מה כדאי לאכול?

לזר

New member
הירידה במשקל מחייבת גם את הסוכרת

בהחלט, מחייבת. משקל נמוך יותר מאוזן קל יותר עם פחות אינסולין וגם ההרגשה הגופנית טובה יותר. חובה להגיע למשקל נורמה, חובה מכל סיבה שתירצי

kiticat

New member
אז זהו...

שכבר חודשים הגוף שלי שונא אותי. הפעם האחורנה שהייתי רזה, הייתה בתחילת היסודי. במרץ שנה שעברה התחלתי דיאטה שבאפריל עצמו הפכה לעניין של איזון בלי לשגע את עצמי. לאכול בריא ונכון ובלי שטויות. וגם אם החלטתי שאני אוהבת גלידה ולא יכולה בלי- אז פעם פעמיים בשבוע. ואתה יודע מה? לא ירדתי גרם. גם עכשיו אני לא יורדת. לא שאני פשוט יכולה לטרוף. הגוף שלי שונא אותי מסיבה כלשהיא. ולא משנה כמה אני מנסה וכמה אני טובה אליו, הוא ממשיך לשנוא אותי

nitsansh

New member
גם לי הדיאטנית אמרה שתפ"א זה רע...

וגם עגבניה... על שניהם היא המליצה לוותר או לפחות לצמצם... וגם בצל וזיתים זה לא טוב... אבל לעומת זאת המליצה כן לאכול שמן זית... אולי מישהו יכול להסביר לי למה שמן כן וזיתים לא? כמעט לא נשאר לי מה לשים בסלט...

לזר

New member
הדיאטנית לא יודעת מדוע שמן זית

כן וזיתים לא. אם את רוצה לדעת, את צריכה לדבר עם כותבת הספר ומגלה את "דיאטת הלחם". יש דיאטה כזו מאוד מכובדת. בספר כתוב שיש לאכול פחות זיתים, אבל, כן לשמן הזית. שכחתי את שמה של הכותבת, אבל היא מפורסמת. לחם רק עם דגנים (לא חשוב קל או לא קל). תפוח אדמה אפוי בתנור (וללא שמן) הוא בעל אינדקס גליקמי רצחני העולה על 100. לגלוקוז יש אינדקס 100, ולתפוחי האדמה האפויים 112. בסקלה זו לסוכר יש אינדקס מצחיק של 68 בלבד. הוא לא מפחיד אותי. לעגבניה יש רק יתרונות, אלה אם יש לך בעיה הקשורה לחומצות בקיבה והדבר קשור לעיכול מזון. אחרת, הן רק בריאות.

לזר

New member
נכון, זו המחברת של הספר

ואני המלצתי עליו עבור אישתי, אשר אוכלת לפי המלצות הספר, אבל לא יורדת במשקל, שום דבר. אגב, הספר לא מספיק. הספר חסר ערך ללא ביקור אישי אצל אולגה רז במרפאה. הוא כתוב כך שיעשה לך חשק לרזות, זה הכל. אני לא נוהג לפי הספר, אלה רק לפי דברים שבדקתי על הגוף ויש להם קבלות על המשקל. אם לא, הם לא עבורי. בדוק (אני בדקתי על עצמי): לחם לא משמין. אבל, הוא לא בהכרח מרזה.

nitsansh

New member
איפה אפשר למצוא טבלה של אינדקס

גליקמי? ומה זה בדיוק? אין לי בעיה של חומצות בקיבה (אתה מתכוון לאולקוס? לא תודה...), וחשבתי שהסיבה היא תכולה גבוהה (יחסית לירקות) של סוכרים... גם בצל היא אמרה לי שלא טוב... אז למי להאמין?

אינדקס גליקמי זה מהירות עלית הסוכר

בדם לאחר אכילת משהו או ליתר דיוק ההגדרה המדויקת : מדד גליקמי הנו שטח מתחת לעקומת הסוכר בדם לאחר אכילת מזונות שונים בהשוואה לשטח זה לאחר אכילת לחם לבן. ושם באתר הזה תוכל למצוא יותר נתונים לגבי המדד הגליקמי של מוצרים מסוימים : http://www.glycemicindex.com/

זה מאוד רלונטי , אבל מאוד .

אני מסביר: אם מישהו עם סוכרת טייפ 2 יחשוב שהוא לא רלונטי ויתחיל לאכול לחם לבן חופשי בלי הטבליות או עם כל פעם אחרי הארוחה הסוכר מדם יהיה נורא גבוהה !

slightly

New member
קודם כל

לחם לבן הוא מחוץ לתחום. שנית, האינדקס הגליקמי הוא לא ערך מוחלט מכיוון שסוגי מזון שונים שנצרכים יחדיו משפיעים זה על ספיגתו של זה ונותנים אינדקס שונה. בנוסף, מאחר שאתה לא מתקן בעזרת אינסולין מהיר אין זה משנה את התוצאה. יחד עם זאת, צריכים להיות קשובים לגוף ולערכי הסוכר אחרי ארוחות ולהתאים את התפריט בהתאם.

nitsansh

New member
לי זה נראה חשוב מאד...

צריך לדעת איזה מזונות משפיעים על עליית הסוכר לטווח קרוב ולטווח ארוך... יש מצבים שלמיטב הבנתי דווקא רצוי לאכול מזון עם GI (אינדקס גליקמי) גבוה... במצב שהסוכר נמוך או שיש חשש שהוא ירד... קודם כל במצב של היפו, וגם צמוד לפעילות גופנית שדורשת הרבה אנרגיה...

nitsansh

New member
התכוונת שלא כל מתוק הוא סוכר

ולהפך... לא כל סוכר הוא מתוק... נכון? אני מאמין קודם כל לרופאים ולדיאטניות... זה המקצוע שלהם והם יודעים יותר טוב מכל היתר...

נוו באמת , אתה בעצם אומר שאתה יכול

הכול אבל רק שלא יכיל סוכר ! לכן אף אחד לא ימליץ לך לאכול חפיסת שוקולת דיאטטית או לחם לבן שבהם אני בכלל לא נוגע מקילומטרים ! בכל אופן המדד הגלקמי נקבע לפי לפי הרבה מרכיבים.

לזר

New member
ואני לא בטוח שהם יודעים הכל ובמיוחד

איך סוכרתי צריך לאכול. ואם תרצה, מה בדיוק טוב יותר או "רע" יותר לסוכרתיים. שתידע לך, שרב הדיאטניות נמצאות 20 שנה לאחרו בתפיסה שלהן ביחס לסוכרתיים. עיין בהיסטורה של התזונה לסוכרתיים ותראה איזה המלצות דביליות קבלו הסוכרתיים לגבי משמעת המזון שלהם. תחילה, הרפאוה צקיכה להבין את המטבוליזם של הפחמימות של גוף האדם על בוריו. אז, תבוא הדיאטן וילמד איך להשליך את הנלמד על הגוף הסוכרתי. רוצה לומר לך, שעדיין אין הרפואה יודעת על בוריו את מה שאמרתי. לכן, שמע, תלמד, תבדוק ורק אז תגיד שאתה מסכים. וגם אז תומר שזה מתאים רק לך ולא לכל הסוכרתיים מועדים לשחמה

אגב , מה שמצחיק שפעם דיטנית

שנראה כמו עכבר :) ,סליחה שאני קצת מניאק, ניסתה לשדל לא דיאטה שהייתה ממש לא מתאימה ולא בריאה ביחוד בשל העובדה שהכילה לחם בכל ארוחה !

nitsansh

New member
תשמעו מה היה בסוף...

במקום לתל-אביב נסעתי מקופ"ח אחרי הפגישה עם הדיאטנית למיון בקפלן לבדיקת עיניים ואחר-כך הביתה... הרופא אמר שהכל בסדר... אין נזק בעיניים והראיה שלי (עם משקפיים) 6-6... אז למה אני רואה מטושטש דווקא כשהסוכר ירד לרמה נורמלית (135)?

למעלה