מה עדיף?

s u g e r

New member
מה עדיף?

יש לי תקציב של כ 25000. נראה לי שאני אלך על מזדה 121 94´ או מיצובישי לנסר 92´. אני מעדיפה כמובן יד 1 עם קילומטרז נמוך. מאנשים שדיברתי איתם עלו 2 האפשרויות אחרי שפסלתי את השאר: יד 1 עם קילומטרז´ רגיל (כ 15000 לשנה) או יד 2 עם קילומטרז נמוך (10000 לשנה) חשוב לי לדעת את הנ"ל גם כדי שאני אקנה משהו כמה שיותר טוב וגם כדי שאצליח למכור מהר את האוטו... אז... מה יותא משמעותי? מס´ ק"מ או מס´ ידיים? אשמח לתשובה!!!

שי ©

New member
אני אישית מעדיף יד על ק"מ...

בסה"כ המנועים של היום מסוגלים להגיע גם ל-400K ק"מ ללא שיפוץ כלשהו. רק כדאי לברר שהמכללים בעלי הבלאי הגבוה (מצבר/אגזוז/גיר אוטומטי/בומי זעזועים וכו´) הוחלפו/שופצו בזמן האחרון. שי

itzik93

New member
אני מעדיף את שניהם.

אין כמו רכב שעבר מעט ק"מ - זה פשוט תחושת נסיעה אחרת לגמרי.... מרגישים זאת בעיקר על מערכת המתלים שעוברת פחות (למרות הבלאי המעט יותר גבוה במנוע/גיר שקיים ברכב שנוסע הרבה בעיר) ובפנים הרכב שנותן תחושה יותר עמידה מרכב שנסע הרבה....וכמו בכל הכללים - תמיד יש יוצא מן הכלל
- כדאי לבדוק כל מקרה לגופו. איציק

s u g e r

New member
אז אולי כדאי להיות סבלנית?

נראה לי שאני אחכה עד שאמצא גם קילומטרז´ נמוך וגם יד 1. למרות שהרבה קונים יד שניה, לא בא לי להיות יד שלישית... נראה לי שלשנת 92 (מיצובישי לנסר)100,000 זה מספיק טוב, לשנת 94 (מאזדה 121 )80,000 - לא? אשמח לשמוע... חוצמיזה- מה עדיף מזדה או מיצובישי?

itzik93

New member
אז ככה:

לגבי דגמים אוטומטיים: למיצובישי לנסר יש גיר אוטומטי בעל 3 יחסי העברה (3 הילוכים) ומנוע 1.5 ליטר עם 12 שסתומים. למאזדה יש מנוע 1.6 ליטר ו 16 שסתומים עם גיר אוטומטי בעל 4 יחסי העברה (4 הילוכים) - דהיינו - המאזדה תהיה יותר חזקה ויותר חסכונית בדלק. בנוגע לק"מ ויד - לרכב בן 10 שנים ק"מ טוב-סביר עומד על 100-150 אלף ק"מ ויד שניה-שלישית. לחפש רכב עם פחות מ 100K ויד ראשונה יהיה קשה מאוד למצוא (ודי מיותר לדעתי להתעקש על יד ראשונה ברכב מודל 92...) בהצלחה איציק

עתיד18

New member
דווקא אני מכרתי קורולה עכשיו ../images/Emo13.gif

לכי על ה121 היא הקילומטראז´ית או הבתולה מבחינת ידיים ? בכל מקרה מבחינת נתונים יבשים שניהם מעולות לדעתי גם 15 וגם 10 אלף קילומטר שנתי זה כ-ל-ו-ם !! קחי את ה121 לבדיקה במכון מוכר וטוב כמובן שאם יש לך מכונאי טוב שאת סומכת עליו עדיף שהאוטו יעבור אצלו לפני המכון וזהו תתחדשי !!

s u g e r

New member
את ה 121 קשה למצוא...

הידיים והקילומטראז היו לגבי מיצובישי שאותן יש מלא בשוק? מישהו מוכן לתת לי פה רשימה של לוחות? אני מכירה רק כמה ואת המאזדה 121 ממש קשה למצוא...

s u g e r

New member
תודה ו....

אני לא חושבת שזה להתעקש על יד ראשונה, למה אני צריכה להיות יד רביעית? אז אני אחכה קצת ואמצא... ולגבי פחות מ 100 אלף קילומטר, אני לא מחפשת משהו כזה אבל אוטו עם 140000 נראה לי המון, רציתי משהו פחות משומש... אבל... זול... וחוצמיזה מאזדה לא תהיה יותר יקרה בטיפולים ואחזקה?

itzik93

New member
את מפספסת את הנקודה....

תביני שזה אוטו בן 10 (!!!) שנים, 140K ק"מ זה 14K בשנה, לא היסטרי ב-כ-ל-ל ! - אם אתה קונה מיד שניה ואת יד שלישית, זה מצויין. בנוגע לאחזקה, שתיהן סבירות מבחינת עלויות אבל מפגינות אמינות טובה מאוד. איציק

s u g e r

New member
מצחיק אחד!!!

עשית ממני ממש אהבלה!!! אני יודעת שזה אוטו בן 10 שנים ו 140000 זה ממש סביר, אבל עדיין לא עדיף לקנות אוטו בן 10שנים עם כ 100000 ? מה אני אעשה? אני מעדיפה לחכות ולקנות משהו יחסית זול אבל כמה שיותר טוב... וזה אומר מצב אוטו שמור ולא משומש מאוד... חוצמיזה אתה אומר על ה"סופר לנסר" דברים לא טובים (ע"ע בהודעה אחרת) ועל ה"לנסר" אתה אומר שהיא אמינה מאוד????? הסבר!

itzik93

New member
קודם כל

אני מתנצל אם פגעתי בך, לא זו היתה הכוונה. בנוגע לסופר לאנסר - הלאנסר היתה יותר מוצלחת למרות "מחלה" ידועה שלה (גומיות שסתומים במנוע) שעלות התיקון שלה היא באיזור ה 600-800 ש"ח (סביר להניח שעד כה כל הלאנסרים כבר עברו את הטיפול הזה). התופעה של גומיות שסתומים בלויות באה לידי ביטוי בעשן לבן סמיך שנפלט מהאגזוז (גם כשהמנוע חם). הלאנסר היתה מוצלחת יותר (למרות היותה ישנה יותר), האמינות טובה - פה ושם היו בהתחלה בעיות קלות במתגים של חלונות החשמל אך פרט לכך האוטו מפגין עמידות טובה עד עצם היום הזה. כמו בכל רכב, יש לשים לב לטיפולים בזמן. קחי בחשבון שרכב בן 10 שנים עדיין טומן בחובו בלאי כמו בכל רכב (סעפת פליטה, רדיאטור, צינורות וכו´) כך שיש לבדוק היטב את מצב הרכב לפני הרכישה. הסופר-לאנסר סובלת מגיר אוטומטי בעייתי במיוחד (אורך חיים ממוצע של 80-120K ק"מ), הזעות קשות באיזור המנוע ותצרוכת דלק גבוה - הנוחות לא משהו בכלל. או שאת לוקחת רכב "מהדור הקודם" (92-93 ומטה - קרבורטור וגיר אוטומטי בעל 3 הילוכים) או שאת מתקדמת לאוטו יותר חדיש (93-94 ומעלה) עם הזרקת דלק רב נקודתית וגיר אוטומטי בעל 4 יחסי העברה. נכון לעכשיו את מתנדנדת על נקודת התפר בין המודלים הישנים לחדישים - כדאי שתחליטי ותתקדמי הלאה עם החלטתך. איציק

s u g e r

New member
ואי, ואי, ואי

מה זה כל המושגים האלה? איזה כיף לך, כשאתה הולך לקנות אוטו אתה בטח ממש בטוח בעצמך כי אתה ממש מבין. אמאלה! אני לא מבינה כלום. אבל הדפסתי את ההודעה שלך למקרה הצורך... יחסי העברה? מה זה? איך אני אדע מה חשוב לבדוק ומה לא? אם הייתי רוצה לקנות אוטו יחסית חדש לא הייתה לי בעיה אבל אני לא רוצה להשקיע יותר מ 25 או 30... ולכן אני מפחדת שאני לא אדע מה לבדוק... אווווווףףףףףףףף

s u g e r

New member
וחוצמיזה

עזוב את כל מה שכתבתי... אם היית צריך לקנות רכב בערך ב 25-30 אוטומטי, איזה הייתי קונה?

itzik93

New member
יש 2: 323 אוטומטית או אפלהאוז ידנית

למרות שבעתיד הלא רחוק בכלל תצטרף (ליתר דיוק תחליף את אחת מהן) לצי הרכב המצומצם שלי (המכיל כרגע 2 אימפרזות 93/94 ו-2 לאונה 86) דייהטסו אפלהאוז 1.6X אוטומטית עם (רצוי מאוד) מנוע שהוחלף/שופץ/חדש (צפי שלי הוא למודל 90-93). אני יודע שזה עומד להיות ק-ש-ה למצוא 323 מודל 92 שמורה ולכן האלטרנטיבה האחרת היא האפלהאוז... מה לעשות ולא כולן כמו שיר
, חברה שלי כבר מיואשת מהגיר הידני אצלה באוטו....אחחחחח, מה שאנחנו הגברים צריכים לעשות בשביל שלום בית
ועוד חושבים שכל הצרות שלנו בחיים מתחילות ונגמרות בסקס ואוכל
איציק

SilverFocus

New member
איציק איציק....

אני מקווה שהתחלת לחפש (מאזדה אוטומטית כמובן...)

itzik93

New member
ממש לא.

כשיגיע הזמן, נתחיל לחפש אפלהאוז... יהיה הרבה יותר קל למצוא אקסמפלר במצב טוב, ק"מ סביר ויד נמוכה. המאזדה די נדירה בשנתונים האלו...ורובן קרועות. איציק

SilverFocus

New member
אבל אמרת שהיא מבקשת אוטומט, לא?

או שפיספסתי משהו... נמרוד - נכנס לכוננות חיפוש אפלאוז

itzik93

New member
אכן - היא רוצה אוטומט....

ואני יודע שבוודאות יהיה ה-ר-ב-ה יותר קל למצוא אפלהאוז X 1.6 אוטומטית מאשר מאזדה 323 92-93 GLX אוטומטית....הסיכויים למצוא מאזדה קלושים אם לא אפסיים. בנוסף לזה, היא לא צריכה רכב מרווח במיוחד או חזק במיוחד...בסה"כ רכב לנסוע איתו לעבודה+מכללה וחזרה הביתה (פ"ת-פ"ת-כפר-סבא) ...בשביל הנסיעות הרחוקות יש אימפרזה 1.6 ידנית משופצרת
איציק

s u g e r

New member
אוף, אתה ממש מבלבל אותי...

אני רוצה רק אוטומטי... מה? אני אקנה אפלאוז? היא ענקית ולא יפה... גם מאזדה 323 היא קצת גדולה... אני ממש הבולבלת כבר...

itzik93

New member
ענקית ../images/Emo35.gif ליד המאזדה היא קטנה....

אני לא מבין....את רוצה משפחתית קומפקטית (לנסר, אפלהאוז, מאזדה 323 וכו´) או קומפקטית ? (כמו שרייד, קליאו וכו´)... אם את מחפשת משפחתית קומפקטית והתקציב שלך הוא כ-30,000 ש"ח, כדאי לעשות מאמץ נוסף ולחפש מכונית מודרנית יותר כמו ה-323/קורולה/אימפרזה/סיביק (שמתחילות מאיזור ה 30K ש"ח פלוס/מינוס). אם התקציב שלך פחות מזה (20-25K ש"ח) מה שמתאים לך הוא אפלהאוז ו 323. עם החלטת על קומפקטית אז נמליץ לך בכיוונים אחרים...את חייבת לגבש החלטה/דיעה. איציק

למעלה