מה נאמר ומה נגיד

Dudidud

New member
הטענה שלך שגויה.

צפת וטבריה אינן נחשבות ל"ערים קדושות" יותר משאר אדמות ארץ ישראל. אלו פשוט ערים בעלי מטען היסטורי רוחני רב- מה שמקנה להם חשיבות רבה יותר מבחינה לאומית/רגשית לא דתית.

סלוניק

New member
מה שגוי בזה?

שתי הערים קמו לאחר תקופת התנ"ך ואי הופעתן בו לא השפיעה על חשיבותן.

Dudidud

New member
שהערים הללו

פשוט לא קדושות כפי שאתה מציג אותן. הן חשובות ותו לא.

הMפקח

New member
אולי בכול זאת סאליי, תילמדי קצת....

ליפני שתיכתבי שטויות ? ! העם היהודי קיים מעל 2000 שנה ! זה שהיינו מפוזרים בעולם, זה ביגלל שגירשו אותנו ממדינתנו בעבר ! מה שלא היה תלוי בנו, כי אז היינו חסרי כוח לימנוע את זה. בקיצור, הטרדיה האחרונה (השואה) אילצה אותנו להקים את המדינה מחדש ולחזור לארצנו, כדי לימנוע שואה כזאת בעתיד ! אגב העם הפלסטיני זו המצאה שקיימת אולי 50 שנה בילבד ! עד כאן ההיסתוריה בקצרה.

סלוניק

New member
אולי גם אתה תתעורר?

ל-"עם הפלסטיני המומצא" היו עוד בשנות העשרים של המאה הקודמת מפלגות לאומיות תחת המנדט הבריטי.

Dudidud

New member
אתה ער, עם עיניים עצומות.

מעולם לא הייתה ישות מדינית פלסטינית על שטחי א"י (בירדן כן..). המפלגות הלאומיות שאתה מדבר עליהן קמו כשהיהודים החלו לישב את א"י ורק בגלל זה. המפלגות הללו לא דרשו לכונן מדינה פלסטינית בא"י, אלא לכונן את הממלכה ההאשמית או כל-ערבית או איך שלא קראו לה (אני לא ממש זוכר..) על רוב (או כל) שטחי המזרח התיכון. הדברים אפילו מוזכרים מדי פעם בימינו אנו (אצל ה"פלסטינים" ובכלל). ההשקפה הערבית הכללית היא ודאי כזאת, ואפשר לראות זאת בבירור מהשניות ביחס הערבי למאבקם של הפלסטינים מול יחסם לפלסטינים עצמם. וד"א שנות העשרים של המאה הקודמת זה לא לפני כל כך הרבה זמן.

סלוניק

New member
ד"א,

שנות העשרים של המאה הקודמת הם כמעט תשעים שנה מהיום. קונגרס באזל התקיים רק כעשרים שנים לפניהם. אף פעם לא הבנתי למה הימין רואה חשיבות יתרה בכך שהתנועה הפלסטינית הלאומית התעוררה "בתגובה" לתנועה הציונית. זה לא משנה את העובדה שהיא קמה.

Continuum

New member
חוץ מזה

לא קשה לראות שהפלסטינים הם לאום על פי הגדרה ובמהות, ככה שאני באמת לא מבין את הילדותיות הזאת.

Dudidud

New member
...

תגדיר לי לאום ותצביע על המהות. וגם אתה מתעלם מהעובדה שהם לא דרשו יישות פלסטינית.

Dudidud

New member
אם אני וחברים שלי

הולכים ומיישבים מדבריות (תבחר אתה איפה). אנחנו אוספים עוד כמה יהודים מפה ומשם כאלה שנראים כמונו ויודעים כמה מילים בעברית. האם תוך חמישים אנחנו יכולים לטעון לזהות לאומית יחודית והקמת מדינה עצמאית בשטחנו? התעלמת מהעובדה שהם כלל לא דרשו מדינה פלסטינית.

Continuum

New member
..

אתה צודק בקשר לימין, אבל האידאל של השמאל הוא יותר "הם ירצו שלום בין אם הם רוצים אותו ובין אם לא."

נו במ'ת

זה לקוח מאתר לא אובייקטיבי מה נצפה, שיהיו כתבות עם ביסוס אמיתי באתר ימני? תביא טענה כזאת מאתר/עיתון נטרלי אובייקטיבי ואז נדבר...

למעלה