מה כדאי לי להרחיב?

fire storm

New member
מה כדאי לי להרחיב?

אני לא יודע. כתה י'. אני ממש רוצה ביולוגיה, אבל אני רוצה עוד משו, חשבתי על מקצוע הומני שיאזן את הביולוגיה הריאלי, אבל גם פיזיקה וכימיה עומדים בחשבון. מה כדאי לי לקחת? מה ייפתח לי דלתות בעתיד? מה ייקרה בפרק הבא? קיצר, האם יש כאן משו עם נסיון חיים שעבר כמה שנות לימוד באחד המקצועות הנ"ל ויכול להמליץ לי על אחד?

אחמס1

New member
פיזיקה

זה יחסוך לך בחינת כניסה ו/או מכינה, אם אתה מתכוון ללמוד בטכניון (נדמה לי שלכל מסלול מלבד רפואה וארכיטקטורה).

fire storm

New member
חבר אמר...

אחד שכמוני, נעול על מקצועות ריאלים אבל בהתלבטות, אמר שאבא שלו בירר והרבה אוניברסיטאות כמעט לא שמות זין על ביולוגיה, וכימיה ופיזיקה זה ה"מפתח מאסטר"(לפתיחת הדלתות). אולי הוא לא הבין, או שאבא שלו לא הבין, אבל אני רוצה ממכם מידע, כי מקריאה בפורום אני רואה שיש פה איכות של אנשים. אני קצת מתחיל להסתובב במעגלים.

SpyKid

New member
../images/Emo45.gif

וגם מקבל בונוס גבוה [בטכניון ובאוניברסיטאות].

sagima

New member
אתה לא יכול לשאול שאלה כזאת

כאילו, אתה יכול אבל זה לא יעזור לך אם כל אחד יגיד את המקצוע האהוב עליו. אתה צריך ללמוד מה שמעניין אותך, אתה מה שאתה חושבשאתה תרצה להתעסק בו בעתיד, אם אתה רוצה להיכנס לתחום הביולוגיה - תילמד ביולוגיה, רוצה להתעסק בכימיה... תלמד כימיה, הדלתות יפתחו בבוא הזמן.

avinamal

New member
../images/Emo31.gif טעות חמורה../images/Emo70.gif

עליך להתעלם מכל הנאמר כאן ולהגביר מתמתטיקה וכימיה. מתמטיקה וכימיה תחילה. השאר לפי רצונך.

sagima

New member
ואתה אומר את זה כי...?

זה לא משנה מה אתה לומד בתיכון, צריך לקבל ציונים טובים כדי שתוכל להתקבל אחרי זה למקצוע שאתה רוצה באוניברסיטה.

אלא אם כן אתה מתחיל באו"פ..

ואז אתה בכלל לא צריך תעודת בגרות או פסיכומטרי, כי אז , כשיש לך תואר ראשון, אפשר גם לעבור לאוניברסיטה סגורה ולהמשיך לתואר שני וכו'.

sagima

New member
אכן

זה כנראה הדבר הכי טוב לעשות, אבל... בגיל 16 פחות או יותר, מאוד קשה ללמוד באונברסיטה, גם כי זה מצריך בגרות (אני מתכוון שצריך להיות יותר - בוגר) מסוימת, וגם כי התיכון נותן כלים בסיסיים שצריך באונברסיטה. ועוד דבר, באו"פ מאוד קשה ללמוד אם אתה לא אוטודידקט, וכי הרמה שם לפעמים יותר גבוהה מאשר במוסדות אחרים בארץ.

danshk

New member
ואתה אומר את זה בתור אחד שלמד באופ?

נטשתי את לימודיי התיכוניים בכיתה יא' ועברתי ללימודים בפתוחה בלבד (בלי בגרות). מה שאמרת על כלים בסיסיים זה בולשיט (את הכלים הבסיסיים קיבלתי בכיתה א', קריאה וכתיבה, את כל השאר אתה יכול ללמוד לבד משם). אם כלי בסיסי בשבילך זה לדעת לצוטט מילה במילה את מה שהמורה לספרות אמרה בשיעור בלי שזה עבר שום תהליך במוח שיכול להוריד את הציון ובלי טיפה של יצירתיות. אז שיבושם לך, עם כלים כאלה הייתי ממליץ לך, בחנות סקס השכונתית, קנה דילדו.

sagima

New member
לא צריך להתעצבן...

דבר ראשון, כן, לקחתי כמה קורסים באו"פ בתיכון. בנוסף, אנשים שלמדו גם באו"פ וגם באנברסטאות אחרות אומרים שבו"פ יותר קשה והחומר ברמה יותר גבוהה. דבר שני, כשאמרתי כלים בסיסיים, לא התכוונתי לספרות, תנ"ך, הסטוריה וכדומה, התכוונתי למקצועות המדעיים (מתמטיקה, פיסיקה, מחשבים, כימיה וכדומה). דבר חשוב נוסף שלומדים בתיכון זה אנגלית, נכון שלרוב אתה לא צריך הרבה מהדברים שאתה לומד, אבל לפחות אחרי שלוש שנים של אנגלית בתיכון אפר הרבה יותר בקלות לגשת לטקסט מדעי וטכני. אגב, אולי נראה לך שהכלים הבסיסיים שקיבלת בכיתה א' (קריאה וכתיבה) מספיקים, אבל אני יכול להגיד לך שאתה לא יודע לפסק (לשים סימני פיסוק) ולפעמים הניסוחים שלך לא ממש נכונים ("עם כלים כאלה הייתי ממליץ לך, בחנות סקס השכונתית, קנה דילדו."), אז אולי כדאי שתשלים את כיתה י"ב. ואם לא, אז שיבושם לך, עם הכלים שקיבלת בכיתה א' אתה תוכל לקנות מלפפונים אצל הירקן (ואם אתה ממש רוצה אתה יכול להשתמש בהם כמו בדילדו).

fire storm

New member
תרגעו שניכם.

או שאני אושיב אתכם בצד ואקח לכם את המוצץ. באמת, נער בן 16 בכתה י' צריך להסביר לכם איך להתנהג? תודה על הזרה, חשבתי באמת כבר קודם על האופ כפתרון טוב, אני חושב שאני אקח ביולוגיה ואשלים פיזיקה באו"פ, אלא אם כן אתם חושבים שכדאי לי אחרת. חייבים לשון בשביל להוציא בגרות?

sagima

New member
לא הייתי מציע

לך ללמוד פיסיקה באונברסיטה במקביל לתיכון, פיסיקה זה אחד התארים הכי קשים שיש (אם לא הכי קשה). עוד דבר שלא כדאי לך לעשות, זה לפרוש מהתיכון וללכת ללמוד באונברסיטה, לאנשים שעושים את זה יש נטיה להפוך לפלצנים.

sagima

New member
התכוונתי

יותר ל... זה. יש אנשים שהתיכון לא עוזר להם כי הם לומדים את כל החומר הזה לבד בבית, אבל להגיד שהתיכון לא נותן לך כלים בסיסיים כדי להצליח באונברסיטה (ובחיים בכלל) ,זה פלצנות.

danshk

New member
ואתה לא הראשון שמתנשא עליי

בגלל שהוא חושב שהוא יותר טוב ממני כי הוא נשאר בבית ספר. אתה מצטרף למועדון נורא מפוקפק.

avinamal

New member
לשון הוא מקצוע חובה בבחינות הבגרות

מקריאת הודעותיך, לא נראה שתתקשה בתחום. כפי שצויין, אין צורך בבגרות כדי ללמוד באוניברסיטה פתוחה. יש גם "מסלולים עוקפי בגרות" בשאר האוניברסיטאות, אך לרוב אין קל מפשוט להשלים את בחינות הבגרות. (עוד לזכות הבגרות במאמר מוסגר - היסטוריה זה לא ידע פחות חשוב ממתמטיקה).

fire storm

New member
לשון כן בעייתי בשבילי.

אני מפסק ולא עושה שגיאות כתיב, אך אני לא טוב עם הטיות, בניינים, גזרות וכל החרטא הזה.

מה אתה מדבר שטויות

מתמטיקה זה חובה בכל אופן, זה לא קשור אפילו ולמה כימיה ? איך אתה יודע שמה שהוא ירצה לעשות בעתיד יהיה בכלל קשור לזה ? אל תגיד לו מה לעשות סתם ככה..

למעלה