מה כדאי לאכול?

nitsansh

New member
מה כדאי לאכול?

אוקי... באופן כללי אני יודע... הבעיה היא שמחר אני מתכוון לנסוע מהבית רוב היום, וזה כולל גם ארוחת צהרים (לארוחות הקלות אני אקח אוכל מהבית)... ואני מתלבט מה כדאי לאכול... צריך להיות כמובן בריא (בלי סוכר, דל שומן וקלוריות בכלל) ורצוי שיהיה גם טעים וזול... צריך לציין שרק לפני שבוע אובחנה אצלי הסוכרת, עוד לא היתה לי פגישה עם דיאטנית, ומחר זו הפעם הראשונה שאני אהיה מחוץ לבית... בשעת ארוחת צהרים אני מתכנן להיות בדיזנגוף סנטר בת"א... יש שם אוכל מכל הסוגים אבל אני לא יודע מה מזה בריא... אני אוהב למשל לאכול אוכל סיני ואיטלקי... האם יש משהו כזה שמתאים לי? סליחה אם זו שאלה אלמנטרית... אני בתחילת כתה א´ בעניני דיאטה (ובגלל זה הגעתי למצב הזה, אבל על חלב שנשפך אין מה לבכות...)

slightly

New member
היי nitsansh וברוך הבא

איך בכלל מבטאים את זה ? ניצן ? לא ציינת איזו סוכרת יש לך - טייפ 1 או 2 , ובמה אתה מטופל. באופן כללי, סלט גדול יכול לפטור את הדילמה, שווארמה בצלחת עם ירקות וחמוצים, שיפודים או כל דבר על האש (עוף והודו) עם ירקות, מוקפצים למיניהם. לקינוח אפשר פרי.וכמובן - שתיה דיאט. לאיטלקי לא הייתי מתקרבת (יותר מידי פחמימות), והייתי מוותרת גם על האיטריות והאורז במנה הסינית. בהצלחה

nitsansh

New member
טייפ 2

נכון... קוראים לי ניצן... אני בן 39, ולפני שבוע אובחנתי כסוכרתי סוג 2, אבל כנראה שהיתה לי רמת סוכר גבוהה הרבה קודם... התרופות שאני לוקח הן גלוקופז´ וגלובן - הטיפול השגרתי עד כמה שהבנתי... מרמת סוכר של 330 (אחרי צום!) לפני 6 ימים ירדתי ביומיים האחרונים ל-125-135, שזה נחשב לטוב במצב שלי... זה סימן שהטיפול עוזר... כאמור, עוד לא פגשתי תזונאית - יש לי מחר בבוקר תור, אז אני גם אשאל אותה על זה... הרופאה נתנה לי תכנית דיאטה די כללית... למשל בצהרים אני צריך לאכול מנה עם חלבון (בד"כ בשר), מנה פחמימות וירקות בלי הגבלה. כדי לשמור על צריכת שומן נמוכה צריך להיות בשר לא מטוגן ורצוי להמנע מרוטב כי זה גם שמן... שתיה כמובן דיאט או מים... לגבי פרי לא קיבלתי הנחיה ברורה, גם זה משהו שאני צריך לשאול מחר... בשבוע האחרון הסתפקתי רק במלון קטן אחד... למיטב הבנתי, פסטה, אטריות או אורז זה מנת פחמימות, אבל השאלה היא באיזה כמות ואם הרוטב האיטלקי או הסיני לא שמן מדי... והרוטב זה מה שנותן את הטעם... על "בשר על האש" לא חשבתי... כמובן שעל פיתה אין מה לדבר... (לחשוב איך הייתי זולל פיתות ולחמניות בלי חשבון רק לפני שבוע...) נניח שאני הולך על זה, מישהו יודע איפה יש שם שיפודיה?

slightly

New member
תזונה

מנה אחת של פחמימות = ½ כוס לאחר הבישול : אורז לבן או מלא, איטריות, בורגול, כוסמת. לחמים - 1 פרוסת לחם מלא או 2 פרוסות לחם קל, חצי מצה, שליש פיתה קטנה או רבע פיתה גדולה, חצי לחמניה קטנה רגילה. 2-3 קרקרים, 2-3 פריכיות אורז קטניות - ½ כוס לאחר בישול : אפונה יבשה מבושלת, שעועית לבנה, עדשים, פול, סויה, חומוס גרגירים. את הקטניות ניתן להחליף עם קבוצת החלבונים או הלחם. רצוי לשלבם בארוחה ... למשל ½ כוס אורז + ½ כוס עדשים. ירקות עמילניים - תפו"א 1 מבושל קטן, ½ כוס פירה, 8-10 יחידות צ´יפס מטוגן, רבע בטטה בינונית, ½ כוס תירס גרגירים, 1 תירס קלח מבושל, ½ כוס אפונה ירוקה מבושלת. בד"כ מותר 2 מנות פחמימות בארוחה, 3 פעמים ביום. בארוחות ביניים אפשר מנת פרי או יוגורט. כמו כן, כדאי לבקר באתר של מתוקים, להסבר מקיף יותר.

nitsansh

New member
תודה

לא ברור לי הענין של הקטניות... זה תחליף גם לחלבון וגם לפחמימות? כמו שאמרתי... אני בכיתה א´ בפקולטה לתזונה נכונה...

slightly

New member
נכון

הקטניות מכילות גם הרבה חלבון, לכן ניתן להחליפן עם קבוצת החלבונים או הפחמימות.

slightly

New member
עדיף לשלב

½ כוס אורז + ½ כוס שעועית + עוף. לא יודעת מה תהיה הדיאטה שלך, אבל אני אישית לא מגבילה את עצמי בבשרים. אוכלת חופשי כמה שבא לי, עם ירקות. בפחמימות ובקטניות אני מאד נזהרת וכן בירקות עמילניים.

nitsansh

New member
39

הייתי שמח לחזור 10 שנים אחורה... תאמין לי... אם הייתי יודע אז מה שנודע לי ב-8 ימים האחרונים זה לא היה קורה!

nitsansh

New member
39

הייתי שמח לחזור 10 שנים אחורה... תאמין לי... אם הייתי יודע אז מה שנודע לי ב-8 ימים האחרונים זה לא היה קורה!

nitsansh

New member
את בטח סוג 1...

סוכרת סוג 2 שיש לי, לפי מה שהבנתי, קשורה ישירות במשקל... ומכיון שלי יש עודף משקל גדול אני צריך לעשות דיאטה דלת שומן... אז בענין הבשר אני מאד לא חופשי...

slightly

New member
אני סוג 2

מאובחנת מלפני 5 חודשים, אך כמוך, כנראה שהסתובבתי עם זה כבר קודם. גם אצלי זה התחיל עם 360 בצום, טריגליצרידים 600 ןכולסטרול 260. מיד עם האבחנה נכנסתי למשטר קפדני, כעבור חודש בערך התאזנתי עם הסוכר, טריגליצרידים ירדו ל 166 וכולסטרול ל 230. עכשיו אני עם ערכי סוכר של 120 בממוצע תלת חודשי. מהרגע שהורדתי סוכר לחלוטין והגבלתי את הפחמימות, התחלתי לרדת במשקל (ירדתי 17 קילו), מה שכמובן תורם לאיזון. עוף זה בשר רזה והודו עוד יותר, אם לא מטגנים אותם. אני אוכלת בעיקר עוף בגריל או שווארמה, ובחוץ על האש (אף פעם לא בקר או כבש). בזמן האחרון שחררתי מעט את החבל, אוכלת סינית לעיתים ואפילו אכלתי ג´חנון פעם אחת
. בפסטה, למשל, לא נגעתי כבר 5 חודשים, מהסיבה הפשוטה שזה נראה לי עינוי לאכול רק כוס אחת, אז אני מוותרת.

nitsansh

New member
אז היית במצב יותר גרוע...

מצב השומנים בדם אצלי יותר טוב... טריגליצרידים 305 קולסטרול - כללי 192, LDL 103, HDL 28 (נמוך מדי!) מי אני שאני אטיף מוסר בתור סוכרתי חדש... אבל כשמתחילים לשחרר את החבל עלולים לשחרר יותר מדי... אגב, בענין אוכל סיני... הדיאטנית שלי אמרה שזה בסדר, אם זה לא יותר מדי... גם פסטה זה בסדר אם זה לא יותר מדי... בכלל רוב הדברים זה בסדר אם זה לא יותר מהכמות המומלצת... נראה לי שהדבר שיהיה לי הכי קשה לצמצם זה מוצרי חלב... טוויגי ויופלה דיאט זה הדברים המתוקים היחידים כמעט שנשאר לי לאכול... ובשביל אחד כזה אני צריך להקריב מנת חלבון ומנת פרי... תמיד חשבתי שמוצרי חלב דלי שומן זה מזון בריא...

nitsansh

New member
הנמוך זה HDL כמובן...

הקולסטרול הטוב, למי שלא יודע... בגלל זה קיבלתי הוראה מהדיאטנית להוסיף שמן זית לתפריט... וגם אבוקדו, שקדים ואגוזים (אבל בלי מלח!) כמו שחשבתי, הבעיה הגדולה שלי זה לצמצם את מוצרי החלב... היום בארוחת בוקר אכלתי טוסט עם גבינה צהובה ופרוסת עגבניה, גיל 3% (עם תוספת סיבים!) וחצי כוס חלב בקפה... זה לפחות 2 מנות חלבון... אני לא מסוגל להיות שבע רק מפרוסת לחם עם ממרח וסלט ירקות כמו שהדיאטנית רוצה... בטח לא אחרי שעשיתי פעילות גופנית לפני הארוחה... את הסלט נסיתי לשנות לפי ההוראות... במקום עגבניה אחת, מלפפון אחד ובצל אכלתי חצי עגבניה, 2 מלפפונים (עם הקליפה... בשבילי זה חידוש...) ורק בצל ירוק... ועוד שמן זית ומיץ לימון... היה לא רע... אבל כמו שאומרים... את רומא לא בנו ביום אחד וגם הרגלי אכילה של 20 שנה לא משנים מהיום למחר... יחסית למה שהיה קודם זה שינוי דרמטי!

לזר

New member
יש לי רק עצה אחת עבורך, ידידי הצעיר

על תאמין לשמועות (למשל, מתוק, דל שומן לא בריא וכו´). תזהר, אנו הזקנים מצפים שהדור החדש יהיה אם ראש פתוח. שוב, על תאמין לשמועות, בדוק לעומק ובזהירות. ממני אליך: "לא כל מה שמתוק הוא רע לסוכרת ולא כל דבר לא מתוק הוא בסדר לסוכרת" יום נעים מחוץ לבית.

לזר

New member
רוצה דוגמה? הנה

תפוח אדמה אפוי בתנור הוא עבורי הרע שיש עבור כל אחד, כולל סוכרתי. לחם בגט הוא הרבה יותר גרוע מסוכר, הרבה יותר, ממש יותר. ותזהר בסיבובים...

סתם שתדעו לפני ששניתי את אורך

(סגנון) החיים שלי נאלצתי להזריק כ 90 יחידות אינסולין ביום שמתוכם כ 50 יחידות הומולג (המהיר) כעת אני מזריק מקסימום 16 (בדר"כ כלל זה פחות)יחידות הומולג ביום וכ -20 אינסולטרד (האיטי) אבל אני לא אוכל שום דבר שמכיל סוכר בכלל ! אגב 36 יחידות אינסולין אלו מאזנות אותי בצורה מושלמת ! כדאי לנסות :)

kiticat

New member
אני כבר 4 ימים

מאוזנת לאורך כל היום, ונמצאת על 20 NPH בלילה ועוד 24 NPH בבוקר. לא צריכה לגעת בהומלוג. אני בדיאטה וזה מספיק. אני אוכלת פסק זמן (חמישה קוביות שוות 26 גרם פחמימות), -2 קוביות, לחם, והרבה בשר והכל התאזן לי אתמול. ואני גם יורדת במשקל. בלי קשר לסכרת, אני חייבת להוריד בסביבות ה20 קילו....

למעלה