עוגה עם ריבה וקצף אפוי
"קוביות בצק פריך, מרוחות בריבת אפרסקים, עם ציפוי קצף אפוי ועיטור שקדים. קל להכנה, נשמר היטב ונהדר לקפה של אחר הצהריים" 3/4 כוס סוכר 2 חלמונים 200 גרם מרגרינה או חמאה רכה 1 כפית תמצית וניל 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת 1/4 כפית מלח 1/2 גביע לבן 1/2 2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפיה 1 כוס ריבת אפרסקים, למריחה לקצף: 2 חלבונים 1/2 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 1 כף מיץ לימון לקישוט: 1/2 כוס שברי שקדים 1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 2. שמים בקערת המערבל את הסוכר, החלמונים, והמרגרינה (או החמאה). מערבלים היטב ומוסיפים תוך כדי עירבול את הוניל, קליפת הלימון והמלח. 3. מערבבים את הקמח ואבקת האפיה בקערה נפרדת. מוסיפים לבלילת החלמונים את הלבן (ביד או בערבול במהירות נמוכה) ולאחריו את הקמח ומערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד. 4. שטוחים את הבצק בתבנית (בגודל 25X35 ס"מ) בשכבה אחידה, מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות, ד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומשהים בצד. 5. המרנג: מקציפים קצת את החלבונים. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, סוכר הוניל ומיץ הלימון וממשיכים להקציף כ-5 דקות, עד שהקצף יציב וגמיש. 6. מורחים את הריבה על הבצק האפוי (אם יש בה חתיכות פרי גדולות, כדאי לרסק קצת במעבד המזון) ומורחים עליה את הקצף. מפזרים למעלה את השקדים ואופים עוד 10-15 דקות, עד שהקצף מזהיב. מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים לריבועים בגודל 4.5 ס"מ. טיפ אפשר לאחסן את העוגיות בקופסה אוטמה עד כשבוע, מסודרות בשכבות עם נייר שעווה ביניהן. מקור: "לאשה", 19.6.2000 אמא שלי הייתה אצל הרופא, וקראה את המתכון. ראתה כי טוב, ופשוט קרעה אותו בלי שאף אחד ישים לב.