מה נסגר במדינה הזו???

אני לא אמנע הבאת ילדים

מי שלא ישלם, יקבל צו עיקול.

ה- XY הללו זה יכול מחר להיות אתה. כנראה שאין לך מושג כמה אנשים יכולים להשתנות.

זוכה001

New member
אבל הם לא, ועובדה שיש כאלה שלא יתחתנו כל

חייהם, וכאלה שחיים בזוגיות ללא חתונה, ומביאים ככה ילדים (ע"ע עלמה זק, יזהר אשדות, מיכל שוורץ ועוד ועוד), אז מה, הם צריכים לשלם את התוצאה העצובה של ניהול זוגיות כושלת?

ואתה עוד לא חושב מה תעשה במקרה והאדם שופט - איך תוציא צו עיקול לאדם שיכול לבטל אותו?

evanescent

New member
מילא מתאבדים

אבל גם רוצחים ילדים וזה עוד יותר מזעזע, ועוד את הילדים שלהם.

הבעיה האמיתית פה, לדעתי

היא שאנחנו מסתכלים על זה מהצד, מצקצקים בלשון, ומזדעזעים כביכול מהרשעות של אנשים בודדים.

זה מזכיר לי את התחקיר ששידרו אתמול על ליל הגילשונים, אך כל המערכת כשלה והתרשלה בצורה נוראית שהביאה לפיגוע האיום. ובסוף על מי כל המדינה כעסה - על הש"ג הפחדן.

זה נכון שאב הזה שרצח את ילדיו פעל בצורה הכי מתועבת שניתן להעלות על הדעת, אך הגורם האמיתי לכל העניין, זו המערכת שמפוצצת בכשלים ורשלנות בכל הנוגע לטובת הילדים במקרי גירושין.

evanescent

New member
הגורם זה קודם כל הרוצח

ורק אח"כ אלו שאמורים לנסות למנוע מקרים כאלה ולא מנעו, בהנחה שיכלו.

מה שאת אומרת היה יכול להיות נכון

אם היה מדובר במקרים חריגים.

התופעה הרבה יותר נרחבת, ולא מדובר רק על דברים שמסתיימים ברצח. ניתן לפגוע בילדים גם בצורות אחרות.

כמו שברור למדינה שצריך להרחיק ילדים מהחזית כשיש מלחמה, כך גם צריך להיות ברור שיש לנקוט באמצעי מנע כשההורים במלחמת גירושין.

רק מהסביבה הקרובה שלי

מכרים וקרובים, אני יכול להעיד על מספר לא מבוטל של מקרים בהם אחד ההורים התעלל נפשית בילדים בזמן ולאחר גירושין, כדי לפגוע בצד השני.

evanescent

New member
אבל כאן דיברנו על רצח

ויחסית לכלל האוכלוסיה כן מדובר במקרים חריגים, על אף שכמובן תמיד מצער אם שיעורם גדל למרות שהם נשארים מיעוט.
לא חולקת על כך שצריך לנקוט אמצעי מנע, אבל בענין חלוקת האשמה אז האחראי העיקרי למקרה הוא הרוצח. עובדה שהרוב מצליחים לא להגיע לזה, באותה מדינה ועם אותה מערכת.

לפחות אחרי הרצח זה נגמר

יש ילדים שנאלצים לחיות מצולקים נפשית לכל חייהם לאחר גירושין מכוערים של הוריהם בעודם ילדים קטנים.

הרצח מאוד תופס את הכותרות, אך מה שנעשה בשקט בתים שלא יוצא לכותרות, חמור לא פחות.

יש לי שני בני דודים

שנדפקו לגמרי בעקבות גירושי הוריהם כשהיו קטנים (גירושים מכוערים ביותר, בהם נעשה שימוש רב בילדים). המסכנים הללו פשוט דפוקים לכל חייהם. זו נכות נפשית מה שיש להם.

evanescent

New member
זו נשמעת לי הסחפות.

יש דברים מאוד חמורים שנעשים בשקט, למשל יש שישוו התעללות מינית לרצח הנפש. אבל להשוות גירושים מכוערים עם מריבות לרצח?
בוא נניח רק לצורך הענין שהילד הצטלק עד כדי כך שהוא לא יוכל לקים זוגיות לעולם. אז האם לדעתך עדיף היה לו שימות? אין הנאות שיכולות להיות לו ללא זוגיות? הוא לא יכול להנות מהעולם בכלל ולא יכול לתרום לו כלום?

מלבד זאת יש כאן גם אמא שהוא רצח לה את הילדים, מה שמן הסתם יכול להיות אובדן נוראי וקשה מנשוא עבורה.

לא אמרתי שרצח עדיף

אבל שגם בלי להגיע לרצח, אפשר לגרום לילדים נזקים קשים ובלתי הפיכים.

בסדר זה חמור פחות

כמו להגיד שאונס לא אלים פחות חמור מאונס אלים. קצת קשה להתייחס לדברים שהורסים לאנשים את החיים במילים "פחות חמור"

evanescent

New member
האמת שהדיבור פה די מעורפל

יכול להיות שאתה מדבר על דברים ספציפיים חמורים שיכולים לקרות בגירושים ולהרוס לילדים את החיים ואני לא יודעת על מה בדיוק אתה מדבר ואיך זה הורס ולמה וכמה, אז זה די שיח באוויר.

יש הרבה דוגמאות:

- ילדים שרואים אלימות מילולית (או אפילו פיזית) בין ההורים שלהם, על בסיס שכיח.

- ילדים שמסיטים אותם בצורה נפשעת נגד צד אחד וכל משפחתו.

- ילדים שרואים את ההורים שלהם מנסים למוטט האחד את השני.

- ילדים שמתאכזרים אליהם כדי לנקום בצד השני.

כל הדברים הללו ועוד, הם רעל לנפש של ילד. אחרי זה הילדים הללו עלולים לצאת אנשים דפוקים, במיוחד במערכות זוגיות אבל ממש לא רק. מכיר כמה וכמה דפוקים כאלו, וההורים שלהם בדיעבד רק מצטערים על הטעויות המצערות שעשו אז.

evanescent

New member
חלק מהדברים האלה

ילדים יכולים לחוות גם כשההורים נשואים ולא מתכוונים להתגרש, זה לא קשור רק למקרים של גירושים.

צלשלספק

New member
אני לא אשכח את הפסיכופט ממש כאן מירושלים.

שלפני כ-7 או 10 שנים לערך הטביע את הבת שלו באמבטיה וקבר אותה באחד הגנים הציבוריים בקרית היובל ועוד "השתתף" בחיפושים אחריה בתואנות כי נעלמה או נחטפה.העלו מסוקים לאוויר ומה לא, סיפור מצמרר ומזעזע ומאוד מאוד מפורסם.

לא זוכר מה היה שמו, היה לו שם ממוצא "אשכנזי" כזה ארוך, "פשיחובסקי" או משהו כזה.

אלי פימשטיין... אסף גולדרינג...

אנשים משכילים, ללא עבר פלילי, הולכים ורוצחים את הילדים שלהם בעקבות יחסים עכורים ומאבקים על גידול הילדים. בשני המקרים עד כמה שידוע לי לא היה שום ליווי של עו"ס.

בנאדם שמגיע למצב שהוא רוצח את ילדיו, ע"וס סביר ויראה בעייתיות כשידבר איתו. התסכול לא סביר ויוסתר. לפחות יש סיכוי שמשהו יהיה אפשר לעשות.

למעלה