מה יותר טוב? ++C או JAVA?

DadleFish

New member
אני מסכים איתך,

רק אתה ואיפכא מושכים לשתי קיצונויות.

DadleFish

New member
עם יד על הלב,

כמה אנשים חסרי כל ידע מוקדם בתכנות, שהגיעו לקורס מבני נתונים/אלגוריתמים כלשהו אצלך בתואר, תכנתו בעצמם את 2-3? פורד פלקרסון זה עוד פשוט, אבל לעשות REMOVE ב-2-3 בלי לדעת לדבג בצורה מושלמת זה פשוט בלתי אפשרי. אז אולי אתה הצלחת לעשות את זה, ובאמת כל הכבוד, אבל אני מתחייב לך ש-90% מהאנשים שהיו איתך בקורס ולא היה להם ידע מוקדם - לא הצליחו לעשות את זה לבד. התואר הוא בעיקר תיאורטי, וגם אם יש דרישה לתכנת פה ושם, אף אחד לא שם דגש על תכנות נכון, למעט בקורס אחד או שניים שמתמקדים בזה באמת. אני לא מבין אגב מה הבעיה שלך עם הטענה הזו. אתה לא יוצא תוכניתן מהתואר, ואף אחד לא חושב שזה כך. אתה קונה ידע תיאורטי רחב על קצה המזלג, זה בכל זאת כולה תואר ראשון, יש עוד המון מה ללמוד אח"כ. זה תואר משובח לטעמי, כי הוא מקנה לך רוחב יריעה מכובד מאוד.

../images/Emo41.gifירקנו דם אבל תכנתנו

אני הגעתי לתואר עם ניסיון רב כ....מעצב גרפי ובכל זאת תכנתתי את התרגיל לבד וכך גם מרבית חברי. אמנם עשיתי שלושה קורסים בתכנות לפני קורס מבני נתונים בו קודדנו את העץ הארור אבל לא הייתי מעז וקורא לזה ניסיון קודם (ד"א זה קורסיחובה ככה שכולם עשו אותם). מה שכן - ישבתי על החומר התיאורטי של העץ המקולל והרוטציות שלו לא מעט זמן, בהיתי בג'אווה אפלט מקסים במשך חצי יום כדי לראות אם אני יכול לדעת מה יקרה ברגע שאני אעשה DELETE לNODE הכי מעצבן וכו' וכו'. בסוף היה את הקטע של לכתוב את הקוד עצמו שעלה לי בהרבה משערות ראשי ובמספר משקפיים גבוה יותר אבל בסוף אחרי הרבה עבודה ודיבוג הגעתי אל הנחלה והחרא הקטן עבד. ובכל מקרה - אני עשיתי את התואר במכללה האקדמית תל אביב יפו (עכשיו יעוטו עלי כל אנשי האוניברסיטאות ויגידו שבכלל אין לי תואר כי זה מכללה ובעצם העץ 2-3 שתיכנתתי זה עץ בינארי גידם) והרגשתי שהתואר היה לא רק תיאורטי אלא גם די ישומי. מצד שני יכול להיות שכל הטענות שלכם נובעות מתוכניות לימודים כמו של אונ' ת"א. יש לי חבר שלמד שם ומתוסכל לחלוטין מזה שהתואר היה תיאורטי כמעט לחלוטין.

DadleFish

New member
אההההה

ידעתי שהחומר שאתה מדבר עליו מוכר לי. לא מכיר מקומות אחרים שעושים 2-3
. חומד, גם אני למדתי במכללה והיום עושה שם גם תואר שני. התואר במכללה מעט יותר פרקטי מבאוניברסטאות כמו שציינתי כבר, אבל עדיין לא מתקרב למסגרות שמלמדות אותך להיות תוכניתן. קח את זה ממישהו שעשה קורס תכנות בממר"מ וגם תואר ראשון במכללה, ותאמין לי שאין מה להשוות. בקורס תכנות אין תיאוריה, ובתואר הראשון אין פרקטיקה (יש אבל היחס הוא 10% מול 90%). ת"א אכן יותר תיאורטית - אבל גם בטכניון ובב"ג, כשאתה עושה הנדסת תוכנה, התואר לא פרקטי מספיק.

DadleFish

New member
ועוד משהו קטן,

בקבוצה שלי במבני נתונים רק אני ועוד אחד הצלחנו ליישם את 2-3, וכל השאר העתיקו מאיתנו - אז כנראה שבקורס שלך היה אוסף של מוכשרים

כל העשרות אנשים לא הצליחו?

איזה מחזור זה היה שאני אדע לא לקבל לעבודה
לגבי הקורס בממר"מ סיקרנת אותי - מה בדיוק מלמדים שם ואיך?

Yoava333

New member
עוד שאלה מה אפשר לעשות עם שפת

תיכנות הכוונה עד כמה גבוה אפשר להגיע עם השפה? אני יודע שזהו שאלה מאוד תלויה במתכנת אז מי שלא יודע לענות רק יגיד לי את הפרוייקט הכי גדול שלו...

vinney

Well-known member
למה הכוונה?

קשה להגיע לירח עם שפת תכנות, עדיף לקנות מעבורת חלל לדעתי.

תבין...

תחום התכנות הוא לא בהכרח כמו תחום בניית האתרים. בתחום התוכנה עובדים לרוב כצוות של כמה מתכנתים וטים לידר. כל אחד אחראי על חלק קטן מפרוייקט גדול (לרוב). לפעמים הפרוייקט הוא פרוייקט קוד פתוח ואתה מפתח תוכנה שעוד אלפי מתכנתים מפתחים יחד איתך וכל אחד מוסיף צ'יפ קטן לתוכנה. וכן אפשר לפתח גם תוכנה לבד אבל כדי לפתח תוכנה גדולה ורצינית לרוב זה לא לבד. אתה יכול להגיע לאיזה גובה שאתה רוצה תלוי עד כמה אתה משקיע ועד כמה אתה מוכן לשקוד עבור אותו פרוייקט.

DadleFish

New member
כן, כולם לא הצליחו, או שמראש לא

ניסו בכלל. בממר"מ מלמדים כל מיני דברים, וזה גם תלוי באיזה מחזור אתה - אבל שיטת הלימוד כולה סובבת את התכנות פרופר. לומדים אלגוריתמים, לומדים מבני נתונים, אבל אלה הדברים התיאורטיים היחידים. כל השאר זה תכנות פרוצדורלי ומונחה עצמים, תכנות DATABASE-ים, מערכות הפעלה, קבצים וכן הלאה. האנשים שיוצאים מקורס תכנות מוכשרים לעבודת צוות וללימוד עצמי. זה לא תמיד מצליח - אבל מצד שני גם התואר לא תמיד מצליח במטרות שלו

Yoava333

New member
למדתי את הסינטקס הבסיסי של ++C

רציתי לדעת מאיפה אפשר להתקדם מכאן כי אני מתקשה למצוא tutorialים...

יש ספר באנגלית של ברוק אקל

לפי מה ששמתי לב ממליצים עליו כאן הרבה. קוראים לו חושבים C++
(Thinking C++) www.bruceeckel.com

DadleFish

New member
אוקיי,

אז כן, קורס פרקטי בתכנות הוא בהחלט במקום - אם האוניברסיטאות היו מתיימרות להוציא תוכניתנים. הבעיה היא שהן לא; הן מכוונות למחקר. אני לא מסכים לגבי הידע - קודם כל, כי רוב הסוגיות שעולות בעבודה יומיומית של תוכניתן נורמלי אינן שאלות תיאורטיות עמוקות, אלא יותר "איך אני שולח STREAM בצורה מכווצת ברשת מה-CLIENT ל-SERVER בשפת JAVA", למשל. בתואר שלי, לפחות, היו מעט מאוד אתגרים לאנשים בנוסח "ללמוד מעבר". עשיתי איזשהו קורס MFC ולא ציפו מאיתנו ללמוד שום דבר מעבר למה שנלמד בכיתה. להבדיל, אני עושה היום קורס ב-GAMEVERSITY בנושא DirectX 9. כל שיעורי הבית הם שאלות שקשורות לחומר הנלמד באותו שבוע - אבל לא תמצא את התשובה בחומר. המטרה היא לגרום לך לפתוח את ה-API של DX9 ואת הדוקומנטציה ולחפש שם. זו שיטה טובה.

למעלה