מה לעשות? טיסה ליפן :(

• פותח הנושא Satou
  • פורסם בתאריך

Ryo

New member
ספטמבר - טוקיו גיים שואו 2006

תערוכת משחקי ווידאו ענקית. האנגר ענקי עם מיטב החברות המובילות בעולם המשחקים. המון קוספליי - תחפושות בסגנון גיבורי משחקי ווידאו.

semuelf

New member
סילחו לי?

אני מצטט את עצמי: "למרות שאני לא ממש בעניין של קוסטפליי. (אבל בטח יהיו שם דברים מעניינים אחרים)". ככה שלומר לי "יש ארוע X ויהיה שם קוסטפליי", לא ממש מושך. גנום: טעיתי שאמרתי מנגה. דונג'ינישי. הבנתי (מהאתר שלהם) שיש גם אגף מסחרי. בכל מקרה מדובר על ארוע מפלצתי הפרוס על כמה האנגרים. ריו: לצערי אני לא אהיה באזור בספטמבר.

Satou

New member
ככה פחות או יותר תיכננתי את "הטיול"

אני מגיע לנאריטה, מסדר את כל הדברים שם ומקווה שלא יקחו אותי לחקירה בגלל כמה אידיוטים (סליחה על הביטוי, אני חייב לפרוק) ישראלים שהלכו לעבוד בבסטות והוציאו לכל התיירים מישראל שם רע. אחר כך אני לוקח את הנאריטה אקספרס החמודה לטוקיו ומשם אני הולך לאכסניית הנוער. אני מתכוון לבלות את כל הזמן שלי ביפן בטוקיו, היא עיר כל כך ענקית ואני רוצה להשאר בגבולות שלה. אני לא בקטע של להגיע לטוקיו ומשם ללכת לבקר בהירושימה, קיוטו וכו', את זה אני אעשה שימלאו לי עוד כמה שנים. לא אכפת לי ללכת ברגל ממקום למקום בכל זאת זו חוויה, ואני יודע איך נוסעים ברכבת אז אם לא יהיה לי כוח ללכת ברגל אני אעלה על היאמאנוטה ליין. ואני מוחה, יפן היא ארץ מולדתי ואני ארגיש שם בבית! (אחרי שאני אהיה חופשי כמובן). בכל מקרה הסיפור הזה עדיין עומד על סימן שאלה גדול במיוחד, אבל אולי..

Satou

New member
לגבי ה-Homestay

לא יודע זה לא ממש נראה לי. אני לא רוצה "ליפול" על אנשים, אפילו אם הם רוצים שאני "אפול" עליהם

GnomeBubble

New member
אם אתה רוצה לעשות Homestay

בלי להרגיש שאתה מעיק על אנשים, תקרא את מדריך ה-Homestay. חובה לכל מי שבא לשהות שהות ארוכה בבית יפני לדעתי. אם תדאג להחזיר למארחים שלך כמו שצריך, ללמד אותם אנגלית, לספר להם על המקום שממנו באת (ועל ישראל, למזלנו או שלא למזלנו, יש הרבה מה לספר) וכו', אז אני חושב שתוכל לחיות בשקט עם עצמך. אם אתה לא הולך ל-Homestay, ההצעה שלי אליך היא לנחות בנאריטה, לעבור את פקידי ההגירה (אני חושב שהם אולי ירימו גבה על בחור צעיר כמוך, אבל לא יחשבו שאתה בא לעבוד בבאסטות, כי אתה לא עונה לפרופיל). אם תראה להם שהבאת איתך מספיק כסף (תשתדל להביא לפחות חלק בהמחאות נוסעים כדי שתוכל להראות להם) הם יבינו שאתה כאן כדי לטייל. בשלב הבא תיקח מונית ישירות לגסטהאוס. תזמין גסטהאוס מהאינטרנט ותכין מראש את הכתובת של הגסטהאוס ביפנית כדי שתוכל להראות לנהג המונית. לפי כל הדעות שעלו בדיון שהיה כאן לא מזמן על נהגי מוניות ביפן, אני מניח שלא ירמו אותך
מרגע שתנחת בגסטהאוס ותניח את הציוד שלך בחדר, אתה כבר לא צריך לדאוג יותר. אתה לא עומד לזוז עוד בטיול, ככה שאין לך הרבה דברים להסתבך איתם. פשוט תתחיל להסתובב, בהתחלה מסביב לגסטהאוס ברגל (כדי להתרגל לעיר) ואחר כך תיקח רכבת ותתחיל לחרוש את טוקיו. בסך הכל אין לך ממה לחשוש לסיבוכים בטיול, כל עוד אתה יודע להסתדר לבד. מההודעות שלך בפורום יש לי רושם שאתה בוגר יחסית לגילך, שזה כבר טוב.
עכשיו נשאר רק למצוא כסף לטיול ושההורים שלך יסכימו

hazu1

New member
לא הייתי במקומך נוסעת לבד

נסעתי לבד כמה פעמים בחיי, ואני חושבת שזו חוויה מאד מעשירה וכייפית. אבל בטח לא בגילך, בטח לא בפעם הראשונה שאתה נוסע לחו"ל ובטח לא למקום שהוא כל-כך שונה ממה שאתה מכיר. אני הגעתי ליפן אחרי שהייתי כבר בטיול ארוך (חלקו לבד) והתמודדתי עם ארצות שאני לא מדברת בהן את השפה. בכל זאת, תמיד טיול לבד טומן בחובו התמודדויות לא קלות. יפן כשלעצמה, בגלל השונות שלה, מהווה התמודדות כמעט לכל מי שאני מכירה. זה הקסם שלה, אבל עדיין זה לא פשוט. הרבה ישראלים שהכרתי והיו ביפן, חוו שם חויות קשות מעצם ההתמודדות עם השונות והזרות. ואני מדברת איתך על אנשים שהסתובבו בכל העולם, ורגילים להתמודד עם טיול בחו"ל. לדעתי, אתה עשוי ללכת לאיבוד- ואני לא מדברת על פיזית- חבל. תחכה עוד קצת, ותעשה את זה בתנאים שיאפשרו לך להנות מזה באמת. תוכנית של HOME STAY, נראה לי הגיוני. אבל היה פה פעם מישהו ששאל על זה, ולמיטב זכרוני, אין תוכניות לגיל כזה צעיר.

Satou

New member
אין לזה סוף..

גם אם אני אבוא לכאן עוד שנתיים ואגיד שאני שוקל לטוס ליפן לבד אז יגידו לי שכדאי לי לחכות עם זה. אין לזה סוף.

GnomeBubble

New member
יש תוכניות כאלה בארה"ב

של חילופי תלמידי בית-ספר בין יפן לארה"ב. אם יש משהו כזה לישראלים, אני לא יודע. אני מניח שכדאי לנסות לברר עם השגרירות.

Satou

New member
הלוואי שהיה כזה דבר לישראלים

הייתי נמצא ביפן כבר מזמן. יש לך מושג איפה אפשר לברר? אולי בשגרירות יודעים משהו?

GnomeBubble

New member
בשגרירות אני מניח

אולי גם הם יוכלו להפנות אותך לסוכניות נסיעות, או ארגוני נוער, או מישהו שמארגן Homestay, גם אם זה בתשלום.

dannyshadow

New member
לא ממליץ לך

להשאר רק בטוקיו. נכון שיש שם הרבה מה לעשות אבל חבל לבזבז טיול (אגב, כמה זמן הטיול?) על טוקיו, קיוטו והירושימה מאוד יפות ומיוחדות ואתה תהנה מהן יותר מטוקיו לדעתי. אם אתה מרגיש מספיק עצמאי אני ממליץ לך בחום לצאת מגבולות טוקיו. פשוט תנסה לנצל את הטיול. ואם יש לך זמן תנסה ללמוד כמה שיותר יפנית שימושית, זה יעזור לך ויתן לך הרגשה שאתה יכול לתקשר בקלות.

semuelf

New member
מה יש בהירושימה?

הקצבתי לה בטיול חצי יום - לראות את מוזיאון הפצצה האטומית ולהתחפף. וגם זה רק בגלל שיש לידה את האי מאג'ימה שאמור להיות שווה. אחרת לא הייתי מתקרב לאזור. אתה מכיר משהו אחר לראות בהירושימה?

GnomeBubble

New member
../images/Emo6.gif

אם אתה לא בעניין של קוספליי, אז בכלל עדיף לך ללכת לקומיקט, שהוא מספיק גדול כדי שיהיה בו הכל מהכל. אבל כמו שאמרת, אתה לא תוכל

Satou

New member
Permission granted ../images/Emo11.gif

אמא שלי הודיעה היום רשמית (!) שהיא מוכנה לממן אותי ולתת לי לטוס לבד כל עוד אני אדאג לעצמי. ותודה על התגובה האינפורמטיבית גנום! באמת עזרת לי. חשבתי שאולי אני אוכל גם לבקש ממישהו מהגסטהאוס (אחד העובדים) שיבוא לשדה התעופה ויעזור לי עם פקידי ההגירה, אני לא חושב שזה יפריע להם כל כך. אתה בטוח שכדאי לקחת מונית? לא שאני דואג שירמו אותי או משהו (יפנים טיפוסיים ;)) אבל חשבתי לקחת את הנאריטה אקספרס במקום. אולי יהיה לי טיפה קשה לאתר את המיקום המדויק של האכסניה בגלל שמערכת הרחובות בטוקיו (ובכל יפן חוץ מבקיוטו?) קצת מסובכת, אבל אני מאמין שאני אסתדר כי בסך הכל אני הולך בראש פתוח ולא נכנס ללחץ מדברים כאלה. תודה שוב!

tals56

New member
מערכת רחובות בטוקיו?אף פעם לא שמעתי

על זה, איך היא ולמה הגדרת אותה כמסובכת?(היא כמונו לפי שמות או לפי ארה"ב לפי מספרי רחובות? או משהו אחר לגמרי?) ואיך מערכת הרחובות בקיוטו?

Satou

New member
מערכת הרחובות בטוקיו

היא מאוד מיוחדת, אין מספרי רחובות ואין שמות לרחובות למעט הרחובות המוכרים (כמו Omotesando), אתה יכול לקרוא עליה פה. זה קל מאוד אחרי שמתרגלים, אבל לוקח קצת זמן כי זה שונה מבשאר מקומות בעולם. בקיוטו אם אני לא טועה יש לרחובות שמות, אבל אני לא זוכר איפה שמעתי את זה והאם זה נכון, אז אם מישהו יוכל לאמת את זה זה יהיה נחמד

GnomeBubble

New member
יש בקיוטו

אני לא מצליח למצוא שוב אתה האתר הזה, אבל יש גם שיר שנועד להזכיר לך את הרחובות בקיוטו (לפחות קיוטו ההיסטורית), אם אני זוכר נכון.

tals56

New member
אם הבנתי

לא קראתי ממש את האתר קראתי איזו שורה אז הבנתי שזה הולך לפי רובע,אזור ברובע,מספר רחוב ברובע ואז את הבניין נכון? נו מה קשה בזה?טוקיו היא לא עיר מטר על מטר,אז הם חייבים לחלק את זה לאזורים אחרת הם יגיעו לרחוב 10001000000000000 למה כמה שמות הם כבר יכולים לעשות?! שיטה מאוד טובה וחכמה לדעתי.

Satou

New member
מישהו אמר שזה קשה?

לא אמרתי שזה קשה, אמרתי שצריך להתרגל לזה.

למעלה