בקערית בוחשים את האגוזים, הסוכר, הצימוקים והקליפה המגוררת. שמים בכל חביתית ככף מהתערובת. מגלגלים את החביתית ובוזקים למעלה אבקת סוכר. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוגה (ציפי בודוך)

מתכון: עוגה (ציפי בודוך) רכיבים: 5 ביצים ½ 1 כוסות סוכר 2 כוסות קמח 1 כפית סודה לשתיה 1 חבילת מרגרינה בלי מלח 3 כפות ריבה 3 כפות קקאו 1 כוס אשל או כוס קוניאק אופן הכנה: להקציף את כל החומרים. לאפות בתנור בחום נמוך כ 45 דקות. הערות: מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוגת ריבה נימוחה

מתכון: עוגת ריבה נימוחה רכיבים: 2 ביצים טרופות מעט 100 גרם חמאה 1/3 כוס מים חמים 1/4 כפית סודה לשתייה 1/3 כוס סוכר 1/4 קמח רגיל 1/4 כוס קמח תופח קצפת להגשה 1/4 כוס קקאו 1/3 כוס ריבה (אפשר בכל טעם) 1 כף ריבה, בנוסף אופן הכנה: מחממים מראש תנור ל-170 מעלות. מברישים תבנית עגולה עמוקה, בקוטר 23 ס"מ, בחמאה מומסת או בשמן. מרפדים את הבסיס והדפנות בנייר אפייה, ומשמנים את הנייר. 2.מנפים את שני סוגי הקמח, הסודה לשתייה והקקאו בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז. 3.מערבבים חמאה, סוכר, ריבה ומים בסיר קטן. מבשלים על אש נמוכה עד שהחמאה נמסה והסוכר נספג. מסירים מהאש. 4.מוסיפים לרכיבים היבשים את תערובת החמאה ואת הביצים. בוחשים בכף עץ רק עד שהחומרים מעורבבים: אין לבחוש יותר מדי. 5.מעבירים את התערובת לתבנית: מחליקים את פני השטח. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא יבש. 6.משאירים את העוגה בתבנית למשך 15 דקות, ולאחר מכן הופכים על רשת ומניחים להצטנן. 7.מחממים את הריבה הנוספת בסיר קטן. מברישים את הריבה החמה על העוגה עם קצפת. הערות: מקור המתכון: טעמ ים - תכנית הטלויזיה - עם צחי בוקששטר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה