מה עדיף לאכול?

אני דווקא

מהפולניות שבאופן מאוד בלתי צפוי וממש לא מקובל, גילתה שאיזה איבר בגופה הפך להיות דומה לזה של הטריפוליטאיות וזאת ללא שום התגרות מצידה
וללא כל כוונת גזענות
. והסיכום? הכי טוב קנוי, כל עוד יודעים איפה קונים ומקפידים לשמור על איכות (שחלילה וחס לא יהיו יותר מדי חומרי הדברה )
.

sumerfield

New member
שוב התחלתם

אני דווקא מכיר קונדיטור אחד שבוחר בתשוקה את הקינוחים, ומנער טוב טוב את הקמח

אני מכירה קונדיטורית אחת

שהיא מכורה לריגוש... אל תשאל איזה בלגן היא עושה עם המערוך

נו באמת סאמר...

רק אל תגיד לי שאכלת מאפה ושתית קפאריניה ביחד
אחרי כזה מתכון יכולים לגלות בקלות את כל הסודות שבלב שלך :)

עוקצני

New member
שים לב

בכל התשובות שקיבלת, ניסו לדאוג לרווחתך ולבריאותך. ואתה ממילא תעשה מה שמתחשק לך בלי חישובי קלוריות והתפנפנויות אחרות, אז זה לא באמת משנה מה נציע (אני אישית הייתי הולך על הלחמניה שאפית לבד, אין ספק שהיא תהיה יותר טעימה כל יום מחדש). אבל כמו שאתה נוהג לשאול, בשביל מה בכלל הפוסט הזה נפתח? אוקיי, בוא תשוויץ שאתה יודע לאפות והקונדיטור עם הלוכסן הפך עד מהרה לקונדיטורית חמה ועסיסית. ברכות.

sumerfield

New member

איזה רווחתי, הם רק רוצים שיהיה לי רע כולם כאן... במיוחד שתי האלה עם החסה והפריכיות
אני בהחלט מסכים שלחמניה שאופים לבד באהבה, תמיד טעימה. אבל מה עם ההפתעות, שבירת השיגרה והזכות לקבלת \ מתן פינוק? ואני אכן יודע לאפות לבד, אני עושה זאת כמעט כל יום כבר קרוב ל 30 שנים. עוד בבית סבתא, הייתי אוהב להתגנב לי לפינות וללוש בכיף. לפעמים אפילו הייתי מוסיף כל מיני תבלינים אקזוטיים בכדי לנסות להפתיע את עצמי. אפילו ניסיתי להחליף ידיים בזמן לישה (עצות של קונדיטורים מנוסים שאמרו שזה משנה את הטעם, הוכחו אצלי כאגדה אורבנית בלבד). אבל הפוסט לא נפתח הפעם בכדי לספר על יכולות האפיה שלי (בינינו, כל אחד יודע לאפות לחמניה כשצריך), ובטח לא בכדי להתארגן על קונדיטורית עסיסית לאפיה מזדמנת (גם זה לא מאוד מסובך ), זה באמת נפתח בכדי לשאול בדיוק את מה ששאלתי. (אתה היית רציני עם הדוקומנטים?)

עוקצני

New member
מה אתה רוצה ממני?

סיפקת את כל המידע, עניתי את שעניתי. הדעה שלי לא השתנתה עדיין. אני מעדיף את הלחמניה שאופים לבד. צברתי ניסיון של 30 שנה בצפייה באמי ודודתי אופות, ואפילו ניסיתי פה ושם עם הילדים. הנה דוגמא קטנה. לגבי הדוקומנטים, אני מתנצל על שנחשפתם לצד אפל בחיי, אבל הכל אמת לאמיתו.

sumerfield

New member

בהצלחה אחינו. כנראה שאתה אופה הרבה יותר טוב ממני... אני לצערי (למרות שבאמת ניסיתי) לא מצליח להסתפק באפייה עצמית . (אולי אני צריך למצוא ספק תבלינים טוב יותר)

sumerfield

New member
מותק.

את הכי חכמה וצודקת !!! <במיוחד אחרי כל מלחמות היהודים שתמיד הצטיינו ברעב מאוד ארוך וקשה
> לסיכום, אלך לאפות איזה כמה קטנות, וגם אבחן את מה שיש בשוק (שמעתי שלילנבלום הוא מרכז האפיה של ת"א כרגע. מעניין אם יש איזו קונדיטוריה טובה גם באזור השרון)

שרשירית

New member
יש מי שיש לה חולשה לרקדנים

לי יש חולשה למאפים. לחמנייה / לחם / מאפה טריים עבורי הם פסגת הקולינריה. טרי עם חמאה, עגבנייה, כמה זיתים ליד. לא צריך הרבה. בבורקס, פוקאצ'ה, סופגנייה, קובנה, ברוסקטה, באגט, קרואסון... אני שם! אפילו טריים סתם ריקים. חמימים ומריחים, תולשת עם היד ואוכלת בהנאה. אם לי הייתה אופציית בחירה כמו זו שלך, אני הייתי אוכלת את הלחמנייה ומתחתנת עם הקונדיטור הפרטי.
יש לי גנים טובים, אני יכולה להיות טועמת מאפים מקצועית. נ.ב, ממה שאני מכירה את לילינבלום (בת"א נכון? כי לילינבלום אחר אני לא מכירה) אין שם מאפיות. ואם יש טובות - אתה מוזמן להמליץ.

sumerfield

New member
"ומתחתנת עם הקונדיטור הפרטי"

סוף סוף ההגיון התחיל לפעול. אין ספק שאם מצליחים למצוא קונדיטור פרטי שיודע ללוש כמו שצריך, וגם להתפיח (לפחות עד הכפלת הנפח פי 2 וחצי) ולמרוח זיגוג נאה בסוף , צריך מייד להנשא לו, ולא לחשוב שיש עוד מלא דגים בים. אני גאה בך שרשירה. ובלילנבלום דווקא יש מאפייה גרוזינית בכלל לא רעה, ככה אומרים.

ye44

New member
יש גיסנו

מאפיית ירושלים בכפר קאסם עוגות גבינה וסברינות סטייל שנות ה 70 ב 7 ש"ח רק מה ? זה פרווה

sumerfield

New member
אחינו

התחלתי להתלהב, ואז הרסת עם ה "פרווה". אם תצליח למצוא לי קדאיף, כמו שהיה לקפולסקי בשנות ה80, כזה עם המון קצפת 80% ומלא מי סוכר, מקומך מובטח בגן עדן.

למעלה