מה לעשות? טיסה ליפן :(

• פותח הנושא Satou
  • פורסם בתאריך

Satou

New member
מה לעשות? טיסה ליפן :(

כבר מאז שאני קטן אני חולם על לטוס ליפן (או כפי שאני קורא לה, ארץ מולדתי) אבל בחודשים האחרונים זה ממש ממש בוער לי. החופש יש לי סופסוף הזדמנות לעשות את זה אבל אני לא יכול, למה? כי אין לי עם מי לטוס. יש לנו אירוע משפחתי בספטמבר והמשפחה שלי כבר מתחילה להיות עסוקה אז אין מי שיבוא איתי. אמא שלי אמרה שאם אני אמצא מישהו לטוס איתו אז אין לה בעיה לשלם לי על כרטיס טיסה + שטויות אחרות שכרוכות בזה. אתם חושבים שזה אפשרי בשביל מישהו בן 13.5 להסתדר לבד ביפן? האנגלית שלי ברמה גבוהה ואני יכול להסתדר איתה מצוין, אבל היפנית שלי לעומת זאת ממש גרועה. הידע שלי מוגבל לקאנה, כמה קאנג'ים ו-phrases בסיסיים, רק לאחרונה התחלתי ללמוד ברצינות. העלתי את העניין הזה לפני כמה חודשים טובים, אבל אז לא הייתי בטוח שבאמת יש לי הזדמנות. עכשיו יש לי וזה יהיה מבאס לאללה אם אני אחמיץ אותה. כמובן שיש עוד הזדמנויות אבל אני כבר חולם על יפן בלילות (מי לא? ;)) ואני כבר לא מסתפק בתמונות של אנשים שהיו שם.

Satou

New member
חחח, לא עשיתי טיול בר-מצווה

תיכננתי אותו למועד מאוחר יותר, לחופש הגדול. כמו שאמרתי ההורים שלי עסוקים בגלל שיש לנו אירוע משפחתי בספטמבר, והם גם אמרו לי שהם לא יכולים להפסיד שעות עבודה. אני אבוד!

אם הם ישלמו עבור הוצאות הנסיעה שלי

אשמח להתלוות אליך לנסיעה ליפן

semuelf

New member
ביולי-אוגוסט אני שם

אני יכול להבטיח לאמא שלך להשגיח עליך... (מצד שני, אם אני הייתי בגילך ובא לאמא שלי ואומר לה שמישהו מהאינטרנט הבטיח להשגיח עלי, היא היתה קוראת למשטרה...
)

semuelf

New member
ובכל מקרה

יפן ידועה כמקום יחסית בטוח לילדים. ביפן ילדים קטנים חוזרים לבד הביתה בשעות הלילה. ככה אמא שלך לא צריכה לדאוג. היא יכולה לסדר לך אכסניית נוער, (אפשר להזמין באינטרנט) עם אוכל והכל, ולישון בשקט.

Satou

New member
זאת לא הדאגה שלי

אני דואג איך אני אסתדר בשדה התעופה שם ביפן, אף פעם לא הייתי בחו"ל ואין לי מושג איך הדברים עובדים שם. ההורים שלי כבר יעזרו לי להסתדר פה בארץ, אבל שם אני אאלץ להסתדר לבד. בקשר לכל שאר הדברים אני לא דואג, יש לי תחושת בטן חזקה מאוד שאני ארגיש שם בבית, ואני בטוח שכל אחד מפה שהיה ביפן יודע למה אני מתכוון. אכסניית נוער נשמעת לי כמו רעיון נהדר, אבל שוב, העניין עם שדה התעופה עדיין קצת מטריד אותי. זאב - הייתי שמח מאוד, אבל זו הוצאה קצת גדולה אני חושב

semuelf

New member
זאת הבעיה שלך?!

אם אתה נוחת בנריטה, בערך כל דבר שעוזב את התחנה מגיע לטוקיו בסופו של דבר. מספיק שתלמד את הקאנג'י של טוקיו, (לא מסובך, אבל לא מותקן לי יפנית על המחשב הזה) ותדע מראש באיזה אמצעי תחבורה אתה רוצה להגיע מלטוקיו, ואתה מסודר. וחוץ מזה אתה יכול להסתובב בתחנה, לומר "לימוזין באס - טוקיו" לכל מי שאתה פוגש ולעשות עיני כלבלב. מישהו בסוף ירחם עליך ויקח אותך למקום הנכון.

Satou

New member
לא זאת הבעיה

הבעיה היא מה קורה כשיורדים מהמטוס? מציגים תעודת זהות ומחתימים את הדרכון או שכרוכים בזה דיבורים כלשהם? גם שמעתי שלפעמים מתחקרים אותך על מה אתה מתכוון לעשות בזמן השהות שלך ביפן, או שזה רק לאנשים שנראים קצת חשודים?

semuelf

New member
באנגלית

אם אני אצטרך להסביר להם ביפנית מה אני רוצה לעשות ביפן, הם ימותו מצחוק מהיפנית שלי. בטוח שהתחקיר יהיה באנגלית. בחייך, זה שדה תעופה בין לאומי. עוברים שם אלפים כל יום, וחלק לא קטן מהם בטח לא מכיר אות יפנית אחת. וכולם מסתדרים.

Satou

New member
אני יודע אבל

כמה מהם כבר מתחקרים? יש סיבה כלשהי שעושים את זה? חחח אני לא בנוי נפשית לכזה דבר.

AI no neko

New member
תראה...

פשוט תרגע בעניין הזה. כלומר אתה ילד בן 13.5 נכון? לא נראה לי שיתחקרו אותך ברצינות... ובקשר לשאלות האלה אני אישית לא אוחל לענות לך...כשתגיע תדע. אם אתה ממש רוצה לטוס ליפן ולהנות תעשה את זה פשוט ובאמת תבקש מאמא שלך שתרשום אותך לאכסניית נוער או משו.. ותראה שבסוף הכל יסתדר לך כמה שפחוצת דאגות כמה שיותר כיף לא ככה?

semuelf

New member
את כל הישראלים

בטוח שמתחקרים את כל הישראלים. מנסים לסנן כאלה שעובדים בבסטות. אבל אתה ילד, אני בטוח שהם יסתכלו עליך אחרת. וגם תסביר להם שבאת למסע בעקבות האנימציות האהובות עליך. ותבוא לבוש כמו אחת מהדמויות. או שלא.

GnomeBubble

New member
שזאת תהיה הדאגה שלך ../images/Emo6.gif

נראה לי שמכל המקומות - דווקא בשדה התעופה יהיה לך הכי קל להסתדר. מכיוון שמדובר בשדה תעופה בינלאומי גדול, בטח יהיו שם אנשים שידברו אנגלית, וכל מה שאתה צריך זה לחפש מונית או אוטובוס לטוקיו, להכין מראש את הכתובת של המלון ביפנית ולהצטייד בשיחון. אני לא חושב שיש לך בכל אופן מה לדאוג מקשיי שפה שיפריעו לך להסתדר ביפן. גם לי היו דאגות כאלה לפני הטיול לסין (ואני נכנסתי לשם דרך הדלת האחורית לתוך איזור שאין בו הרבה דוברי-אנגלית - לא לתוך בייג'ינג שבה כל 10 דקות עוצר אותך מישהו ברחוב ומתרגל איתך את האנגלית שלו). הדאגות האלה מיותרות - תמיד מסתדרים, בין אם זה עם השיחון ובין עם זה עם תנועות-ידיים. אתה גם יכול לקחת איתך מחשבון קטן ולתת לאנשים כדי שיציגו לך מחירים (ושאר מספרים) אם אתה לא סומך מספיק על היפנית שלך. בכל מקרה, אני חושב שאם כבר יש לך בעיה, זה הגיל. אולי אצלך זה אחרת, אבל אני לא חושב שההורים שלי היו מסכימים לשלוח אותי ליפן לבד, אם הייתי בן 13.5. יפן היא מדינה בטוחה למדי, אבל בטיול אתה צריך להיות עצמאי לגמרי, וזה אומר גם להתמודד עם כל הבירוקרטיות הסטנדרטיות ולא משנה באיזה שפה הן. אם אתה מרגיש שאתה מסוגל להתמודד עם כל זה, אז אני חושב שתסתדר. אני גם לא יודע אם זה נכון מצדך לצפות מיפן להיות "הבית שלך" מרגע שתגיע אליה. אם אתה אוהב את יפן אז בטח תהנה, אבל צריך להתרגל למקום מסויים לפני שהוא מרגיש כמו בית. וחוץ מזה, בשביל בית אמיתי צריך משפחה או חברים, לא? רק אל תצפה שכשתגיע ליפן כולם יקודו בפניך ויאמרו okaeri nasai

GnomeBubble

New member
וחשבתי על עוד משהו

וזה כבר אמור להסיר כל דאגה מלבם של הוריך
אתה יכול לנסות למצוא תוכנית Homestay (אירוח ביתי) ביפן. לא רק שהמשפחה המארחת תדאג לך, אתה גם תזכה להכיר יותר מקרוב את התרבות היפנית האותנטית, ואולי הפעם באמת תרגיש כמו בבית.

Ryo

New member
אוטובוס, רכבת .. כן ..אבל מונית?!?!

אתה רוצה לגרום לו לשלם משהו כמו 30,000 יין על מונית לטוקיו?
לגבי מה עושים כשמגיעים לנאריטה, אני חושב שאפשר לבקש מאחת הדיילות שישגיחו ויעזרו לך בתחילת הטיסה, בזמן הטיסה ושידריכו אותך בסוף הטיסה. זה מאוד מקובל כשמישהו צעיר טס לבד או שזו הפעם הראשונה בחו"ל. למרות שיפן היא כמו שאמרו יחסית בטוחה, אם הייתי במקומך הייתי מתאפק טיפה יותר ודוחה את הטיול לתקופה שתהיה יותר נוחה לך, למשפחה או לחברים. הום-סטיי זה רעיון נחמד, שווה בדיקה. בהצלחה.

GnomeBubble

New member
נאריטה רחוק עד כדי כך? ../images/Emo6.gif

אם ככה, כדי לתפוס מונית מתחנת הרכבת או האוטובוס הקרובה. פשוט אני לא בטוח שהוא יאהב את הרעיון של להסתובב עם תרמיל ענק (ובטח שלא עם מזוודה) בתוך עיר ענקית וזרה ולחפש את האכסניה.

Kawaii Baka

New member
עדיף לקחת את קו האקספרס-רכבת

ממה שיצא לי לקרוא, הרבה אכסניות\בתי-מלון יכולות לשלוח נציג לתחנת הרכבת המתאימה והוא ילווה אותך למלון\אכסנייה, בתאום מראש מן הסתם. אם כי לא יצא לי לשמוע על מישהו שניסה להשתמש בשירות הזה אז מי יודע עד כמה זה נכון או נפוץ. X:

semuelf

New member
World Cosplay Summit 2006

כמעט בדיוק בזמן שאני צריך לנסוע בין טוקיו לקיוטו, יש את כנס הקוסטפליי העולמי בעיר שנקראת נגויה, (Nagoya) שהיא בדרך. הכנס הוא יומיים. (אוגוסט 5-6) (מצורף לינק) ואני חושב לשלב אותו בדרך, למרות שאני לא ממש בעניין של קוסטפליי. (אבל בטח יהיו שם דברים מעניינים אחרים) בטוקיו באוגוסט 11-13 יש את הקומיקט. (comiket) שוק המנגה השנתי. הבנתי שמדובר במשהו בומבסטי. לצערי אני לא אהיה בטוקיו אז. בעסה.

GnomeBubble

New member
הקומיקט זה אירוע-על

הוא מתמקד בדוג'ינשי (同人誌 doujinshi) - מנגה שצוירה על ידי חובבים שמתאגדים בקבוצות שנקראות circles. עד כמה שאני יודע, לפי החוקים של הכנס אסור למכור בו מנגה מסחרית, אבל בכל זאת מדובר בכנס המנגה הגדול ביותר ביפן. האמת שאם אתה רוצה לראות קוספליי בטח יהיה גם שם בכמויות.

למעלה