מה עדיף?

itzik93

New member
בנוגע ל-FEELER

אינני יודע את שמו העיברי המדוייק (חכה שניה, אני מרים טלפון לאליעזר בן-יהודה, חברש´לי מהפלמ"ח
) אבל בעבר יצא לי לקנות אחד עבור חבר טוב ובחנות "טמבור" מצאתי את זה... ביקשתי "FEELER", הוא כבר ידע על מה אני מדבר (יש באינצ´ים ויש במילימטרים). לפי המידות שרשומות לך בספר (היינס וכו´) תקנה את הפילר המתאים (אינץ´/מילימטרים). לפי מספר אתרי אינטרנט ראיתי קיים "פילר" נפוץ ("רגיל") וקיים "פילר" שנקרא "WIRE FEELER GUAGE" שהוא בעצם "חוט" ולא "משטח" בעובי מסויים - טוענים (באינטרנט) שזו "טעות נפוצה" לבדוק מרווח אלקטרודות עם FEELER רגיל ולא WIRE FEELER...אינני יודע עד כמה זה נכון, אבל אם אין באפשרותך למצוא WIRE FEELER, עדיך לכייל עם ה FEELER הרגיל מאשר בכלל לא. אם המרווח גדול מידי, מה שאתה צריך לעשות הוא ללחוץ את האלקטרודה הצידית כנגד משטח ישר ונקי בעדינות ולמדוד שוב . בתמונה המצורפת ניתן לראות פתיחה של מרווח האלקטרודה בעזרת WIRE FEELER שאליו מחובר חלק מיוחד שמיועד לפתיחת מרווח האלקטרודה (לפי הנתונים שנמצאים ברשת). טרם ניסיתי לחפש את ה WIRE FEELER. בסובארו הישנות מרווח האלקטרודה הוא בד"כ 0.8 מ"מ . קבל קישור בנוגע לכיול מרווח הלאקטרודה. איציק - ששמח לעבור למרווח אלקטרודה של 1.1 מ"מ

ceyal

New member
איציק - אבל מדוע לשחק עם המרווח אם

אפשר לקנות פלאג עם המרווח הנכון מראש?

kitt

New member
לא תמיד הפלאג מגיע עם המרווח הנכון

מהיצרן.

itzik93

New member
כמובן, אבל מה תעשה אם....

הוצאת את הפלאג (אחרי נניח 5,000 ק"מ) לניקוי שיגרתי וגילתי שהוא מלוכלך בפיח ומעט בלוי
כמובן שתנקה אותו עם מברשת ברזל/פלדה ותכייל אותו (תכוון אותו) מחדש... הרבה יצרנים של פלאגים ממליצים לבדוק את מרווח האלקטרודה לפני הרכבת הפלאג גם כשהוא חדש. איציק

kitt

New member
לפי הספר של הג´סטי המרווח צריך

להיות 1-1.1 מ"מ מה כל כך טוב במרווח גדול יותר?

itzik93

New member
הצתה יעילה יותר

שריפה יעילה ויתר של כל התערובת בבית השריפה - כמובן שאין לחרוג מהמלצות היצרן. חריגה מהמלצות היצרן (לכיול מרווח גדול יותר מהמצויין) עלולה לגרום לעומס במערכת ההצתה, בלאי מואץ ולעיתים קרובות גם חוסר בהצתה (אין מספיק כוח למערכת ליצור ניצוץ במרווח כה גדול). איציק

למעלה