מה יותר כואב?

מזל חי

New member
הייתי מתה לדעת שזה גבר היה

כדי לצחוק (בחיי צוחקת) ולהגיד "מגיע לו מגיע לו שיקבל.."
תכלס שוב ושוב מוצאת את עצמי כותבת את המילים האלה בשרשורים על בגידות: לא יודעת אם בגד מנחשת שכן בתקופה מסוימת שאני בכלל התאמצתי בה להתקרב או להתרחק במגבלות מה שעברנו יחד. לא מענין לי אפילו את קצה המחשבה אפילו לא בכאב של שניה שמצריך חשיבה כמו "יו איך הוא יכל לעשות לי את זה"..סיום הקשר שלי איתו לפני שלקחתי את רגליי וילדיי היה מלווה שנשיקות חמותי לשעבר לעברו. הרבה בושם באויר חיוכים וטריקת דלת ..הלך בילה עשה גרפס הפליץ וישן..בטח לא לידי. וטוב שכך. וזה לא מה שהוביל לגט. כי בשלב הזה לא ענין מה עושה .

בן הקשת

New member
../images/Emo80.gif../images/Emo80.gif../images/Emo80.gifפרה אחת סיפרה לי...

שאחרי הפעם הרביעית שהיא מעלה גירה ולועסת שוב, ושוב, ושוב, ושוב... היא בולעת
כנראה שהפורום שלנו הוא
מיוחדת במינה
הבגידה שעליה את מדברת, מיכלי, היא התוצר הסופי של מערכת סבוכה. ובד"כ אם באמת חוקרים לעומק, מגלים שהיו בגידות אחרות שקדמו לכך. בגידה בעקרון הזוגי מכל מיני היבטים. וזה לא חשוב אם בסוף הוא יצא מהארונית או היא יצאה מהבוידעם. זה בסה"כ השאריות השרופות שנשארו בקרקעית של הסיר שהתבשל שם במשך שנים. עצם קיום נטייה מינית כזו או אחרת אצל בן זוג, אינו בגידה, במיוחד שאנשים משתנים ומתפתחים אחרי שנכנסו למערכת זוגית.

לך תסביר זאת לאשה

שקבלה את שוק חייה שבעלה יצא מהארון אחרי 20 שנות נשואים.. האם היא פתאם צריכה להבין..שאנשים מתפתחים..שבעצם הזוגיות שלהם נשענה על "שאריות שרופות"..שבעצם כל מה שהיה ..היה למראית עין? אם זה לא לחיות בשקר..אז מה כן? האם זו לא בגידה באמון? לא מעילה קשה במיוחד? אין קשר לנטיה.. אם ידע ..היה צריך לגמור את הזוגיות הזו שנים קודם לכן.. ומכאן נובעת הבעייה..

בן הקשת

New member
אולי כן, אולי לא...

אין כאן מקום לשאלות? לתהיות? מה היה טיב הקשר ביניהם? מה היה טיב התקשורת? היתה לו אוזן כרויה אצלה? היא היתה מקבלת אותו כמו שהוא? מה דחף אותו לבגוד? איך היא היתה בקשר הזה? איך התנהגה? איך את יודעת מהיכן נובעת הבעייה? אולי היא אף פעם לא היתה קשובה לו? אולי היא לא היתה מאפשרת לו להיות גלוי ופתוח עימה אפילו שרצה? אולי חיי המין שלהם מתו לחלוטין? אולי היא בגדה בו ומעלה באמונו (לא עם מאהב דוקא, אלא בתחומים אחרים). אני מכיר סיפור כזה שקורה עכשיו, ודוקא לא לפי התסריט שתיארת, אלא שני בני זוג אמיצים, שנחושים בדעתם לא לתת לעניין כזה להעיב עליהם ולגרום לגירושיהם. לא יודע אם הם יצליחו בסוף, ומקווה שכן, אבל מלא הערכה והערצה לפתיחות שלהם, לחוסר הנכונות לוותר, לאחריות ההדדית ולשיתוף למרות הקושי האדיר. כמו שאמרתי קודם, לפעמים, הבגידה עם מאהב(ת), היא רק הסממן הסופי, להרבה בגידות אחרות, שארעו הרבה קודם לכן, ולאו דוקא ע"י בן הזוג שבסוף "בגד".

אלו החיים שהיו

לא רוצה ולא רציתי להכנס לפרטים לא מעוניינת להיות מעורבת..בגלל שמכירה את שניהם. מקשיבה לה..והיא מספרת בהמון כאב את מהלך העיניים לי אין היכולת לייעץ רק להקשיב ולתת אמפטיה וסיפטיה.. הכאב שלה ..הוא לא רק על הבגידה אלא בעיקר על חיים משותפים ארוכים יחד שבאיזה מקום כבר לא יודעת מה היה אמיתי.. ויש מקרים בהחלט שהכל פתוח על השולחן וזה אמיתי וידוע..הפגיעה לא קשה כאן.. יפה לזוג שאתה מכיר. באיזה מקום מבינה את הקטע שמשהיא כתבה..משבר גיל ה 40 שרק אז מגלים זהות מינית ויוצאים מהארון.. לא מאמינה בזה חושבת שאנשים יודעים עמוק בלב רק מהפחד מסתירים ובזה גם משלים,ומשקרים לעצמם לבני זוגם.. ומכאן נובע כל עיניין משבר האמון ותחושת הבגידה.

ילוטייל

New member
חסרות כמה תגובות כאן.

היה טוב אם אלו שחוו את זה ממש כאן יתנו לנו קצת מהחוויות שלהם/הן. אם מתברר לאשה כי הגבר פנה לדרכו לאחר הגט ומצא גבר - איך היא תרגיש? האם זה יגרום לה להרגיש רע או בלתי מושכת או לפחד שתושם ללעג וקלס על ידי החברה שדעתה כל כך חשובה לה? והפוך - האם לגבר יקרה אותו הדבר כאשר יגלה כי גרושתה מצאה אהבתה אצל אשה.?

רק כדי לענות לך ילו

שני המקרים שהצגתי..הם קורים ממש לידי. הראשון-האשה נעזבה ע"י בעלה למען גבר אחר. היה בארון 20 שנה.. הכאב שלה..זה לא רק הבגידה ביחסים מחוץ לנשואים ..אלא,,כאילו 20 שנה חייה בשקר מסויים.. המקרה השני ..אשה עם ילדים עזבה את הבית.. הכירה אשה..ורק אחרי כמה חודשי הכרות היא הפכה להיות לסבית ולגור אם חברתה והיום כמובן הם זוג לכל דבר. העזיבה שלה..לא היתה מתוכננת בגלל שהתאהבה באשה תוך כדי הנשואים..אלא זה קרה אחרי שעזבה את ביתה..בכל זאת יש כאן מהפך רציני..ולא תגיד שלא חיה עם בעלה 5 שנים..לא..היא היתה נשואה לו גם המון שנים.. אז מה? פתאם אנשים מוצאים זהות מינית שונה ממש שהיו עד גיל 40+..פתאם זה משבר? ושוב השאלה ששאלתי בהתחלה..ענו לי..הפגיעה קשה יותר שגבר עוזב למען אשה אחרת...כי ככה אפשר לתרץ שזה לא הבעיה שלה..אלא שלו..האגו לא ניפגע..זה לא בגלל שהיא כבר לא מושכת אותו..זה הוא שנמשך למשו אחר.. טוב נו...כל אחד והסטוצים שלו..ומה שעושה לו את הקיק..

ילוטייל

New member
ואני חשבתי על משהו אחר

זאת אומרת זה כך - אשה שבעלה עזב אותה ועכשיו הוא עם גבר, היא לא מרגישה פחות מושכת או בושה שהחברה מסביב תתלחש בסגנון כזה לשמל "וואלה כזו מכשפה גרועה שהוא הלך על גברים..." ואותו דבר הגבר שאשתו עזבה אותו והיום חיה עם נשים - אין בזה פגיעה עוצמה לאגו שלו? בלי להתייחס לשנים שחיו יחד עם היה 'חיים בשקר' או לא? זה יכול להיות שגם ככה החברה מתייחסת די גרוע לעליזים והעליזות שביננו שמצב כזה יהווה נושא ללעג בידי אחרים?

זה כבר נושא בפני עצמו.

לפי מה שאנשים ענו כאן כשבן הזוג עוזב לבן זוג אחר..זה פחות פוגע עם היה עוזב בגלל בת זוג.. כאילו..יש כאן נטיה אחרת..אז אין את מי להאשים. אבל אם היה הולך לבת זוג..כאן יש פגיעה גם באגו בנוסך לכאב הבגידה.. כיוון שאין לי נסיון כזה ומעדיפה שלא יהייה.. קשה לי להגיב לאותה חברה..זה הכל.

למעלה