מה עושים, אם

אלדד26

New member
מה עושים, אם

נדמה לכם שמצאתם את אהבת חייכם, אבל היא נוסעת בעוד 14 יום למקום אחר, ומתכוונת לנסות לחיות שם ולא לחזור?

deyulia

New member
מחפשים אהבה אחרת אן ששש

עוזבים את הכל ונוסעים איתה, סיכון אבל אולי שווה את זה

orit74

New member
אם זו התחושה .....

תנסה לשמור איתה על קשר ותראה איך אתה מרגיש , אם אכן זו אהבת חייך אתה תרגיש את זה אחרי הנסיעה ואז הייתי מייעצת לך להצטרף אליה

אלדד26

New member
וואו

שתיכן הייתן עוזבות הכל ונוסעות אחרי שבועיים של היכרות?

orit74

New member
אם ככה הייתי מרגישה ........

אז כן , הייתי עוזבת הכל ונוסעת

סיכון?! ../images/Emo6.gif

אולי התאבדות? אני כמעט תמיד בעד מעשיות... כמעט תמיד. אבל כשזה נוגע להחלטות גדולות, ה-"כמעט" מתבטל בפראות. ההצעה הראשונה הרבה יותר לטעמי... לשחרר אותה. אם היית אתה אהבת חייה, היא לא היתה ממהרת כל כך לעזוב.

deyulia

New member
אולי לא אחרי הכרות של שבועיים

אבל אם הייתי מרגישה שמישהו אהבת חיי, הייתי שוקלת לעזוב ברצינות, ושוב רק שוקלת, זוכרים את הסרט טיטניק? הוא ויתר למענה על חייו אחרי הכרות של מספר ימים, נכון שאולי זאת לא המציאות של ימינו,אבל בכל זאת , אם כבר מוצאים אהבת אמת וזה הדדי כדאי למצוא את שביל הזהב שיהיה נוח ל2 הצדדים.

מה שמבדיל את הסיפור בטיטאניק

למציאות של ימינו היא שקשה להגדיר או להבדיל בין התלהבות של התחלה, לאהבה של ממש בימים הראשונים. להחליט החלטות כל כך גדולות במסגרת הזמן הזאת, לדעתי, זאת פזיזות עם אחוז טעות מאוד משמעותי (זאת לא הסטטיסטיקה, זאת המעשיות).

אלדד26

New member
ומה אם

יש לך אמונה באהבה ממבט ראשון? מה אם, למרות שנכון והיומיים הראשונים מתעתעים, אתה רואה בה את כל מה שחיפשת כל חייך?

deyulia

New member
השאלה היא אם היא רואה בך

את אותו הדבר, האם זה הדדי?

אלדד26

New member
המממממ

בואו נניח שכן, שזה הדדי. כמו שאמרתי בשרשור המצב רוח שלי, מדובר בעניין היפותטי שלא קרם עור וגידים ובכלל לא בטוח שיקרה. אני פשוט מהרהר בקיום סיטואציה שכזו, ותהיתי מה הייתי עושה - ומה אתם הייתם עושים או אתן הייתן עושות - באותו המצב.

טל קר

New member
קצת פרופורציות. אתה בן 26, לא

בן 62. מה זה ה"חיפשת כל חייך" הזה? הרי היו לך חברות בעבר, נכון? וגם אז היה נדמה לך שזה מה שחיפשת, נכון? וגם עם החברה הקודמת שהיית איתה שבועיים, חשבת שזה משהו גדול וענק, נכון? וזה הספיק בדיוק לשבועים, נכון? אגב, לא מאמינה באהבה ממבט ראשון. אפשר להמשך מינית ממבט ראשון, לא לאהוב ממבט ראשון. והגיע הזמן לאור נסיונך בעבר גם כן לנפנף לשלום את מושג האהבה ממבט ראשון.

../images/Emo45.gif אני איתך...

זה משהו שמתאים לסיפורים מהתיכון וביה"ס היסודי... אהבה ממבט ראשון. יש אהבות גדולות, אהבות סוחפות ונפלאות בכל גיל, אבל אהבה ממבט ארשון, לדעתי, מקורה בתמימות. לא הבנה אמיתית של מה שאתה מרגיש.

אלדד26

New member
אז זהו, ש...

את מפספסת נקודה חשובה מאוד. לא - אף פעם לא חשבתי שזה משהו גדול וענק. כן, התאהבתי, התאהבתי מאוד, אבל היו לי מספיק ספקות כדי שלא אעשה דבר כזה. אני מדבר על מצב שבו מרגישים עמוק בפנים שזה פשוט זה. תראי, טל, אני יודע שאנחנו מאוד שונים בגישה שלנו, אבל כמו שאני לא פוסל את שלך - אל תפסלי את שלי. את לא מאמינה באהבה ממבט ראשון ואת גם לא ממש מאמינה באהבת אמת, אם את מתייחסת לכל העניין בכל כך הרבה רציונליות. אצלי הרגש משחק תפקיד חשוב מאוד. ולאור נסיוני בעבר, אני דווקא כן מאמין באהבה ממבט ראשון. קשר מאוד אינטנסיבי ומאוד מיוחד ומאוד לא-מבוסס-על-מין שהיה לי, התחיל באהבה ממבט ראשון. אבל עדיין, היו שם ספקות - כבר מההתחלה או קרוב מאוד אליה - ואחרי חצי שנה זה הסתיים. עוד דבר - את יכולה אחרי שבועיים לומר "איזה חמוד, חבל שהוא נסע". אם אני נמצא שבועיים עם מישהי, אז תסמכי עליי שכבר הצלחתי לפתח מגדלי בבל של רגשות כלפיה. אז בסדר, טל, אנחנו לא עובדים אותו דבר רגשית. לא כולם עובדים אותו דבר. אני מתאהב מהר ומפתח רגשות במהירות אדירה. פאק שלי? אולי בעינייך, אולי גם בעיניי, אבל זה לאו דווקא נכון. עכשיו, כדי להבהיר: אני לא *יודע* מה הייתי עושה, אם הייתי נוסע אחריה, משכנע אותה להישאר, או יושב וכואב את זה בבית. אני באמת לא יודע. ניסיתי לחשוב על זה בעצמי, ולא הגעתי למסקנות חותכות, ולכן העליתי את זה לפורום.

deyulia

New member
לא הגעת למסקנה כי

לא היית במצב ואני בטוחה שאם תהיה(ואני לא מאחלת לך) אז אתה כבר תדע מה לעשות, ואם אתה חושב יותר עם הרגש מאשר עם הרציונאליות, אז אני מניחה שהיית קם ונוסע.

טל קר

New member
הרושם שלי הוא שהבחורה ממולך מיותרת

הכל נעשה על ידך ועם עצמך. כל האהבה והתחושות הפנימיות שלך, לא נראות קשורות בכלל לאותה בחורה. אתה מאוהב באהבה. במקום להכיר לעומק את הבחורה מולך, אתה עסוק במושגים של "אהבה ממבט ראשון" שקשורה לחומרים כימיים מצד אחד, ולמשיכה מינית מצד שני. ובגלל שאין לך צורך להכיר אותה לעומק אתה בהחלט יכול תוך שבועיים לפתח מגדלי בבל של רגשות כלפיה. בקיצור, נשארתי עם הרושם שההתאהבות המהירה שלך ופיתוח הרגשות שלך נובעים מחסך אצלך ומתחושה שאם אתה לבד חסר לך משהו ולא ממשהו אצל הבחורה. ואני אישית, לו הייתי הבחורה, לא הייתי מרוצה כלל. אני לא רוצה להיות עם מישהו עם הרבה חסכים, כשאני זו שממלאת את החלל. אני הייתי רוצה שיבוא בחור שלם בפני עצמו ויבחר בי כי אני זו אני. אז אל תדאג, כמו שהתרשמתי ממך, אחרי שהיא תסע תוך כמה שבועות תמצא כפפה ליד אחרת. ותיקון טעות - ברגע שהייתי יודעת שהוא נוסע, לא הייתי מסתובבת איתו שבועיים מבחינה רומנטית. אני מסתובבת שבועיים רק עם אנשים שלדעתי הם מתאימים לי, ושהם נגישים לי. אחרת לשם מה לי? יש מספיק סיבות לכאבי לב בעולם בלי ליצר עוד כמה באופן מלאכותי.

אלדד26

New member
הרושם שלך מבוסס על טעות

אני נוטה לקלוט אנשים מהר מאוד, ואני מכיר את עצמי היטב, ואני יודע מה מתאים לי ומה לא. אין לי חסכים ואני לא מחפש מישהי למלא לי חללים, אחרת הייתי מתפשר על ימין ועל שמאל, והעובדה הפשוטה היא שאני לא מתפשר ולא לוקח כל מה שיש לי. ההתאהבות המהירה שלי בהחלט נעוצה באופיה ובהתנהגותה של אותה בחורה. אני לא מתאהב בכל אחת - אבל כשאני כן מתאהב, אני מתאהב מהר. ככה אני. אני יודע, טל, שקשה לך נורא להבין אנשים שחושבים או נוהגים אחרת ממך, אבל מה לעשות, יש כאלה. אני יודע גם שקשה לך להבין את זה, אבל אני דווקא מאוד שלם עם עצמי, עם מעשיי ועם הבחירות שלי בעבר ובהווה, וכשאני בוחר במישהי זה בגלל שהיא המישהי הנכונה בשבילי ובגלל שאני רוצה להיות איתה. ודבר אחרון, טל, אם כל התגובה שלך מתמצה בהתקפות ציניות וטורדניות על הצד השני, אז אנא ממך, חסכי ממני את התגובות הללו. את רק מעיבה על אווירת הפורום הנחמדה שיש פה בלעדייך. יש דבר כזה שנקרא ביקורת בונה, וכנראה שאת *זה* לא למדת בקורס באוניברסיטה עדיין. בהצלחה.

טל קר

New member
זו היתה ביקורת בונה. אתה מתבלבל בין

לומר דברים טובים, לבין ביקורת בונה. כתבתי את התרשמותי, ואם התרשמותי היתה מדויקת, אז זה בהחלט היה יכול לעזור לך, כי מודעות זה הצעד הראשון. עד כמה שאני ידעתי, היתךה אפשרות שמה שכתבתי יגרום לך להופעת נורה מעל המצח ותחושת "אאוריקה". הפואנטה של הפורום זה שאתה פונה לאנשים אחרים, ואז אנשים אחרים, שלא חושבים כמוך ולא נוהגים כמוך ובעלי נסיון שונה משלך מביעים את דעתם. הנסיון שלי וההתבוננות שלי אומרת לי, שרבים מאלה סביבים שמעידים על עצמם ש"הם קולטים אנשים מהר מאוד" או "תוך חמש דקות מתחילת הדייט אני יודע/ת אם זה מתאים לי" נמצאים לבד. ומפסידים הרבה אנשים שכן מתאימים לקריטריונים שלהם ומה שמפיל אותם זה אמונת השווא של "חמשת הדקות הראשונות" וכך הם מפסידים הרבה. כשיהיה לי קצת זמן אני אנסה לכתוב מאמר שיעסוק בשבירת כמה מיתוסים על "אהבה רומנטית" (אם רק ללחוץ לא יקדים אותי). אין בין הודעותי לציניות וטורדניות דבר וחצי דבר. או במילים אחרות, הרושם שלך מבוסס על טעות. או במילים אחרות "יש דבר כזה שנקרא ביקורת בונה, וכנראה שאת *זה* לא למדת בקורס באוניברסיטה עדיין. בהצלחה"

למעלה