מה עושים עם הדירה ?

morhan

New member
מה עושים עם הדירה ? ../images/Emo82.gif

שאלה לכל מי שהיגר / מתכנן הגירה (ורעיון לדודו לעשות סקר בפורום): ישבנו לפני כמה ימים, וחשבנו, מה עושים עם הדירה כשמהגרים ? מצד אחד- כדאי להחזיק אותה איזשהו זמן, כדי לראות איך אנחנו מסתדרים בקנדה. מצד שני - הדירה שווה הרבה כסף (דירה טובה בגבעתיים), ואפשר לחיות ממנו בנתיים שם, מה שיקל על ההגירה, על ההתאקלמות וכו'. מצד אחד - להשכיר את הדירה זה המון כאב ראש מצד שני - אם נשכיר ת'דירה, יהיה לנו לאן לחזור (אם המדינה עוד תתקיים...) אז שאלת המיליון: האם לנסוע עניים - בלי כסף ולקוות לטוב, או לנסוע עשירים - עם כסף (ולקוות לטוב) ? אשמח לשמוע מנסיונכם (והללויה ! לכל מי שעונה
) מורן

Deshe

New member
למורהן

אנחנו באותן התלבטויות. ואל תשכחי להתלבטויות שעכשיו שוק הדירות נמצא בשפל קשה. יכול להיות שבהתחלה עדיף להשכיר, לראות איך ואם נקלטים (אולי שוק הדירות יתאושש בנתיים) ורק אז למכור (שוב, אם בכלל). יש כמובן את העניין שהדירה היא נכס שבשלב מסויים, לאחר כל המשכנתאות, יתחיל להניב. אולי עדיף נכס בקנדה שמבחינה סטטיסטית היא יותר בטוחה (גם כלכלית וגם בטחונית). מצד שני (תמיד יש כזה) יש את העניין הרגשי שקושר אותך דרך הדירה לארץ. ונשאלת השאלה - ואם תגיעו לארץ לביקור תבקרו את הדירה? תתגוררו בה? שיהיה בהצלחה! דשא

morhan

New member
ועוד משהו - מה עם הרכוש ?

שכחתי את ההתלבטות- האם למכור את הרכוש (טלויזיה, סלון (עור, חדש, מצב מצויין...) או לעשות מכולה? מי יודע ת'תשובה
מורן

gozala

New member
../images/Emo45.gifלמורן ../images/Emo168.gif

אם אתם יכולים להרשות לעצמכם לא למכור השאירו את הדירה בשלב זה, מחירי הרכוש בארץ הם בשפל וירדו בכמה מקומות בארץ ב-30%. באותה מידה ויחס - שכר הדירה (שנתי לחלק לערך הרכוש) עולה מכיוון שכך. אין לכם קרובים בארץ שיכולים לטפל עבורכם בהשכרה? קודם תופסים ענף אחד ורק לאחר מכן מרפים מהקודם, תסדרו קודם ותתמקמו ובינתיים אולי ערך הרכוש בארץ יתאושש ואז תוכלו לפחות להפסיד פחות ממכירה. באשר לחפצים שלכם בדירה, אין ערך במכירה של מטלטלין, אם הדירה מרוהטת ומצויידת השכירו אותה כ"מרוהטת". סלון עור חדש? אין הורים? החליפו עם קרובים לריהוט פשוט יותר שאותו אפשר להשכיר עם הדירה! היכן הדירה? בתי ובעלה מחפשים להשכיר דירה באזור תל-אביב למשך כשנתיים עד גמר סטאג' בראיית חשבון (ואח"כ הדלת עבורם פתוחה לקנדה...) אנחנו בגלל זה משכירים כנגד דירה לדיירים כ"כ טובים שכבר 10 שנים הם אצלנו בשכירות, ועבור שנתיים שנותרו להם בארץ לא מוציאים כאלה דיירים, אולי יסתדר כאן שידוך?

gozala

New member
../images/Emo45.gif תכולה במונטריאול ../images/Emo70.gif ../images/Emo168.gif

במונטריאול יש משפחה של ישראלים חוזרים. בדיוק מתי לא ברור לי, אולי בקיץ. מה הלו"ז שלכם? אולי אשדך אתכם איתם? במקום לסחוב תכולה לשם תעשו "חלפות"! אין לכם במחשבה שניה מה להעביר לשם מלבד חפצים אישיים, החשמל הוא שונה, דירות חדשות מוכרים שם עם הכלים בבפנים (מקרר, תנור גז, מדיח וכד') וכנ"ל גם ההשכרה, ויד שניה. אם צריך איזה ריהוט גדול יש חנויות יד שניה שמוכרים בהן בפרוטות וכבר ראיתי גם בחינם. יש לכם חומר למחשבה!

נטוצי

New member
למורן.

אנחנו החלטנו להשכיר את הבית, כיוון שבית כמו שלנו קצת קשה ריגשית למכור. בית חדש במושב גדול ומקסים. לגבי הריהוט אנחנו מוכרים: סלון, חדרי שינה וכו' ציוד אישי אנו לוקחים הכל כמו שמכות מצעים וכו' לגבי מכשירי חשמל טרם החלטנו באם משאירים או מוכרים או שאולי נשכיר את הבית חצי מרוהט. אבל בהחלט ההתלבטות שלי קשה כיוון שאני חוששת שיהרסו לי את הבית אבל למכור בשום פנים לפחות לא עד שנראה איך אנחנו מסתדרים שם.

אפוקליפסה עכשיו?

מורן, חזיון אפוקליפטי קצת, לא? (אם ישאר עוד משהו...) כאילו נראה לך שהכל ייהרס לגמרי לגמרי? כלום לא ישאר? כל המדינה שדה של אבנים שבורות וגופות מוטלות? לגופו של עניין הייתי משכיר את הדירה ורואה מה קורה. עסקאות של מיליוני שקלים אני לא ממהר לעשות, לשום כיוון.

2מונטי

New member
לא לעשות כלום זה גם לעשות

מורן, אל תשימי לב לכל האופטימים למיניהם. הם לא יודעים מה הם מדברים. החושים שלך עובדים טוב. המצב במדינה רק מדרדר, וכל מה שאת תוציאי משם זה רווח נקי. לפני שיהיה מאוחר מדי.

gozala

New member
מונטי!../images/Emo4.gif../images/Emo168.gif

האם אתה חושב שמדינה שלמה עומדת להיעלם? מה הקישקוש הזה?! אנחנו בשפל כלכלי כזה שהם לא יקבלו את התמורה הריאלית לרכושם אם ימכרו עכשיו. בנוסף, אם משהו ישתבש שם? לאן יחזרו??? ולא מוכרים ככה ברגע רכוש שכל החיים עובדים עבורו, עם דברים כאלה לא ממהרים ואם מוכרים (ועד שמוכרים) זה עולה חינם להעביר כספים ולהחליף מטבעות? קודם שיסעו, שישכרו שם, שיכירו את השטח, שיבינו כמה מה היכן ואיך ואז אפשר למכור בארץ כשממש סופית בטוחים שזה הצעד הנכון! בינתיים שכ"ד מהארץ יכסה להם שכ"ד בקנדה וזהו, כבר העליתי מספר סיבות ועצות נכונות (לעניות דעתי)! אני חוזרת על עצמי.... ההצעה שלך הייתה סתם שליפה מהמותן!

2מונטי

New member
לא להיעלם-סתם ארגנטינה

אני לא אמרתי שהמדינה תיעלם, איזה "חוכמולוג" מטופש כתב שהיא תהיה שדה של אבנים, אבל זה לא אני... אז התקפת בכיון הלא נכון. בכל מקרה, אני התכוונתי שהיא יכולה להגיע למשבר כלכלי סופר-עמוק כמו שהיה בארגנטינה, ואז הבתים יהיו שוים כמו לגו בערך.

Cuteguy

New member
אז אנחנו בקנדה כבר חצי שנה

ואנחנו החלטנו להשכיר את הדירה בגלל הסיבה הפשוטה שאז זה מקל עלינו -הידיעה שיש לנו דירה בארץ ושאם משהו, אז אפשר לחזור... חוץ מזה מכירת דירה (לפות בשבילנו) זה כמו סימן למער סופי ואני לא חושב שאנחנו מוכנים לזה ולכם הלכנו על להשכיר אותה... ככה גם יש ממנה תועלת מצד אחד וגם אפשר לחזור אליה...

להשכיר את הדירה בארץ

כשאנחנו עלינו לקנדה... השכרנו את הבית בארץ, כי אכן ישנם הרבה נעלמים כשמהגרים למדינה אחרת. בדיעבד אנחנו סבורים שהצעד היה נבון מכיוון שיכולנו לבדוק את השטח בראש שקט, לוודא שאכן המקום נראה לנו ורק כשהיינו בטוחים שזהו זה - מכרנו (מקנדה) את הבית בארץ. מאידך, אני לא ממליצה להגיע לקנדה "עניים". צריך לקחת בחשבון שלוקח זמן למצוא עבודות, להתאקלם והחיים פה הם לא בחינם!! אני הייתי מכינה תקציב של שנה חיים ללא עבודה, כדי להיות על הצד הבטוח. ולכן, בנוסף, ממליצה להביא איתכם לקנדה, כל רכוש במצב טוב/חדש ושהחשמל שלו מתאים לתקן הקנדי/אמריקאי. נצלו את האפשרות לטוס עם שתי מזוודות מלאות לאדם (כולל ילדים). כך אנחנו עשינו + שלחנו מטען חלקי בים, אשר הגיע כעבור כמה חודשים. לא היה אפילו פריט אחד שהגיע וחשבנו אח"כ שהיה מיותר וחבל על הכסף של ההובלה. ובנוסף, כל החפצים שהגיעו מהארץ, מהבית שלנו, עזרו ליצור בית חם, מיידית, לילדים ולנו. על כן, רצוי לא להיות פזיזים - לשבת, לחשוב, לתכנן מהלכים, מטרות וכו'. שיהיה בהצלחה.

Torontonian

New member
My experience is that the key to

Successful immigration is a one way ticket, leaving nothing behind. Otherwise, you may end up doing something like the guy who wrote here two pages ago. As far as value goes, your property is equally valued in Canada, and on top of it you have the opportunity to use the value for credit building & collateral purposes, something which is impossible to do once the property is left in Israel. As far as rent cost versus property cost, I think you are also better off with buying a property for equal value here. The saving in rent cost more then compensate for the loss of rent in Israel.

Dry Martini

New member
Better Safe Than Sorry

למכור תמיד יהיה אפשר, הבנתי גם ששוק הנדל"ן בארץ ממש על הפנים עכשיו.

tricia

New member
אני בעד מכירה

מאוד רצינו למכור את הבית שלנו לפני שהיגענו אך לא הצלחנו. נעלצנו להזכיר. לדעתי זאת אופציה פחות טובה כיוון שהרווח מהשכרה נמוך מאוד.(2-3 % מערך הנכס) אני מסכימה עם טורונטאי שבהגירה זקוקים לכמה שיותר רכוש נזיל. בקיצור אם באפשרותיך למכור תמכרי. תמיד תוכלי ,אם תרצי , לחזור לקנות בית ואפילו במכיר יותר טוב לפי מצב השוק בימינו.

gozala

New member
TRICIA יש מיסים ../images/Emo168.gif

הן במכירה והן ברכישה, על זה שמעתם? כמו ה-WELLCOME TAX בקנדה, שלא לדבר על 2% תיווך. באשר להשכרה בארץ: אכן התמורה נמוכה. אבל זה תלוי בערך/שוווי הדירה שלכם ( תמיד כמה שיותר כמובן) אני מצליחה לקבל (כאילו) 4.8% בגלל ירידת ערך הדירות. זה שצריך מ ז ו מ נ י ם ברור! אבל לא התכוונתם שהם "יאכלו" את התמורה לדירה שלהם? זה לא נכון שאם ירצו שוב יוכלו לרכוש, לא את אותו ערך מחירי הדירות עלולים/עשויים לעלות אחרי תקופת המיתון הנוכחית כי בסופו של דבר יווצר מחסור גדול מאחר ולא בונים יחסית לדרישה השוטפת כרגע. הן זה בדיוק מה שקרה בקנדה ומחירי הרכוש שם בריצה כלפי מעלה. יש מקומות (בקיצ'נר) שתוך 6 חודשים עלו שם המחירים ב-30% (ויש לי את הכתבה כאן בבית, אני לא סתם "מדברת", שלא לדבר שנוכחתי בזה בשטח). דבר נוסף: מדובר כאן במשפחה, אני אישית חושבת שאסור בשום אופן לוותר על הבסיס והקרקע עליה הם עומדים, כאמור: קודם אוחזים בענף אחד ורק אח"כ מרפים מהקודם.

gozala

New member
../images/Emo45.gif דעתי נחרצת בגלל ש.. ../images/Emo168.gif

א. היינו כל המשפחה בחו"ל במשך 3 שנים וחזרנו לארץ. ב. אני מובילה/דוחפת את ילדי במסלול הזה (החוצה) ומתווה למעשה את הדרך הלכה למעשה. (ילדי בוגרים 22-31) לא ברור אם לקנדה דווקה בגלל מזג-האויר. ג. ראיתי כבר מקרים שהפסידו דירה בגלל מהלכים לא נכונים וזה קרה מהר מאוד, גם בקנדה וגם בארץ. מכל מלמדי - השכלתי.

galg1971

New member
אופטימיות מזהירה../images/Emo117.gif

אם את בטוחה שישראל הופכת בקרוב לגל חורבות אז מה ההתלבטות? תברחי כל עוד את יכולה. תמכרי הכל כמה שיותר מהר ולעזאזל המחיר. אל תשאירי כלום. חבל על כל אגורה שתשאירי קבורה בשממה. ושאלה קטנה. תמהתני, אם השכרת דירתך היפה בגבעתיים זה כאב ראש גדול מדי, כל תהליך ההגירה נראה לך פיקניק?

Sundancer

New member
אנחנו לא מכרנו

אבל זה היה רק שיקול כלכלי. כשחישבנו כמה עולה להחזיר את המשכנתה לפני הזמן המיועד, הזדעזענו (ואז מחירי הדירות בארץ עוד היו בגובה סביר). הדירה מושכרת ועו"ד מהשפחה המורחבת מטפלת בכל העניינים החוקיים תמורת 1 חודש שכ"ד בשנה שאני מניח שזה מתחת למחיר השוק אבל זה רק כסף (מציאת הדיירים עדיין עלינו). שכה"ד בארץ צמוד ל-$ שבינתיים עולה יותר מהמדד כך שהדירה משלמת על המשכנתה ונשאר עודף שגדל משנה לשנה. בעוד כמה שנים הדירה תהיה שלנו לגמרי ואם עד אז מחירי הנדל"ן בארץ ישובו לרמה סבירה: נמכור.

michalbc

New member
My two cents

אני עדין לא בקנדה אבל כבר הספקתי לעבור 3 מדינות ולהחליף מתח 3 פעמים . המלצה שלי : אם אתם עושים משלוח ימי, שילחו הכל, אפילו מכשירים חשמלים קטנים, פח זבל, מטטא, סירים.... לא על מנת לחסוך כסף: כשמגיעים למקום חדש לוקח הרבה זמן להבין איפה לקנות כל דבר ואיפא למצא את מה שאתם בדיוק אוהבים . מה שנראה כשטות ביום האריזה שוא הרבה שישה שבועות אחר כך כאתם מתארגנים במקום החדש. בהצלחה מיכל

למעלה