מה עדיף?

עתיד18

New member
טעות קלה בהגדרה

607 מרצדס 320 וכו´ = סלון S60 פאסאט וכו´ = מנהלים 323 לאנסר וכו´ = משפחתיות גולף סיויק האצ´בק וכו´ = משפחתיות קומפקטיות 206 קליאו וכו´ = סופר מיני 107, קאיה פרייד וכו´ = מיני זאת מבלי להכנס להגדרות של מיני וואנים ומשפחתיות מגודלות כגון הסניק והמולטיפלה

itzik93

New member
ישראל 2002....

אני לא אשם שכל המתלהבים קוראים לכל 323/סופר-לנסר "משפחתיות"... בפועל הן משפחתיות-קומפקטיות...מכוניות ה"מנהלים" (בארץ) הן המשפחתיות האמיתיות. איציק

pomelit

New member
לא בטוחה

אין לי נסיון ברכישת מכוניות (צי המכוניות בחיי מסתכם בג´סטי
), אבל אישית נראה לי שגם 10 וגם 15 K לשנה זה מעט. אז נכון שאני מופרעת ועשיתי בחצי שנה 40K (ולכן האוטו עוד לא בן 10 וכבר יש 200K מאחוריו), אבל הממוצע לדעתי עומד על 20-25, כך שבשני המקרים הדיל נשמע טוב. תבקשי נסיעת מבחן אולי - תראי מה מתאים לך. אם סחירות היא שיקול, גם כאן עד כמה שידוע לי אין הכרעה חד משמעית כי מכונית בת 10-12 כבר נחשבת לישנה מספיק כדי שההבדל בין יד שניה לשלישית יהיה כמעט זניח (וזאת בלי להסתכל במחירון, אז אם אני מדברת שטויות - סליחה
)

s u g e r

New member
אני עדיין רוצה קילומטראז נמוך

וחוצמיזה אני לא רוצה לא שניה ולא שלישית אלא ר א ש ו נ ה !!!

itzik93

New member
זה צריך להיות "מ-יד ראשונה" ../images/Emo8.gif

זה די קשה למצוא מכוניות מודל 92-93 יד ראשונה, למרות שראיתי בעיתון לפני שבועיים דייהטסו אפלהאוז יד ראשונה מודל 93 1.6 ידנית (דגם מפואר) - כשהתקשרתי היא כבר נמכרה.... היו עוד הרבה מודל 91-93 יד שניה. איציק

שי ז.

New member
דברים שחשוב לבדוק

1. מה שחשוב יותר מהיד הוא כמה זמן מחזיק בה הבעלים הנוכחי. רכב שנמכר זמן קצר אחרי שנקנה יכו ל לרמז על בעיה כלשהי. 2. קילומטראז´ נמוך לא מעיד על מכונית עם בלאי יותר קטן. רכב שנוסע בעיקר בעיר עובד בעומסים הרבה יותר גדולים מאשר רכב המשייט במהירות קבועה מחוץ לעיר. מעבר לכך קילומטראז´ נמוך מאוד יכול להעיד על "טיפול" בספידומטר. יש לבחון את גלגל ההגה, גומיות הדוושות ומצב המושבים ולבדוק אם רמת השחיקה שלהם תואמת את הקילומטראז´ שי

גרמי

New member
אני מסכים לגמרי

מילא תצליחי למצוא יד ראשונה בת 10, אבל גם עם ק"מ מתחת ל 100K??? לדעתי אם את מוצאת משהו כזה, רוב הסיכויים שמרמים אותך. תבדקי במוסך שטיפל ברכב כדי לוודא שמועדי הטיפולים והקילומטראז´ הרשום במוסך מתאימים למה שאת רואה במד. לי יש מכונית מודל 92 שעברה ק"מ נמוך יחסית, ובכל זאת יש לה 114000 ק"מ. ב 5 השנים הראשונות היא נסעה רק 25000 ק"מ, ומאז פחות או יותר ממוצע. לדעתי אם מישהו היה בעל אותו רכב במשך תקופה כה ארוכה, הוא בוודאי שמר על קבלות בעזרתם יוכל להוכיח אם הקילומטראז´ אמיתי. אל תתפתי לרוץ ולקנות אוטו כשהמוכר אומר לך שאת צריכה לסמוך עליו, ומזכיר לך שעד שתלכי למוסך לברר את הפרטים, מישהו אחר כבר ייתן לו מזומן ביד. אם את רוצה את האוטו, תחתמי על זכרון דברים בו הוא מתחייב לא למכור את האוטו לאחר במשך 24 שעות בהם את תבדקי במוסך את הפרטים. אל תסתכני בנפילה לידיים של נוכלים.

redroze

New member
אפשרי למצוא אבל זה עולה יותר חמודה

נגיד שתמצאי מחר לאנסר שנת 91 עם 80,000 ק"מ את באמת חושבת שזה יסתכם ב-25,000 ש"ח ?!?!?!?!? ממש לא נראה לי, אני בטוח שהבנאדם יבקש לפחות 30K. יש דברים בחיים שצריך להתפשר עליהם, אם תשאלי אותי אני מעדיף שהמכונית תעבור כמה ידיים ותעשה קילומטרז´ נמוך, מה עוד שהלאנסר מציעה אמינות טובה יחסית למחירה המצחיק. אל תתיאשי, לפני חודשיים ידידה שלי קנתה לאנסר כחולה (נראת כמו חדשה), יצאה עכשיו משיפוץ כללי, שנת 91 והיא מתפקדת מצויין (לא זוכר בגרוש כמה ק"מ), הנזק רק 20K ש"ח. עוד קצת סיפורים, לאבא של חברה שלי יש לאנסר 93, הוא כבר עבר את ה-180K ק"מ, בלי בעיות, היא קצת חלשה (בכל זאת היא לא חדשה) והוא קורע לה את הצורה, הם גרים בגבעת טל (קרית אתא), ד"א בגבעת טל יש את הקורבט מהאתר של מג´ישן, וכל יום לפחות פעמיים מגבעת טל לקריית חיים (הלוך חזור) ובסופי שבוע זה יכול להגיע ל5 או 6 פעמים (הלוך חזור) בשישבת, העיקרון הוא שזו מכונית טובה ולפי דעתי יותר חשוב כמה שפחות ק"מ. עכשיו שאלה, בלאנסר שדברתי עליה (180K ק"מ) כשמדליקים אותה יש רעש פשוט מחריד מהמנוע (מעין חריקה כאילו המנוע רוצה לצאת החוצה או משהו כזה), לפי דעתי זה נכנס לבעיות שמן מנוע הרי לוקח זמן עד שהשמן מגיע לכל חלקי המנוע, הרעש הזה לא חוזר יותר אחרי כמה שניות של רעש בהצתה, מה אתם חושבים ???

itzik93

New member
../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif

דרך אגב, איך הג´אסטי ? הכל בסדר ? התנעות בוקר וכו´...הכל רגיל ? יש שיפור בתצרוכת דלק ? האם ישראל החליף כבר שמן במנוע/עשה טיפול ? (אוףףףףףף...כמה שאלות....
) אשמח לדעת אם חל שינוי כלשהוא (פרט לנושא הרעש
). איציק

pomelit

New member
הג´אסטי אחלה

תצרוכת הדלק ירדה מאוד (תוספת של 15% לדעתי בנסיעה מעורבת) הוא מתניע כמו גדול, קצת רועד בסרק, אבל מישהו אמר שהוא יטפל בזה אהמ אהמ (אני לא רוצה להזכיר שמות כי אולי הוא קורא כאן
). טיפול עוד לא עשינו, אבל זה בתכניות לסופ"ש הקרוב. ידווח בהמשך ושכחתי להגיד לך
גם כאן. אין ספק שאתה

itzik93

New member
כן, הרגשתי את הרעידות האלו....

אבל לא היתה ברירה אחרת...הרעידות מזעריות... על 1700 סל"ד בסרק זה לא עסק להשאיר את האוטו... מה לגבי ה RELAY-ים ? ישראל קנה 2 חדשים ? הבעיה נפתרה ? בנוגע לרעידות - הניקוי דיסטרבוטור לא עזר כי ככל הנראה לא שם הבעיה... אני מניח שזה פלאג מלוכלך או חוט הצתה "עייף"... (בינתיים לא נעלה אופציות רעות נוספות
) תמסרי לישראל שיעשה מאמצים לקנות אך ורק פלאגים של NGK מקוריים (זה מה שסובארו אוהבת וזה ממש ממש לא יקר) - אם הוא לא מוצא, אני יביא לו, רק שלא יקנה משהו אחר. איציק

עתיד18

New member
בקשר לבחורה שרוצה לקנות אוטו

למה שלא תבואי לרמת גן למפגש, ככה תפגשי את איציק ועוד כמה מוחות רציניים וחזקים בתחום (כמובן כולם למדו מאיציק
) ותוכלי לשאול את כל השאלות בעולם ולקבל מענה עדכני עם פירוט שרק במקום אפשר לתת ואולי אפילו אם לאחד מחברי הפורום לא יהיה אכפת (אני הייתי בא אבל אני לא מרגיש שאני מספיק "כלי" בנושא) הוא יראה איתך את המכונית אותה את רוצה לרכוש ויתן חוות דעת מקצועית אז כמו שאומר האהבל מעיתון הארץ במשדרי יום שישי - "אז שלא יעבדו עליכם" ונעבור לציתות של עוד אחת מחברותינו (החוליה החלשה) - שלום !!

pomelit

New member
עוד לא קנינו רליים

היום נחפש את מה שאתה אומר, ואני מקווה להחליף אותם כבר מחר. הפחדת אותי עם האופציות
ושאלת תם - למה פלאג מלוכלך/חוט הצתה עייף מביא לרעידות? *פומלית - בסוף היא תבין את הג´סטי שלה

itzik93

New member
פשוט:

הפלאג אחראי על הניצוץ (הצתת תערובת הדלק) - אם אין ניצוץ כמו שצריך, המנוע לא שורף את הדלק כמו שצריך ואז הוא לא עובד בצורה אחידה (רעידות). אם החוט לא תקין, כנ"ל - אין ניצוץ טוב/אחיד -> רעידות. במידה וישראל לא מוצא את ה RELAY-ים, באפשרותי לקנות לו מחר (אז שיודיע לי היום, גם במסר אישי באמצע הלילה - מחר בבוקר אני נכנס לרשת לפני שאני יוצא
). איציק

kitt

New member
אם היום אני לא אמצא relays מחר אני

בין כה באזוה"ת אז אני אחפש שם ד"א איך קוראים לfiller gauge בעברית ולמכשיר שאיתו מכופפים את האלקטרודה של הפלג להתאים את המרווח?

למעלה