מה עושים, אם

אלדד26

New member
אז ככה.

1. "הנסיון שלי וההתבוננות שלי אומרת לי, שרבים מאלה סביבים שמעידים על עצמם ש"הם קולטים אנשים מהר מאוד" או "תוך חמש דקות מתחילת הדייט אני יודע/ת אם זה מתאים לי" נמצאים לבד". יפה מאוד. יש רק בעיה אחת - הנסיון שלך הוא לא הכל בעולם, למרות שאני משוכנע שכך את חושבת. 2. "ואם התרשמותי היתה מדויקת, אז זה בהחלט היה יכול לעזור לך, כי מודעות זה הצעד הראשון." דגש מאוד חזק על "ואם", כי את פשוט טועה. את מסתמכת על מעט מאוד כתיבה מצידי, בלי שום בדיקה מקדימה. מה לעשות, את טועה לפעמים - וזו אחת הפעמים. עכשיו, הנקודה היא שאין לי בעיה אם טעית. תיקנתי פה אנשים על רושם מוטעה שהם קיבלו לגביי, והם אמרו "אוקיי". מובן שלא ציפיתי שאת תגיבי ככה - אני רגיל לתגובותייך כבר. מעבר לזה, עניין הנחרצות שלך הוא פשוט דבר מופלא. לא זו בלבד שקבעת עליי דעה, את גם נושאת אותה בגאון ובנחרצות שלא הייתה מביישת אף אחד שהחליט לעמוד על דעותיו ולא לזוז מהן. 3. "אמונת השווא של "חמשת הדקות הראשונות"", "...בשבירת כמה מיתוסים על "אהבה רומנטית"". טוב, טל, תקשיבי. זה מאוד פשוט, ואני מנסה להסביר לך את זה כבר כמה הודעות ולא מצליח. אם לא תביני גם עכשיו, אני ארים ידיים. יש אנשים בעולם, טל, ש*לא* חושבים כמוך. לפעמים - לעיתים נדירות מאוד - האנשים האלה גם צודקים. אני לא מתיימר להיות צודק כאן - בניגוד אלייך - זו פשוט דעתי. זו הרגשתי. לא תנתצי לי שום מיתוס, כי אין פה עניין של נסיון. אני לא בן 16, ולא חסר לי נסיון, ולמרות זאת אני *כן* מאמין באהבה רומנטית, ואני *כן* מאמין באהבה ממבט ראשון, וזה *כן* קרה לי. לך זה לא קרה, לא נורא, באמת שלא - ואת מאושרת עם מה שיש לך ואני באמת ובתמים שמח בשבילך, טל. אבל תקבלי את העובדה שלא כולם חושבים כמוך, ואולי את לאו דווקא צודקת. מבחינתי, עצם העובדה שאני *מאמין* באהבה, בניגוד אלייך, פשוט לא מאפשרת לי להיות עם בחורה שלא התאהבתי בה במבט ראשון. אני מפסיד? כן, סביר להניח שאת צודקת. אבל בכל זאת אני שלם עם הגישה שלי, ומהיותי אדם אופטימי אני מאמין שיום אחד אני דווקא כן אתאהב במבט ראשון במישהי שתתאים לי וגם תרצה אותי. 4. "אין בין הודעותי לציניות וטורדניות דבר וחצי דבר." באמת? בבקשה, בואי נבחן איך הגבת למכתב שלי שדיבר על אמונתי הבסיסית באהבת אמת ובאהבה במבט ראשון. מכתב שלי, שלא תקף אותך ולא דיבר עלייך, אלא רק התייחס לאמונתי האישית, תוך הדגשה שאני *מבין* את השוני ביני לבינך. בבקשה, בואי ניקח שלל ציטוטים מההודעה שלך: "הכל נעשה על ידך ועם עצמך" (אגוצנטרי, אמרנו? מנותק מסביבתו?) "...נובעים מחסך אצלך ומתחושה שאם אתה לבד חסר לך משהו ולא ממשהו אצל הבחורה" (יש לי חסכים... חסר לי משהו.. זה לא קשור אליה בכלל) "אני הייתי רוצה שיבוא בחור שלם בפני עצמו..." (אלדד פשוט לא שלם בפני עצמו) "אתה עסוק במושגים של "אהבה ממבט ראשון" " (אמרה בביטול) "במקום להכיר לעומק את הבחורה מולך" (נפנפה תוך ידיעה ברורה שאלדד לא טורח כלל להכיר את הבחורה שמולו) טל - זה היה ציטוט של בערך 80 אחוזים מהמכתב שלך. מה שביקשתי בהודעה הקודמת שלי זה דבר פשוט. את לא יודעת לתת ביקורת בונה. הרבה פעמים שמעתי פה דעות מנוגדות לשלי, וקרה לא אחת שהשתכנעתי בצדקת הצד השני, הודיתי בטעות או שיניתי עמדה. בתקיפה חזיתית מתלהמת לא תשיגי דבר וחצי דבר, אלא אם כל מטרתך היא לפגוע בי, כמובן. ולכן אני חוזר על בקשתי. אם את מתכוונת להמשיך בכתיבת הודעות שמיועדות אליי ומכילות 80 אחוזים של התנשאות מיותרת, פשוט תחסכי את זה ממני - יש פה מספיק אנשים טובים שלא חושבים כמוני אבל יודעים איך לדבר. שיהיו לך חיים מאושרים, באמת, וגם לזה שלצידך שיהיו חיים מאושרים, פשוט אל תטרחי להגיב להודעות שלי. תודה.

טל קר

New member
תראה, אם אתה רוצה מונולוג, אתה לא

במקום הנכון. ההודעות שלך פונות לכולם, ולכן יכול בהחלט להיות שאני אתיחס לסוגיה שהעלית, ולא אפנה ישירות אליך, אלא אקח את זה לאן שמתאים לי. ההערות שלך היו רלוונטיות אם הייתי כותבת לך אי פעם מסר אישי. אם זה מסר אישי, ברור שזה רק אליך, ואז אתה יכול לבקש שלא אגיב להודעותיך. כל עוד אתה כותב בפורום, מה שביקשת פשוט לא רלוונטי. מהרגע שהעלית סוגיה לפורום היא פתוחה לכל, וכשאני כותבת תגובה להודעה שלך, אני פונה לכל. נראה לי שלא הבנת את המדיום הזה של הפורום עד הסוף. אני יכולה להציע לך המלצה חלופית, שכן תואמת את המדיום. אל תקרא את ההודעות שלי אם אתה לא אוהב אותן. ראיתי את הציטוט ששמת מה שאמרתי, ועדין לא הבנתי מה רע בזה. יש אנשים, שבגלל ההיי שהם מקבלים כשהם מאוהבים הם בעצם מאוהבים ברעיון שלהיות מאוהבים. לא בגלל שהם מטומטמים ולא בגלל שהם מרושעים, אלא אימוץ סטריאוטיפים שלדעתי שגויים או התמכרות לתחושה הנעימה בהתאהבות. וכך רואים איך הם מוצאים את "אהבת חייהם" ונפרדים ממנה אחרי כמה שבועות, וחוזר חלילה, וחוזר חלילה, וחוזר חלילה, וחוזר חלילה, כי איך שנכנסים לשיגרה נשבר להם והם מאמינים שהאהבה מתה, רק כי עבר ההיי הראשוני של ההתאהבות . לא אמרתי בהודעה הנוכחית אליה אתה מתיחס שאתה אגצונטרי, ולא אמרתי שאתה מנותק בסביבתך, וכן, התרשמתי שאתה משדר חסכים. מה רע בזה? זה לא נובע מטמטום או מרוע לב לשדר חסכים, אתה יודע. ובנוגע "ללא טורח להכיר את הבחורה מולו", אז תסלח לי מאוד, הכרות של יומיים, ממש לא נחשבת אצלי לטירחה של להכיר לעומק. לא מכירים לעומק תוך יומיים. וכן, אני מתיחסת בביטול למושג של "אהבה ממבט ראשון". מה יש לאהוב ממבט ראשון, אם לא ת´מראה? או שהמבט הראשון זו טרחתך להכיר את הבחורה לעומק? ואתה רוצה שאני לא אתיחס לזה בביטול? בנוגע למה למדתי מהנסיון שלי, אז הכוונה גם ממה שלמדתי מהנסיון שלי, וגם מהנסיון של מי בסביבתי, שזה כולל כמה מאות אנשים בשנים האחרונות. על מה רצית שאסתמך? על נסיון שמעולם לא שמעתי עליו? חוץ מזה, הדוגמא שלך בעצמך מאששת את הנסיון שלי, אז מה אתה מתלונן? נראה לי שמי שלא מקבל שכולם לא חושבים כמוהו, זה אתה. ראית אותי מתפלספת בהודעות ארוכות על איך אתה לא מקבל את דעתי? לא. ראית אותי כותבת את הדעה שלי. לעומת זאת הודעות ארוכות רבות שבהן אתה כותב לאחרים איך הם לא מוכנים לקבל דעה שונה איך שהם מעזים להביע דעה שונה משלך ראיתי גם ראיתי. אגב, מאז שהגעתי לפורום לא ראיתי אפילו פעם אחת שהשתכנעת בצדקת הצד השני, אבל לא נורא. העיקר שאתה שלם ומאושר עם בחירותך.

אלדד26

New member
כרגיל,

את נשארת תקועה בעמדותייך ללא כל קשר לדבריי. לבריאות, וכמו שאמרתי, שיהיו לך חיים יפים.

voguemaster

New member
הכרות: כבודה מונח במקומה

ואני אדם רציונלי כמו כל אדם אחר (נו, פיסיקאי, מה לעשות) אבל טל, דארלינג, בייבי, את באמת יורה פה בזוקות מהכתף ללא שום צורך! ראשית, את באה ויורדת על תפיסת העולם של אלדד ומבטלת כלאחר יד את האמונה שלו שאכן קיימת אהבה ממבט ראשון. תראי, מצדי אל תאמיני בזה. מצדי את יכולה לזלזל כמה שתרצי ולקרוא לכל אותם אלו שמאמינים בזה אידיוטים או טפשים או כל דבר אחר, אבל זה לא ישנה את העובדה שאכן קיים דבר כזה. הוא לא בדיוק אהבה, אבל הוא גם לא מוגבל לתגובות כימיות ומשיכה מינית, ואת זה אני יכול להבטיח לך, כי זה כבר קרה לי. הנקודה היא שלפעמים יש דברים שאנחנו קולטים לא במודע ולא דרך ההיגיון וההיכרות המעמיקה שלנו (שכמו שאמרתי כבודה מונח במקומה והיא חשובה לא פחות) ואותם הסימנים שאנו קולטים גורמים לנו להרגיש מאוהבים. אני לא מדבר על ההיי של התאהבות, אלא על משהו גדול יותר. וזה קורה, כן. השלב הטבעי הבא הוא להכיר את אותה בחורה ואז הרגשות גם כן משתנים, אבל ברגע שזה בא מאותה "אהבה ממבט ראשון" העניינים חזקים יותר. להגיד שאהבה ממבט ראשון זה רק היי בגלל כימיה ומשיכה מינית זה קצת מרחיק לכת לא ? לא רק שאף מדען בעולם כיום לא קרוב אפילו להסביר למה אנשים נמשכים לאנשים אחרים, אלא שעל הנושא הזה אין בכלל על מה לדבר. והנה את באה וקובעת לכולנו עובדה שאהבה ממבט ראשון היא בתכליתה רק כימיה. ואם אני אטען טענה ואגיד שבדינמיות של שני אנשים (אפילו ללא דיבור) יש יותר ממה שנראה לעין ? אני אוכל לשבת פה ולהמציא כמה אפשרויות טובות לדבר הזה, אבל באמת שאין טעם לדבר על דברים תיאורטיים. מה שדי ברור לי זה שלא רק שלא ידוע איך אנשים נמשכים לאנשים אחרים, אלא גם כנראה שיש משהו מעבר, וההשפעה של אהבה ממבט ראשון היא בדיוק כזו. משהו מעבר להבנה שלנו. ואת יודעת מה, זאת יכולה להיות תופעה מוחשית אמיתית, וזו יכולה להיות אשליה פסיכולוגית, אבל איך שלא תסתכלי על זה, היא מובילה את אותם השניים לקשר טוב יותר (או יכולה להוביל אם כבר) מאשר סתם משיכה. תאמיני לי, נמשכתי להמון בחורות בחיים, ולאחת מהן הרגשתי את כל הדברים שכתבתי לפני רגע, ויש הבדל עצום. לכן בימינו אני גם לא ממהר "לתקוף" כל מטרה חמודה שאני רואה, ולו רק בגלל שאני מקווה למשהו טיפה יותר טוב מרק משיכה מינית. במקרה זה, אני אעיד על עצמי שבמינימום אני צריך שהעיניים שלה "ידברו" לשלי. אני מקווה שאת מבינה את הכוונה, אבל אם לא אני אשמח להסביר לך. ובעניין ההתאהבות המהירה, זה לא קשור לחסכים. יש כאלו שמתאהבים מהר כשהם נתקלים באחת שגורמת להם להתאהב,ו יש כאלו שלא (ואני בין אלו). אלי

אלדד26

New member
יפה אמרת, אלי

ואני מסכים עם כל מה שנאמר. מה לעשות שאני גם מאמין באהבה ממבט ראשון - ובאהבה בכלל, וגם מתאהב מהר. זה מה יש
זה אני, ועם זה ננצח.

טל קר

New member
בטח שזה מבוסס על הורמונים ומשיכה

מינית. זה נקרא פורומונים (מקווה שביטאתי נכון). ואתה לא צריך להכיר בזה כדי שזה יקרה. כמו שאתה יכול לחוות דכאון, ועדין לא להיות מודע שזה בגלל ירידה בסירוטנין במוח. בכל אופן, ברר שוב את מה שברור לך, כי עבדו הרבה על ענין המשיכה, ועל הורמונים , למשל עשו כל מיני ניסויים של למרוח הורמון מסוים על כסא בחדר המתנה, ולראות אם מעדיפים אותו על פני הכסאות האחרים וכו´. יש לך הרגל מגונה לדבר על כל מיני דברים "ברורים וידועים" כשהם לא ברורים, ומה שידוע שונה ממה שאתה טוען.

voguemaster

New member
בנושא פרומונים

קראתי פעם שעשו מחקר שהוכיח שפרומונים לא קיימים. יום טוב אלי

voguemaster

New member
אני לעומתך

בא ומדבר על דברים שאני רואה שקורים במציאות, ואני לא מבסס אותם על איזו עובדה מדעית. לא באתי וקבעתי שיש טלפתיה נסתרת בין שני אנשים, אבל אולי זה כך ?? כל מה שכן אמרתי בוודאות זה שלא רק שלא יודעים למה אנשים נמשכים לאנשים אחרים, אלא שבכל הנושא של אהבה ממבט ראשון אין אפשרות אפילו לבצע מחקר אמיתי. וזה שאת טוענת שזה מבוסס על כך וכך, פשוט לא הגיוני. מאיפה לך הביטחון הזה ? רק מה שמציק לי בהודעות שלך יקירתי זה בעיקר העובדה שיש לך יכולת מדהימה לסתור כל דבר שכל אחד אחר אומר. בהודעה שלך כתבת: "יש לך הרגל מגונה לדבר על כל מיני דברים ברורים וידועים כשהם לא ברורים, ומה שידוע שונה ממה שאתה טוען" אז ראשית, אני לא טענתי לגבי שום דבר שהוא ידוע וברור. רק אמרתי שאת לא יכולה לסתור את השקפת העולם של אהבה ממבט ראשון כך סתם. גם לא טענתי שיש מחקרים שהוכיחו את טענתי ולא קבעתי עובדות מדעיות. שנית, בחלק השני במשפט הזה אמרת שהדברים לא ברורים ומה שידוע שונה ממה שאני טוען. מעניין באמת שלא ברורים לך הדברים שאמרתי, ואני ממש לא תוהה למה... ובנוגע להערה המתחכמת של "ומה שידוע שונה ממה שאתה טוען", תסלחי לי, אבל ממתי את תמיד צודקת ? בחלק הזה של המשפט באת ואמרת חד משמעית שאני טועה. מאיפה הביטחון הזה שאת יודעת כ"כ טוב יותר ממני ? מה את בכלל יודעת על מה שידוע ? ולמה תמיד את חייבת לתקוף בצורה כזו ולנסות להוציא את האנשים שאת כותבת להם בפורום בתור טועים, ואותך בתור צודקת. זה לא ממש משנה באיזה נושא, לעולם לא תוכלי להודות שטעית ולעולם תהיי נוקשה בדעותייך. אז יפה, זה אולי מתאים ל-DEBATE בין שני פוליטיקאים, אבל ראבק, פה בפורום אנחנו דנים על דברים (או לפחות מנסים) אז קצת ביקורת... לא מעניין אותי כמה צודקת את חושבת שאת או שנדמה לך, להגיד לאדם אחד: "אתה טועה" ולהשאיר את זה כך, לא עושה עליי רושם. אלי

טל קר

New member
נראה לי שיש משהו משותף לך ולאלדד

באי הבנת המדיום הזה של הפורום. בפורום אתה אומר את דעתך, ואני את דעתי. דעתי לא צריכה לתאום את דעתך וההפך. ואז יש שרשור של דעתך דעתי דעתך דעתי דעתך דעתי דעתך דעתי עד שלאחד מאיתנו נמאס, או עד שהויכוח מוצה. לא עד שמישהו משתכנע בכל מאת האחוזים שהשני צודק. אצלך ואצל אלדד זה הולך משהו מהסגנון הזה דעתך דעתי דעתך דעתי דעתך: את לא מסוגלת לקבל דעות שונות משלך/את תמיד בטוחה שאת צודקת/ את מסתמכת רק על הנסיון שלך סלח לי, גם אתה לא קיבלת את הדעה שלי, ואתה חושב שאתה צודק, אז מה לך כי תלין? מטרת הפורום היא לא להגיע לקוצנזוס. מטרת הפורום היא לדון. אז אתה כותב את דעתך, ומה שאתה חושב שידוע לך, ואני כותבת את דעתי ומה שידוע לי, על סמך מה שאני מאמינה בו, מה שידוע לי, הנסיון שלי, והתחושה שלי. זה ממש אינפנטילי להתרעם על כך שזה מה שאני עושה. מה רצית שאעשה? אכתוב דברים שלא מאמינה בצדקתם? אשתמש בנסיון שלא שמעתי עליו מעולם? אכתוב דברים שלא ידועים לי? כל פעם שאתה ואלדד מגלים שאני לא מסכימה איתכם, אתם ישר חוזרים ל"את לא מסוגלת לקבל דעות משלך/את תמיד בטוחה שאני צודקת". אז תפנימו: היכולת שלי לקבל דעות שונות טובה משלכם. אני שומעת את מה שאתם אומרים, ואז מביעה את דעתי. אתם לעומת זאת שומעים את דעתי וישר מתרעמים שאני עדין מחזיקה בדעה שלא תואמת את שלכם. ובקשר לזה שאני בטוחה שאני צודקת - אני מציגה את מה שאני מאמינה בו, יודעת אותו, או חשה אותו. למה שלא אחוש שאני צודקת? למה שאציג דברים שלא חשה שצודקת בהם? הקשר של "ברור וידוע" היה גם בהקשר לפורום אחר בו כתבת על כל מיני דברים מופרכים בעליל שהם "ברורים וידועים". ולידיעתך, ממש לא הפריכו את ענין הפרומונים. נא להתעדכן.

אלדד26

New member
ברור שיש משהו משותף בין אלי לביני.

.... את! מעניין שהדיונים *איתך* הולכים, באמת, כמו שאמרת, ואני לא זוכר את אלי, אותי או הרבה אנשים אחרים אומרים את זה לליאן, לדיוליה, לנוטה, ולעוד מספיק אנשים שלאו דווקא הסכימו איתנו. לתשומת ליבך. וחוץ מזה, גם כדוה"א היה שטוח עד המאה ה - 16, כמדומני. פרומונים כבודם במקומם מונח. אבל יש גם תקשורת בינאישית, ויש משיכה אינטלקטואלית, ויש זרימה, ויש עוד אלף פרמטרים אחרים - שהם בעלי היבטים פסיכולוגיים ולא ביולוגיים - ושבהחלט יכולים להוביל לתחושה הזו של "אהבה ממבט ראשון". כמובן שאצל אנשים רציונליים בקיצוניות העניין לא קיים. בסדר, סבבה. אני נהנה להתאהב ממבט ראשון, לא רק בחיצוניות. למעשה, אם אני חושב על זה לעומק, כל ההתאהבויות שלי ממבט ראשון דווקא לא היו על בסיס חיצוני. להיפך. כלומר, הן לא היו מכוערות חלילה, אבל לאו דווקא בחורות מהממות במיוחד. לא נדהמתי כשראיתי אותן, היה לי פשוט נורא כיף איתן בפגישה הראשונה - וזו הייתה אהבה ממבט ראשון. את לא מקבלת את דעתי? בסדר גמור. אין לי שום בעיה עם זה. אני מבין איך יכול להיות שאת לא מאמינה בזה, ואני גם מבין (מן הסתם) איך אני כן מאמין. ההבדל בינינו הוא שאני מקבל את קיום דעתך כדעה לגיטימית, ואילו את פוסלת את דעתי בזלזול. זה, טל, לא דיון. זו התנשאות ותו לא.

טל קר

New member
אולי אנחנו לא מגדירים אותו דבר "מבט

ראשון" כי נפלא מבינתי איפה במבט או תוך דקה עד חמש דקות נכנסת המשיכה האינטלקטואלית. משיכה מפגישה ראשונה? קליק ראשוני? בהחלט יכול להיות. היו לי פגישות ראשונות שנמשכו שעות. אני יצאתי נגד התופעה של "תוך דקה/ממבט ראשון אני יודע/ת אם מתאים לי". אגב, תן לי לנחש, הקטע של כדוה"א שנחשב שטוח, היה כהוכחה לכך שאתה מכיר בהודעתי כדעה לגיטימית? אני לא תומכת בדעתך, ואני חושבת שהיא טעות. והדעה הזו שלי, שהגישה שאתה מיצג מוטעית ואף פוגעת בהרבה אנשים שנוקטים אותה, לגיטימית בדיוק כמו דעתך שאני טועה ואתה צודק.

אלדד26

New member
טוב, אני אסביר לך שוב.

"המבט הראשון" יכול להיות תוך דקה, תוך שתי דקות, ותוך שעתיים של פגישה ראשונה. אני מדבר על רושם כולל. כן, אני יכול לפסול בחורה תוך שלושה משפטים, אם המשפטים שיוצאים לה מהפה הם של בחורה מטומטמת. ואני יודע מספיק טוב להבדיל בין בחורה מטומטמת לבין בחורה ביישנית, שאולי היא מאוד איכותית אבל לא ממש מצליחה לדבר. אז כן, התקשורת הבינאישית חשובה לי, וכן, אפשר להגיע למסקנות אודותיה תוך כמה דקות. הלאה. לא, עניין כדוה"א לא נגע לכך שאני מכיר בדעתך כלגיטימית. הוא נגע לפרומונים. פרומונים הם עניין *מקובל כיום*, שימי לב, לאו דווקא *נכון*. בדיוק כמו שכדוה"א *היה* פעם שטוח - כמו שאת אומרת שהיום הוא עגול/אליפטי/ווטאבר. וזה בסדר - גם אני מקבל את עניין הפרומונים אחרי שקראתי קצת בנושא, אבל אני חושב שיש עוד דברים בעניין ההתאהבות, כמו התאמה, כמו תקשורת בינאישית, וכו´. אני לא חושב שאת טועה, טל, ועכשיו, כדי שלא תתבלבלי שוב, אני אסביר לך את זה לוגית ותמציתית: 1. לך יש דעה. 2. לי יש דעה. 3. הדעות שלנו אינן תואמות. 4. את פוסלת חד משמעית את דעתי. 5. אני לא פוסל חד משמעית את דעתך. 6. את החלטת שיש דעה אחת ויחידה שהיא *ה*אמת - דעתך. 7. אני החלטתי שיש מגוון דעות בנושא - ביניהן דעתי ודעתך. 8. אני מקבל את הפלורליזם בעניין. 9. את לא מקבלת את הפלורליזם בעניין. כאמור, את בטוחה בצדקתך ובטעותי. 10. את בטוחה שדעתי פוגעת באנשים שנוקטים אותה. 11. אני חושב שדעתי גרמה לי ולאנשים אחרים הרבה הנאה בחיים. 12. אני *מעדיף*, אישית, את דעתי על דעתך - ולכן בחרתי בה. 13. אני לא חושב שיש אמיתות מוחלטות. 14. את חושבת שיש אמיתות מוחלטות - רוב הדברים בהם את מאמינה. 15. אני חושב שיש סט של תיאוריות בכל דבר, ואני בוחר לי במה להאמין, תוך ידיעה שיש תיאוריות אחרות, המנוגדות לשלי, ואולי הן אמיתיות *יותר*. 16. אני מחליף מעת לעת את התיאוריות בהן אני מאמין, אם וכאשר אני נתקל בתיאוריות יותר משכנעות או שיותר מתאימות לחיי באופן כללי. אני מקווה שלא תשגי שוב. הדבר היחיד שמפריע לי זה הביטול המוחלט של דעתי על ידך, והכנסת המילים לפי. לא אמרתי שאת טועה. אמרתי לאורך כל השרשרת שזו דעתך, וסבבה לך, ולי יש דעה אחרת שאני מחזיק בה, ואני לאו דווקא קובע שאת טועה. ספציפית לגבי הנושא, טל, אני אישית *כן* חוויתי אהבה ממבט ראשון, על כל מרכיביה, ולכן נוח וקל לי להאמין בקיומה. באותה מידה אם היה יורד אלוהים מהשמיים ומדבר אליי, הייתי מאמין בקיומו. עד אז, כיוון שאיני יכול להוכיח או להפריך את קיומו, *בחרתי* שלא להאמין בקיומו, ואני *יודע* שאולי אני טועה. יום טוב.

טל קר

New member
טוב, אני אסביר לך שוב.

הקטע שלך יש דעה, ולי יש דעה זה נכון. מה שלא שמת לב, זה שזה ש"יש יותר מדעה אחת נכונה, כשכל הדעות נכונות באותה מידה" זו ה*דעה שלך*. אתה מנסה לכפות עלי את דעתך הפוסטמודרניסטית שהכל יכול להיות נכון באותו מידה, ואנחנו רק בוחרים בין כמה אפשרויות שכולן נכונות , ע"ע סעיף 15 בדבריך. שים לב. זו לא המציאות, *זו דעתך*. ואת הדעה שלי שיש דברים נכונים יותר ונכונים פחות, אתה לא מוכן לקבל, ואתה תוקף אותי עליה. אז איפה כאן הפלורליזם? בכך שאתה מוכן לקבל רק דעות שמתאימות למסגרת של דעותיך התומכות במגוון תאוריות הנכונות באותה מידה? טול קורה מבין עיניך. שנית, לאור ה"פלורליזם" שהפגנת, מוזר מאוד שפתאום צץ לך דטרמיניזם. "לזהות בחורה תוך שלושה משפטים אם היא מטומטמת". אולי לך לא יצא אפפעם *לתחושתך* להשמע כמו אהבל כשאתה מתרגש/חולה/עייף/לא מרוכז אבל לרוב בני האדם זה כן יוצא. אז זה לא נראה לך מוזר שעם כל הפלורליזם והכל יכול להיות שהפגנת קודם, דווקא בתוך דקה/שלושה משפטים אתה פתאום נעשה יותר החלטי ויודע לפסול אנשים על הסף?

אלדד26

New member
בואי ואסביר לך מעט על פלורליזם

אבל רק מעט, כי אנחנו נסחפים מהפורום באדיבותך כי רבה, וחבל עליו. "ואת הדעה שלי שיש דברים נכונים יותר ונכונים פחות, אתה לא מוכן לקבל, ואתה תוקף אותי עליה" חלילה. אפילו אמרתי בעצמי שיש דברים נכונים יותר ונכונים פחות. למשל, אם ניקח את עניין ה "אהבה ממבט ראשון", את חושבת שנכון יותר שזה לא נכון, ואני חושב שנכון יותר שזה כן נכון (מקווה שהובנתי במשפט הזה, ניסוח קצת דפוק) - וזאת, כל אחד מסיבותיו הוא. טל, את אומרת "שים לב. זו לא המציאות, *זו דעתך*.". אבל תשמעי, עם כל הכבוד לנחישות שלך, את לא יודעת מהי המציאות, וגם אני לא, ושנינו לא נדע בוודאות לעולם מהי באמת המציאות. אני מאוד מקווה שהבנת את זה כבר. מה שכן, כל אחד בוחן לעצמו לפי סקאלות כאלו ואחרות את התיאוריות השונות, ובאמת בוחר לעצמו את מה שנראה לו "נכון יותר". אז לך נראה נכון יותר שאין אהבה ממבט ראשון, כי את כנראה לא חווית אותה, ולך היא לא מסתדרת עם הנוירונים שלך, ולי נראה נכון שדווקא יש אהבה ממבט ראשון, כתוצאה מהתנסות בלתי אמצעית בעניין. ההבדל בינינו הוא שאני מבין שלא אוכל לדעת *מהי המציאות* שבה את מנופפת, ואני מבין את השוני בדעות, ומבין שאני חושב כך, ואת חושבת אחרת. אני רגוע מאוד ושומע דעות של אנשים אחרים בפורום בלי להתלהם, בעוד את לוקחת לעצמך מונופול על המציאות ומתקיפה כל מי שחושב אחרת ממך. ולגבי עניין שלושת המשפטים - פלורליזם אינו קשור להתפשרות ולמתן צ´אנסים נוספים. לא מדובר פה כלל בדטרמיניזם. זו הרגשה שאי אפשר (אני לא יכול) להתווכח איתה. וכן, אני בהחלט חושב שאני יכול לזהות אדם לא חכם משלושה משפטים, גם אם אמרתי את זה בשיא הקיצוניות - ואני חושב שמספיק אנשים בפורום הזה ובכלל בעולם - כן, כן, אפילו את - יכולים לעשות את זה.

טל קר

New member
אני חכמה מספיק, לא לשפוט אדם

על סמך שלושה משפטים, במיוחד בסיטואציות מלחיצות. תוך שלושה משפטים אני לא יכולה לדעת אם הוא התבדח, אם הוא בחן אותי, אם הוא מתרגש, אם הוא נכנס לבלק אאוט, אם דעתו מוסחת, וכו´ וכו´. חבל שאפילו אתה לא מסוגל להבין את זה.

טל קר

New member
נ.ב. אני לא מתקיפה, אני מביעה את

דעתי, עם דגש על למה דעתי שונה מדעתך, ולמה דעתך איננה דעתי.

טל קר

New member
בטח. ראית קללות אי פעם בהודעותי?

אני מעולם לא קראתי לך אפילו טמבל.

אלדד26

New member
אוה. סוף כל סוף.

אני שמח לראות שהפסקת לדבר על פלורליזם ואולי סוף סוף הבנת למה התכוונתי. לגבי עניין השיפוט המהיר - לטעמי כל אדם יכול לקבוע לעצמו באופן אינדיבידואלי את כמות הזמן הנדרשת לו על מנת לקבוע אם הצד השני מתאים לו או לא. אגב, אני לא מדבר על *לשפוט*. חלילה לי מלשפוט אדם, גם אחרי שלוש שנות היכרות. ממש לא קשור. מה שאני אומר זה שבהחלט אני יכול לחוש חיבור לאותו אדם ברמת התקשורת הבין-אישית אחרי מספר משפטים. ואם אני אמביוולנטי, אז אני אמשיך. לא אמרתי שאני יכול לקבוע חד משמעית לגבי כל אדם אם הוא "בסדר" או לא, אבל נתקלתי במספיק מקרים בהם אחרי מספר מצומצם של משפטים כבר ידעתי שזה פשוט לא זה.

למעלה