מה מהות החיים ?

פשוש30

New member
מה מהות החיים ?

העליתי שאלה זאת גם בפורום הגיל השלישי ואני מבקשת להעלות אותה גם כאן. מה הייעוד שלך ? מה מהות החיים ? למה אנו כאן ? מה אתם חושבים ? פשושי

thankful

New member
מה אנו מחפשים בעולם הזה ?

כן , גם אני חשבתי על נושא "מהות החיים" וחושב עליו מדי פעם בפעם ... אני רואה שרעיונותיי למאמרים/דיונים הולכים ונגנבים (נגמרים ...)

TheBigBrother

New member
מה?

מה זה המהות חיים המוזרה הזאת? השאלה היא למה אנחנו קיימים ולא למה צריך לקיים יחסי מין

thankful

New member
לא שמת לב שהוצאתי שם לשון ../images/Emo3.gif ../images/Emo35.gif

הכל בחיוך :)

magenta73

New member
אני לא יכולה

שלא להיזכר במדריך הטרמפיסט לגלקסיה. הם שאלו מה משמעות החיים וכו'. בנו חתיכת מחשב בשביל זה. שעבד על זה ים זמן. והתשובה שלו בסופו של דבר היתה... 42 לכל אחד יעוד אחר, משמעות אחרת וכו'. בסופ של דבר לחיים אין משמעות אלא המשמעות שאת נותנת להם. וזהו. פשוט אבל מפחיד.

thankful

New member
42 פירושו חסר משמעות ?

כך אני מפרש את זה : אם המחשב אמר שמשמעות החיים היא 42 , זה בדיוק אומר שהחיים חסרי משמעות (אלא אם המספר 42 אומר משהו מיוחד בשבילך , למשל בשבילי - 42 הוא אחד מהמספרים האהובים עליי , כך שלגביי המספר 42 אינו חסר משמעות ...)

מהות החיים שלי-

בתור פרח הוראה ומורה לעתיד- לשנות משהו, ואני לא נאיבית, אני יודעת שלא הרבה ישתנה בגלל שאני אהיה מורה, אבל מבחינתי אם השפעתי על X תלמידים לטובה, עשיתי את עבודתי כראוי.

פשוש30

New member
אני מאמינה בהחלט

אני בהחלט מאמינה שמורים טובים יכולים להוציא זהב גם מילד רגיל לחלוטין. כילדה , שהמורים שלה רצו לעשות לה עוול איום , אני בהחלט יכולה להעריך את ההורים שלי שלא שמעו להם והאמינו בי.

shirazlovemor

New member
המטרה שלי בחיים

למצוא את אהבת חיי, להיות איתו כמובן, לחיות איתו לנצח, להתחתן ולהקים משפחה, לעסוק בתחום שמעניין אותי ולהיות ביחד עם משפחתי בריאים ומאושרים

200611

New member
האושר בא במנות קטנות לאללה

החיים לא מבצעים רק פעולות שמובילות לאושר. זה לא מהות של כל החיים.

RainDrops

New member
אם תמיד

כולם היו מאושרים, כבר אף אחד לא היה מעריך את זה שטוב לו. נקודה למחשבה

200611

New member
נכון

למרות שיש סוג של שגעון שממאפייניו זה אושר תמידי. אבל את האנשים האלה מאשפזים.

200611

New member
מהות החיים זה לחיות אותם

על אף הקשיים. לא להתאייש מהם באמצע. לשאוף למצוא אהבה ואולי זוגיות. לשאוף להוליד דור המשך. ללקט את רגעי האושר הקצרים. ולקוות לבריאות טובה. החיים קשים (שקרן או לא מודע מי שלא מודה בזה) לדעתי זה אומנות לחיות אותם בסיפוק. לכן מהותם זה במימוש קיומם.

תלוי את מי שואלים

לפי חבר שלי, שחזר בתשובה-קבליסט , לפי אחד הספרים שלו ( ספר היצירה או מקור חיים או משהו דומה...) ה' ברא אותנו כדי שנכיר בתפארתו וגדולתו ( וכדי לדעת לעשות את זה יש עוד ספר שמפורטת בו כל המצוות עשה ואל תעשה ). במילים של ימינו, זה בערך אותו דבר, לאהוב את המציאות כעת, ולחיות בתחושת תודה פנימית גדולה לקיום. לפי הרב שלי , משמעות החיים היא התמודדות אין סופית, עם כל רגע, בשימחה, תוך ציפיה לבואו ( של המשיח ) הוא אומר ש "הציפיה לבואו" היא מצווה חשובה לאין שיעור. כמו שהבנתי, אם עושים את זה נכון, אז זה דומה לתחושה של כאילו אוטו הולך לקרות הדבר הכי מדהים והכי טוב שיכול להיות, פתאום יש שלום ואהבה בעולם, או שתכף מגיע השליח עם הצ'ק ממפעל הפיס, ואוטוטו נערת חלומותיי מקישה בדלת... אין ספק שאם מאמינים שאוטוטו כל הדברים האלה יקרו עוד דקה מעשיו ( בכל דקה-דקה מעכשיו... ) אפילו אם תגידי שאני חי באשליות, זה בהחלט אוטוסוגסטיה / אסטרטגיה שיכולה לתת טעם לחיים. לי הייתה בסוף השבוע התמודות לא פשוטה... כתבתי עליה בפורום אחר ש"מלאכי עליון" הגיבו עליה... וכך היגעתי לפה...

למעלה