מה נאמר ומה נגיד

הMפקח

New member
בעבר אמרו שלא כול הפלסטינים

מחבלים וטרוריסטים. בהווה הם בחרו (דמוקרטית) באירגון הטרור -חמאס. אז אני שואל אותך, מה הם ?

סלוניק

New member
גם אומרים שלא כל הישראלים כובשים,

ובכל זאת עד עכשיו לא נבחרה ממשלה (עד לאחרונה ככל הנראה) שתפנה שטחים. יותר מאשר תוצאות הבחירות חשובות הסיבות להצבעה. ולפי סקרים ומחקרים עמדו עניינים אחרים מאשר המאבק בכיבוש (די מובן לנוכח המצב הסוציו-אקונומי ברש"פ). די לחשוב שאתה מעניין את הפלסטינאים עד כדי כך.

iRoNBaLLz

New member
תוכל אולי לבסס את דבריך?

איזה סקרים ומחקרים היו? מה גם שממתי סקרים ומחקרים הם מדויקים? אתה באמת חושב שהרבה פלסתינאים הלכו אחרי החמאס רק בגלל המצע הסוציאלי שלהם? וגם אם כן, העובדה עצמה היא שהצבעה לחמאס פירושה גם הסכמה לאידיאולוגיה של החמאס ומתן כוח לחמאס למימושה. קשה לי להאמין שאנשים מצביעים למפלגה על סמך עניין אחד בלבד שעולה במצעה ובלי הסכמה עם עניינים אחרים במצע. יכול להיות באמת שאצל הרבה פלסתינאים היה חשוב יותר הפאן הכלכלי במפלגה שהם בחרו, אבל אני משוכנע שהשיקול לבחירת המפלגה נעשה גם ע"י התחשבות במצע הבטחוני. החמאס ניהיה "הומנוטרי" רק לקראת הבחירות האלה כי הוא יודע שהפת"ח מושחת וע"י הצגת מצע בחירות סוציאלי הוא יצליח לגרוף עוד קולות. מצב כלכלי קשה גורם להקצנה גם בדעות הפוליטיות וזאת הסיבה למה נבחר החמאס. אני לא חושב שיש ישראלי שבאמת מעניין את הפלסתינאים, מה שמעניין אותם זאת האדמה שעלייה ישראל קיימת. הם הרי יתבכיינו על זה ביום האבל שלהם שבוע הבא.

סלוניק

New member
הסקרים שצויינו לפניך קודם לכן.

80% מן המצביעים לחמאס ציינו כי ההצבעה היא מטעמים כלכליים, עניין מובן לנוכח המצב הכלכלי של הרש"פ. פלסטיני המצוי בתת-תזונה יתעניין קודם כל בהשגת סיוע הומאניטרי ולא בשאלת הטרור. כאשר כמעט שתי המפלגות היחידות הן הפתח' והחמאס, והפתח' מזוהה עם השחיתות, העוני וכשלון הרש"פ בעשור האחרון, הבחירה למפלגה היריבה היא כמעט טבעית. דווקא בנוגע להמשך הטרור רובם הגדול של הפלסטינאים הביע התנגדות (בסקרים שנערכו מעט לאחר הבחירות) לעמדות החמאס. ההוכחה לדעת הקהל היא בכך שמאז הבחירות החמאס צמצם כמעט עד אפס את הפיגועים שלו. החמאס ניהיה "הומנוטרי" רק לקראת הבחירות האלה כי הוא יודע שהפת"ח מושחת וע"י הצגת מצע בחירות סוציאלי הוא יצליח לגרוף עוד קולות. מצב כלכלי קשה גורם להקצנה גם בדעות הפוליטיות וזאת הסיבה למה נבחר החמאס. אז אתה בעצמך מציין שהקולות הנגרפו הם בזכות המצע הכלכלי של התנועה. אבל תיקון אחד - החמאס נודע עוד במאה הקודמת בתור תנועה סוציאלית. גדודי עז א-דין אל קסאם הם רק חלק קטן ממנגנון שלם שמהווה את החמאס שמהווה תנועה לכל דבר. החמאס מפעיל רשתות בתי ספר, בתי תמחוי, מפעלי הזנה, מסגדים וכו'. לא סתם נתפסת התנועה כקונטרה לפתח' המזניח. הטרור מהווה פועל יוצא של האידיאולוגיה שמפעילה את החמאס, ולא האידיאולוגיה כפועל יוצא של הטרור. אני לא חושב שיש ישראלי שבאמת מעניין את הפלסתינאים, מה שמעניין אותם זאת האדמה שעלייה ישראל קיימת. הם הרי יתבכיינו על זה ביום האבל שלהם שבוע הבא. עד עכשיו ההודעה שלך הלכה בסדר יחסית, היית חייב לסיים אותה במשפט ילדותי?

iRoNBaLLz

New member
מי ערך את הסקרים האלה?

ואם החאמס שינה תדמית וניהיה הומניטרי, למה כל מדינות העולם סולדות ממנו ולא רוצות שיגיעו לממשלת החמאס כספים אלה רק לגופים המוניטריים ספציפיים ברשות? כל העולם יודע מי הוא החמאס ומה הוא רוצה. כולם כולל ישראל, הפלסתינאים ושאר מדינות העולם. הקולות שהחמאס גרף בבחירות אכן קשורים למצב הכלכלי של התושבים הפלסתינאים ומרידה בפת"ח, אבל אני בטוח שזה כולל גם את האידיאולוגיה של החמאס. כמו שאמרתי מקודם, אני לא חושב שאדם יצביע למפלגה שמבחינה סוציאלית הוא מסכים איתה אבל מבחינה מדינית לא. ובקשר למשפט ה"ילדותי" שלי- מה ילדותי בזה? שאני מסכים עם זה ואתה לא? אם הכתיבה שלי לא לרמה שלך אז אל תגיב לזה וזהו במקום להגיב בהתנשאות.

סלוניק

New member
מכוני מחקר שונים ברש"פ.

הסקרים אמינים ועליהם גם מתבסס ממר"י לעיתים כך שהניסיון להציג אותם כבלתי אמינים הם מיותרים (מה גם שאין לחמאס אינטרס להציג את העם כמתנגד לעמדותיו המדיניות). כשיש שתי מפלגות שלטון הבחירה היא ב'רע' הגרוע יותר גם אם אינך מסכים לעמדותיו, במיוחד כאשר הפתח' כשלה בעשור האחרון. הנושא הסוציאלי בוער הרבה יותר ולכן גם ההצבעה תטה לצד השני. אני מגיב גם למשפטים והתנסחויות ילדותיות כשיש צורך, אני לא רואה את התועלת בהתעלמות או אי-הערה.

iRoNBaLLz

New member
אני לא נוטה להאמין לכך שהחאמס נבחר

בעיקר בשל המצע הסוציאלי שלו.... מזה ממר"י? מכוני מחקר ישראלים? כשאמרת שלחמאס אין אינטרס להציג את העם כמתנגד לעמדותיו המדיניות זה בדיוק מה שנראה מהסקרים.. שיש לו אינטרס להראות שהעם הצביע לו דווקא בגלל מצעו החברתי ולא המדיני.. גם אם הנושא הסוציאלי יותר חשוב כרגע, אני לא מאמין שהאנשים נטשו את דעותיהם האידיאולוגיות והצביעו אך ורק בגלל המצע הסוציאלי.. סקרים שבוצעו בתוך הרשות, בטח בפיקוח של הממשלה או אפילו הרשות עצמה הם לא טיעון מספק לדעתי. הצורה שבה הגבת למשפט שלי, בין אם הוא באמת ילדותי או לא, נתנה לי הרגשה של התנשאות מצידך.

סלוניק

New member
ממר"י הוא מכון מחקר צבאי של חמ"ן.

אם החמאס היה שולט במכוני הסקרים מן הסתם היה מנסה להציג את ההצבעה כהצבעה מלאה והבעת אמון כוללת. הטיעון שלך הוא מגוחך כאילו החמאס שולט במחקרים ומטה אותם באוםפן שיציגכ אותו כנוגד את עמדות העם (מה בדיוק האינטרס להציג עצמו כנציג העם מבחינה סוציאלית ומתנגדו מבחינה מדינית? זה חסר כל היגיון). בכל אופן, אין התחמקות קלה יותר מלטעון שהסקר שנעשה הוא סקר מוטה ולא משקף את המציאות. מכון הסקרים הפלסטיני נחשב אמין ומקובל גם על גורמי מודיעין ישראלים. מוזרה במיוחד הטענה כאילו כל סקר שנעשה ברשות הוא לא טיעון שמספק אותך, היות ואין שום דרך אחרת לסקור את תושבי הרש"פ...

Dudidud

New member
אתה התבלבת קצת..

השמאל הוא זה ש: "אנחנו נעשה איתם שלום בין אם הם רוצים ובין אם לא".. במיוחד האסכולה לבית שרון.. השאר יותר בכיוון של "אנחנו נמצא מנהיג שרוצה שלום (או לפחות אומר ש..) ונדבר איתו, מה כל השאר שם רוצים? לא מעניין אותנו.." אצל הימין זה: "הם ירצו שלום, יקבלו. לא רוצים? לא צריך"

iRoNBaLLz

New member
תגובה...

השמאל בעצם מוכן לעשות שלום עם כל אחד.. וזה מתבטא עם ניסיונות הדברות עם החמאס. מוכנים לוותר על כל המדינה בשביל שלום, בטח כשזה לא פוגע בהם מכל בחינה שהיא. הימין רוצה שלום. אבל לא בכל מחיר, כי הוא מודע לכך שישראל לא מעצמה ולא יכולה לוותר הרבה כדי להמשיך להתקיים. אגב, אני לא יודע מה איתך, אבל בחירה בחמאס להנהגת הרשות הראתה לי את הפרצוף האמיתי של העם הפלשתינאי ואת האידיאולוגיה האמיתית שלו. והכל בדמוקרטיה בפיקוח בין לאומי.

העם הפלסטיני הוא מסכן

שולטים עליו ארגוני טרור אין לו ממש פרצוף משלו...

iRoNBaLLz

New member
עם מכנה משותף מאוד ברור שבא לידי

ביטוי בבחירות האחרונות ברשות.

iRoNBaLLz

New member
לא היית ממהר לסמן ../images/Emo45.gif. יש אנשים

זה לא אומר כלום מבחינתם על הפלסתינאים. עד ש"מלחמת הקודש" שלהם נגד ישראל תתחיל, הם יאמינו שהפלסתינאים בסדר גמור. וגם אחרי שהמלחמה הזאת תתחיל חלקם עוד יאמין להם...

רוני13

New member
כן...

אבל לנו אין עוד מדינה לכל האוסף הזה...! להם יש עוד 11 כאלה...ובכלל לפי האיסלם ירושלים היא לא עיר הקודש אלא מכה! הם סתם דורשים עוד ועוד על שמו של האליל שלהם אללה!

למעלה