מה כדאי לאכול?

slightly

New member
רגע, אם בקפלן

למה שלא תלך שם למרפאת סוכרת ?? יש שם מרפאה מעולה עם דיאטנית שמתמחה בסוכרת.

nitsansh

New member
שאלה טובה...

אני בטח עוד אגיע לשם מתישהו... אל תשכח שאני רק שבוע סוכרתי גלוי... עד עכשיו לא הפנו אותי לקפלן... שלחו אותי לדיאטנית בקופ"ח רמז... (וגם שם היה צריך לחץ מתון כדי לקבל תור דחוף... במוקד של הכללית היה תור רק עוד חודש...) לקפלן נסעתי לבדיקת עיניים, כי ברמז לא היה תור לרופא היום. לא רציתי לחכות לתור ביום א´ כי אני לא רואה טוב... לפחות אני יודע שאין נזק בעיניים, וכנראה שאין מה לעשות, הבעיה תעבור... קראתי בספר "203 תשובות" שעלולה להיות הרעה זמנית במצב העינים אחרי הורדת הסוכר, וזה כנראה מה שיש לי... מאד לא נעים אבל ככה זה... אני מניח שישלחו אותי עוד לבדיקת חלבון בשתן (מיקרו-משהו...). חוץ מזה יש עוד דבר שצריך לבדוק? כנראה רק אחרי שיהיו תוצאות של כל הבדיקות אני אגיע למרפאת סוכרת... נראה לי הגיוני שזה התהליך, לא? בסה"כ נראה שהגוף מגיב טוב לטיפול התרופתי והדיאטה... לקח רק 4 ימים להוריד את הסוכר מ-330 ל-125, וביומיים האחרונים זה התיצב על 135... התוצאות של בדיקת גלוקו-המוגלובין היו מזעזעות... 13.9... אבל זה היה די צפוי כשהסוכרת מתגלה בשלב גבוה כזה...

slightly

New member
טוב, אני התחלתי מהטופ

מרופא משפחה ישר למרפאת סוכרת, ומשם שלחו אותי לכל הבדיקות והתחילו טיפול. לא רציתי להתחיל טיפול בלי רופא מומחה לסוכרת. 135 זה טוב ואתה תמשיך לרדת בערכים עם הירידה במשקל. 13.9, לפי הטבלה, זה ממוצע תלת חודשי של 357. אכן גבוה מאד, אבל רובנו כאן התחלנו עם ממוצע גבוה. תיקח כל יום ביומו ואל תילחץ. מה שחשוב זה שעכשיו יש מודעות למצב והתחלת טיפול. נ.ב. - בפעם האחרונה שבדקתי, הייתי אישה ...
בהצלחה

nitsansh

New member
באיזה קופ"ח את?

אולי יש הבדל בפרוצדורה בין הקופות... או המרפאות... באיזה טבלה מוצאים את הקשר בין גלוקו-המוגלובין וגלוקוז? יש למישהו רושם שאני בלחץ?? ממש לא... אם לא היתה הבעיה בעינים הייתי אומר שאני מרגיש מצוין... השינוי באורחות החיים, למרות הקשיים פה ושם, עושה לי הרגשה נהדרת... גילוי המחלה נתן לי מוטיבציה לעשות את השינוי שתמיד ידעתי שצריך לעשות...

nitsansh

New member
אני גם כן...

קודם כל, תודה על הטבלה... האם ערכי הגלוקוז הם בבדיקה אחרי צום או בכלל? יש לי חדשות טובות: 1. בבדיקה היום בבוקר היה לי 115 בלבד (אבל צריך לציין שזה היה אחרי הליכה של חצי שעה...), 2. כתוצאה מכך קיבלתי "פטור" מדקירות ל-3 ימים... הבדיקה הבאה תהיה רק ביום א´... ואם לא יהיה שינוי לרעה כנראה שתדירות הבדיקות תקטן ל-2-3 בשבוע... ביום א´ תהיה לי פגישה עם רופא המשפחה (שלא ראיתי כבר שבוע כי הוא דתי ובחול המועד הוא לא עובד...), והוא יחליט אם לשלוח אותי לבדיקות נוספות או למרפאת סוכרת... ועוד דבר... בהתחלה היו לי אשליות שהתרופות (גלוקופז´+גלובן) זה דבר זמני... אבל כבר קיבלתי כמות לעוד חודש... האם יש מצב שמפסיקים או מורידים את מינון התרופות האלה ונותנים לגוף להסתדר בלי זה? בתנאי כמובן שהסוכר מאוזן והסוכרתי שומר על אורח חיים בריא...

slightly

New member
בדיקות

ערכי הגלוקוז בטבלה הם ממוצע תלת חודשי של הסוכר בדם, בכלל. יש משהו שלא הבנתי - מה ז"א קיבלת פטור מדקירות ? פטור ממי ? לא רכשת מכשיר ביתי? בתקופה הראשונה מאד כדאי לבדוק סוכר לעיתים קרובות, 6-8 פעמים ביום, או לפחות 4 פעמים ביום - בצום ושעתיים אחרי כל ארוחה. אחרת איך תדע איזה מזון משפיע עליך פחות ואיזה מקפיץ לך את הסוכר ? כשתגיע לאיזון ותכיר את תגובות הגוף שלך למיני מאכלים, אזי תוכל להפחית את מספר הבדיקות. אני למשל, אחרי חודש של איזון, קיבלתי ´הנחה´ לרדת מ 4 בדיקות ביום לפעמיים בשבוע (ז"א סה"כ 8 בדיקות בשבוע). אולי במרפאת סוכרת מתיחסים אחרת...לא יודעת. בקשר לתרופות - יתכן שיעשו שינויים בסוגי התרופות או במינונם לפי האיזון. עם הירידה במשקל תנגודת הגוף לאינסולין פוחתת ומגיבים יותר טוב. רופאת המשפחה שלי אומרת שיש סיכוי. בינתיים אני לא רואה את זה מסתמן. בכל אופן - תתעקש על מרפאת סוכרת. ד"ר קוזלובסקי מצוין.

nitsansh

New member
עוד אין לי גלוקומטר אישי...

אני מניח שלזה התכוונת... עד עכשו בדקתי גלוקוז בדם רק פעם ביום - בבוקר, אחרי צום, חוץ מב-24 השעות הראשונות, כשהסוכר היה מעל 300... ביום השני היו לי 3 בדיקות - הראשונה בבוקר, השניה בערך 3 שעות אח"כ, ואז הגלוקוז קפץ ל-460, אז קיבלתי אינסולין... וכמה שעות אח"כ כדי לבדוק שהאינסולין השפיע... אמרו לי לפני שלקחו את הדם שאם בבדיקה הזו יהיה סוכר גבוה (אני מניח שהתכוונו מעל 300) ישלחו אותי לאשפוז... אבל לא היה צורך... היום, אחרי 4 ימים של גלוקוז בין 115-135, אמרו לי שאפשר לוותר על הבדיקה מחר (יום ששי) ולבוא לבדיקה הבאה ביום ראשון בבוקר... המרפאה שלי רק 5 דקות מהבית אז בינתיים זה לא טרטור גדול מדי... עוד לא הזכירו בכלל את הענין של גלוקומטר אישי... היום, אגב, גם נסיתי פעם ראשונה לדקור את עצמי... אבל השמחה על 72 שעות ללא דקירות (שזה בסה"כ לא ביג דיל... מתרגלים די מהר...) היתה מוקדמת... בערך 3 שעות אח"כ הגעתי שוב לבדיקה, אחרי אירוע ראשון של היפוגליקמיה... אמרתי לכם שאני חושב שמה שאכלתי בבוקר לא מספיק? גם הגוף חשב אותו דבר... בדיוק כשהגעתי לעבודה ב-11 בבוקר זה קרה... הבדיקה אחרי האירוע הראתה 92... וזה כבר כ-10 דקות אחרי שאכלתי 2 פרוסות לחם ושתיתי מיץ, אז זה בטח הספיק לעלות... חוץ מזה, הייתי היום גם אצל האופטומטריסטית... לא פלא שאני לא רואה ברור... המספר שלי ירד ב-2-2.5 דיאופטריות! אבל היא הציעה לא להחליף עדשות כי עד שהסוכר יהיה יציב זה יכול להשתנות... היא רוצה לחכות עוד חודש, ובינתיים... אני כנראה אצטרך להמשיך לסבול מראיה מטושטשת... זה ממש מבאס!

slightly

New member
הייתי מציעה לך

לרכוש גלוקומטר. עם מרשם רופא זה עולה בסביבות 120 ש"ח. (לעומת 560 ש"ח בבית מרקחת פרטי). אם יש לך ביטוח מושלם זה אף יותר זול. מכיוון שאתה מטופל בגלובן ויש סיכוי שתפתח היפוגליקמיה (מהגלוקופאז´ אין סכנה כזאת), רצוי לנטר לעיתים קרובות

nitsansh

New member
אני בהחלט אחשוב על זה...

עד כמה שזכור לי, יש לי ביטוח משלים, לא מושלם... אם בודקים פעם ביום או לעתים יותר רחוקות אני יכול להסתדר בלי זה... כפי שאמרתי המרפאה שלי זמינה כל יום (חוץ משבת) לענין הזה, והליכה של 5 דקות לכל כיוון רק יכולה להועיל לגוף שלי... אבל אם צריך לבדוק כמה פעמים ביום זה כבר לא מעשי וצריך גלוקומטר פרטי... וחוץ מזה יש אפשרות שאני אסע לחופש או ענינים אחרים ואז בטח שצריך את זה...

תירץ

New member
../images/Emo2.gifרופא שלא עובד בחול המועד

לניצן שלום, גם לי יש בעיה עם רופא שלא עובד בחול המועד, בחנוכה, בקיץ - שלושה שבועות חופשה, וחוץ מזה - המון ימי מילואים.
לאור העובדה שגם אתה בפריפריה של "קפלן", האם יתכן שזה אותו רופא? בנוגע למרפאת סוכרת ב"קפלן", הייתי שם במעקב הריוני. כעת - לא חזרתי אליהם כי התור נורא ארוך, ומאחר והם שייכים לכללית, גם הם לא ישלחו אותך לבדיקת C- PEPTID, ואי אפשר יהיה לדעת מה שלום הלבלב שלך. יום טוב. תירץ.

nitsansh

New member
בחנוכה אין סיבה שהוא לא יעבוד...

לרופא שלי (לא רק שלי, זה רופא המשפחה של כל הישוב - כ-600 תושבים, מהם הרבה מבוגרים עם בעיות יותר קשות משלי!) קוראים טל ניר. בכל פסח ושבועות הוא לא עובד... לפעמים יש רופא או רופאה מחליפה, הפעם גם זה לא... זה ממש שערוריה לדעתי! חוץ מזה המזכירה הרפואית עברה ניתוח ולא עובדת עכשו אז כל עבודת המרפאה נופלת על האח והאחיות... אני לא בא אליהן בטענות במצב הזה... לגבי מרפאת סוכרת בקפלן - למה את מתכוונת שהתור ארוך... כמה ארוך? מה זה בדיוק הבדיקה שאת מדברת עליה? זה דבר שעוד לא שמעתי... חוץ מזה... הבוקר קיבלתי עוד פעם היפו... לא היתה לזה לכאורה שום סיבה, פחות משעה אחרי ארוחת בוקר, כשלפני הארוחה היה גלוקוז 134! הסיבה היחידה שיכולה להיות זה הגלובן שלקחתי עם הארוחה, והאחות המליצה שאני אפסיק לקחת גלובן עד יום א´, כשהרופא סוף-סוף יחזור לעבוד ואני אראה אותו אחרי 10 ימים... יהיה לי הרבה מה לדבר איתו...

slightly

New member
C-peptide

בדיקת דם שמודדת C-peptide שהוא יחידת משנה של אינסולין, שפעילותו לא ידועה. C-peptide הוא חלבון המשוחרר מהלבלב במקביל לאינסולין ובכמות זהה לו, כך שרמתו מעידה על כמות האינסולין המיוצרת בלבלב. את הבדיקה ניתן לבצע עם איבחון הסוכרת, כשלא ברור האם מדובר בטייפ 1 או בטייפ 2. בטייפ 1 תהיה רמת C-peptide נמוכה. בטייפ 2 תהיה רמת C-peptide תקינה או גבוה. תחום הנורמה (0.5-2.0ng/ml). הבדיקה מבוצעת גם במקרים של היפוגליקמיה כתוצאה מטיפול לא נכון באינסולין חיצוני (רמה נמוכה של C-peptide ) או מהמצאות גידול שפיר בשם אינסולינומה (רמה גבוה של C-peptide).

slightly

New member
בכללית

עורכים בדיקות אחרות לאיבחון בין טייפ 1 ל 2. נוגדני GAD - שהמצאותם מעידה על תהליך אוטואימוני בטייפ 1. (Glutamic Acid Decarboxylase) נוגדני ICA - גם כן מופיעים בטייפ 1. זו קבוצה של מס´ סוגי נוגדנים שמופרשים כתוצאה מנזק לתאי הבטא ונוכחותם בדם הוא אינדיקטור יעיל להמצאות תהליך אוטואימוני. (Islet Cell Antibodies)

nitsansh

New member
יכול להיות שעשו אותן...

יום אחרי האבחון לקחו לי דם לבדיקות... בדפי התוצאות היו עשרות בדיקות ויכול להיות שגם זה היה ביניהן... אני החזרתי את הדפים למרפאה אז עכשו אני לא יכול לבדוק... יש לי מספיק ניירות בעניני הסוכרת גם בלי זה... כל כמה זמן נהוג לעשות בדיקות כאלה? בכל אופן... כפי שהבנתי אצלי זה בודאות טייפ 2... הרי אם זה היה טייפ 1 הסוכר לא היה יורד ללא הזרקת אינסולין, נכון?

תירץ

New member
ד"ר טל

לניצן שלום, אכן זה האיש. הוא לא יבוא גם בחנוכה כי ילדיו בחופשה והוא שומר עליהם. ראיתי שכבר הסבירו לך אודות C-PEPTID. את הבדיקה הזאת לא עושים באופן שיגרתי, ומשתדלים לא לעשות גם במקרים בעייתים, לכן אולי שווה לנסוע לבי"ח רמב"ם, למרפאה של ד"ר קנטר, ולעשות שם איבחון והמלצת טיפול. בנוגע לגלוקומטר - אם אתם קיבוץ מופרט כדאי לך לקנות - צריכים המלצה ממרפאת סוכרת, התורים בקפלן הם לכעוד חודש חודשיים, אבל תדבר עם ד"ר טל שינסה ללחוץ. הוא חבר של ד"ר לוק. אפשר להגיע לד"ר לוק - גם ב"סיטי" באשדוד. אם אתם קיבוץ קיבוצי תלחץ על וועדת בריאות (תבקש המלצה מד"ר טל), ע"מ שיקנו לך גלוקומטר. (הגיוני שיש להם המלצות לקניה שלא השתמשו בהם). ייתכן שתחושת ההיפו שלך, אינה היפו אמיתי, אלא הגוף שהתרגל לעבוד על סוכר 150 - מרגיש היפו מדומה כבר ב100. אצלי בד"כ הסוכר בדם מתחיל לטפס לגבהים רק כשעה אחרי האוכל. אז תהיה בריא וחזק. מהשכנה מעבר לוואדי.

nitsansh

New member
אפשר לסמוך עליו לדעתך?

מנסיונך, האם ניתן להסתפק בטיפול של ד"ר טל, או שצריך לראות רופא מומחה לסוכרת? אגב, אמא שלי מטופלת אצל ד"ר לוק (לא בענין סוכרת אלא מחלות פנימיות אחרות) והיא המליצה עליו גם כן. את אומרת שכדי לקבל גלוקומטר מקופ"ח צריך המלצה של רופא מומחה לסוכרת? רופא משפחה לא מספיק? ההיפו האחרון שלי, שלא ברור אם היה אמיתי או מדומה, קרה פחות משעה אחרי ארוחת בוקר... אם את אומרת שהסוכר מתחיל לטפס אחרי שעה, אז יכול להיות שההשפעה של הגלובן על ייצור האינסולין בלבלב היתה כל כך חזקה ומהירה שלפני שהסוכר נספג בגוף הוא הוריד אותו לרמה נמוכה מדי? כשהמדידה לפני הארוחה היתה 135? לי זה לא נראה הגיוני... ההיפו הקודם, שהיה ללא ספק אמיתי (מדדתי 92 כ-10 דקות אחרי האירוע), קרה בסביבות שעתיים וחצי אחרי ארוחת בוקר, כשהמדידה בבוקר, אחרי פעילות גופנית (חצי שעה הליכה) היתה 115... כפי שהבנתי, הצירוף של פעילות גופנית, גלובן, וכנראה פחות מדי אוכל בבוקר הביאה לירידת סוכר אחרי שהגלובן הפסיק לפעול או שכל האוכל נספג בגוף...

תירץ

New member
ד"ר טל = 10

לניצן, ד"ר טל הוא רופא נהדר, הבעיה היחידה היא הזמינות שלו. הלכתי למרפאת סוכרת בבילינסון - ולא היה להם שום דבר חדש להגיד לי. אז חזרתי אליו. למיטב ידיעתי קופ"ח לא מסתפקת בהמלצה של רופא משפחה ע"מ לאפשר לקנות גלוקומטר במחיר מסובסד. בנוגע להיפו - לא יודעת
להת. תירץ.

nitsansh

New member
לי הוא עושה רושם אדיש...

הייתי אצלו היום. מבחינתו נראה שהמצב שלי בסדר ולא צריך שום בדיקות נוספות. אפילו בדיקות סוכר בדם מספיק לעשות פעמיים בשבוע. בכלל לא צריך לבדוק סוכר במשך היום, לא אכפת לו אם אחרי ארוחה הסוכר עולה ל-200 או 300... אחרי שהוא אמר לא לכל מה ששאלתי כבר לא העזתי לשאול על הפניה למרפאת סוכרת... אז כרגע מה שיש לי זה 2 כדורי גלוקופז´ ביום, 2 בדיקות סוכר בשבוע, ותור לד"ר טל עוד שבועיים... אגב, היום בבוקר הגלוקומטר מדד 118...

תירץ

New member
מרפאת סוכרת

לניצן שלום, אני מאוד סומכת על ד"ר טל. אבל בכל זאת כדאי להגיע למרפאת סוכרת. תבקש מד"ר טל הפניה לשם - אפילו אינך צריך להגיע אליו, תבקש מהאחיות שידברו איתו, ואני מאמינה שהוא יתן לך הפניה לשם. בנוגע לגלוקומטר - שמעתי היום שהחברה המיצרת מוכנה לתת אותו בחינם אם פונים אליה, העיקר שאח"כ תיקנה את הסטיקים... (קופ"ח מוכרת לחולה שאינו מזריק חפיסה אחת של 50 סטיקים לחודש במחיר מסובסד של 11 ש"ח.) יופי שהסוכר בצום 118, זה אומר שאתה בדרך הנכונה.
תירץ.

למעלה