מה לעשות?

מה לעשות?

מרגישה שהקשר מוצה לגמרי ולמרות שיש בבסיס איזו שהיא חיבה,אולי אהבה, אני כבר לא יודעת מה בדיוק יש, אני מרגישה שאני רוצה לברוח. הוא עצמאי, עובד מהבית. אני עובדת במשרה ממלאה ואחראית על כל ענייני הבית השוטפים, כולל חוגי ילדים, חשבונות, טיפולי אוטו. הוא עובד על פיתוח העסק שלו כבר יותר משש שנים ושעדיין לא מפרנס אותנו. הוא מתוח, עצבני, הרבה דברים על הראש, בדרך כלל אני מבינה ומפרגנת, עוזרת, לוקחת על עצמי את כל שאר הדברים כדי שיהיה פנוי לגמרי. לפעמים, בזמן לחץ מהעבודה שלי, הוא לוקח פיקוד (עם יותר או פחות בקשות והכוונה מצידי). כבר כמה שנים שאני חשה שהוא לא ממש חלק מהמשפחה. אני זו שיוזמת פעילויות משפחתיות או יציאות. מארגנת חוגים לילדים ולוקחת אותם לבילויים. כשאנחנו כבר יוצאים יחד, זה איכשהוא תמיד לחוץ. הוא מתעצבן עליהם, הוא נוקשה איתם, דורש מהם כל הזמן לעמוד בסטנדרטים שלו. ותמיד זה נגמר בחיכוך שאחר כך מוביל לריב ביננו. גם בבית הוא לא ממש איתם. כל השיחות שלו איתם הן על מנת להוכיח אותם על מעשה לא טוב, או על התנהגות לא הולמת. בארוחות, סביב לשולחן, אני תמיד לחוצה שעוד מעט הוא יתפוצץ בגלל משהו. איתי הוא מנסה להיות יותר רך, עם חוש הומור, מרצה אותי, אבל מעבר לזה לא ממש מנסה להבין או לשאול מעבר למה שאני מספרת. מרגישה כאילו אני חיה עם זר גמור. אני כל הזמן מנסה לרצות אותו, להרגיע את הרוחות. אתמול יצאנו לטייל אחרי שכבר ממש לחצתי שצריך. בבוקר הוא קם, מאוחר ואחרי תחנונים, שוב ישב לעשות משהו בעבודה וכשכבר יצאנו הייתי פקעת עצבים.. הוא כמובן מצא משהו לכעוס על הילדים ואני כל כך התעצבתי. לא יכולתי להמשיך במצב הרוח של קודם ושתקתי כל הדרך חזרה הביתה. אחר כך לקחתי את עצמי ויצאתי מהבית. אף פעם לא עזבתי את הבית לכל כך הרבה שעות. הרגשתי שאני לא רוצה לחזור. לא היה לי איכפת להעלם לתמיד. בסוף העייפות הכריעה וחזרתי. מאז הוא לא מדבר איתי. ניגשתי פעם אחת לנסות לדבר, הוא לא רוצה. אבל זה לא חדש. הוא תמיד עושה לי "טיפול באלם"- כמה ימים ואחר כך לאט לאט זה חוזר לסטטוס קוו בלי לדבר על דברים. עד לפעם הבאה. היום אני עסוקה בלטפל בכולם. די נמאס לי מכל המצב הזה ואני מרגישה לכודה. מצד אחד רוצה לגמור את הסיפור הזה, אבל יודעת שהוא לא ידבר איתי עכשיו. מצד שני, לא רוצה לדבר איתו בכלל. אני כל כך כועסת עליו, כל כך פגועה מחוסר העניין שלו, מכל ההתנהגות ובעיקר מתחושת הלבד הזאת. אין לי משפחה בכלל. אין לי לאן ללכת. אין לי גם חברה שאוכל להעזר בה בקטע הזה, כי אף פעם לא סיפרתי לאף אחד על מה שקורה ביננו. הילדים קצת המומים מכך שיצאתי לכמה שעות אתמול ומכך שהוא צרח עליי היום ואני חוששת ממה שעובר עליהם. מה עושים עכשיו?

סיפור עצוב

את והילדים בני ערובה לגבר חלש וממורמר שלא יודע להתנהל ולהתמודד עם כשלונו בחיים, ומוציא עליכם את זעמו על חוסר האונים שלו. התסכול והכאב שלך נשמע היטב עד לכאן, אך לא יעזור לך אם רק אומר לך איזו מסכנה וכו' וכו'. לא בשביל זה באת לכאן. ממה שאת מספרת, נשמע שבשש השנים האלה את למעשה גם מפרנסת את המשפחה, גם מחזיקה על הכתפיים שלך בית וחינוך הילדים וגם סוחבת די בכוח את הגוויה הסרוחה של מה שהיה פעם זוגיות בהנחה שזו תבטל את הבדידות של להיות לבד בעולם. יצרת משוואה לא מאוזנת בעליל, לרעתך ולרעת הילדים, שכנראה מילאה תפקיד של מסגרת גם אם היא סוג של אשלייה פוגענית. את במצב שבירה. אבל את צריכה לאסוף את הכוחות. כי הגעת לנקודת מפנה חשובה, לצומת של 'עד כאן'. לכאורה הגעת לנקודת צבירה לעשות שינוי, השאלה היא איזה שינוי את רוצה, מוכנה, מסוגלת להוציא לפועל? מצד אחד את רוצה לברוח משם. אפשר להבין אותך. קשה לחיות בתוך סיר רותח של אנרגיה שלילית מבעבעת. מצד שני את אומרת אין לי לאן ללכת - כלומר את כל כך נחותה וחלושה בקשר, שלמרות שהוא זה שלא מתפקד במשפחה, מי שצריך 'ללכת' קרי לפנות את השטח, מבחינתך, זה את והילדים. למלחמה צריך כוחות. לא ניגשים למלחמה המומים ומותשים. כנ"ל גם לשלום. את השינוי לא עושים בטריקות דלת ובריחה. שינוי עושים רק באמירה ברורה וצלולה - עד כאן. אמירה אסרטיבית ולא מתפשרת. אני לא יודעת מה המצב הכלכלי, אבל אם יש באפשרותך - תיזמי טיפול, עבורך. זה יעזור לך להבין מדוע את מוכנה לוותר על עצמך, להעמיס על עצמך באופן כל כך חד צדדי בקשר ועדיין להרגיש 'פחות שווה', ולמגר את המקום הזה. זה יעזור לך לבנות בטחון למנוע כל פגיעה נוספת בך ובילדים, ולפעול הלאה. אחרת, במקום שאת נמצאת כעת, תינזקי עוד יותר.

גארוטה

New member
מכל מה שכתבת

הפיסקה הזו היתה הנוראה מכולם "כבר כמה שנים שאני חשה שהוא לא ממש חלק מהמשפחה. אני זו שיוזמת פעילויות משפחתיות או יציאות. מארגנת חוגים לילדים ולוקחת אותם לבילויים. כשאנחנו כבר יוצאים יחד, זה איכשהוא תמיד לחוץ. הוא מתעצבן עליהם, הוא נוקשה איתם, דורש מהם כל הזמן לעמוד בסטנדרטים שלו. ותמיד זה נגמר בחיכוך שאחר כך מוביל לריב ביננו. גם בבית הוא לא ממש איתם. כל השיחות שלו איתם הן על מנת להוכיח אותם על מעשה לא טוב, או על התנהגות לא הולמת. בארוחות, סביב לשולחן, אני תמיד לחוצה שעוד מעט הוא יתפוצץ בגלל משהו. יקירתי, זו התעללות ! התעללות בך ובעיקר התעללות בילדים שכל מה שהם רואים זה אבא עצבני, מתוח ונוקשה שצריך ללכת לידו על קצות האצבעות ולפחד מההתפרצות שלו כלפיהם או כלפייך בגללם. המשא הכבד הזה שהם צריכים לשאת על הכתפיים הוא פשוט בלתי נסבל, המתח שאת חיה בו הוא בלתי אנושי וכדי שיהיה לפחות סיכוי שזה ישתנה התגובה שלך צריכה להיות אחרת ועליך לשנות ומיד את הדפוס שהוא התרגל אליו אחרי כל מריבה הוא תמיד עושה לי "טיפול באלם"- כמה ימים ואחר כך לאט לאט זה חוזר לסטטוס קוו בלי לדבר על דברים. עד לפעם הבאה." הרגלת אותו, אמנם מתוך רצון לחזור לשיגרה של שקט ורגיעה, שאת מקבלת את הטיפול באלם ומרשה את החזרה לשיגרה מבלי לדבר על הדברים, מבלי להביע את עמדתך ומבלי לעמוד על כך שדברים חייבים להשתנות ושהטרור הזה שהוא משליט בבית כלפייך וכלפי הילדים חייב להיפסק ועכשיו. הלוואי שהייתי יכולה לשלוח לך יותר מ

niva99

New member
האבחנה שלך נכונה

ומה שאני הבנתי מזה שעובר עליו משהו רע שגורם לו להתנהג איך שהוא מתנהג. מכירה את הההיררכיה שלבוס רע אז הוא "יורד"על זה שמתחתיו->וזה שמתחתיו יורד בתורו על אישתו ->אישתו יורדת על הילדים ->הילדים על הכלב או החתול... בקיצור כולם מתוסכלים גם הבעל וגם האשה - ומן הסתם הילדים. שאלת השאלות - האם טיפול יכול לעזור כאן ? או שהשחיקה כ'כ גדולה עד שכלו כל הקיצים - ורק "פתרון יום הדין " יכול להושיעם?

נראה שיצרת לך "מפלצת"

ודווקא מתוך כוונות טובות :הסרת ממנו אחריות על הבית, הילדים והפרנסה ולקחת הכל על עצמך, והכל כדי שיהיה לו קל וטוב יותר. מסתבר שזה לא עובד ככה כי עכשיו הוא נשאר "בלון בלי אויר" אין לו אחריות או סמכויות ובעקבות כך גם אין לו תחושת משמעות ואחריות כלפי המשפחה והדימוי העצמי שלו על הקרשים. את תפסת את כל המקום בבית ואת תפקיד המבוגר האחראי ולו לא נותר אלא להיות סרח עודף - וככה הוא גם מתנהג. אני בניגוד לאחרים לא שופטת לחומרה את ההתנהגות שלו כלפי הילדים, אני לא נמצאת במקום ואולי הוא מרגיש שהחינוך שלך רך מידי והוא מנסה בדרכו (כעס ותוכחה) לאזן את זה. בכל אופן העובדה שאת לא נותנת לו גיבוי גם שם, לא מוסיפה למקומו בבית. אני מבינה שאת כבר "מיואשת" ממנו, אבל כל מה שאת כותבת עליו נשמע מזלזל, אפילו היחס שלך לעסק הכושל שלו הוא פטרוני. אני לא יודעת מה הביצה ומה התרנגולת אבל אם את מתייחסת אליו כמו לילד שצריך לוותר לו כל הזמן כי "מה הוא כבר מבין ומסוגל", אל תתפלאי שהוא מתנהג ככה בדיוק. אני חושבת שלפני שאת מפרקת, תנסי קודם להחזיר לבנאדם מקום מכובד בבית, כאבא וכמפרנס. הדרך לעשות זאת היא פשוט לתת לו מקום, כי את כמו "בלון נפוח" הלכת ותפסת עוד ועוד מקום בבית בעוד הוא הלך והתרוקן. תלכי ללמוד יום בשבוע - זה יהיה היום שהוא אחראי על הבית והילדים. תפחיתי אחוזי משרה ותרויחי פחות כסף, שהוא ימצא דרך להשלים את החסר. תודיעי לו שאת והילדים יוצאים לטיול והוא מוזמן להצטרף. כנ"ל בעניין ייעוץ, תקבעי תור ותודיעי לו שהוא מוזמן - אל תגידי לו שהוא צריך או חייב לבוא - תני לו אחריות על החלטותיו. תקחי בחשבון שלא הכל יהיה בדיוק כמו שאת רגילה וחושבת שנכון - אולי ביום "שלו" הילדים לא יתקלחו ויאכלו לארוחת ערב נקניקיות. אולי יקח לו זמן למצוא איך לדבר עם הילדים ואולי הוא דווקא יתמיד בסגנון קשוח משלך כלפיהם - אבל כל זה בסדר, מותר שכל הורה יתן בבית את הטון שלו. נתתי כמה רעיונות. שיהיה לך בהצלחה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
מצטרף לחלוטין! ../images/Emo45.gif

סיפורי זוגיות הם תמיד תמיד רשומון: שומעים את הסיפור שלה, ואת הסיפור שלו, וזה שני עולמות שכל קשר ביניהם הוא מקרי. ושניהם צודקים! מיציפיצי היטיבה, לדעתי, לתאר תסריט ריאליסטי לחלוטין של החיים כפי שהם יכולים להראות מצד בן זוגך. את לקיחת המקום שלו על בגלל הצורך שלך שדברים יהיו מתוקתקים בדרכך, תקיעת הטריז בינו לבין ילדיכם על ידי הביקורת הקטלנית שלך על דרכי החינוך שלו [הצרחות מגיעות רק אחרי תיסכול ארוך!!!] את ההקטנה שלו, ועוד. ואני בהחלט מצטרף לכל דבריה. אני רוצה לומר: זה לא כתב אישום נגדך. להיפך. הראיה הקוטבית הזו היא אופיינית מאוד לזוגיות עם ילדים. אין פה אנשים רעים. אני מדגיש את הדברים של מיציפיצי כדי שתראי שגם הוא לא האיש הרע בסיפור, כמו שאת לא. ואת מציינת שיש ביניכם בכל זאת קשר, כלומר יש בסיס. אין לי ספק שלצאת מהמצב הזה כרוך בהרבה כאב והרבה קושי. אבל זה כן אפשרי, וזה אפילו הדבר הנכון. כי אם תצאי מהסיפור הזה בתחושה שאת צדקת במאה אחוז, את קרוב לוודאי תחזרי על אותן שגיאות עם בן הזוג הבא - ואין אושר זוגי באופק. רק התבצרות בחיי גרושה שהתייאשה מגברים. וזה לא מקום כיפי בכלל.

נומלה

New member
כלומר היא צריכה להקטין את עצמה?

ולפי מיציפיצי אפילו להקטין את משרתה ל50 אחוז כי בעלה לא מתפקד? יש כאן איזו חציית קו. יש הבדל בין אשה שמגדילה את עצמה על חשבון הבעל ולא נותנת לו לצמוח בתוך המשפחה ומחוצה לה לבין אשה עם בעל שלא מתפקד מכוח זה שהוא בוחר לא לתפקד.להקטין את כושר ההשתכרות שלה במצב שהוא לא לוקח אחריות נשמע לי התאבדות כלכלית. ואם זה לא כתב אישום נגדה כפי שכתוב למה היא צריכה לשאת בעונש? נישואין זה לא מטרה בפני עצמה וזוגיות היא לא מטרה בפני עצמה. אם מתברר שבן הזוג אינו ראוי צריך להפרד. הבחורה מחזיקה בית וילדים על הכתפיים ואתם אומרים לה להקטין את עצמה בשם הזוגיות הקדושה. גורם לי לבחילה. אולי בן זוג יותר חזק ועצמאי ידע להעריך אשה כזאת.

I C E M A N 7

New member
../images/Emo45.gif

ככה זה כשחיים בתרבות שאומרת שחייבים ילדים. לא כל אדם בנוי להיות הורה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
להקטין עצמה? לא ולא

הקטע של הקטנת המשרה באמת לא לעניין לטעמי. כנראה לא שמתי לב אליו. ברור שזה לא הכיוון. אבל כל השאר כן. ואין בזה שום הקטנה - רק להשאיר מקום גם לבעלה. יש במשפחה מקום לשני הורים. לא חסר מקום.

kmiki

New member
כל כך צודקת

וואו, כמה שאת צודקת, להחזיר לגבר את האחריות החלקית שלו, את ה50% שלו, ודברים חייבים לזוז.

ויקה1222

New member
שלום

קשה לי להסכים עם הנטיה הזו להחליט שלכל בעיה בזוגיות אחראים שני בני הזוג במידה יחסית שווה. נכון שלפי התאור הוא ממש על הפנים, טיפולי "אלם" למיניהם, אופי קשה, התעללות ממש בילדים וגם בה, אבל בעצם היא זאת שאחראית לזה,היא יצרה את המפלצת. ובכן, לדעתי, לפעמים יש מצב שאחד מבני הזוג הוא אדם נחמד וטוב, משקיע בילדים, ואילו השני, הוא, איך לומר זאת, פשוט חרא של בן אדם. קורה, לא? הרי לא כולם דומים וטובים או רעים בבסיסם באותה מידה. גם אם אכן קרה מה שקרה וגם לה יש תרומה והיא "ניפחה את הבלון" (או פשוט נאלצה לעשות הכל בבית כי הוא לא עשה, הכל ענין של הגדרה), הרי הוא עדיין אחראי על התגובות שלו. הוא מחליט מה לעשות בתוך המציאות של חייו. הוא יכול היה לבלות זמן איכות עם ילדיו, הוא לא צריך אישור מאישתו לכך, הוא בוחר כיצד להתנהג ואף אחד אחר. אין לי בעיה עם חינוך קשוח, אבל ההתעללות במקרה זה מתבטאת בכך שהוא בחר לא לספק לילדים שלו אפילו לא חוויה אחת של זמן איכות חיובי משותף. כל מה שהם זוכרים ומכירים ממנו זה את הלחץ והכעס. אין בעייה להוכיח את הילדים על מעשיהם, הבעיה היא כשזה הדבר היחידי שעושים איתם, והאמת כאשר כל המשפחה יושבת לאורך כל כך הרבה ארוחות משפחתיות בחשש שהאבא יתפרץ, זו נראית הגדרה להתעללות. וכרגיל במקרה זה, כאשר הגבר הוא בעל ואב גרוע (בכלל לא בגלל העסק שלא הולך, זה יכול לקרות, אלא בגלל היחס למשפחתו), ישר מתחילים לחשוב איך עוד אפשר לפייס ולרצות אותו ומה בעצם עשתה האישה שהביא אותו למצב הזה. להזמין אותו ליעוץ, חלילה לא לכפות עליו, העיקר שיהיה לו נעים ויחזור להרגיש חשוב בבית. זה ממש כמו לחקור מה בדיוק עשתה אשיה מוכה שבעלה מכה אותה. למה לא לכפות בעצם? אפשר בהחלט להגיד שהליכה ליעוץ היא תנאי (ממש ככה) לאי גירושין. שואלת יקרה, את נשמעת אדם אינטלגנטי, ולדעתי תרמת וניסית מספיק כדי שחיי הנישואין יצליחו. את אכן בפרשת דרכים. הייתי מציעה להקציב זמן,כחצי שנה, ולנסות פתרון שעדיין לא ניסית כגון יעוץ (יחידני או משותף) ואחרי זה להפרד ולהתגרש. את זאת שעצמאית מבחינה כלכלית, אולי אם בעלך יצטרך לעזוב את הבית ולדאוג לעצמו לדמי שכירות, זה יועיל לו בסופו של דבר. תחשבי גם על הילדים שלך ואיזו דוגמא לחיי משפחה הם מקבלים. מאחלת לך המון הצלחה.

איפה כתבתי שהעסק שלו כושל?

איפה כתבתי שאני לא נותנת לו לעשות כלום? וקצת תשובות- חשבתי להוריד שעות, כי לפעמים הוא בנסיעות ואז אני לא מצליחה להתעסק עם הכל, והוא ביקש ממני לא לעשות זאת. אני ממש לא דואגת שהילדים יאכלו נקניקיות ביום שאני לא בבית, לא חושבת שציירתי את עצמי כאחת שדורשת ממנו לעשות את הדברים כפי שא-נ-י רוצה. אני רוצה שהוא יקח חלק פעיל ואל רק כשאני מבקשת. האם באמת, כמשפחה, אני צריכה לבקש שהוא יעשה משהו אבהי עם הילדים? שהוא יקום בבוקר ויכין אותם לבית הספר? אני עושה הכל כברירת מחדל, כי הוא לא קם בבוקר. פעם הייתי מתחננת אליו שיקום ויעזור לי, עכשיו אני פשוט קמה וזהו. מצד שני, אני לא רוצה לצייר אותו כמפלצת, כי הוא לא. אני מקבלת את מה שאת כותבת, הוא מרגיש שהיה רוצה לתרום יותר לכלכלת המשפחה. אף פעם לא אמרתי לו שהוא לא עושה את זה. כתבתי את זה כאן, לכם. לו אני תמיד אומרת שנראה לי שהעסק מתקדם ושהוא עושה עבודה נהדרת. אני זו שתמיד נותנת מחמאות ואומרת לו כמה שהוא מוכשר. הוא, לעומת זאת,אף פעם לא יעשה דבר כזה בשבילי. אני זו שקונה לו מתנות ליום הולדת, מכינה הפתעות לימי נישואין, שדואגת לימי ההולדת של ההורים שלו. לא קיבלתי מתנה ליום הולדת, או אפילו ברכה, או אפילו נשיקה ביוזמתו (מבלי שאזכיר לו שזה יום ההולדת שלי), כבר שנים! עכשיו זה קצת יותר מובן?

עכשיו הרבה יותר מובן ש...

כל מה כתבתי נכון, כלומר את אמנם "שליטה נאורה" בבית אבל עדיין השליטה בבית. אני אעבור על הדברים שלך אחד אחד: 1. הורדת שעות העבודה שלך : אם את מרגישה שאת לא עומדת בעומס את צריכה להגיד לו את זה ולא להסכים לעבוד יותר שעות ממה שאת מסוגלת, בדיוק בשביל זה יש לך שותף לחיים שיגבה אותך כלכלית. במקום זה "ויתרת" לו על החובה הזאת שלו. למה? כי הוא כזה מסכן ומשתדל... 2. להכין את הילדים לבית הספר : שוב, את חושבת שזה מחובתו? תודיעי לו שמחר בבוקר הוא מכין את הילדים לבית הספר כי את בבוקר עסוקה/צריכה לצאת מוקדם/משלימה שעות שינה ולמחרת בבוקר פשוט אל תכיני את הילדים לבית הספר, רצוי אפילו שתצאי מוקדם יותר - שיתמודד. אל תתרגשי אם הילדים יאחרו בפעמים הראשונות, נפשם הרכה לא תיפגע מנזיפת המורה... 3. במשך 6 שנים את לא רואה את העסק שלו מתקדם ומפרנס אתכם. למה את שותקת? למה את משקרת לו ואומרת שנראה לך שהעסק מתקדם ושהוא עושה עבודה נהדרת אם את חושבת שהעסק לא מתקדם והוא עושה עבודה מחורבנת (לפחות לפי מבחן התוצאה)? זאת גישה מאוד מאוד פטרונית, האם את חושבת שהוא טמבל מוחלט, שהוא לא רואה שהעסק לא משגשג? דברי איתו בכנות על הצורך המשפחתי שהוא יפרנס, שאולי יעבוד חלק משרה כשכיר וחלק מהזמן ימשיך לחזק את העסק העצמאי. אל תחלקי מחמאות סתם, רק אם את חושבת שהוא ראוי להן ושאת בכנות מרגישה כך. 4. מתנות לימי הולדת - את רוצה לשמח מישהו, תקני ותפתיעי. את לא רוצה, אל תעשי זאת. הוא לא זוכר תאריכים - תזכירי לו ("היום יום ההולדת של אמא שלך") שיעשה עם זה מה שהוא רוצה. אם את רוצה לאחל לאמא שלו יום הולדת שמח, תתקשרי ותאחלי בשם עצמך. אל תקחי אחריות על האיחולים/אי איחולים שלו. יכול להיות שכל זה לא יעבוד והוא ישאר חרא של בן זוג, אבא ומפרנס ואז באמת עדיף בלעדיו. אבל לפני שאת מפרקת, אם את באמת רוצה לתת לזה צ'אנס, תנסי את מה שאני אומרת, תפסיקי להיות ה"מבוגר האחראי" , תפרקי קצת עול ותראי איך הוא מגיב לזה. לצערי נשמע מדברייך שאת כל כך שבויה בתדמית ה"קדוש המעונה" שיצרת לעצמך שאת לא מצליחה להבין איך מישהו לא יעריך את חייו במחיצת "צדיקה מוחלטת" שכמוך. החדשות הרעות הן שבכלל לא כייף לחיות עם צדיקה, זה תמיד גורם לצד השני להרגיש "זבל" ובהתאם להתנהג כך.

עייפות

זו המילה שמתנגנת לי לכל אורך ההודעה שלך. וגם שקצת איבדת את עצמך לטובת הבעל והילדים. מתי עשית בפעם האחרונה משהו שהוא רק בשבילך? לצאת עם חברות לקפה למשל? אני מצטרפת לכל קודמי, ובעיקר מחזקת את האמירה שאת לא במצב לקבל החלטות. החלטות על המשך קשר לא נכון לקבל מתוך מצב נקודתי של כעס, חוסר שביעות רצון ובטח לא מתוך עייפות. מצאי את הדרך ולכי לטיפול. למדי מה ישנה את התחושות שלך מצד אחד ומה באמת את רוצה לאורך זמן. משפחה זה כמו מנגנון של שעון של פעם, כזה שמורכב מהרבה גלגלי שיניים שמסתובבים במהירויות שונות ולכיוונים שונים וביחד מתפקדים. ברגע שאת תתחילי לשנות ולהשתנות - כל המנגנון יתחיל להיות מושפע ולהתנהג אחרת. ורק אז תוכלי לבחון אם השינוי מספיק, אם הוא נכון. קחי בחשבון שיהיו גם חריקות בדרך. זה חלק מתהליך של שינוי

seeyou

New member
"מרגישה כאילו אני חיה עם זר גמור"../images/Emo178.gif

"אין לי משפחה בכלל. אין לי לאן ללכת. אין לי גם חברה שאוכל להעזר בה בקטע הזה, כי אף פעם לא סיפרתי לאף אחד על מה שקורה ביננו. " לפי הבנתי,גם אחרי הרבה(עשרות) שנות נשואים עדיין לא ממש מכירים אחד את השני אני בטוח שלא קל לך והיית רוצה בשינוי אך צריך להבין שלפעמים שינוי קיצוני יכול גם לגרום נזק. ממה שקראתי בפורומים הרבה נשים היו מוכנות להתחלף איתך יוסי

אני קוראת את התגובות שלכם

וקצת קשה לי לעכל את כל מה שכתבתם. קודם כל, תודה לכם על הזמן ותגובות שכתבתם. אני מניחה כי פתאום ניצבת לי מראה מול הפנים ומכריחה אותי להסתכל. אני מסכימה עם מה שכתבו פה על כך ששומעים רק את הצד שלי, ולפעמים בויכוח יש נטייה להקצין את הדברים. יש תקופות בהן הוא ממש אחלה אדם. מצחיק ושמח ואוהב, גם כלפי הילדים. זה לרוב קורה כשאנחנו מדברים ואני מנסה להראות לו את הצד החיובי שלהם, את החשיבות של להיות רך ואוהב איתם. הוא גדל בבית שההורים לא היו כל כך מעורבים במה שקרוה עם הילדים ואמו היא מאוד מאוד עצבנית. גם אני לא טלית שכולה תכלת, גם אני מרגיזה ומעצבנת לפעמים. לפני כמה שנים כשהגענו לריב כזה ,הלכנו ליעוץ. בהתחלה הלכתי לבד ופעם אחת הוא הצטרף. אחרי הפעם הזאת הוא אמר לי, דבר שהוא תמיד אומר, שאין אדם חיצוני שיבין את כל התמונה שלנו, כי הוא לא בתוך מערכת היחסים. הוא ישב שם והבטיח שהוא רוצה לשקם ולעשות הכל וזה באמת עבד לשנה או יותר, עם נפילות פה ושם. אני חושבת שהוא הבין שהייתי רצינית בכוונה שלי ללכת אם זה לא יתקיים. כרגע,גם המצב הכלכלי, גם הלחץ בעבודה, גם הילדים, לא יודעת אם יש לנו את היכולת לעשות את זה שוב. החלטתי לא להתעמת איתו כרגע. אנחנו לא מדברים. הוא ישן בסלון ואני עושה הכל עם הילדים. החלטתי להיות שקולה בתגובה שלי אבל גם אסרטיבית. לא מוכנה להמשיך ככה והוא צריך לתת חלק מן הפתרון. אני מקווה שזה יעזור.

אני חושבת שהחלטת מור אוף דה סאיים.

לא שזה גרוע יותר מבדרך כלל. אבל להערכתי את צריכה לעשות עם עצמך סדר בראש. להתכוונן לסוג אחר של תקשורת. תקשורת אסרטיבית- היא תקשורת עניינית. אפילו תקשורת עיסקית אם תרצי. ראית שכל 'שבירות הכלים' שהיו עד כה הם כוסות רוח למת. את רוצה להיות אפקטיבית, כי את רוצה שינוי. המכשלה שלך היא החיבה והחום שאת כל כך רוצה לקבל ממנו. כדי לייצר תגובה באמת יעילה תצטרכי הפעם להיות חזקה ולא לחפש את זה, אלא ליזום שיחה עניינית אחרי שהחלטת בינך לבין עצמך מהם הפתרונות המקובלים עליך שאת רוצה לראות בשלב המיידי. גם אם יש 'טיפול בשתיקה'. גם אם הוא לא יענה, הוא לא חירש. ואם תמסרי את דבריך באופן קונקרטי, מבלי 'לעצבן' אותו, קרי באופן לא רגשי - זה יחלחל. עכשיו לגבי הטיפול. אם אלה התגובות שקיבלת מאנשים מבלי להכיר אותכם לעומק, רק מהסיפור החד צדדי שלך, זה אמור לשקף לך עד כמה אתם באמת, אבל באמת בבעיה. את פורסת סיפור של מערכת יחסים לא מאוזנת באופן חריג <ובאופן אובייקטיבי אפשר למדוד את זה אפילו מבחינת כמות הזמן שאתם מבלים יחד, כמות הזמן שבעלך מקדיש לילדים וכימות הזמן של כל אחד מכם לגבי כל תחום של חיים משותפים>, שיש בה גם בעיה הורית קשה, שהיא חלק בלתי נפרד מהמתח הזוגי. התגובה הזאת שלך רק מוסיפה להסביר שיש לו קושי מובנה אמיתי, חמור, לתפקד באופן משביע רצון. אין בכלל ספק שאתם צריכים הדרכה משפחתית אצל מישהו שיכול לתת מענה גם לבעיות הורות הבוערות. ילדים שנחשפים מדי יום להורה לא מתפקד שאינו מטופל ואינו לוקח את עצמו בידיים באופן עצמאי - זאת פגיעה שאסור לאפשר אותה. אני לא מדברת על הבדלי גישות, ואני לא מדברת על פה ושם הקשחת קו. מה שאת מתארת אכן מריח כמו הזנחה חמורה וסמפטומים של התעללות שעלולה להחריף ככל שתתני לזה לזרום 'מבלי להתעמת איתו'. ומין הסתם, כשאת צועקת או מפרכסת עליו חזרה את אינך מציבה גבולות שבעלך זקוק להן!!! בעלך זקוק בדחיפות למראה רגועה, קרת רוח, ועניינית שמבהירה לו את גבולות ההדרדרות שבלתי נסלחת מבחינתך. בעלך זקוק למראה כאבא, כבעל, אבל גם כאדם. בן אדם ששנה שנתיים מנסה ולא מצליח לפתח עסק ולא עוזב את זה - הוא אדם עיקש. אדם שלא מצליח שש שנים (?!?!) ולא מחליף עיסוק הוא בן אדם תקוע. גבר אחראי אמור היה לעשות דברים במקביל כדי לאפשר קיום נאות למשפחתו. אבל להתלות על המשכורת שלך למשך שש שנים, ובזמן הזה לדפוק עם הראש בקיר, מבלי לבצע שינויים מניבי פירות אמיתיים, ותוך כדי כך להזניח את המשפחה - זה לא נורמלי, סילחי לי. גם אם הוא מדי פעם צוחק, שמח ואוהב לדבריך, 'לסחוב' אותו כשרך עודף על גבך ועוד לחטוף רותחין על כל ניסיון להזיז אותו לכיוון האיזון, זה מחיר יקר מאוד לשלם בשביל פירורי חיבה. לכן דיברתי על טיפול בשבילך. קחי את הזמן. יש לך אותו. הוא במילא לא מדבר, ובמילא התקשורת מוגבלת. תירגעי. חישבי בקור רוח מה את באמת רוצה, לא ברמה של חלומות - ברמה של פעולות קונקרטיות, החל ממחר בבוקר. א. ב. ג. עץ של החלטות. כמו סידור עבודה. כמו רשימת מכולת.

למעלה