מה עושים עם ריבה????????? קיבלתי

קינוח מהיר לשעת חירום

מתכון: קינוח מהיר לשעת חירום רכיבים: מכל שמנת מתוקה מכל שמנת חמוצה 3 כפות ריבה מעניינת אופן הכנה: מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים שמנת חמוצה ומקציפים עוד דקה. מוסיפים ריבה ומערבבים. מכניסים לשעה לפריזר ומגישים. הערות: מקור המתכון: עיתון (20/11/00) הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
שטרויסל קוכן - פאי ריבה פירורים

מתכון: שטרויסל קוכן - פאי ריבה פירורים רכיבים: לבצק התחתית: 1 1/2 כוסות קמח 100 ג"ר מרגרינה קרה חתוכה לקוביות 2 כפות מים 1/2 כוס סוכר 1 כפית קינמון 1/2 כוס ריבה או קופיטורה תות לתערובת הפירורים - שטרויסל: 1 כוס קמח 1/3 כוס סוכר חום 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים 50 ג"ר מרגרינה אופן הכנה: מכניסים את חומרי בצק התחתית לקערת מעבד מזון ומעבדים לבצק חלק, ניתן להוסיף מעט קמח אם הבצק דביק. מרדדים את הבצק לעיגול בגודל תבנית פאי תחתית ודפנות או לגודל תבנית אפיה קפיצית באותו גודל, תחתית + 3 ס"מ על הדפנות. מערבבים את חומרי בצק הפירורים לבצק פירורי. מורחים את הריבה או הקופיטורה על בצק התחתית ומפזרים את פירורי השטרויסל מעל. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 35 דקות או עד ששולי הפאי משחימים מעט והפרורים מזהיבים. הערות: מקור המתכון: "פסטו" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
עוגת פירורים מדהימה

1/4 2 כוסות קמח. 1/2 כוס סוכר 2 חלמונים 1 כף תמצית וניל קורט מלח 200 גר´ מרגרינה ריבה למריחה ההכנה : רצוי לערבב תחילה את הקמח והמרגרינה ואז להוסיף את יתר החומרים. חצי מכמות הבצק להכניס למקרר. חצי לשטח על תבנית עגולה. למרוח בריבה טובה! להוציא את יתרת הבצק ולגרד עם פומפייה גסה על הריבה. לאפות בחום בינוני כעשרים דקות. מעולה! מקור : עינתוש
 

קושוש2

New member
מאיה מאיה, שאלה קטנה ../images/Emo92.gif

האם אפשר להשתמש בבצק הזה ולרדד אותו כשתי וערב במקום הפירורים ?
 
היי קושוש, זה מתכון של עינתוש אז

תשאלי אותי, אני לא בטוחה לגבי זה... אני עשיתי את עוגת הפירורים של רובנס, וזה פשוט היה בצק פירורים... ויצאה עוגה מעולה (בסיר פלא).
 

קושוש2

New member
מאיה מאיה, תודה על התשובה...ו

אודה לך אם תאמרי לי איך נקראת העוגה של רובנס כך שאוכל לאתר את המתכון בקלות בים המתכונים.
 

קשיו

New member
עוגה בחושה עם פירורים וריבה- רובנס../images/Emo36.gif

מתכון: עוגה בחושה עם פירורים וריבה רכיבים: חבילה מרגרינה או 2 חבילות חמאה כוס סוכר שקית קטנה קמח תופח 3 ביצים 1 אשל 2 סוכר וניל ריבה/ ממרח שוקולד אופן הכנה: לשים במעבד מזון את המרגרינה, סוכר והקמח ולעבד עד לקבלת פירורים. להוציא כוס מהפירורים להניח בצד. להוסיף לתערובת הבצק את הביצים, אשל והסוכר וניל. לעבד יחד עד לקבלת מרקם אחיד לצקת לתבנית עם חור באמצע לשים ריבה על פני העוגה ואפשר גם ממרח שוקולד מעל לפזר את הפירורים ולאפות הערות: מקור המתכון: רובנס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
פודינג לחם של מיכל לוי

רכיבים : 5 ביצים 1/2 כוס סוכר 2 מכלי שמנת לקצפת תמצית וניל 1 כוס ריבה משובחת 10 פרוסות לחם לבן או חלה ההכנה : (לקערת פיירקס עגולה או אובלית) 1. מחממים את התנור לחום בינוני (170-180 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית. 2. שמים את הביצים והסוכר בקערה ומערבבים. מוסיפים את השמנת ותמצית הווניל תוך ערבוב, עד שמתקבל מרקם אחיד. 3. משטחים את הריבה על תחתית התבנית באופן שווה. מסדרים את פרוסות הלחם מעל הריבה ויוצקים מעליהן את תערובת הביצים. אופים כ 30 דקות או עד שהתערובת מתקשה. 4. מצננים כרבע שעה ומגישים (מומלץ להגיש חם) בעזרת כף מתוך התבנית. הערות : הצרפתים משתמשים בלחם כבסיס לסופלה חם. הגרמנים מכינים פודינג מלחם שיפון ומוסיפים לו קפה, ואילו האנגלים מערבבים את הלחם עם קצף ביצים. הנה גרסה טעימה, ללא לאומיות מוגדרת. מקור : מיכל לוי (שיגריס)
 
זלצבורג נוקרל - קינוח מעולה !!

זה מתכון שאמא שלי כל הזמן מכינה, יש לאכול את הסופלה הזה בעודו חם, ולקחת בחשבון שהוא ממלא אז להשאיר הרבה מקום. שווה לחכות ארוחה שלמה בשביל זה! 4 ביצים 2 כפות קמח 2 כפות סוכר מקציפים את החלמונים, מוסיפים את הסוכר (אצלי במחברת זה מופיע - להוסיף בהדרגה אחרי ההקצפה ) אח"כ להוסיף את הקמח. כשהקצף מוכן, מחליקים לתוכו 2 חלמונים . מחממים תנור לטמפרטורה גבוהה (200) בכלי חרס מפזרים קוביות קטנות של חמאה, מעליה שמים ריבה כלשהיא (אישית אני חושבת שזה הולך עם ריבה חמוצה כמו דובדבנים) מעבירים את התערובת לכלי החרס ואופים בתנור כ 10 דקות. אוכלים מיד כשזה יוצא מהתנור אחרת זה "נופל". אל שימו לב שזה מאד ממלא אז תשאירו הרבה מקום לקינוח. בתיאבון
 
מאפינס הפתעה- קפה וריבה

לנגוס במאפינס ולגלות בפנים הפתעה - לכל אוהבי הריבות חומרים (12 מאפינס) אופן ההכנה: 2 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 1/2 2 כפיות אבקת אפיה 2 ביצים 50גר´ מרגרינה מומסת 1/2 כוס חלב 1/3 כוס קפה חזק ריבה ההכנה : חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס. ערבב בקערה קמח, סוכר ואבקתאפיה. בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצים, הוסף את החלב, הקפה והמרגרינה המומסת. הוסף את תערובת החלב לתערובת הקמח. הזהר לא לערבב יתר על המידה. מלא כל שקע 1/2 מנפחו. הוסף כפית ריבה במרכזם ואז הוסף את שארית התערובת. אפה כ- 25 דקות או עד שקיסם שתחדיר בצד המאפינס יצא נקי. מקור : אתר המאפינס הישראלי
 
איזה גיוון....

שמתם לב שהוראות ההכנה רשומות בלשון זכר ולא נקבה... נחמד לא?
 

שלגונית

New member
היי דניאל של

לגבי רוטב הוורצ´סטר ממה הוא עשוי ולמה בדרך כלל משתמשים בו? נתקלתי בו הרבה פעמים בשווקים אבל לא יודעת למה הוא משמש. תודה מראש על תשובתך.
 

שלגונית

New member
ועוד דבר שכחתי

במתכון של כנפיים ברוטב ברביקיו רשמת שם 3/4 רוטב וורצ´סטר למה הכוונה? 3/4 כוס? או כמות אחרת, ותודה על התשובה. מזל טוב להולדת הבן!!!
 
הי שלגונית, אני לא כל כך משתמשת

ברוטב הזה, בעיקרון הוא משמש לתיבול של עוף ודגים וגם בשר אני מניחה וכן, הכוונה ל4\3 כוס
 

becki1

New member
רוטב וורצ´סטר...

לא...לצערי אין לי היום זמן להסברים וכאלה אבל חשבתי שיעניין אתכן לדעת שמבטאים זאת וו´וסטשר..(סתם כי זה נכתב כל-כך מסובך לכאורה) יופי של מתכונים וכו, שאתם נותנים פה אולי פעם אפיק לנסות גם לבשל משהו!! חהחה (כשאפסיק לקרוא..)
 

בי

New member
עוגת לינצר

עוגה מבצק שקדים יבש המכילה שכבת ריבה לינצר: 125 גר´ שקדים טחונים 3/4 1 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה 100 גר´ מרגרינה 2/3 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 1 ביצה ללוש מכל החומרים בצק. לרדד 2/3 מהבצק בתבנית פאי מתפרקת, כולל שוליים (תבנית 24 או 26) למרוח צנצנת ריבה טובה. מהבצק הנותר לעשות סולמות שתי וערב. יש לקנות מתקן מפלסטיק עשוי 2 חלקים שעושה רשת של בצק. יש לקמח אותו היטב, להניח את הבצק ועם מערוך לעבור ליצירת הרשת. כשמשתמשים במתקן זה כדאי תחילה לרדד קצת פחות ממחצית הבצק וליצור את הרשת, ולצרף את השאריות לבצק של התחתית.
 

shiri s

New member
אם כבר מדברים על ריבות אז...

מה אני עושה עם ריבת תפוזונים סיניים? (אנחנו ממש ממש לא אוהבים)וקבלנו ממישהו קרוב לנו. תודה רבה, חן חן, שירי
 
למעלה